VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE.


Vieras

#2451

26.02.2012 12:08

Suomessa on muutamia kansainvälisen tason koiranäyttelyn kehätuomareita...
Pitäisiköhän heistä palkata nykyistä pätevämpää porukkaa jakamaan noille koirasusille kaatolupia...
C_S

#2452 Lopettakaa se skeidan veivaaminen koirasusista!

26.02.2012 12:57

Meitsi diggaa susia ja koirasudetkin ovat susia enemmän kuin koiria. Niitä pitää suojella!
vaari

#2453 Re: Lopettakaa se skeidan veivaaminen koirasusista!

26.02.2012 13:39

#2452: C_S - Lopettakaa se skeidan veivaaminen koirasusista!

Joo-o. Kyllä se on ollut roikannokassa tuo Sativa kun kuulostaa saaneen taas virtaa.. Kyllä päästivät liian aikaisin pois.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

26.02.2012 13:52


Skepsis

#2455 Re: Re: .Mitä vähemmän koirasusia,sen helpompaa kaikille.

26.02.2012 13:57

#2441: - Re: .Mitä vähemmän koirasusia,sen helpompaa kaikille.

Isoapollo, harjusinisiipi, tammihiiri, ripsisiippa, saimaannorppa, liito-orava, saukko, hilleri, metsäpeura...jne ei tapa meidän kotieläimiä eikä ole meille uhka. Susi tappaa ja pelottaa. Sellainen käytös ei käy päinsä, sen vuoksi rosvotkin pannaan linnaan. Ei niitten kans voi elää.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

26.02.2012 14:11


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

26.02.2012 14:26


C_S

#2458 Hengailin dorgiksella itsestäni riippumattomista syistä!

26.02.2012 14:28

Meitsillä alkaa kuuppa jostain syystä kevättalvisin ja keväisin skulaamaan vähän oudolla tavalla. Päivän pituus ja valon määrä muuttuu liian nopeesti. Tekisi se lepääminen teillekin hyvää.
PetriK

#2459 Viestin 2415 kirjoittaneelle

26.02.2012 14:56

Ensinnäkin: Miksi kysyt asiaa minulta? Itse en ole kyseenalaistanut saatikka ottanut sen kummemmin kantaa pöytyän susien rotupuhtauteen, mutta sen tiedän että niitä löytyy myös nykyisestä susikannasta suomessa. Vai onko tämäkin pelkkää metsästäjien propagandaa?: http://yle.fi/alueet/kainuu/2010/06/kainuussa_elellyt_koirasusi_on_tapettu_1749833.html

Se on ainakin varmaa, että itse en luota RKTL:n kanta-arvioihin ja määritelmiin rotupuhtaudesta pätkän vertaa, koska:
1. Totuudenvastaisten julkilausumien jakaminen julkisuudessa ei kuulu RKTL:n tehtäviin.
2. Puolueettoman tiedon tuottaminen on kuluneen vuoden aikana osoittautunut kyseenalaiseksi.
3. Kaikki yhteistyö RKTL:n kanssa on osoittautunut turhaksi tutkijoiden tympeän ja pessimistisen asenteen johdosta. Tutkijoille luovutetulla tiedolla pyyhitään korkeintaan oma takapuoli.

Mielestäni tarvitaan jokin täysin puolueeton ja ilman minkäänlaisia ennakkoasenteita omaava taho, joka ottaisi vetovastuun suomalaisessa suurpetotutkimuksessa. Tämä taho huomioisi paitsi metsästäjien myös RKTL:n, luonnonsuojelijoiden kuin muidenkin tahojen näkökannan asiassa ja tuottaisi puolueetonta ja tutkimustyön kannalta tärkeää tietoa.
maalaistollo

#2460 Luontoliiton susiryhmän sivuilta luettua...

26.02.2012 14:58

Sutta on suojeltava jo senkin takia, että se on niin kaunis. Emosusi Aulista, häntä jää kaipaamaan muu lauma ja pari ihmisideologia. Hän sanotaan ihmisestä, ei elukasta. Ihanaa inhimillistämistä. Paidat, joissa suden kuva, myynti tulisi kieltää. Kyllä näillä sivuilla vierailtuani vakuutuin siitä, että koko ryhmä voisi muuttaa Siperiaan. Siperia opettaa, sanotaan.

Vieras

#2461 Re: Viestin 2415 kirjoittaneelle

26.02.2012 16:12

#2459: PetriK - Viestin 2415 kirjoittaneelle

Niin saat - ana.

