VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

KIKKI

#2501 Re: tosi puhdasta

28.02.2012 16:01

#2486: hohhoijakkaa - tosi puhdasta

Jos sie halluut, niin voinen harrastaa sinun kanssa helppoa ja sivistynyttä dialogia, verbaliikka on minun vahvuuksiani! Juttelemmeko täällä vai onko sinulla edotusta paremmasta paikasta puida susiasiaa sivistyneeseen sävyyn - ilman provosointeja. Vain asiallista keskustelua


Vieras

#2502 Re:

28.02.2012 17:15

#2448: -

No johan oli taas paksua susivihapropagandaa! Että sudet syö VIIKKOJA hirveä elävältä, hohhoijaa...


Vieras

#2503 Re:

28.02.2012 17:27

#2422: -

:D :D :D !!! Meinasin kuolla nauruun kun luin jutun! Kyllähän se nyt tiedetään ettei edes metsästäjät erota lajeja toisistaan kun ihministäkin ammutaan hirvenä :D! Niin mitenkä sitten "tavikset" erottaisivat suden kauriista :D !


Vieras

#2504 Re: Moni asia vinksallaan!

28.02.2012 17:35

#2491: Vanha aika - Moni asia vinksallaan!

Kuuleppas Vanha Aika: esimerkiksi minulla on lapsia viisi kappaletta ja koiria neljä, ja susialueella asutaan. Kukaan meistä ei ole kuollut vaikka sudet kulkevat "nurkissa", emmekä pelkää niitä! Toivottavasti sinulla ei ole lapsia jotta et pääse istuttamaan sairasta susivihaasi heihin!

susi-sepe

#2505 Re: Re: Moni asia vinksallaan!

28.02.2012 18:08

#2504: - Re: Moni asia vinksallaan!

Puhut kakkaa! Sinun koirasi ovat hameesi alla jos elävänä säilyvät susialueella! Älä viitsi sorvailla tosiasioita! p-le!

hohhoijakkaa

#2506 Re: Re: Re: Moni asia vinksallaan!

28.02.2012 18:58

#2505: susi-sepe - Re: Re: Moni asia vinksallaan!

Minun koirani eivät ainakaan hameen alle mahdu,sen verran ovat kookkaita. Ja maalla,susipitäjässä asustelee meidänkin perheemme,metsässä kuljemme ympäri vuoden,koirilla ja ilman,marjassa ja sienessä ym,ym... Ikinä en sutta ole pelännyt,vaikka saalista ovat muutaman kilometrin päässä saaneet useasti,eivätkä pelkää myöskään lapset,heitä ei ole sellaiseen opetettu. Toisilla on pelko herkemmässä mitä toisilla,se on omakohtainen asia. Pelon lietsominen ja pahojen seinille maalaileminen eivät ainakaan asiaa auta. Kuten tässä haluan tuoda ilmi,löytyy täältä maaltakin sellaisia ihmisiä,jotka tulevat susialueella hyvin toimeen ilman pelkoa ja paniikkia,emmekä tosiaankaan ole ainoita. Kaikki suojelupuolen väki ei todellakaan asustele kaupungeissa ja betonibunkkereissa,niinkuin täällä usein kommenteissa annetaan virheellisesti ymmärtää. Meitä ei kaupunkiin saa muuttamaan kirveelläkään,mutta en missään nimessä pidä  vääränä sitä,että ihmiset myös kaupungeista käsin ottavat osaa susikeskusteluun,luonto kuuluu heidänkin käyttöönsä ihan siinä missä meidän maalaistenkin. Turha siitäkään on vastakkain asettelua tehdä.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

28.02.2012 20:09


vieras

#2508 Re: Re: Re: Re: Moni asia vinksallaan!

28.02.2012 20:21

#2506: hohhoijakkaa - Re: Re: Re: Moni asia vinksallaan!

Jos muutosta ei tule kaatolupien lisäyksenä niin tuskin eläkeikään asut siellä maalla vaan painut korvat luimussa kivikyliin....

Vanha aika

#2509 Hohhoijakkaalle

28.02.2012 21:02

Ilmeisesti haluat ottaa turhia riskejä, mutta enemmistö ei halua. Susi on erittäin iso uhka metsästyskoirille ja on susi todistetusti ihmisiäkin tappanut. Mutta teikäläiset nyt muutenkin haluavat rajoittaa metsästystä kaikin keinoin. Susi on vain pelinappula ruletissanne. Tarkoituksenanne on ajaa metsästys alas. Itse ainakin olen tyytyväinen siihen tilanteeseen, ettei susia ole. Tai siihen siis olisi pyrittävä. Jokainen normaaliälyinen ihminen tajuaa sen, että susista on iso riesa maassamme, lisäksi susipelleily tulee kalliiksi turhine tutkimuksineen ja pannoituksineen korvauksista puhumattakaan. Eikä hyvää koiraa korvata rahalla. Susi on nimenomaan TURHA riski. Luonnon monimuotoisuus kasvaa, kun pienpetoja karsitaan voimakkaasti, minkit ja supit saisi tappaa kaikki pois ja susia ja ilveksiä vähentää tuntuvasti. Karhuista ei ole haittaa juurikaan, mutta pitää niidenkin määrä pitää kohtuullisena ja asutusten läheisyyteen pyrkivät yksilöt ampua ensimmäisenä.
hohhoijakkaa

