VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.01.2012 13:12



Vieras

#1752

29.01.2012 13:55

Kaikki sudet ja karhut pois Suomesta!
Mitä ne näin pienessä maassa tekee?

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.01.2012 13:59


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.01.2012 14:09


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.01.2012 14:17



Vieras

#1756

29.01.2012 14:32

Entisenä lammastilallisena, nyt eläkeläisenä
haluan kiittää adressin alullepanijoita tärkeästä
tehtävästä huomioida maaseutuyrittäjiä, joiden ääni
ei paljon paina tänäpäivänä. SUDET POIS ASUTUSALUEIDEN
LÄHISTÖLTÄ JA PORONHOITOALUEILTA.
Eränkävijä

#1757 ASIALINJALLE PISTÄ KANNATAJASI KURIIN MARKO.

29.01.2012 14:55

Auttaiskohan asiaa jos lähettää teidän fiksujen kannattajien harkittuja ja asiallisia viestirykäisyjä etukäteen sinne ministeriöön, sekä medialle ja julkaisisi yleisönosastoissa uskottavuutenne ja vakavasti otettavuutenne lisäämiseksi. Olisi hauska nähdä kuinka moni metsästysseura ja koirakerho oikeasti olisi näiden tölväisyjen takana. Pistetään harkintaan ;)
Oletan johtoryhmän olevan esim allaolevan lausunnon takana. Ei näy olevan kenessäkään miestä toimia reilusti niinkuin sivistyneen ihmisen kuuluu. Ikänsä erämetsissä samoilleena ja sieltä sekä vesiltä toimeentulonsa saaneena minua hävettää teidän puolesta. Isot miehet ja noin raukkamainen käytös.

JALOJA HENGENTUOTTEITA OSA2

No ei maha mitään jos ei mene jakeluun,eli Sudet ja Vapaamatkustajien suosijat vois valita paratiisin vaikkapa Siperiasta,niin ja ota mukaan se homo kaveris ELI H TERO.... T:KAIKKIEN NAISTEN SANKARI=HETERO

SITA SITA MINA SANOA ETTA TAMA ON HUVA JUTTU.. MINA TULI KAUKAA KANNATAMAAN TATA JA SUOMI PIDETAAN SUOMENA t: HUVIN PÄIVETTYNYT

Että samat ihmiset, jotka tykkäävät samaa sukupuolta olevista, tykkäävät myös suurpedoista.
Vai on kakkonen ykkönen?????? Tarkoitat varmaankin sitä,että se homo kaveri panee ykkösellä kakkoseen KAKKOSTA....Vois tosiaan nämä kannattajat muuttaa muualle ja "luontainen loppu tulis sitten aikanaan,kun eivät enää lisääntyis"
Pekkako vahva ?

Sivari ! toisten selän taakse piiloon kun toiset puolustaa maata.

Isät taistelivat suomen itsenäisyyden, passa tuoda homoja suomeen!

Koira susia vähemmäksi.

Näistä lähetään. Oletan että Marko ja co tajuavat pistää pelin oikeille uomilleen. Tällaiset kirjoittelut ovat oikeille ja reiluille maaseudun ihmisille kovasti häpeäksi.
NYT RIITTÄÄ - projekti

#1758 JOS HIRVI SAISI VALITA:

29.01.2012 15:26

Eläinten / eläimen suojelussa tärkeää ei valitettavasti tunnu olevan uhrin näkökulma, vaan kuka tai ketkä aiheuttavat uhrille mahdollista kärsimystä. Jos esim. hirvenmetsästäjä ampuu tappavalla laukauksella hirven, se on monien itseään luonnonsuojelijoiksi kutsuvien mielestä tuomittavaa, mutta jos esim. sudet raatelevat hirven aiheuttaen sille hirveää sekä tuskallista kärsimystä, se on monien itseään luonnonsuojelijoiksi kutsuvien mielestä luonnollista - tämä on tuomittavaa kaksinaismoralismia jossa tärkeää ei ole uhrin mahdolliset kärsimykset, vaan se, että kuka tai ketkä ne saa aikaiseksi. Jos hirvi saisi valita, että kuoleeko se hirvenmetsästäjän nopeaan sekä tehokkaaseen laukaukseen vai kuoleeko se hitaasti kärsien susien suussa, uskon hirven valitsevan määränpäänsä osaavan metsämiehen käden kautta.