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen kenttähenkilöstö tappoi koirasuden
keskiviikkona Sotkamossa.

 

Ekkös päässy itte ampumaan?


Vieras

#2462 Re: Hengailin dorgiksella itsestäni riippumattomista syistä!

26.02.2012 17:34

#2458: C_S - Hengailin dorgiksella itsestäni riippumattomista syistä! 

 Jäitkö sinä mielestäsi liikaa alakynteen siinä Wolffi biisin teossa, että sen vuoksi rupes humeetti sassaroimaan, vai menikö sulta muuten vain tavalliseen tapaan sen teossa sanat solmuun ja sävelet penkin alle...

Ei sulla tuo lääkitys vieläkään anna suuria toiveita paremmasta, että miten olisi jos vaihtaisit alaa vaikka susitutkijaksi...

Siinä puuhastelussa on kovat valtion takaamat liksat ja sopevat työajat, eikä minkäänlaisia oppiriitoja jo olemassa olevien kolleegoittenkaan taholta liene odotettavissa, joten suosittelen lämpimästi vaikka vain ali-assistentin taikka kenttäbiologin virkaan hakeutumista näin ensialkuun... 


Vieras

#2463 Re: Luontoliiton susiryhmän sivuilta luettua...

26.02.2012 18:53

#2460: maalaistollo - Luontoliiton susiryhmän sivuilta luettua... 

 Samaa mieltä täydellisesti!

Kyllä noilla sivuilla kannattaisi kaikkien käydä tutustumassa miltä todellinen kotomaamme koko harhakuva näyttä...

Huomionarvoista siellä kuitenkin on mies-sukupuolen kannalta katsottuna naisien ylivoimainen edustus...

 

 

 

Tapiola

#2464 Re:

26.02.2012 19:45

#2446: -

"millä vaalikojulla nämä Cannabis-vapaaksi sativat sauhuavat..."

En tiedä. Kerro sinä. Ainoa koju missä minä käyn, on piilokoju. Muut kioskit saavat olla rauhassa. Narkomaanikeskustelu osaltani loppuu tähän, syystä että edelleenkään en ole eläissäni käyttänyt minkäänlaisia huumausaineiksi luokiteltavia päihteitä. On kohtuutonta väittää kaikkien luonnosta ja ympäristöstään kiinnostuneiden ihmisten olevan huumehöyryisiä. En minäkään väitä kaikkia metsästäjiä lahtareiksi, tunnen henkilökohtaisesti asiallisia metsästäjiä ja tulemme toimeen hyvin.

"Mistään muista villielukoista ei tarvitse olla yhtään mitään mieltä."

Olen eri mieltä. Ja nyt perustelen mielipiteeni. Koska suden suojelun yksi lähtökohta on luonnon monimuotoisuus, se kuuluu oleellisena osana boreaalisen metsän asukkaisiin, kuten edellä mainitsemani muutkin eliölajit ja niiden elinympäristöt. Tässä adressissa lähtökohtana on yhden eliölajin poistaminen, syystä että "susi aiheuttaa vaaratilanteita lemmikeille" "vaaratilanteita poroille ja karjataloudelle", sekä "susi luo uhkakuvan ihmisille ja heidän lapsilleen". Myös muut eliölajit aiheuttavat vaaratilanteita ja uhkakuvia. Eniten ihmisuhreja aikaansaa hyttynen. Malariaan sairastuu arviolta 300 miljoona ihmistä vuosittain ja 1-2 miljoonaa kuolee siihen.

Liikenneturvan tilastokatsauksen mukaan (2011) viiden viime vuoden aikana liikenteessä menehtyi keskimäärin kolme ja loukkaantui 250 7-12 vuotiasta lasta. Jos susien hävittämistä perustellaan sillä, että se on erityisen vaarallinen lapsille, tulee sen pohjautua johonkin todennettun faktatietoon. Lasten turvallisuutta ajatellen olisin enemmänkin huolissani kasvavista liikennemääristä. Kukaan ei ole tullut vaatimaan, että autot tulee poistaa ja hävittää, koska ne ovat ilmiselvästi vaarallisia lapsille ja nuorille. Liikenne- ja viestintäministeriö 2009: "Eniten henkilövahinkoja liikenteessä sattuu 15–24 -vuotiaille nuorille. Heitä kuolee liikenteessä keskimäärin 84 ja loukkaantuu noin 2900 vuodessa. Vuonna 2008 kuolleiden määrä oli 76 ja loukkaantuneiden 3 005." Aiheuttavatko autot enemmän lasten ja nuorten kuolemia ja loukkaantumisia kuin sudet? Vähennetäänkö lasten ja nuorten kuolemia ja vakavia loukkaantumisia sillä että hävitetään sudet? Peräänkuulutan tässä suhteellisuudentajua.

