VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Ei suden mutta luonnon suojelija metsästäjä

#2551 1975 PUHUU NIINKUIN MIES

02.03.2012 12:26

Nämä suurkaupunkien petotalipaanit ovat mielestään luonnonsuojelijoita kun ovat mahdollisimman suuriäänisesti metsästäjiä vastaan ja susien puolesta. Valtaosa heistä vähälahjaisia...nuoria naisia suurin osa...

Luonnon hyvinvointi heitä ei omienkaan sanojen mukaan kiinnosta pätkääkään, koska eivät siitä juuri mitään ymmärrä.

Metsäojitusta esim: tehdään lähes kaikille aukkohakkuille vain laiskuuttaan uudistusistutuksen helpottamiseksi mätästämällä.


Nämä mättäät=(maakasat)mihin puuntaimi on helppo laiskankin istuttaa otetaan kaivamalla ojat niin tiheään kuin kaivinkoneen ulottuvuus vaatii maakasojen saamiseksi peittäväksi kuiviin hiekkakankaisiinkin, koska valtio korvaa `ojituksen´ osaltaan, ja sillä kepulikonstilla saadaan tämä itse asia hoidettua ilmaiseksi.

Nyt näistä ojista ja maakasoista tulvavedet vievät kaiken raskasmetallin ja ravinteet suoraan vesistöihin ja aiheuttavat valtavia kevät-tulvia kun kaikki vesi tulee nopeasti samaan aikaan jokiin.

 
Metsäkanalintujen pienet poikaset eivät pääse näistä ojista pois kerran sinne hypättyään, ja murhenäytelmä on valmis.

 
Rauhoitetut petolinnut istuvat oja ja tielinjoilla puissa passissa ja tappavat aikuisetkin metsäkanalinnut.

 
Metsien lentolannoituksesta lannoite peittää niin ojat kuin sen vierustatkin, ja ravinteen menevät tulvina vesistöihin.

Helsingissä näistä ei ymmärrä kukaan, siellä äänestetään susien ja Cannabiksen puolesta ja ydinvoimaa vastaan yli puoluerajojen, todellisesta luonnonsuojelusta muutamaa 1975:tä lukuunottamatta ei kukaan muut kuin metsästäjät, kalastajat, marjastajat ja sienestäjät ole kiinnostuneita.

Mitään pahempaa luonnon monimuotoisuuden tuhoajaa kuin Susi ja tehometsätalous ei ole olemassakaan.

Skepsis

#2552 Re: 1975 PUHUU NIINKUIN MIES

02.03.2012 15:05

#2551: Ei suden mutta luonnon suojelija metsästäjä - 1975 PUHUU NIINKUIN MIES

Just noin se on. Heidän ei pitäisi puuttua luonnon hoitoon kun eivät tiedä siitä mitään. En minäkään opeta heitä kasvattamaan hamppua tai meikkaamaan.

Skepsis

#2553 Re: luomu ratkaisu

02.03.2012 15:15

#2520: - luomu ratkaisu

Olipa vain melkoista soopa irlanninsusikoirista :D Hirvimettälle? HAHAA!

Skepsis

#2554 Re: Luonnon kustannuksella politikointi joutaisi loppua

02.03.2012 15:26

#2550: Suomen Luonnon lukija yli 45 vuotta - Luonnon kustannuksella politikointi joutaisi loppua

Just det! Se että on luonnonsuojelia ei automaattisesti tarkoita että haluaa kaikkea kakkaa toisille. Ihmisillä pitää olla hyvä olla ja luontoa ei saa raiskata. Sudet pitää poistaa häiritsemästä ihmisiä ja minkit sekä supikoirat pitää poistaa haittaamasta pienempiä eläimiä. Turvetuotanto pitää lopettaa vesistöjen vuoksi.

Susiaktivisti vuodesta 1975

#2555 Allekirjoitin adressin

02.03.2012 15:46

Allekirjoitin adressin, koska poistamalla vahinkoa ja vaaraa aiheuttavat sudet ja koirasudet, suojellaan itse asiassa korpisutta. Tämähän adressin tarkoitus on. Jokaisen aidosti susista välittävän kuuluisi allekirjoittaa adressi. Susien siirtoja ei missään tapauksessa saisi tehdä, vaan antaa suden itse valita asuinympäristö turvallisesta korvesta poissa ihmisten läheisyydestä. Näin toimii sudensuojelu minun näkökulmastani. Ja pannoitus on lopetettava eläimille turhaa tuskaa aiheuttavana.