Katso alla olevasta linkistä video, jossa hirviemo yrittää epätoivoisesti suojella pienokaistaan susilaumaa vastaan, mutta ylivoiman edessä lopulta joutuu sivustakatsomaan, kun tämän pienokainen säälimättömästi raadellaan (ei heikkohermoisille):
http://www.youtube.com/watch?v=tMC7aZNXnL8

Jotkut susiensuojelijat, kuten tutkija Outi Ratamäki kommentissaan Kymen Sanomissa antaa suorasti ymmärtää, että kasvattamalla susikantaa se pitäisi hirvikannan tietyn suuruisena (ja epäsuorasti antoi näin ymmärtää, että hirvenmetsästys olisi turhaa). Tällainen lausunto edustaa kaksinaismoralistista näkökantaa henkilöltä, joka pitää itseään eläintensuojelijana - jos hirvi saisi valita, se varmasti valitsisi mieluummin nopean kuoleman kuin tuskallisen sekä kärsimyksiä täynnä olevan hitaan rääkkäyksen (katso video ja tulet samaan johtopäätökseen - jos olet itsellesi rehellinen)

PS. Ja siivoamme heti asiattomia kommentteja.

Vieras

#1759

29.01.2012 15:38

Luontoa suojellaan mutta ihmistä ei - onko tässä mitään järkeä !!??
Eränkävijä

#1760 Re: JOS HIRVI SAISI VALITA:

29.01.2012 17:40

#1758: NYT RIITTÄÄ - projekti - JOS HIRVI SAISI VALITA:

Kiitoksia paljon johtoryhmä. Pysytään asialinjalla ja vastapuolta kunnioittain :)


Vieras

#1761

29.01.2012 17:41

Yks per lääni susia. Ei muuta ku kuulaa kalloon. Tässä on jo jotain järkeee...... Nimimerkki: Susimies
Cannabis_Sativa

#1762 En osaisi elää sudettomassa Suomessa!

29.01.2012 18:07

Teen eräretkiä lähimetsiin chihuahuani kanssa. Erästelemme joka viikonloppu ja teemme tulet. En osaa kuvitella tätä tapahtumaa ilman tietoa susien mahdollisesta läsnäolosta. Olisi hienoa kuulla suden ulvontaa. Saatan alkaa eräkuvaajaksi. Vien susille ruokaa ja napsin niistä kuvia. Susia pitää saada lisää, jotta voin bongailla niitä luonnossa.

Vieras

#1763

29.01.2012 19:25

On tämä uskomatonta, sudenpelko ja susiviha Suomessa.Paljon pahempihan tämä Kataisen hallitus on suomalaisille,sitä sietäis tosissaan pelätä.

Vieras

#1764

29.01.2012 19:29

Hyvä asia meille maaseudulla asuville ihmisille!

Vieras

#1765

29.01.2012 19:44

Kerrankin pojat ovat oikealla asialla.

Vieras

#1766 Re: Re: Numerot mainitsematta

29.01.2012 19:47

#1702: - Re: Numerot mainitsematta

Hah hah! Jaa että metsästäjätkö muka jakaisivat ilmaiseksi lihaa köyhille Suomen kansalaisille? Jos noin ylevät ovat aatteet, niin mikä kieltää tekemästä sitä tänäkään päivänä? Kylläpä tuota riistaa tapetaan joka vuosi hirvittäviä määriä petoeläimistä huolimatta. On se susi kamala elukka kun niiden takia ihmiset seisoo sossun luukulla ja leipäjonoissa, hih hih...


