VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE.

vaari

#2351 Re: Susi on mahtava eläin

21.02.2012 20:45

#2350: Ikivihreä - Susi on mahtava eläin

Jälleen asiallista asiaa. Hyvä! Brå! Harashoo!


Vieras

#2352 Re: Susi on mahtava eläin

21.02.2012 21:33

#2350: Ikivihreä - Susi on mahtava eläin 

Ikivihreällä on pallo hallussa, näin pitää ajatella.

Itse muistan lapsuudesta ja nuoruudesta 1950-1960 -luvuilla, että kun tuli tieto, että susi oli liikkunut erämaassa (tarkoittaa yli 3-5 km kylän laidalta/keskeltä), niin tieto oli sävähdyttävä ja mieleen tuli Jack Londonin seikkailuromaani Vapauden kaipuu ja rannattomat erämaat.  Ajatus sudesta kiehtoi ja kiinnosti, jäljet piti käydä katsomassa.  Susi oli erämaan kingi varsinkin kun karhut nukkuivat talviuntaan. 

Mutta jos susi tuli lähemmäs, virkeät enoni 3 kpl olivat vastassa oman reviirinsä rajoilla ja sudet pysyivät omalla alueellaan.  En muista yhtään ristiriitatilannetta, kanat ja lampaatkin säilyivät laitumillaan ja sudet pysyivät erämaassa. Joskus ketut tulivat lähemmäs ja enot päästivät kyläketut pois päiviltä.

Nyt susien villieläinstatus on mennyttä, ne ovat säälittäviä roskisten tonkijoita ja siten alennustilassa, erämaan kutsu on niille Suomessa historiaa. Olisi ensiarvoisen tärkeää muuttaa nykyistä kestämätönta susipolitiikkaa ja palauttaa susi  aidoksi villieläimeksi.  Tämä tapahtuu opettamalla sudet pelkäämään ihmistä  - luvalla tai sitten kansalaisluvalla.  Suden ainoa vihollinen on ihminen ja olisi luonnotonta, jos tätä kunnioittavaa välimatkaa ei ylläpidetä.  Jokaisella lajilla pitää olla luonnossa vihollinen, se on luonnon laki eikä siitä voida luopua.

 

NYT RIITTÄÄ - projekti

#2353 PERINTEINEN NIMIENKERUU-MENETELMÄ

21.02.2012 21:44

Vastaus Erämies95:lle

Tänään viimeeksi tuli postissa perinteinen lista allekirjoituksilla varustettuna. Kaikista listoista ei kuitenkaan ole vielä tässä vaiheessa tietoa.
Erämies95

#2354 Selvä

21.02.2012 22:59

Mutta ettekö ole laskeneet tähän mennessä tulleita nimiä?
Nimim: adressin allekirjoittanut

Vieras

#2355 Re: Selvä

22.02.2012 08:11

#2354: Erämies95 - Selvä

Ei kettutoimikunta pysty vähentämään adressista ilman henkilötietorekisteriä pois tuplanimiä, alaikäisiä, vääriä nimiä ym. Asia on kuitenkin aivan sama. Vaadittua nimimäärää ei tule täyteen vaikka tekisi mitä.


Vieras

#2356

22.02.2012 08:39

Sudet kuuluvat Suomen luontoon, koirat taas eivät kuulu ihmisten koteihin. Lisäksi susikanta ei todellakaan ole liian suuri. Älkää antako koirienne juosta vapaina susialueilla, häkit pihalla, suojapuvut koirille, jos metsässä tai pihalla vapaasti liikkuvat. En tajua tätä ylenpalttista susivihaa, kun ihminen se kummiskin kaikista kauhein peto on. Ihmiskanta on todellakin liian suuri mutta ampuminen ei silti ole oikeutettua. Missä mättää? Jos susi hyökkää pikkulapsen kimppuun niin se on vanhempien vika, sillä he jättävät lapsen valvomatta. Älkää sörkkikö luontoa, jos ette siitä mitään tajua. Muutenkin koirien ja kissojen yms jalostaminen ja pitäminen lemmikkeinä on julmaa. Ne eivät kuulu ihmisten asuntoihin ja jalostaminen vain aiheuttaa niille vahinkoa. Ei ihme, jos eivät sudelle pärjää.

Vieras

#2357

22.02.2012 10:09

Koirat eivät kuulu Etelä-Suomen maanteille. Metsästys ajokoiralla kiellettävä lainvoimin poronhoitoalueen eteläpuolelta koirien turvallisuuden tähden. Liikenne tappaa alueelta satoja koiria vuosittain, lähde vakuutusyhtiöt.