Vieras

#2556 Re: Re: Re: Susien pannoitukset lopetettava heti!

02.03.2012 16:50

#2538: vieras - Re: Re: Susien pannoitukset lopetettava heti!

Ja höpö höpö! Sen verran olen läheltä metsästyskoirien oloja eri taloissa nähnyt että vain aniharvassa paikassa koirien pitopaikat ovat edes joten kuten eläinsuojeluasetusten mukaiset! Ja vain harvat metsästyskoirat pääsevät jahtikauden ulkopuolella säännöllislle lenkeille. Monissa kylissä on riesana se että metsästyskoirat päästetään yöksi juoksemaan vapaana ettei tarvitse lenkittää. Itsekin olen joutunut tällaista tilannetta jokunen vuosi sitten sietämään. Ilmoitus paikalliselle metsästyksenvalvojalle ei auttanut mitään. Ovat näet kavereita. Että se siitä moraalista.


Vieras

#2557 Re: luomu ratkaisu

02.03.2012 16:57

#2520: - luomu ratkaisu

No kylläpä nauratti!!! Yli kaksikymmentä vuotta aktiivisesti koiria harrastaneena ja ystäväni irliksiä seuranneena voin kertoa että nykyisestä irliksestä ei ole kuin sohvakoiraksi. Ensinnäkin ne on jalostettu liian suuriksi (eivät pysty juoksemaan lujaa) ja kilteiksi. Sitä paitsi, vinttikoirat eivät todellakaan saalista vainun, vaan NÄÖN perusteella. Aito vinttikoira menettää kiinnostuksensa saaliiseen hyvin pian sen jälkeen kun saalis katoaa näköpiiristä. Tästä minulla on vinttikoiran omistajana omakohtaistakin kokemusta.

vieras

#2558

02.03.2012 19:07

Ampparit/ Kainuun Uutiset :Susia pannoitetaan helikopterista myös Kuhmossa tänä talvena... Katso hinta ja hämmästy....

Vieras

#2559

02.03.2012 19:55

PARAS HUKKA ON MYÖTYRIHUKKA!
metsässä

#2560 Kaikki haluavat suojella luontoa.

02.03.2012 23:20

Kun metsästäjä tukee luonnonsuojelua,hän yllättäen tukeekin toimintaa,jonka tarkoituksena on rajoitaa
metsästys mahdollisimman minimiin.
Monet lajit jotka saadaan rauhoitettua jäävät pysyvästi rauhoitetuiksi,vaikka kanta kasvaisi haitalliseksi.
Luonnonsuojelualueet olisivat hyviä,jos ne eivät rajoittaisi metsästystä.
Metsästäjillä tulisi olla oma luonnonsuojelu organisaatio,vihreä liike,joka toimisi metsästäjän näkökulmasta.


Vieras

#2561 Haistakaa piip kaikki porojen omistajat ja valittajat!!!!!

03.03.2012 10:52

Puhutaan kovaa ääneen aina Kun susi ilmestyy ihmisen "reviirille", unohdetaan kuitenkin se että ihminen levittää ahteriaan koko ajan laajemmalle ja laajemmalle vieden näin tärkeää elin tilaa eläimiltä jotka kuuluvat luontoon ja tähän maailmaan. Ihminen on kaikkien aikojen suurin ja vaarallisin peto. Toki on kurjaa jos menee lemmikki koira tai kissa mutta sellaista se on tämä elämä. Iloja ja suruja. Voittoja ja tappioita. Pitäisikö joka kerta kun lääkäri tekee hoitovirheen niin viedä se saunan taakse ja niska laukaus?????

