VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE.

Ahvenanmaalta

#2326 Lisää susia Suomeen!

21.02.2012 05:28

Haluan lisää susia Suomeen, enkä ole kaupunkilainen. Olen pikkukylästä. Susista ei ole mitään haittaa ja ajo kulkee!
metsässä

#2327 Pakkomielle nähdä susi.

21.02.2012 07:08

Jos joillakin on pakkomielle nähdä susi,niin sitä voisi alkaa miettiä ja purkaa jonkun asiantuntijan kanssa.
Ne joilla on tämä oire kerrottakoon,että susien määrän lisääntyminen ei välttämättä helpota tätä tilanneta,
vaan voi jopa pahentaa oiretta.
Suomessa on todella runsaasti suurpetoja,joita ei tule kaikille vastaan.
Tämä kyseinen oire kertoo kuitenkin henkilöstä paljon.
Hän on yleensä hyvin nuori ihminen,tai ainakin hänen kykynsä ottaa muita ihmisiä huomioon ei ole kehittynyt.
Hän ei liiku paljon metsässä,tai on hyvin taitamaton luonnossa liikuja.



Vieras

#2328 Mäntit

21.02.2012 07:40

idiootit! V*****ko te sieltä mettästä haetta??
vieras

#2329 Re: Mäntit

21.02.2012 07:49

#2328: - Mäntit

Minä ainakin suksin susen perään "rooninki" selässä! Tule mukkaan, niin näet miten homma hoituu. Taitaa vaan mennä sukset ristiin ja olet heti turvallaan hangessa.

vanha aika

#2330 Väärille raiteille ollaan menossa

21.02.2012 07:55

Ennen oli moni asia paremmin. Ei ollut vouhottajia ja kaikenmaailman aktivistiterroristeja tai ainakin nämä pidettiin hiljaisena. Nykyään on kirkossakin julkihomopappeja ja sellaista vielä presidentiksikin yritettiin. Turkistarhaiskut ja laillisen metsästyksen häirintä kuuluu nykypäivään. Minua huolestuttaa kaikki epäterveen normalisoiminen tai ihannointi. Metsästystä ajetaan alas petopolitiikan ja Natura-alueiden avulla siksi, etteivät metsästäjät ota voimakkaasti kantaa ja pidä kiinni oikeuksistaan. Mutistaan vaan itsekseen ja voivotellaan. Miten suden asema muutettiin tuhoeläimestä, josta valtio maksoi tapporahaa ja joka oli ympäri vuoden lainsuojaton kaikkialla Suomen rajojen sisällä, voimakkaasti suojelluksi sukupuuton partaalla keikkuvaksi upeaksi ja korvaamattomaksi eläimeksi??!!! Karjalassa tiedetään, mitä kuuluisi tehdä. Kannatan tapporahan palauttamista ja erittäin pitkää vapaata metsästyskautta sudelle kaikkialla Suomessa. Sitten nähtäisiin, kuinka paljon susia todellisuudessa oli ja miten haluttu elukka se on missäkin päin Suomea. Maksettujen tapporahojen määrästä meinaan. Tapporahat voitaisiin maksaa niistä rahoista, jotka haaskataan susitutkimukseen ja lakkauttaa koko susitutkimus täysin turhana rahareikänä. Kiitos Marko hienosta adressista!
Luonnonsuojelija

#2331 Osuva kirjoitus

21.02.2012 08:00

Vanha aika kirjoitti osuvasti ja sai miettiliääksi: "Miten suden asema muutettiin tuhoeläimestä, josta valtio maksoi tapporahaa ja joka oli ympäri vuoden lainsuojaton kaikkialla Suomen rajojen sisällä, voimakkaasti suojelluksi sukupuuton partaalla keikkuvaksi upeaksi ja korvaamattomaksi eläimeksi??!!!"

Tätä kysymystä sietää kaikkien miettiä...
vieras

#2332 Re: Väärille raiteille ollaan menossa

21.02.2012 08:41

#2330: vanha aika - Väärille raiteille ollaan menossa

Jo vain kirjoitit hyvän kommentin. Juuri näin. Kannan vähentäminen minimiin ja muutaman vuoden seuranta. Sen jälkeen tulisi toteamus: No eihän se sukupuuttoon kuollutkaan, kun niitä taas juoksee pitkin mettiä. Fakta juttu.


