VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

yksinkertainen

#3851 Re: Pölijiä älynväläyksiä riittää

28.05.2012 22:49

#3846: -  

valistunut arveluni on, että tämä "pölijäksi" kieliasultaankin naamioitu mielipide on henkilöltä, jolla ei ole ensimmäistäkään eläintä eikä pientäkään pelkoa susista niiden kimpussa 

silloin on hyvä  väläytellä mitä tahansa syyntakeettomia mielipiteitä, joita kiinni leikanneet piuhat - sorry - sinänsä periaatteessa ja käytännössä erittäin yksinkertaisessa asiassa aiheuttavat

jos isovanhempasi olisivat eläneet samalla lailla päin seiniä ei sinuakaan olisi olemassa, koska heidät olisi julistettu kiireellä holhoukseen....


Vieras

#3852

28.05.2012 23:02

Tuossa ainakin huomaa,että selvännäkijä et ole niinkuin et mitään.turhanpäivänen huutelija.mun asioista et tiedä tuon taivaallista.ja onneks en ole tuommoseen tomppeliin tutustunutkaa.on ne eri luokkaa vaikka ei ois samaa mieltäkään mun kans susista. fiksut pärjää aina.


Vieras

#3853

28.05.2012 23:12

Eivät osaa maalaiset hoitaa eläimiä kun suden suuhun ne antavat.kielto pitäs laittaa että kotieläimet vastuuttomilta pois.se on eläinrääkkäystä kun jätetään petoeläinten armoille omat rakkaat elukat.Hyi teitä!On nykyaikana mahdollista ilman kiihkotappamista susia kohtaan hoitaa elukkansa.
yksinkertainen

#3854 Re:

28.05.2012 23:27

#3852: -  

kyllä ne asiat pystyy kaivamaan  esille yksinkertaisella analyysilla: silloin kun järjenmukainen ajattelu ei sovellu mielipiteeseen, niin silloin aina mättää pahemman kerran, sorry vaan uudelleen, en tiedä minne järki on kadonnut eikä se toki minulle kuulukaan, koska en ole veljeni vartija...


Vieras

#3855 Re:

28.05.2012 23:37

#3853: -

 

 

Ootko lukenu esim metsästyskoirien rotumääritelmiä kun omasta mielestäsi tiedät eläinten hyvinvoinnista jotakin?

 

Monen metsästyskoiran rotumääritelmässä lukee, että koiraa ei tule ottaa seurakoiraksi vaan ainoastaan metsästyskoiraksi. Sellainen koira kärsii jossei se pääse juoksemaan vapaana.

 

Jos asuu susialueella ja vieläpä on ollut sielä metsästämässä ennenkuin nämä koiransyöjäsudet on sinne tulleet, niin eipä siinä ole oikein vaihtoehtoja. Sudet tai metsästys. Mutta siitähän tässä nimenomaan kyse onkin.


Vieras

#3856

28.05.2012 23:52

Sekä koiralla että sudella on tilaa olla,mutta vahvempi voittaa.se ei ole mukavaa kummankaan kannalta,mutta niin se vain menee.

Vieras

#3857

29.05.2012 00:25

Joku mainitsi,että metsästyskoiran pitää saada juosta vapaana.Näin on.Mutta suurimman osan ovat pihalla narun jatkeena ja se narukaan ei ole kovin pitkä.Kun susi tulee niin mitä koiraparka voi mitään.isäntä sisällä noituu susia eikä huolehdi koirastaan mitään.sitten kun koira on raadeltu niin ei muuta kun kylän sankarit kasaan ja 100 mistä suden perään ja yhdistys perustaa,että sudet sukupuuttoon.Yksin kun ei mahda sutta vastaan.Siinä sankarit!