Kahden vuoden siirtymäajan jälkeen metsästyskoiran kasvatus, myynti ja hallussapito kiellettävä Eteläisessä Suomessa. Samalla hirvenpyynti voidaan järjestää taas perinteiseen tapaan ilman yksittäisiä koirahäiriköitä. Tervetuloa allekirjoittamaan adressimme, kettu- ja hirvikoirat kuoppaan Suomessa sekä jousimetsästys historiaa.

Poronhoitoalueella susiturvallisuus koirille on järjestetty huipputurvalliseksi.
NYT RIITTÄÄ - projekti

#2358 VASTAUS KYSYMYKSEEN:

22.02.2012 11:50

Erämies95:lle

Me emme tarkalleen tiedä kuinka paljon tällä hetkellä nimiä perinteisellä tavalla on kerätty ja kerätään - se on luonnollista, onhan keräykset vielä käynnissä.
et silleen

#2359 Naurettava adressi

22.02.2012 12:48

Tämä adressi on kokonaisuudessaan aivan naurettava. Entä sitten jos meillä on muutama sata sutta luonnossamme? Minusta tänne sopii susia nykyiseen verrattuna monin verroin enemmänkin. Ja ne lemmikkieläimiä omistavat isännät ja emännät, jotka pelkuruuttaan pelkäävät susia, parempi kun pysytte lemmikkieläimiminne sisällä lukkojen takana. Olen nähnyt susia, ja niissä ei ole mitään pelättävää.

Vieras

#2360 Hankkikaa oikea harrastus

22.02.2012 13:06

Aivan oikein teidän koirillenne. Vitt*ako jahtaatte eläimiä?
kiäh,kiäh

#2361 Re: Hankkikaa oikea harrastus

22.02.2012 15:26

#2360: - Hankkikaa oikea harrastus

Tämä on meitsille se oikea harrastus että saa mätkiä hauleja susen naamariin!


Vieras

#2362 Peikko

22.02.2012 16:13

Väkisin tulee mieleen surullisen kuuluisa susijahti Pöytyällä. Siellä VHF-radioliikennettä häirittiin rankasti, ja se ei ole voinut olla vaikuttamatta jahtiin.

Väitän, että asialla olivat nämä ns. "aktivistit", ja korostan sitä, että se on synonyymi sanalle "rikollinen." Laillisen jahdin häirinnästä on säädetty metsästyslaissa (ML 31 §), kulkee nimikkeellä "metsästysrikkomus."

P.S. Viherpiipertäjäaktivistit eivät kuulu ihmisten pariin, he kuuluvat asfalttiviidakon betonikoloihin v...ua huutelemaan meille ihmisille. Sen he osaavat, sen he tuntevat (ei SITÄ, koska ovat kannaksen toiselta puolelta) ja siinä he ovat hyviä.
surrrr,surrr

#2363 Re: Peikko

22.02.2012 17:07

#2362: - Peikko

Jos 130 ukkoa radiopuhelimineen heiluu pienellä alueella,ihmekkös toi,jos kanava on tukossa,siihen ei paljon vaadita. Mistään ulkopuolisesta häirön aiheuttajasta ei ole minkäänlaista näyttöä,näin ilmoitti myös rannikkovartiostolaitos. Että voit pitää nämä väittämäsi omana tetonasi,äläkä rupea ketään syyttelemään,kunnet mistään mitään tiedä,idiootti. Jos minkäänlaisesta ulkopuolisesta häirinnästä olisi ollut näyttöä,poliisi varmasti olisi asian ottanut tutkittavakseen! Kannattaa peikon keskittyä vaan omassa päässään esiintyviin häiriöihin,ja jättää syyttäminen syyttäjälle!!

Peikko

#2364 Kellä surraa, kellä ei.

22.02.2012 17:49

Kun ei tiedä mistä puhuu, niin tuollaisia aktivismeja sitten tulee julki. Radiokanava voi olla AJOITTAIN tukossa ns. tuplien takia, mutta se ei ole sitä JATKUVASTI, minuuttitolkulla silloin, kun ohjeistuksena on ilmoittaa vain ja ainoastaan susihavainto. 130 ukkoa ei näe yhtäaikaa elukkaa niin, että kanava olisi minuuttitolkulla tukossa. Niin että keskittyy vaan oman pururatansa sähköjen toimintaan. Ei kai mikään viranomaistaho lähde näitä villeniinistöjä saattamaan edesvastuuseen yhtään mistään ? Siitä kiivaudesta, millä esittämääni väitettä ja minua itseäni kohtaan hyökätään kommentissa, voi päätellä osuneensa täsmälleen oikeaan. On tainnut joku olla paikalla vähän surraamassa lähettimellään ?