#2510 Re: Hohhoijakkaalle

28.02.2012 21:20

#2509: Vanha aika - Hohhoijakkaalle

Tarkennappa pikkuisen,mitä mahdat tarkoittaa "teikäläisillä" ja "normaaliälyisillä" ihmisillä?? Yllättäen alkoi nälviminen ja pilkanteko. Jos et kykene asialliseen kommentointiin,ole sitten vaikka hiljaa. Minä en keskustele sinunlaisiesi kanssa,ennen kuin käytöstavat on opeteltu. Täällä meillä ne opetettiin jo alakoulussa.

Vanha aika

#2511 No täsmennetään

28.02.2012 21:44

Ette harrasta metsästystä, ainakaan ajokoirilla tai hirvikoirilla. Asutte paikassa, jossa mahdolliset lapsenne ovat turvassa susilta. Ette pidä metsästystä missään arvossa. Osa teikäläisistä on ituhippejä, osa lapsettomia vanhempia ihmisiä. Suuri osa asuu kaupungeissa. Listaa voisi jatkaa, mutta ennen kaikkea teille ei ole haittaa susista, koska ette harrasta sellaisia asioita, että tulisi törmäämisiä. Toisinsanoen susiongelma ei kosketa teikäläisiä.
hohhoijakkaa

#2512 Re: No täsmennetään

28.02.2012 22:28

#2511: Vanha aika - No täsmennetään

Kuten jo aiemmin kirjoitin,asumme susipitäjässä. Sudet ovat saalista saaneet hyvinkin lähituntumassa ja täällä oli juuri tämä surullisen kuuluisa susijahtikin,josta ei sen enempää. Emme metsästä,mutta muutamat tuttavaperheen isännät metsästävät kyllä,heidän kanssaan voi susistakin keskustella asiallisesti,eivät ole ns. "susien vihaajia".  Harrastamme erittäin paljon luonnossa liikkumista koirien kanssa ( kuten metsästäjätkin),koiramme eivät ole metsästyskoiria,joten se ero niiden käytöksessä tietysti on. En ole mielestäni sanonut,etten pidä metsästystä missään arvossa,sillä on oma paikkansa ja harrastajakuntansa,varmasti tulee aina olemaan. Ei sen takia tarvitse sutta pelätä,että se metsästysharrastuksen suomenmaasta lopettaisi. Lapsemme ovat yhtälailla turvassa,kuin muidenkin lapset täälläpäin. Joidenkin lasten vanhemmat tuntuvat elävän niin suuren pelon alla,että se ylittää käsityskyvyn,vaikka samassa pitäjässä,muutaman kilometrin säteellä asutaan. Kuten sanoin,pelko on jokaisella erilainen ja lapsille pelko syntyy pitkälti vanhempien,mutta myös muiden aikuisten välityksellä. En usko,että kukaan haluaa tehdä lapsistaan yli-pelokkaita tahallaan,siksi olisikin tärkeää että lapsille kerrottaisiin susista asiallisesti,yöunet vieviä kauhukuvitelmia käyttämättä. Paljon hirveämmäksi uhaksi koen nykymaailmassa,myös maaseudulla,esim.pedofiilit. Tuon tuostakin lapsia houkuttelevat koulutiellä pakettiautojensa kyytiin jos mitkäkin hirviöt ja sairaat yksilöt. Ja mikä ikävintä,niille ei kaatolupia myönnetä.

Pohjanmaa

#2513 Olen mietiskellyt ajokoiraharrastuksen tulevaisuutta

28.02.2012 22:49

Ajokoiraharrastus ei voi nykyisellä susien lisääntymis vauhdilla jatkua kuten ei muukaan metsästyskoiraharrastus lukuunottamatta luolakoiratoimintaa.

No, mitäpä tästä seuraa??