Susi kanta oli ainakin pari vuotta sitten niin huono että oli sukupuuton partaalla..Tuskin on parissa vuodessa ehtynyt "Liian suureksi.." He ketkä näin sanoo eivät välitä pätkääkään muusta kuin omastaan. Olen pitkään jo ollut sitä mieltä että poikkeuksetta porojen omistajat ovat omahyväisiä itsekkäitä ja ahneita. Pillitetään kun susi nappaa silloin tällöin poron.. Voi voi.. Järjestäkää sarvipäät sitten sisätiloihin valvottuihin oloihin. On se kumma kun raha on aina se joka puhuu. Ihminen unohtaa luonnon tasapainon kun aina vain ajatellaan rahaa. Mitä enemmän sitä on sen enemmän sitä pitää saada, keinolla millä hyvänsä. Ihmiset puukottaa selkiin, myydään omat mummotkin.. Tää maailma tuhoutuu juurikin tuollaisten ihmisten takia!!!!! Anteeksi kirjoitus virheet.. Kaikki tuli niin suoraan sydämestä että ei ehtiny paljoo miettii pilkkuja ja pisteitä. Sanon vaan että HAISTAKAA PIIP KAIKKI AJATTELEMATTOMAT IHMISET JOTKA TÄMÄN ADRESSIN OVAT ALLEKIRJOITTANEET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vieras

#2562 Re: Haistakaa piip kaikki porojen omistajat ja valittajat!!!!!

03.03.2012 11:52

#2561: - Haistakaa piip kaikki porojen omistajat ja valittajat!!!!!

Lue se Susipannoitus uutinen. Jaa, että ilmaista on suurpetotutkimus (12milj.e) vuositasolla! Kyllä ennen oli maassa rauha kun petoja oli vähemmän, mutta ei silloin ollut vihreitäkään häiriköimässä, jotka latelevat kärkeviä "faktojaan" nytten monissa asioissa.

metsässä

#2563 Ihminen on outo laji.vai onko?

03.03.2012 12:17

Ihminen on outo laji,kun heistä jotkut haluaa suojella petoja ja laajentaa niiden reviiriä oman jajin kustannuksella.
Tämä tuntuu äkkiä oudolta lajikäyttäytymisesltä,mutta kun tarkemmin ajattelee,niin ihmisen oma läheinen lauma on vasta tärkeä suojelukohde.
Jos etäisemmät lajitoverit ovat vaarassa tai menehtyvät,niin sehän vaan lisää omien sukupolvien mahdollisuuksia,
ja onkin luonnonmukaista.
Minäkin voisin helposti ajtella,että esim tiikereitä pitäisi saada valtavasti lisää.

Skepsis

#2564 Re: Haistakaa piip kaikki porojen omistajat ja valittajat!!!!!

03.03.2012 12:26

#2561: - Haistakaa piip kaikki porojen omistajat ja valittajat!!!!!

"-Susi kanta oli ainakin pari vuotta sitten niin huono että oli sukupuuton partaalla..Tuskin on parissa vuodessa ehtynyt "Liian suureksi.."

Mistä ihmeestä te piipertäjät revittä sukupuutosjuttuja? Uskotte vain omia piipertäjäjohtajia ettekä totuutta.

Totuus on että susia on vaikka kuinka paljon. Se että niitä ei olisi Suomessa ei tee niistä uhanalaisia.


Vieras

#2565 Re: Haistakaa piip kaikki porojen omistajat ja valittajat!!!!!

03.03.2012 12:38

#2561: - Haistakaa piip kaikki porojen omistajat ja valittajat!!!!! 

Nyt puhutaan Suomen susiongelmasta ja lienee yleisesti tunnettua, että asutus täällä keskittyy kovaa vauhtia taajamiin ja syrjäseudut autioituvat vastaavasti koko ajan.  Tästä voitanee päätellä LOOGISELLA AJATTELULLA, että ihminen ei leviä suden reviirille, vaan nimenomaan susi leviää kovaa vauhtia ihmisen (koko ajan kutistuvalle) reviirille.  "Ihmisen ahteri ei siis leviä" lainatakseni nimimerkin virheellistä ajattelua.  Jos taas perusteena pidetään ajattelua, että susi oli ensin Suomen luonnossa (ja saisi sen vuoksi levitä haja-alueille), niin on huomattava sekin, että kyllä susi oli Suomessa ensin nykyisillä kaupunkialueillakin, eikä siitä ole aikaakaan kovin  monta sukupolvea!  Siis tällä perusteella pitäisi kaupungitkin ja koko Suomi tyhjentää ihmisistä!