 

Vastauksena Skepsis no 2455:

Lue viesti 2444.

 

Viesti 2448:

Viitaten merikotkiin: "Nämä Vihreät ornitologit ovat osaamattomuuttaan opettaneet niistä lihanhimoisia tappajia." Todettakoon tähän vain, että merikotkan talviruokinta on WWF:n toimesta lopetettu, sillä kotkan katsotaan jo pärjäävän omillaan. Toisin oli -70 luvulla jolloin merikotka niin ikään oli sukupuuton partaalla. Suurimpana syynä pesinnän epäonnistumiseen olivat DDT ja PCB pitoisuudet jotka haurastuttivat kotkien munankuoret niin, että ne hajosivat hautoessa! Ruokinnan tarkoitus oli nimenomaan taata puhdas ravinto, ilman myrkkyjä. Muuta keinoa noin 40 vuotta sitten ei ollut kuin haaskaruokinta. Merikotka syö myös pieniä nisäkkäitä. Sekään ei tiedä, että poro on lähes pyhä ja että siihen ei saa koskea.

Jos nyt lähdetään "raivaamaan" eliölajistoa siltä pohjalta, että mikä on ihmiselle haitallinen, niin listasta tulisi loppumattoman pitkä.

"Mitä haavakko taikka kolarihirven jahtaamiseen tulee, se on osittainen poikkeus humaanin jahdin säännöstä"

"Humaani" jahti toteutuu ainoastaan siten että osumatarkkuus on 100%. Riskiä siitä että joku ei ampuisi niin hyvin ei siis ole olemassa? Tiesitkö että myös hamahäkit ovat ikäviä, ne "kiduttavat" lajitovereitaan? Parittelun jälkeen eräiden lajien naaras syö koiraan.

 

Viitaten viestiin 2447:

"Miksi moni susien/koirasusien puolustaja virittää kuitenkin taloonsa asettuneelle hiirelle tai rotalle pyydyksen."

Että "elä kuten opetat"? Minä en tiedä miksi moni virittää... minä en viritä, koska talossani ei ole hiiriä. Elävänä olen kylläkin hiiren pyytänyt ja vienyt sen metsään.

Niin ikään satiaiset, täit ja saivareet eivät kuulu omakohtaiseen kokemuspiiriini, joten en pysty vastaamaan... ja koska kysymys oli henkilökohtaisella tasolla esitetty, voin vastata vain omasta puolestani, koska en tunne kaikkien "susiensuojelijoiden" käytäntöjä. Tiedätkö sinä naapurisi täitilanteen? Tai jos sinulla on omakohtaista kokemusta, niin ole hyvä ja pidä se omana tietonasi, en halua tietää siitä enempää. Kiitos.

 

C_S

#2465 Meitsi diggaa elävänä pyytäviä hiiren- ja rotanloukkuja!

26.02.2012 19:57

Meitsi on sitä mieltä, että hiiret pitää pyydystää elävänä ja viedä metsään. Samoin rotat, kaikkia niitä tarvitaan ekosysteemissä. Saisi tehdä lain, jonka mukaan tappavat loukut kiellettäisiin kokonaan, eikä niitä saisi myydä.
Tapiola

#2467 Re: Re: Re:

26.02.2012 22:02

#2466: - Re: Re:

Niin?

Tässäkö kaikki? Ymmärrä hyvä ihminen, etten ota vastuuta muiden ihmisten tekemisistä tai tekemättä jättämisistä. Vastaan vain siitä miten itse toimin. Mikä kirjoituksissani antaa sinun ymmärtää että olen päihteiden vaikutuksen alainen tai etten kykenisi järkevään keskusteluun? Missä kohtaa olen tehnyt asiavirheitä? Osoita ne.