Vieras

#3858

29.05.2012 01:21

 

 

Kyllä se olis nyt jokaisen kannalta järkevintä pitää se susi sellasena eläimenä, että se menee karkuun, niin että hippulat vinkuu. Ja jos koiriin kajoo, niin lyijyä sais. Mutta nyt se saa ihan vapaasti koiria viedä ilman mitään seuraamuksia. Ei se tyhmä eläin ole, tottakai se ne tappaa kun on siihen oppinut. Sitähän tällä adressilla haetaan, että ne koiria tappavat sudet ammuttaisiin luvalla jolloin se korpi susi pysyisi metsissä eikä tukkisi ihmisten ilmoille eikä veisi koiria.

 

Nyt nämä koirantappajat hiippailee ihmisten nurkissa. Talojen pihoissa käynnit on arkipäivää, niin ei sellasia susia pidä suojella.

 


Vieras

#3859 Re:

29.05.2012 01:24

#3857: -

 

Montakohan metsästyskoiraa on viety narun päästä?? Älä jauha sontaa, kun ne metästyskoirat viedään lähes poikkeuksetta metsästä. Yleensä metsästyskoira asustaa myös tarhassa.

 

Nykyään suurin osa metsästyskoirien omistajista lisäksi pitää koiraansa erittäin hyvin. Rohkenen epäillä, että ns normaalikoiranomistajista löytyy koiran olon laiminlyöjiä enemmän.

 

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.05.2012 10:18


Maalaisjärki

#3861 Re: Re:

29.05.2012 11:22

#3836: metsästäjänainen - Re:

Kuuleppas nyt "metsästäjänainen"!

Millä hiton lekalla sinun ja kaltaistesi kaaliin saisi taottua että KAIKKI SUSIEN PUOLESTA PUHUJAT EIVÄT OLE KAUPUNKILAISIA!?!

Millä helve**llä joku metsästäjä, joka ei ole itsekään koskaan nähnyt sutta edes siellä eläintarhassa, voi tietää susista yhtään mitään??? Ihan turha väittää että edes puolet metsästäjistä olisi nähnyt susia, hyvä kun edes 10%:a. Ja siitäkään kymmenestä prosentista puolet ei erota sutta koirasta.

Suomessa tapahtuu vuodessa monia tuhansia koirastartteja kokeiden ja aitojen metsästystilanteiden muodossa. Jos tuosta määrästä vuosittain muutamia kymmeniä koiria joutuu suden suuhun, niin so what? Itse pidän koiriani irti omalla maalla vaikka asumme susi- ja ilvesalueella. Jos susi tai ilves koirani vie, niin oma on vikani. Ei suden tai ilveksen syy.

Ihminen on se suurin peto, vieläpä niin narsistinen että hän kuvittelee olevansa oikeutettu muokkaamaan luojan luomaa eläimistöä oman mielensä mukaan. Millä oikeudella metsästäjät ovat aikoinaan istuttaneet Suomeen tänne kuulumattoman valkohäntäkauriin, joka tekee suurta tuhoa puutarhoissa ja viljelyksillä??? Suomessa on viljan viljely muutenkin kannattamatonta, ja siitä kun vielä valkohännät tuhoaa useita hehtaareja viljakasvustoa, niin se vasta vi***taa.

Narsistisinta ja ajattelemattominta porukkaa näkyy olevan osa metsästäjistä. Kun "röyhkeät" sudet ovat kehdanneet koskea HEIDÄN omaisuuteensa, niin susihan pitää tappaa Suomesta sukupuuttoon. Samat metsästäjät eivät tunne yhtään huonoa omaatuntoa siitä että esimerkiksi ketun ja supin pentuja kuolee vuosittain jopa pesiin nälkään kun niiden emo tapetaan. Sorsastuskauden aikana jää järviin suuri määrä lintuja kitumaan kun niitä ei ampumisen jälkeen löydetä. Mutta se ei tunnu kenenkään metsästäjän omaatuntoa kolkuttavan. Mutta heti kun jossain vilahtaakin suden näköinen otus, niin heti ollaan niin kuin olisi maailmanloppu tulossa.