Vieras

#2333 Re: Väärille raiteille ollaan menossa

21.02.2012 08:47

#2330: vanha aika - Väärille raiteille ollaan menossa

Oikeassa olet, mutta korjaan vähän. Mielestääni ollaan oltu jo toistakymmentävuotta väärillä raiteilla. Valtio vallan taholta on"hyväksytty" vihreäterrori niin sanotuksi jokamiehen oikeukseksi. Myös turkistarha iskut ja eri tuotantolaitoksiin murtautumiset. Vihreyden nimissä saa tehdä mitä vain. Jos käry on käynyt ja saanut julkisuutta, siitä on ollut vain  hyvä jatkaa poliitikon uralla ja sama valehtelu jatkuu. RKTL on jo tuhlannut tarpeeksi verorahoja. Missä tulokset? Tutkija kehui telkkarissa suden sontaa tutkiessaan löytäneensä siitä hirvenkarvan, senhän tietävät jo syrjäkylän mummotkin. Valtio pitää yllä liian suurta susikantaa mutta ei ole varaa maksaa susien aiheuttamia kuluja. Ruvetkaapa "markkinoimaan" tätä adressia, kertokaa kaikille ystäville ja vihamiehillekkin tämän adressin osoite. NIMIÄ ADRESSIIN KAIKKIALLA SUOMESSA.

.. Hullujako ootte?

#2334 Voi kiesus

21.02.2012 09:14

Antakaa niiden susien ja muiden eläinten olla, senkin Kieroutuneet 'kukkahattutädit'!!
IHMINEN on MAAILMAN pahin tappaja ja peto, miksei meitä ole tapettu jo sukupuuttoon vaarallisuuden ja ylikansoituksen vuoksi?
Susi on kaunis eläin ja jos se nyt jonkin kimppuun käy johtuu se ihan normaalista tapauksesta nimeltä "Henkiinjäämisvietti", jos kerran pelkäätte olla susirajan takana, tulkaa sieltä pois. Ei susi ilman syytä käyttäydy häiritsevästi vaan kaikella todennäköisyydellä sitä on jollain tasoin häiritty.
Missä on kunnioitus Elämää kohtaan?
kaakko

#2335 hukka hoi

21.02.2012 09:20

luulisi tämän adressin tuovan helposti vaadittavat nimet..mut jos käy toisin niin tukkikaamme turpamme koko susi asiassa!välistä vain on huomattu,kovia huolia ,mut teot jääneet tekemättä.tässä on kenties HELPOIN tapa ajaa kyseistä asiaa.NIMIÄ!tämän luulisi kaikuvan kyllä tarpeeksi lapsiperheiden,kotieläimiä pitävien.koira ihmisten ym.tietoisuuteen.kevään jatkoja kaakkoissuomesta!

Vieras

#2336 Ammattiapua

21.02.2012 09:24

Kyllä on monella vaikeaa (mm. kommentit 2323 ja 2324), kannattaa hakea ammattiapua, kun pään sisällä on noin kova paine.
molskis,sano eemeli

#2337 diipadaapa

21.02.2012 10:47

Eipä oikeen ota tuulta alleen tämä sekopäinen adressinne :)) kurkatkaa pahuuttanne tota Päivi Räsäsen erottamiseksi tehtyä adressia,27 000 allekijotusta parissa päivässä!! sillä vauhdilla nimiä tulee,jos ihmiset on todella asian takana! tämä teidän nolo kyhäelmänne kalpenee sen rinnalla,ketään ei yksinkertaisesti enää kiinnosta saarnamiehen itsensä kehittelemä surkuhupaisa propaganda..joten ruvetkaa jo kehittelemään uusia projekteja,voi tulla muuten aika pitkäksi :))

Vieras

#2338 Re: diipadaapa

21.02.2012 11:13

#2337: molskis,sano eemeli - diipadaapa 

 Tämän adressin alullepanijat näkyvät kyllä tuolla alussa, kaikki eivät vain ole olleet yhtä näkyvästi esillä.

Mitä Päivi Räsäsen erottamis adressiin tulee, ei sillä ole tämän asian kanssa mitään tekemistä. Sinunlaisesi selkäänpuukottaja kyllä löisi tuon Räsäsenkin ennätyksen mitä epäsuosioon tulee!

Nimiä vain adressiin yhteisen turvallisen luonnossa liikkumisen puolesta: Koululaisten vanhemmat, isovanhemmat, Sienestäjät, marjastajat, retkeilijät, kuntoilijat, hevosharrastajat, kissanomistajat, koiranomistajat, porotalous, karjatalous, vapaa-ajan kalastajat, metsäammattilaiset...