Vieras

#2365 romahdus

22.02.2012 18:02

Miten kommentoitte adressiaktiivit tilannetta? tällä tahdilla koko touhu on yksi vitsi.Muutamat kilahtaneet lahtarit ja samat piripäät väittelevät täällä keskenään ja tekee naurettavaksi koko homman.lind vääntää saarnaa minkä kerkeää. mutta allekirjoitusten lisääntymistahti on hiipunut hiipumistaan.metsästäjätkin ovat julkisuudessa vastaan tätä liian kiihkomielisenä.katsokaa surkeaa äänimäärää. pitäisikö koittaa puhua asiaakin välillä. tämä on loppi koko pas... jos ei tyyli muutu.
Ikivihreä

#2366 Olen pettynyt nykyvihreisiin

22.02.2012 18:28

Olette pilaamassa aidon luonnonsuojelun. Erkin (Pulliaisen) metsässä kulkemis aikana sitä jo sanoin, että tästä ei hyvä seuraa kun kesyiksi kasvatetut sudet päästettiin takaisin luontoon.

Hillitkää itsenne nuoret suojelijat, ettei koko luonnonsuojelutyömme maine romahda. Metsästäjien lisäksi maineemme on jo hyvin pitkälti maaseudulla mennyttä nyky "aktivistitoiminnan" takia.
Luonnonsuojelu on kaikkea muuta kuin hysteeristä ampumisen kieltämistä. Metsästys on tärkeä osa myös RKTL:n toimintaa kolmiolaskentoineen talkoovoimin. Metsästystä myös valvotaan erittäin tiukasti. Metsästäjät eivät ole uhka riistaeläin kannoillemme, nykyisen kaltainen luonnonsuojelutoiminta sen sijaan alkaa olla.

Mars metsään laskemaan eläinten jälkiä aloittaen vaikka hirvistä. Nykyisen kaltainen suojelutyö vie meidän kymmenien vuosin arvokkaan luonnonsuojelutyön ja perustamamme vihreän puolueemme tuhoon.


Vieras

#2367 Re: Peikko

22.02.2012 18:33

#2362: - Peikko

Se oli hinoa kun metsästäjäliitto tuli esiin ja valehteli julkisesti jahdin radiohäirinnästä jonka viranomaiset paikan päällä totesivat. Tätä ei koskaan tapahtunut eikä tämä valehtelijoiden kerho koskaan tehnyt siitä lupaamaansa tutkintapyyntöä/rikosilmoitustusta. Samanlaisen huhupuheen tasolle jäi myös jahtipäällikön tyttären ahdistelu.

Mutta eihän tämä murhaavien koiranhalaajien kerho osaa kuin huonolla menestyksellä peittää omaa rikoksiaan. Asiallista keskustelua on turha odottaa, on vain kaksi kestovaletta millä menette eteenpäin. Cityvihreät eivät ole koskaan käyneet metsässä/ cityvihreät häiritsevät metsässä jahteja.

Jos olisin poliisi tutkisin kaikkien mahdollisten IP:t jotka täällä uhoavat laittomuuksilla ja hakisin aseet pois. Ei niitä tarvitse kukaan joka ei osaa käyttää.

Täyttävät vaikka koko suomen kaupungit

#2368 Re: Oletko valmis

22.02.2012 18:55

#2356: -  

 Oletko valmis muuttamaan pois suomesta susien tieltä?

Jos asut kortteli kylässä kyllä ne sudet nekin vallottaa jos annataan tilaa, oletko se sinä oikea henkilö rajat piirtämään missä suden pitää olla,    Mielestäni eivät ne opastin tauluja lue.   Ainoa konsti niitä on neuvoa liika lähelle tuleville haulia.


Vieras

#2369

22.02.2012 20:48

Kyllä niitä susia täällä Länsirannikollakin pihoissa pyörii. Kaatoluvat enempi kuin kiven alla.
Pöytyän sudenampuja taitaa saada linnatuomion ja vihreiltä kirkonkirouksen. Vahinko sattui väärään paikkaan. Harmi miehen puolesta.

Vieras

#2370 Re: Re: Oletko valmis

22.02.2012 22:03

#2368: Täyttävät vaikka koko suomen kaupungit - Re: Oletko valmis

Ei ole tarvis näin pienten susimäärien tähden muuttaa mihinkään, toivottavasti niitä kymmenen vuoden päästä on runsaasti enemmän. Myös muualla kuin lehtien palstoilla ja ämmien höpinöissä.