En minäkään vaadi sinua tilille näistä:

Sodankylässä tapettiin susi moottorikelkasta, joulukuu 2008 (Sodankylän poliisilaitos 30.12.2008)

Suomussalmella tapettiin susi moottorikelkasta, maaliskuu 2008 (Turun Sanomat 31.3.2008)

Pantasusi Nikita löydettiin joesta Nurmeksessa, kesäkuu 2006 (Kainuun Sanomat 13.8.2005)

Laittomasti ammuttu susi lopetettiin Öllölässä, tammikuu 2005 (Verkko-Karjalainen 16.1.2005)

jne...

Erik

#2468 Tapiolalle 2464 ja C_S:lle 2465

26.02.2012 22:06

Kovinpa huonosti on tullut luetuksi adressissa esitetty vaatimus, siinähän ei esitettä eikä vaadita susikannan hävittämistä, vaan haitallisten susiyksilöiden laillista ja viivytyksetöntä poistoa viranomaisluvilla. Tämä näkyy olevan tämän dilemman vaikeus; puhutaan eri asioista joko tahallaan tai ymmärtämättömyydestä. Toivotaan enemmän analyyttista keskustelua.

Ymmärrän kyllä nimimerkin kommentit (alusta alkaen) kieli poskella tehdyiksi, mutta rajansa kaikella, jos haluaa esittää vakavasti otettavia mielipiteitä.

Vieras

#2469 Re: Meitsi diggaa elävänä pyytäviä hiiren- ja rotanloukkuja!

26.02.2012 22:23

#2465: C_S - Meitsi diggaa elävänä pyytäviä hiiren- ja rotanloukkuja! 

 Hyppää sie Sativa meijän leihriin niin mie opetan siustaki oikijan luonnonsuohjelijan...Alamma turkispyytäjiksi.

Sole konstikhaa oppia, ja saat sieki raitista ilimaa.

Mie annan siulle Lyxillä kovvaa kyytiä pakkasessa,  että sulla jäähtyy pää sopivaksi ja alat ymmärtämhän puhetta...Sitte alamma anomhaan kaatolupia pyynthiin.

 

 

NYT RIITTÄÄ - projekti

#2470 TIEDOTE INTERNETSIVUSTOSTA:

26.02.2012 22:52

Nyt riittää - projektin internesivut muutamia päiviä poissa käytöstä suuren kävijämäärän takia. Sivusto avataan mahdollisimman pian taas suuren yleisön käyttöön.

Pyydämme edelleen asiallista keskustelua.

Vieras

#2471 Re: TIEDOTE INTERNETSIVUSTOSTA:

27.02.2012 10:05

#2470: NYT RIITTÄÄ - projekti - TIEDOTE INTERNETSIVUSTOSTA:

Eikö sulla ole pari kuukautta ollut aikaa aloittaa sellainen?


Vieras

#2473 On

27.02.2012 10:43

#2472: - Re:

aika kuuma

metsässä

#2474 Valikoivaa suojelua.

27.02.2012 18:26

Hyttynen ei tapa ketään eikä ole rauhoitettu..


Jos joku luulee olevansa oikea luonnonsuojelija ja ekologisuuden ja monimuotoisuuden puolustaja,hän huomaa nopeasti että on sitä vain omassa luulossaan.
Hiiren pyydystäminen hiiren reviiriltä on jo melko räikeä esimerkki tästä.
Hiiren ei ole annettu vapaasti lisääntyä ja ruokailla valitsemallaan reviirillä.
Miksi.
Samoin luonnossa ekologisesti yhtä tärkeässä asemassa olevista satiaisista täistä ja kirpuista,suuri luonnonsuojelija ei halua kuulla puhuttavankaan.
Kysymys näistä oli pohdintaa yleisellä tasolla ja siihen olisi voinut vastata,vaikka et ihan kaikkien koirasuden
haalaajien tlannetta tiedäkkään.
Suuri "luonnonsuojelija" jaottelee näköjään itse eläimiä eri arvoisiksi.


.

siperia

#2475 En syytä kettään..

27.02.2012 18:40

Tällaisissa asioissa ei kannata provosoida puolin eikä toisin! Olen metsästänyt 34vuotta. Aina olen pärjännyt metsästäjien ja metsästämättömien kanssa. Hyvä mieli,koira,ase,kaverit....Mutta kyllä liiat pedot pitää poistaa pikimmiten. Tämä EI TARKOITA SITÄ,ETTÄ KOKO SUSIKANTA AMMUTAAN VAAN SITÄ,ETTÄ VERI VAIHTUIS SUSISSAKIN! Olen se kaveri joka kävi Siperiassa ja näin autenttisia tilanteita. Löytyvät alkupäästä kommenteista....