Pekka Viinikka

#2339 Re: Re: lisää susia, kiitos

21.02.2012 11:17

#2305: - Re: lisää susia, kiitos

Kas kun et vielä olettanut, että samanaikaisesti olisin sairastunut ripuliin, denguekuumeeseen ja saanut aivoverenkiertohäiriön, 20.000 veronmätkyt ja haasteen käräjäoikeuteen :) Pelkäättekö te maaseudun asukit siis susia sen vuoksi, että autoilette talvisin korpitaipaleilla kevyesti pukeutuneina nappaskengissä? Käsittääkseni tämän adressin perustajat ovat kuitenkin sanoneet, että susien kuuluu olla juuri noilla korpitaipaleilla, ei pihoissa. Logiikka kunnossa teillä :D

Edelleen kaipaisin itse niitä susia, en ihmisiä metsiin sormet liipaisimella ampumaan minut pienimmästäkin rasahduksesta.

susilta nirri pois

#2340 on niitä susia keskustoissakin

21.02.2012 12:46

http://www.ur.fi/uutiset/iso_susi_jolkotteli_vastaan_satamassa_3483170.html sudesta oli kuvakin otettu ja kulkureitti oli keskustan reunamien ohi.tiedän myös että maaseudulla susia salakaadetaan ja kaivurilla kaivetaan monttuun kun ei saa luvallisesti ampua niin sit salaa:)

Vieras

#2341 hukka hoi

21.02.2012 13:34

2337 todennäköisesti kummallakin sama lopputulos!ei hukat kaakossa häiritse mut teitiltä loppuu mahdollisesti aamutunneille meuhkaamiset.molskis sano eemeli!diiba daaba!
vanha aika

#2342 Pekka tuntuu olevan harhainen

21.02.2012 16:15

Me metsästäjät emme ammu ääntä kohti, vaan saalis tunnistetaan ensin, jonka jälkeen siihen ammutaan heti tappava laukaus. Ruiskijat ovat ihan muualla kuin metsissä.Voit Pekka huoletta kulkea metsissä metsästysaikoina, ellet sitten satu muistuttamaan identtisesti kanadanmajavaa joentörmällä. Tai teerenpersettä naaman kohdalta. Huolestuttaisi minuakin, jos olisin aivan rusakon näköinen. Mutta kaikella todennäköisyydellä suurpeto tappaa sinut ennemmin, kuin harhalaukaus. Ei kannata kehitellä fobioita itselleen, vaikka onkin luonnosta vieraantunut. Näin keväällä, kun päivä pitenee, alkaa todelliset hullut sekoilemaan tosissaan...
Pyssyt pois,lääkitys tilalle

#2343 Re: Pekka tuntuu olevan harhainen

21.02.2012 17:11

#2342: vanha aika - Pekka tuntuu olevan harhainen

Juu,vähän niinkun Pöytyällä,sielläkin saalis "tunnistettiin" ensin hienosti ja ammuttiin "heti tappava laukaus"!! Milloin roiskivat mettäukot toisiaan peuroina,hirvinä ja jopa metsoina! Ja milloin taas niinkin vaikeasti tunnistettavaan kohteeseen kun auto! Surkeita,sokeita reppanoita,ryyppypullot perstaskussa,keski-ikä hipoo seitsemääkymmentä,kyllä saa nykyään metsässä pelätä ihan jotain muuta kuin susia!!! Milloin heräävät päättäjät ja kuka ottaa vastuun tästä hengenvaarallisesta "luonnon ystävien" pelleilystä????


Vieras

#2344 Re: diipadaapa

21.02.2012 17:32

#2337: molskis,sano eemeli - diipadaapa 

Mitä sekopäisyyteen tulee, niin Räsäs-vastainen adressi on sitä mitä suurimmassa määrin.  Jäsennelläänpä vähän ajatuksen kulkua, että se ei puuroutuisi liikaa.

Ministeri sanoi, että hänen mielestään anniskeluravintolat voitaisiin sulkea nykyistä aiemmin.  JA T.Ä.S.T.Ä  KEHKEYTYI LIIKKEELLE ADRESSI, ETTÄ RÄSÄSEN ON EROTTAVA.  Eikö ministerillä olekaan mielipiteen vapautta?  Räsänen on profiloitunut vanhoillisena henkilönä SUVAITSEVAISEN SUOMEN silmätikuksi.  OSOITTAAKO SUVAITSEVAISUUTTA vetää herneet nenään (sinänsä oikeasta ja järkevästä) mielipiteesta?   Nyt osoittautuu tämän Räsäs-adressin allekirjoittajaryhmä paitsi ajattelemaan kykenemättömäksi niin myös ÄÄRIMMÄISEN SUVAITSEMATTOMAKSI, ei suvaita edes erilaista mielipidettä!  Tätä ei voi enää pitää naurettavana, tämä on säälittävää!  Räsäs-adressin allekirjoittajat ovat osa harkintakyvyttömiä ihmisiä ja puolet aaseja, perun kuitenkin heti tämän syytöksen (jos sitä pidetään solvauksena), ja totean, että puolet Räsäs-adressin allekirjoittajista ei ole aaseja.  Että se siitä suvaitsevaisuudesta, josta on viime aikoina paljon puhuttu!   