En ole lainkaan oikea henkilö piirtämään susille rajoja, vielä kun saadaan adressin tekijät ja allekirjoittajat ymmärtämään ettei kukaan tarvitse heitä piirtämään rajoja kuin omille lemmikeillään niin ollaan asian ytimessä. Vaikea uskoa järjen ja viisauden fanaatikkoporukkaan silti yhdessä sukupolvessa iskevän, taitaa vaatia yhden tai kahden sukupolven koulutusta, sivistystä ja käymistä oman korttelin ulkopuolella. Aivan, sen verran nimilista on kaupunkivoittoinen että syytä on puhua kortteleista.

Peikko

#2371 Kiistäminen kiivastuu

22.02.2012 22:07

Ihan jopa ilman nimimerkkiäkin uskalletaan syyttää valehtelijaksi jne. Todellista ja aitoa aktivismia parhaimmillaan! "Murhaavat koiranhalaajat peittelevät rikoksiaan." Antaas tulla näyttöjä, jotain muutakin kuin Virallista Totuutta. Metsästäjillä on siis kaksi kestovaletta ? Tuossa lainausmerkkien sisällä on ihan riittävästi itse kirjoittamaasi tekstiä kumoamaan omat väitteesi. Aina vaan paksumpaa tuubaa väännetään oman mielikuvitusmaailman tueksi täysin ilman mitään muuta kuin cityvihreään hysteeriseen tappametsästäjäpropagandaan perustuvat psykoosit. Teillä villeniinistöillä on metsästykseen liittyen paljon enemmän kuin kaksi kestovaletta, teillä on PELKKIÄ kestovaleita. Minä olen käynyt Helsingissä, oletko itse osallistunut tai ollut seuraamassa luvallista jahtia ? Väitän, että et ole, joten kaikki tässä keskusteluketjussa esittämäsi voidaan sijoittaa sinne, minne se kuuluu: sontapuheisiin. Kokemusperäisesti tiedän, että nämä "aktivistit" ovat kuin erääseen etniseen vähemmistöön kuuluvat: maa, jossa ei ole käyty: työmaa, rehellisyys: siis mikä?, valhe = vakiokäytäntö.
vaihnii

#2372 Hiipuuko?

22.02.2012 23:13

Ei hiivu. Se on hiipunut alkuajoista mutta nyt käyrä on jo pitkään ollut tasainen. Hiljaa hyvä tulee!
Nakkilast morjens

#2373 Re: Kiistäminen kiivastuu

23.02.2012 06:05

#2371: Peikko - Kiistäminen kiivastuu

Samaa tuubaa ko mettämiehillä aina. Omat rikokset muire harteil ku oma o kapiat ku kuikal. Näinhä se menee, sill on mentävä eteenpäin mitä o jaos annettu eikä se soppakauha ollu sun kohral iso.

Kurkkaa ny parvekkeeltas ku seuraava hamppusätkäs poltat et mitä hurttia siäl juoksee. Tääl maal niit ei ollu ensimmäistäkää ku koivukuja auras pihalaatikol mennes. Saa lähtee muija kans ansioo ja jättää kakarat valmistautuu koulumatkaa, niil on kunta osa matkaa laittanut katulampputki. Mut kyl siält sit tiä varrest se kyyti tulee.

Ei niit pelot ku naapuri hurtta, ku ei se äijä saa sitä aitaa tehryks. Mut se onki erämies, ei sil pysy vasara tai mikää vaikeempi tyäkalu käres. Tuski se osaa hakat muut ku ämmäs, naula se löis sormees. Mut turha sitä koiraa o pimees pelät. Se puri viime kesän valosassaki jotain noitten kakaroitte tuttui, makso vähä jotai korvauksii mut ei sitä rakkii lopetettu. Joku niist poliiseist o vissii samas seuras.

Tämmöst tääl Satakunnas o maal. Ei ole susia haitatks asti, eikä noit mettämiähii kannattas ainakaa apuu pyytää. Ne ku ei uskonut millää sääntöi ja lakei nii sanottii pari kaveri kans vuokrasopimukset irti. Ei tartte enää tul ampuu fasaneit aamupimees ikkuna al kuusiaitaa. Mialuummi siihe vaik susi makaamaa ku hullu koira kiehnaamaa jouluaamun ja pari kahjoo täräyttää haulikon jotai olematont ja oli sil rusakolki joulurauha.


Vieras

#2374

23.02.2012 07:16

Suomalainen susihavainto ja sen julkaisematta jäänyt loppu
http://www.hs.fi/fingerpori/

Vieras

#2375 Re: Re: Re: Oletko valmis

23.02.2012 07:39

#2370: - Re: Re: Oletko valmis 

 Et taida ytimestä tietää tässä asiassa.

Susi tulee vaikka samasta ovesta sisään vaikka asunton karjatilaan mistä ihmiset liikkuu

jos niille ei löydy keppiä pitempää.