Tosiasia on, että nykyinen susipolitiikka on melko lailla älyvapaata touhua ja tämän huippu on se, että se on sitä myös eläinlajin itsensä kannalta, jos ajatus kantaa vähänkään pidemmälle.  Viis mielestäni anteeksi  pyydetyistä mielipidekirjoituksen kirjoitusvirheistä, ajatusvirheet toki ovat huonompi asia.  Ajatteleva ihminen ja evoluutioteorian sisäistänyt ihminen nimenomaan allekirjoittaa tämän adressin, ajattelematon ei sitä ymmärrä tehdä! Suojelun tuloksena muodostuu koko ajan lisää eläinyksilöitä, joilla ei ole mitään tekemistä villisuden kanssa, ovat reppanoita ja roskisdyykkareita, susipopulaatio menee alennustilaa kohti ja "sokean reetankin" pitäisi nähdä tämä!

 


Vieras

#2566 Re: Allekirjoitin adressin

03.03.2012 17:16

#2555: Susiaktivisti vuodesta 1975 - Allekirjoitin adressin

Luin näitä juttuja täällä ja tajusin että kaikki lähtee lopulta siitä että aseita pitää vähentää. Metsästyskulttuuri on tiensä päässä. Paikalliset erämiehet näyttivät taas missä (viina)kaappi seisoo http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta/1194726073062/artikkeli/isanta+ampui+vierastaan+haulikolla+omakotitalo+tuhoutui+tulipalossa+sastamalassa.html

 

korjaus

#2567 Re: Re: Allekirjoitin adressin

03.03.2012 20:33

#2566: - Re: Allekirjoitin adressin

"Metsästyskulttuuri on tiensä päässä." Voi voi ei kuule lähellekkään parhaillaan kukoistaa ja kasvaa hyvää vauhtia! Tiensä päässä on ennemminkin yliaktiivinen viherpiipiröinti.

Entinen Luontoliittolainen

#2568 Anteeksi metsästysväki virheistäni

03.03.2012 21:46

En ole enää Luontoliiton, enkä susiryhmän jäsen. Syy: valehtelu, asioiden vääristely ja metsästyksen vastaisuus. Olen siis syyllistynyt "piipertelyyn", mutta avasin silmäni siinä vaiheessa, kun kaikki petoihin liittyvät havainnot tukahdutettiin ja ihan suoraan valehdeltiin kaikesta petoihin liittyvistä asioista. Suhtauduin ennen petoihin positiivisesti. Nyt vaaka on kallistunut voimakkaasti vastustavaksi, koska suurin osa petoja puoltavista tekee sen tehdäkseen metsästyksen hankalaksi. Susi on hieno eläin, mutta muu luonto kärsii siitä, että niitä on paljon ja että virallisesti niitä on vähän. Olen silti jatkossakin luonnonsuojelija rakennellen pönttöjä linnuille ja vieden talvikauden ruokaa metsän eläimille. Sanoin vain hyvästi Luontoliitolle.

Vieras

#2569 Re: Anteeksi metsästysväki virheistäni

04.03.2012 09:00

#2568: Entinen Luontoliittolainen - Anteeksi metsästysväki virheistäni 

 Hatun nosto ratkaisustasi!

Tervetuloa aitojen luonnonsuojelijoitten pariin! Juuri noin mitä kuvasit mekin näemme Luontoliiton toiminnan tiivistettynä.