Monin paikoin lampureille on enemmän haittaa metsästäjien koirista kuin susista. Mutta tästä epäkohdasta metsästäjät ovat visusti vaienneet. Miksiköhän?

 

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.05.2012 11:26


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.05.2012 11:27


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.05.2012 11:28


Tosi elämää!

#3865 Hyvä on huudella kehäkolmen sisäpuolelta!

29.05.2012 11:29

Suurpetojen suojelusta on hyvä huudella niiden,jotka eivät joudu päivittäin miettimään lastensa
turvallista koulumatkaa,tai voiko lapsen antaa ulkoilla kotipihassa ja lähimetsissä.Samoin on käsittämätöntä miten annetaan ikiaikaisen ammatin (poronhoidon)tuhoutua suojelemalla petoja.Edes
valtio ei pysty enään maksamaan petojen aiheuttamia vahinkoja,kuin osittain.
Sudet ja Karhut pitäisi ehdottomasti siirtää pääkaupunkiseudulle jossa suojelijat voivat rauhassa
niitä ihailla ja ruokkia vaikka pikkulapsillaan.
HÄVETKÄÄ SUOJELIJAT!
Pöljyys huipussaan.

#3866 Re:

29.05.2012 11:37

Niin vartioinnista voi laskun lähettää sinulle. Etkä näytä tietävän metsästyslaista mitään,kun väität että koiria ei saa pitää irti. Miten vartioisit porot,tervetuloa yrittämään. Tunnen sinut,asut aivan muualla kuin susialueella.

 


Vieras

#3867 Re:

29.05.2012 11:51

#3857: -

Tuo on niin totta! Jokainen joka epäilee, lähteköön maaseutukierrokselle silmät avoinna. Itse olen sen verran Suomea ristiin rastiin ajellut, nimenomaan syrjäteitä, että olen nähnyt tuon metsästyskoirien kurjan tilanteen. Suurin osa on joko narun päässä tai sitten pienessä häkissä joka hädin tuskin täyttää eläinsuojeluvaatimukset.

Koiran ympärillä olevasta maasta näkee miten paljon se siinä aikaansa viettää. Merkittävä osa metsästyskoirien pitopaikoista on eläinsuojelulain vastaisia. Yleensä kopit eivät ole eristettyjä. Usein koira on kiinni lyhyessä kettingissä suoraan koppiinsa. Vesiastiat ovat usein likaisia, jos niitä on ollenkaan.

Kun kerran joidenkin kehuskelijoiden mukaan metsästyskoiria on PALJON, niin miksi niitä ei juuri koskaan näe lenkillä isäntänsä kanssa metsästykauden ulkopuolella??? Maalla asuneena (ja edelleen asuvana) TIEDÄN että valitettavasti suuri osa metsästyskoirista EI PÄÄSE EDES PIENELLE LENKILLE METSÄSTYSKAUDEN ULKOPUOLELLA!

Kurjimmassa osassa ovat suomalaiset rodut, karjalankarhukoira, suomenpystykorva ja suomenajokoira, sekä erilaiset laikat, norjanharmaa ja jämtlanninpystis. Ne ovat niitä koiria joita yleisimmin näkee pienessä häkissä tai narun päässä. Parhaimman kohtalon ovat onnekseen saaneet pienet lintukoirat sekä setterit. Niitä harvemmin näkee häkissä tai kahlekoirina. Johtuu varmaan siitä että niiden psyyke ei kestäisi moista kohtelua.

Itse en ole koskaan ymmärtänyt sitä että kun maalla on sitä tilaa, tontit ja piha-alueet ovat suuria, niin MIKSI IHMEESSÄ sille koiralle pitää rakentaa sellainen parin neliön kokoinen häkki??? Miksi ei tehdä kunnollista suurta aitausta? Ja miksi se pieni kurja häkki vielä yleensä tungetaan sinne autotallin tai navetan taakse, niin että sillä koiraparalla olisi mahdollisimman tylsää? Onko kiva kuunnella aamusta iltaan turhautuneen koiran räksytystä?