Kaksi vaihtoehtoa. Luovutaan ajokoirametsästyksestä. Tai siirrytään siihen samaan malliin kuin itäisessä naapurissa susiongelman takia. Olen vahvasti sitä mieltä, että vannoutuneet ajokoiramiehet siirtyvät Venäjän malliin. No, mitä se tarkoittaa käytännössä?
Se tarkoittaa vähintään 3-4 ajokoiran ajueita (monesti jopa 10 koiran laumueita). Koirat tekevät yhteistyötä ja yleensä sielä Venäjällä ajavat myös sutta vaikka aamusta on kettujahtiin lähdetty.
No, susi on rauhoitettu, vaan koirathan eivät sitä tiedä. Yksi, kaksi tai kolmekaan sutta ei pärjää kymmenelle yhteistyötä tekevälle koiralle. Yhdelle sudelle riittää 2-3 kovaluontoista koiraa. Kun aletaan reviireistä taistelemaan metsässä, niin rohkenen sanoa, että jotain on vuosisatojen saatossa metsästyskoirien pidostakin opittu.
Sitä vihreät haluavat, se tulee olemaan toinen vaihtoehto ajokoirametsästykselle.
12ca

#2514 Re: Olen mietiskellyt ajokoiraharrastuksen tulevaisuutta

28.02.2012 23:34

Näinhän se tulee menemään,täältä päin venäläiset ovat jo kyselleet illiksen kasvattajilta pentuja,kouluttaakseen ja totuttaakseen sen sudenmetsästykseen.Ja irlannin susikoira kyllä pystyy laittamaan sudelle kampoihin,mielenkiintoista on seurata kuinka lauma illiksiä leikkii isolla peltoaukealla hippaa,joku lauman jäsenistä on hippa ja muut saartavat sen tavalla joka entisaikaan olisi ollut kunniaksi hyvinkoulutetulle ratsuväellekin,saman ne tekevät myös peitteisessä maastossa.Tämä toimintamalli on niille aivan luontainen,joten puheet siitä että susi vahvempana on oikeutettu tappamaan koirat reviiriltään voidaan kyllä tämän rodun kyseessä ollen unohtaa.

 

Ajuemetsästäjä?

#2515 Siihen siis on mentävä!

29.02.2012 00:08

20 Amerikankettukoiraa aamuisin ketun jäljille. On vaan hankittava koirat porukalla, yksin turhan kallista ylläpitää. Siitä jos hukka vie, niin vie tarpeeseen! Jos vie... Siinä hyvä idea pahimmille susialueille, loppuu koirien tappaminen. Ajuemetsästys on Suomessa toistaiseksi vieras käsite, mutta maailmalla sitä harrastetaan paljon. Ranskassa villisian perään lasketaan lauma koiria, samoin Saksassa. Suomessa on vain ollut tapana laskea yksi ajokoira ajettavan perään. Metsästyskulttuurin on aika siirtyä euroaikaan. Ei enää yhtä koiraa, vaan aina lauma sudelle pärjääviä koiria!
hohhoijakkaa

#2516 Re: Olen mietiskellyt ajokoiraharrastuksen tulevaisuutta

29.02.2012 01:06

#2513: Pohjanmaa - Olen mietiskellyt ajokoiraharrastuksen tulevaisuutta

Luulenpa vahvasti,että tällaiset uudet salametsästystavat eivät tule täällä suomessa onnistumaan. Itäisessä naapurissa en käytäntöä yhtään epäilekkään,siellä metsästys on monessa muussakin suhteessa epäeettistä,ainakin mitä olen kuullut omien metsästävien tuttavieni puhuvan. Suomessa tällainen ei menisi ikimaailmassa läpi. Olen edelleenkin sitä mieltä,ettei meidän olematon susikantamme ole todellakaan varteenotettava uhka metsästykselle. Mutta olen myös sitä mieltä, (itse palvelukoiria omistavana) ettei rahalla korvata hyvän koiran menetystä. Mielestäni liian vähän on keskusteltu metsästyskoirien suojaamisesta susialueilla.Miten niitä keinoja ja jo olemassa olevia tuotteita voisi kehittää sillä tavalla,että ne otettaisiin paremmin vastaan metsästäjien keskuudessa?

hohhoijakkaa

#2517 Re: Hohhoijakkaalle

29.02.2012 02:26

#2509: Vanha aika - Hohhoijakkaalle

Pidän aika absurdina kommenttiasi,ettei karhuista ole haittaa juurikaan. Hyvinkin usein saa kuulla ja nähdä uutisissa,miten karhut ovat suomessa ja ruotsissa käyneet metsästäjien kimppuun ja tehneet pahaa jälkeä. Oikeen kuvien kera. Koska vastaavia uutisia ja tapauksia on susi aiheuttanut täällä pohjolassa? Joka syksy on myös monenlaista operaatiota taajamissa ja pihoilla tallustavien kontioiden takia,monilla paikkakunnilla. Joten kommenttisi on vähintäänkin outo. Asia vaan sattuu olemaan niin,ettei karhu saa osakseen ollenkaan niin sanoinkuvaamatonta vihaa,mitä susi. Eihän karhu vie koiria haukusta. Ja mitä mainitsemaasi pienpetojen karsintaan tulee,niitä susi hävittää reviiriltään tehokkaasti,joten eikö sen luulisi olevan mielestäsi hyvä asia?