Vieras

#1767 SUSIVAHINGOT EIVÄT OLE LISÄÄNTYNEET

29.01.2012 20:01

"Susien lukumäärä ja niiden aiheuttamat kotieläin- ja koiravahingot ovat VÄHENTYNEET noin puolella vuoden 2008 jälkeen. Joillakin paikkakunnilla ja paikoin mediassakin vallitsevalle susihysterialle ei näyttäisi olevan järkiperäisiä syitä.
Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen arvion mukaan keväällä 2011 Suomen susikanta oli 135-145 yksilöä ennen susien lisääntymiskautta. Loppuvuoden tulosten käsittely on vielä kesken, mutta maamme susikannassa ei näyttäisi tapahtuneen suurta muutosta.
Suomessa on vähemmän susia kuin vuonna 2008, jolloin niitä arvioitiin olleen 220 hukkaa. Vuonna 2006 tuli tietoon 56 susien aiheuttamaa koiravahinkoa, kun vuonna 2010 niitä oli 26 ja vuonna 2011 enää 19 vahinkotapausta."

NIIN ETTÄ MITÄ PIRUA PORAATTE YLISUURESTA SUSIKANNNASTA??? Muuttakaa suurkaupunkien keskustoihin jos olette niin vieraantuneita luonnosta että susien vihaaminen on elämäntehtävänne! Terveisin maalainen susien keskeltä.

Vieras

#1768

29.01.2012 20:23

Demokratian perusperiaatteena on päättää asioista yhteisesti, samalla on kuitenkin ymmärrettävä eri päätöstasot: paikallinen, alueellinen, valtakunnallinen ja kansainvälinen. Asiassa, jonka HAITAT KOSKETTAVAT YKSINOMAAN PAIKALLISTA VÄESTÖÄ(kuten peto-ongelmassa), kuulemisen ja päätöksenteon PAINOPISTE on oltava paikallistasolla (tämä ns. subsidiariteettiperiaate on myös EU-oikeuden ja yleensä järjellisen länsimaisen ajattelun mukainen perusasia). Kaikkien - myös lopulta petojen etu -on, että tämän mukaan tulee toimia. KANSALAISTOTTELEMATTOMUUS kehittyi aikanaan city-vihreänä periaattena Koijärvellä, halutaanko tämä sama periaate jalkauttaa UHALLA TEHDEN metsään (?) siellä liikkuvien ihmisten sovellettavaksi ja itsesuojelun ainoaksi takuuksi. TÄMÄ ON AINOA TODELLINEN VAIHTOEHTO, sillä ei suomalainen jätä menemättä metsään pelon vuoksi!! City- ja keskusjohtoinen luonnosuojelu on jo johtanut umpikujaan ja nykyinen keskitetty päätöksenteko asiassa on enemmänkin PAKKOVALTAA JA -TERRORIA, ei oikeaa demokratiaa. ONKO TÄTÄ VAIKEA YMMÄRTÄÄ?

Vieras

#1769

29.01.2012 20:36

Susia pitää metsästää säännöllisesti, eli suden metsästysaika määriteltävä. Näin ne oppivat pelkäämään ihmistä, eivätkä tule pihoihin ja mahdollisesti pelkäisivät jo koirassa olevaa ihmisen hajua.
Lunta tupaan Eränkävijälle

#1770 Re: ASIALINJALLE PISTÄ KANNATAJASI KURIIN MARKO.

29.01.2012 21:25

#1757: Eränkävijä - ASIALINJALLE PISTÄ KANNATAJASI KURIIN MARKO.

On hauska huomata,että näköjään jotkut saa sanoa mitä vaan....Sitten jos vastaa samalla mitalla takaisin aletaan nimitellä Raukaksi ja ettei muka uskalla olla SANOJENSA TAKANA....Täällä ei kuule PELÄTÄ. Mut olkoon asia mielestäsi miten vaan en enää kommentoi asioita vaan hoidan ne jatkossakin omalla tavallani....Kaikesta huolimatta asia on ok,eli Petoja ei saa olla liikaa,mut jos luvan saaminen kestää monta päivää niin millanen pyssy sulla on,et ammut kahden päivän päähän...Susikin on siis aika kaukana.....Kaikille oikeille Erämiehille hyvää talven jatkoa....T Marco Maalta

Eränkävijä

#1771 Re: Re: ASIALINJALLE PISTÄ KANNATAJASI KURIIN MARKO.