Jopa omakotialueilla näkee metsästyskoiria pienissä häkeissään, huutavat siellä aamusta iltaan naapureiden iloksi. Lenkille niitä ei kyllä viedä piruuttaankaan.

Eli paljon on puutteita metsästyskoirien pidossa. Mitäs jos metsästäjät laittaisivat ensin nämä asiat kuntoon ja puuttuisivat vasta sitten susien elämään?

 


Vieras

#3868 Re: Re:

29.05.2012 13:31

#3867: - Re:

 

Taidat elää 70 lukua.

 

Et ole ollenkaan perillä miten metsästyskoirat nykyään elävät. Tai sitten minä asun jollain porvarimetsästyskoirien alueella.

Vastuullinen koiranomistaja PITÄÄ KOIRANSA TARHASSA TAI KYTKETTYNÄ METSÄSTYSKAUDEN ULKOPUOLELLA LAIN VAATIMASTI. Muiden koirarotujen harrastajat USEIN LAIMINLYÖVÄT TÄTÄ LAKIA.

 

Koira kärsii sielä kerrostalossa kun ulkoilua tulee muutama kymmenen minuuttia päivittäin. Ei sielä tarhassa ulkona, jossa näköalaa ja nykyään myöskin hyvin usein paljon liikkumatilaa.

Putkaolosuhteet ovat juuri tällaiset, jotka koiralla on kerrostalossa ja toisilla aikaansa putkassa viettävillä psyykelääkkeitä kuluu.


Vieras

#3869 Re: Re: Re:

29.05.2012 13:41

#3861: Maalaisjärki - Re: Re:

Millä helve**llä joku metsästäjä, joka ei ole itsekään koskaan nähnyt sutta edes siellä eläintarhassa, voi tietää susista yhtään mitään??? Ihan turha väittää että edes puolet metsästäjistä olisi nähnyt susia, hyvä kun edes 10%:a. Ja siitäkään kymmenestä prosentista puolet ei erota sutta koirasta.

 

No ei kai se näkeminen sitä tietoa lisää vaan niiden elämisen näkeminen. Mm jälkien näkeminen jopa päivittäin metsästysreissuilla tai tapettujen hirvenraatojen löytyminen metsistä (jopa huvikseen tapettujen, kerrankin löytyi 2 vasaa, joista vain toinen oli syöty, sudet olivat jo kaukana, eli toinen oli tapettu huvikseen).

 

Ja noista susien ja koirien jäljistä on käyty paljon keskusteluita. Monen viherpiiperön mielestä pihavirailuja tehneet sudet ovat olleet koiria, mutta eiköhän ne siinä vaiheessa susiksi lasketa kun jäävät makuulle metsään yöksi??? HEH HEH

Oikean susialueen asukas

#3870 Re: Re: Re: Maalaisjärjen pötypuhetta

29.05.2012 13:44

#3861: Maalaisjärki - Re: Re:  

Vai olet sinä sellainen koiranomistaja, että asut (puheidesi mukaan) susialueella, ja pidät koiraasi irti omalla maallasi, ja jos susi vie koirasi, niin so what, sanot sitä omaksi viaksesi. 

Tässä kommentoinnissasi ei rationaalisen ajattelun kehys ole kunnossa, koska jos asuisit todellisella susihaitta-alueella, niin koirasi olisi ollut jo aikaa sitten mennyttä kalua, ja toisekseen sinut pitäisi vastuuttomana koiran pitäjänä panna koiranpitokieltoon, olethan puheesi mukaan täysin välinpitämätön lemmikkikoirasi hengen suhteen.

No, tosiasioihin palataksemme on täysin katsojan silmässä se mikä on susialuetta, jota et ole nähnytkään (koska koirasi siis on vielä hengissä), hyvinkinpä asut susialueella....  herttanen aika sentään tuota ymmärtämättömyyttä, jolla puhut itseäsi pussiin....