...ja allekirjoituksia nykyistä susipolitiikkaa vastustavaan adressiin.

 


Vieras

#2345 Re: Re: Re: lisää susia, kiitos

21.02.2012 18:46

#2339: Pekka Viinikka - Re: Re: lisää susia, kiitos

Kysymykselläni ei ollut minkään eikä kenenkään logiikan kanssa mitään tekemistä. Esitin kysymyksen, koska olen utelias luonne, ja kahdella viimeisellä rivilläsi sait siihen aikaan vastauksen.

Kansankynttilänä sanoisin, että vastauksesi jää alle hyväksytyn tason ja suosittelen käymään pajalla.

 


Vieras

#2346 Re: Re: Pekka tuntuu olevan harhainen

21.02.2012 19:13

#2343: Pyssyt pois,lääkitys tilalle - Re: Pekka tuntuu olevan harhainen

Saallishan tunnistettiin tosi hyvin, kun ei edes susi ollunna..;) Jos olis ollu, niin varmana sitä olis kukaan ampunnu..:)


Vieras

#2347 Re: Re: Pekka tuntuu olevan harhainen

21.02.2012 19:15

#2343: Pyssyt pois,lääkitys tilalle - Re: Pekka tuntuu olevan harhainen

Haehan sinä ny jotain rauhottavaa, ennen kun sekoat..!!!!


Vieras

#2348 Re: diipadaapa

21.02.2012 19:19

#2337: molskis,sano eemeli - diipadaapa

Tän adressin kans pitäs päästä iltalehden lööppeihin, enkä siitä jotain apua...?


Vieras

#2349 Re: diipadaapa

21.02.2012 19:43

#2337: molskis,sano eemeli - diipadaapa 

Kun Eemeli esittää työpaikallaan jonkin mielipiteen, niin siitä joku työtoveri intoutuu vaatimaan Eemelin eroa, koska tämä on eri mieltä hänen kanssaan.  Eiköhän Eemeli viimeistään tässä vaiheessa ymmärtäisi, että nyt on erovaatimuksen esittäjiltä karannut mopo käsistä.  Tästä voidaan päätellä, että Päivi Räsäsen erottamisadressin allekirjoittajat ovat pahoin hakoteillä (ja adressinsa siis sekopäinen toisin kuin susipolitiikkaan muutosta vaativassa adressissa on kysymys). 

Ikivihreä

#2350 Susi on mahtava eläin

21.02.2012 20:01

Pidän todella sudesta, se on hienoa katseltavaa kun susi jolkottaa. Itse olen päässyt tämän näkemään luontokuvaajien kanssa kuvauskopista Canadan Manitobassa.

En kuitenkaan näe mitään järkeä ylläpitää näin suurta susikantaa Suomessa. On meille oikeille vihreän puolueen uran uurtajille väärin, kun Suomessa vääristellään susikantaa ja annetaan perätöntä tietoa sudesta. Susi on aina poikkeuksetta vaarallinen eläin ja kuuluu erämaahan. Nykyisellään lähes jokainen GPS pannoin varustettu ns aikuisten vanhojen susien lauma vierailee säännöllisesti asutuksen parissa. Tieto siitä salataan lähes poikkeuksetta, kunnes asia menee toista reittiä mediaan. Tämä väärin perustein ylläpidettävä liian iso susipopulaatio käyttää myös ravinnokseen liian ison määrän muita eläimiä. On täysin edesvastuutonta vaarantaa aito ja oikea siperian sudesta polveutuva susikantamme tällaisella toiminnalla, joka johtaa tulevaisuudessa väistämättä ihmisten voimakkaaseen vastareaktioon ja nykyisellään olevan susikannan hävittämiseen.
Aitoa ja oikeaa metsien sutta tulisi vaalia ja se pitäisi säilyttää. Näin säilyisi myös erittäin uhanalainen Suomenpeurakantamme.