Vanha aika

#2518 Ei sinun kanssasi pysty keskustelemaan

29.02.2012 09:11

Ajuemetsästys ei ole ensinnäkään salametsästystä. Sinua vaan ottaa päähän se, ettei susi vie ajueesta yhtään koiraa ja sillä tavalla metsästys susialueilla tulee jatkumaan koirien avulla ilman koiratappioita. Tuoko teikäläiset seuraavaksi siperiantiikereitä metsästäjien riesaksi? Jotain te aina yritätte, jos susiriesaan saadaan ratkaisu. Koirille ei ole kehitetty mitään suojavarusteita, jotka toimisivat. Paras suoja koiralle on lyijy. Harmaa vetää puoleensa harmaata.
hohhoijakkaa

#2519 Re: Ei sinun kanssasi pysty keskustelemaan

29.02.2012 09:35

#2518: Vanha aika - Ei sinun kanssasi pysty keskustelemaan

Sinähän se tässä toit varsin selvästi itse esille kykenemättömyytesi vastavuoroiseen keskusteluun ja asenteesi myös. Toivottavasti on olemassa myös vähän fiksumpia metsästäjiä,jotka näkevät metsän puilta ja joille koko maailma ei ole yhtä mustavalkoinen kuin sinulle. Onnea kuitenkin valitsemallasi tiellä,joka ei valitettavasti tule liiemmin mihinkään ratkaisuun johtamaan. Lyijyllä ei tietääkseni enää nykymaailmassa ongelmia omavaltaisesti ratkaista.


Vieras

#2520 luomu ratkaisu

29.02.2012 10:11

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/lukijalta/susiongelmaan-luomuratkaisu-1.10244

eli jos haluatte susiongelmaan ratkaisun ja olette hankkimassa koiraa niin kannattaa lukea. Hirvikoiriksi kuulema erityisen hyviä ja oppivat varmaan muullekkin riistalle joten eiku hankkimaan!

Vieras

#2521 Ehdottaisin sellaista lakialoitetta

29.02.2012 10:19

Että eläintarhoissa syntyneet sudenpennut tatuoitaisiin mahdollisimman nopeasti niiden synnyttyä ja tatuoijana toimisi joku muu, kuin tarhan oma väki. Sitten jos tällaisia tatuoituja susia tavattaisiin muualta kuin eläintarhoista, olisi näyttöä laittomista istutuksista. Mihin muuten vuosittain syntyvät sudenpennut menevät virallisten puheiden mukaan?
hohhoijakkaa

#2522 Re: Ehdottaisin sellaista lakialoitetta

29.02.2012 11:07

#2521: - Ehdottaisin sellaista lakialoitetta

Ei tämäkään ole ollenkaan huono idea,jos se saisi ihmisten mieliä rauhoittumaan. Käsittääkseni jossain eläintarhassa oli nyt uros ainakin steriloitu,olisiko ollut Ähtärissä,en sano paikkaa varmaksi,kun en muista,mutta steriloitu oli kuitenkin. Ymmärtääkseni tällaisista istutuksista ei kuitenkaan ole ollut mitään näyttöä,puheitahan niistä on liikkunut vuosikausia.

C_S

#2523 Englannin luonto hätää kärsimässä!

29.02.2012 11:27

Meitsi tsiigas netistä, että Englannissa tapettiin sudet sukupuuttoon! Sinne pitäisi viedä susia ja elvyttää maahan elinvoimainen susikanta. Tappoivat sudet raukkamaisesti irlanninsusikoirilla. Mutta meitsi joutuu nyt ulkoisista syistä pitämään pienen tauon, joten keskustelu jatkuu myöhemmin. Tsiigaillaan!
sepeteus

#2524 Re: Englannin luonto hätää kärsimässä!

29.02.2012 12:08

#2523: C_S - Englannin luonto hätää kärsimässä!

Rupeappa tosiaan Suomen Susilähettelijääksi niin tulen auttamaan sinua kaikin tavoin ja keinoin jotta saataisiin susia Suomesta nummille juoksemaan. Skottipojille myös kun siellä on susienruokaa, päkättejä.. Ei muuta kun Adressi pystyyn ja nukutuspiikit valmiiksi niin selevitäät tästäki susihommasta helepolla! Kannatan ehdottomasti Sinun hommaa!


Vieras

#2525 Re: Re: Ehdottaisin sellaista lakialoitetta

29.02.2012 13:54

#2522: hohhoijakkaa - Re: Ehdottaisin sellaista lakialoitetta

Ähtärin susi on steriloitu monena vuotena. Se tuskin ketään kiinnostaa kun on hienompi kertoa pakettiautosta tarinoita.