Mari

#2570 Entinen luontoliittolainen

04.03.2012 10:16

Miksi aikanaan uskoit tuota sairasta vääristelevää paatunutta viherpunasosialismia?
Sitä maaseudun alasajoa sekä luonnonalasajoa on jatkunut aimoisista ajoista asti.
Maalla eletään maalaisjärjellä ja nähdään läheltä mitä luonnossa tapahtuu, mutta kivitaloissa luonnosta vieraantuneena ei yhtään mistään mitään kuten nämä C_S ja muut hattiwatit.
Skepsis

#2571 Ainakin 100 000 sutta

04.03.2012 12:25

http://www.vargfakta.se/fakta-om-vargen/ sekä http://www.tunturisusi.com/euraasia.htm
Euroopassa ja aasiassa on vähintään satatuhatta sutta ja tutkijat uskovat että niitä on nykyisin lähemmäs kaksisataatuhatta yksilöä. Tämä euraasian susi ei missään nimessä ole uhanalainen laji niin kuin piipertäjät väittävät. Miksi ihmeessä sallitaan koiria ja muita eläimiä mennä hukkaan hukkaan? Ei meidän ole pakko kärsiä niistä, miksi meidät kuitenkin pakotetaan siihen?

Vieras

#2572 Re: Ainakin 100 000 sutta

04.03.2012 14:53

#2571: Skepsis - Ainakin 100 000 sutta

Suomen kuuluisin susien suojelija tunturisusi kertoo sulle lukuja ja sä väität että suojelijat valehtelee? Kai sun sitten pitää vaan kärsiä kun pakotetaan.

Mielipide

#2573 Lissabonin sopimushan ON VIENYT EDUSKUNNALTA päätösvaltaa

04.03.2012 15:22

 

Mutta miksikö eduskuntaamme on asiasta hiljaa? ->

KUKA ÄÄNESTÄÄ ENÄÄ KANSANEDUSTAJIA jos heillä EI OLE VALTAA? kysymys on työpaikoista

katso http://www.adressit.com/eusta

Päätösvaltaa pitää saada Suomeen
EROTAAN EU:sta!!!

Entinen luontoliittolainen minäkin

#2574 Re: Entinen luontoliittolainen

04.03.2012 15:32

#2570: Mari - Entinen luontoliittolainen 

Tämän viherpunasosialismin kannattajissa onkin monenlaisia marginaaliryhmiä, jotka (omaksi pettymyksekseen) tajuavat olevansa kansalaismielipiteen marginaalissa omine ajatuksineen, aatteineen ja tavoitteineen, jotka eivät aina kestä päivänvaloa eivätkä myöskään ole läpinäkyviä (kuten tässäkin susiasiassa tavoitteet ovat kokonaan muualla kuin sudensuojelussa). 

Kun näin on, yrittävät he löytää puheilleen suuremman yhteisen nimittäjän, jota laaja kansalaismielipide voisi kannattaa ja luonto ja luonnonsuojelu tuntuu tässä mielessä heille oikealta viiteryhmältä ja pelinappulalta.  Onneksi ne kansalaiset - jotka eivät ole höynäytettävissä - näkevät asian todellisen laidan ja osaavat asettaa tämän sudensuojelijoidenkin marginaaliryhmän oikeaan lokeroonsa.  Vanha edesmennyt isäni sanoi, että p--ka nousee ennemmin tai myöhemmin pintaan ja nykyisten sudensuojelijoden toimet ovat  tuoksahtaneet omaan nenääni jo noin 15 vuoden ajan, nyt samaan asiaan on onneksi havahtumassa yleinen kansalaismielipidekin.

Odottaisin suojelupuolueelta kannanottoa Kuhmon metsäpeuran tilanteeseen, joka näyttää alueellaan olevan kuolemassa sukupuuttoon (huomauttaen samalla, että metsäpeura on koko Euraasiassa erittäin uhanalainen laji toisin kuin susi) pääasiassa suden vaikutuksesta, kun metsästäjätkin ovat aiheesta ilmaisseet toistuvasti huolensa ja pyrkineet herättämään keskustelua.  Keskustelua siis suden ja Kuhmon metsäpeuran tilanteesta sudensuojelijoiltakin, pliis!  Argumentteja mielellään pöytään mielipiteiden tueksi (!), muuten omat kinttunne kastuvat entistä pahemmin...

 

 

 


Vieras

#2575 Re: Re: Entinen luontoliittolainen

04.03.2012 15:41

#2574: Entinen luontoliittolainen minäkin - Re: Entinen luontoliittolainen 

 Juuri näin..Juuri näin!

Lisää vain nimiä adressiin.