30.01.2012 00:16

#1770: Lunta tupaan Eränkävijälle - Re: ASIALINJALLE PISTÄ KANNATAJASI KURIIN MARKO.

Käsitit ehkä väärin. En tarkoita mielipiteitä asiasta vaan asian vierestä.  Raukkamaista on ihmisten haukkuminen, solvaaminen ja pilkkaaminen. Puolin ja toisin. Itse en ole siihen syyllistynyt. Näilläkin sivuilla olen toppuuttelija. Minua eivät häiritse susimielipiteet, rajutkaan. Mutta  siteeraamani kommentit eivät pitäytyneet asiassa. Onneksi johtoportaanne sen tajusi ja ko kommentit   vastuuntuntoisesti poisti. Siitä suurkiiitokset heille.

Jos ajatellaan törkeyksien vaikutusta, niin eniten ne lienevät haitaksi teille itsellenne. Ja vetäjille. Jos kaikki  tänne kirjoittavat malttaisivat uhonsa ja järkevästi perustellen, kuten esim  Vetäjien viime lausunto oli, esittävät mielipiteensä saavutetaan uskottavan neuvotteluosapuolen status. Se on tie joka johtaa tuloksiin. Salakaadoilla, oikeuden omiin käsiinne ottamisella  uhkaamisella, vahingoitatte omaa asiaanne ja heikennätte  projektin vetäjien arvovaltaa. Se ei liene tarkoituksenne. Jo nyt olette osoittaneet joukkovoimanne. Olisi sääli jos niin ison joukun aito huoli  ylenkatsottaisiin esitettyjen asiattomuuksien takia.

Mitä tulee vastapuolen kommentteihin ja teitä vastaan esitettyihin provosoiviin  törkyviesteihin, niin nekin on järjestäjien toimesta syytä poistaa. Mielipahaa  vaan aiheuttavat.

Ystävällisin keskustelevin susiterveisin


Vieras

#1772 Re:

30.01.2012 00:25

#1769: -  

 Hyvä ratkaisu voi olla näinkin yksinkertainen!  Kannatan!  Siis ei vapaata metsästysoikeutta (lyhyempääkään aikaa), vaan alueellisesti sovittuun kiintiöön perustuva määrä.  T'ämä vähentää ehdottomasti paikalliseen väestöön kohdistuvia haittoja, paitsi pitämällä kantaa järkevän yhteiskuntasopimuksen mukaisella tasolla, niin myös opettamalla susiyksilöitä kunnioittamaan ihmisen reviiriä, asia mennee perille tehokkaasti, koska suden tiedetään olevan oppivaisen eläimen senkin suhteen, kannattaako ihmistä pelätä vai ei.  Kysytäänpä, miltä tämä asia näyttää siellä, missä mitään haittoja ei realisoidu, eli siis kaupunkilaisnäkökulmaa?

 

Eränkävijä

#1773 Re: Re:

30.01.2012 07:38

#1772: - Re:

Rakentava ehdotus. Tuo lienee hyvä lähtökohta myös niiden mielestä, jotka asuvat  siellä asuville missä susihaittoja ei esiinny. Olin lukevinani samansuuntaisia ajatuksia susitutkijoiden, olikohan Kojola, taholta. Itse edustan maalla asuvan alkutuotannosta aina leipänsä saaneen ja eränkäyntiä harrastavan yhtä näkökulmaa, että sen puolesta minun on vaikea  sanoa , miltä tämä asia kaupunkinäkövinkkelistä näyttää.


Vieras

#1774

30.01.2012 09:54

kuka näistä hyötyy vai nauttiiko vaan luonnonsuojelijat?