Valistunut arveluni on, että asut satojen kilometrien päässä susihaitta-alueista enkä usko koko koiran omistajuuteesi, eihän lemmikkikoiran hengissä pysymisestä kukaan voisi tuohon malliin möläytellä edes teoriassakaan, vaikkei uskoisi todellista uhkaa olevankaan...

Tässä taas näkyy, että sieltä se suojelu kumpuaa, missä ei tiedetä tilanteesta höykäsen pöläystä ja vaikuttimet suojelupuheisiin tulevat ymmärtämättömyydestä, välinpitämättömyydestä, kiusanteosta tai jopa uskonnon omaisesta hulluudesta, en käy arvioimaan mikä näistä mahtaa kuvata parhaiten omaa taustaasi...

Olen aina oppinut luottamaan realiteetteihin ja todistusaineistoon (enkä niiden kanssa ristiriidassa oleviin puheisiin), ja virtuaalisen koirasi elossa olo on tällainen fakta, että susialue on teikäläisestä kaukana.  Realiteettien merkityksen opetti minulle aikanaan oma enoni (kiitos hänelle siitä!), kun keskenkasvuisena opettelin tupakan polttoa navetan takana lukitussa p-ka huussissa ja savu tietenkin nousi sieltä enon silmiin ja sieltä poistuessani vielä kiistin, että vaikka kuinka olisi savua tullut niin en ole polttanut.  No, eno uskoi enemmän realiteetteja kuin puhetta, sain ansaitusti selkääni ja unohdin ikiajoiksi moisen tupakanpolton (onneksi!).

Realiteetit ne tässäkin ajaa puheiden ohi, hyvää päivänjatkoa kuitenkin sinulle susialueen kansalainen, vaikka pajunköyttä syötätkin....


Vieras

#3871

29.05.2012 13:47

3861 Minun sattui silmään lauseesi Luojan luomasta. Kyllä nykyinen susitilanne on joidenkin muiden luoma kuin Luojan.Ihminen on luotu hallitsemaan maata ja eläimiä viisaudella, ja on lupa käyttää sen antimia.

Vieras

#3872 Re: Re: Re:

29.05.2012 13:57

#3861: Maalaisjärki - Re: Re:  

 vai yrität naamioitua maalaisjärkiseksi sanon että maalaisjärjellä ja sinulla ei ole mitään yhteistä kerrostalojärjestä en sitten tiedä vaikka olisi


Vieras

#3873

29.05.2012 15:53

Kyllä nimimekkki maalaisjärkinen omistaa kummallisen koiran se saa liikkua vapaasti susialueella. Sanoisin että täyttä puppua tai sitten täysin holtiton koiranpitäjä. Olen kokenut useasti että koira kyllä vaistoaa milloin on susi maisemissa. Se hakeutuu ihmisen suojaan ja jos on ulkona juoksunarussa niin sille tulee hirmu hätä ja se haukkuu niin kauan kun ottaa sen sisälle. Metsästyskoirat ovat siksi vaarassa kun ne keskittyy haukkumiseen sillä niillä on metsästysvietti suurempi kuin itsesuojeluvaisto, ja susilauma toimii porukassa ja piirittää koiran, eikä sillä ole mitään mahdollisuuksia. Siinä tilanteessa olisi tärkeää antaa susille opetus, että ei kannata tulla ihmisen apajille. Ei se ihmisen ja suden yhteiselo ole kiinni niinkään susien määrästä vaan susien oppimista tavoista. Eihän se susikaan viitsi nähdä vaivaa jps on helpompaakin lihaa tarjolla. Onhan koirakin oppinut syömään sekaruokaa, vaikka taatusti on alunperin ollut lihansyöjä.Miksi on niin vaikea käsittää, että näissä luonnon ympyröissä ihminen on itse kesyttämässä sutta, vaikka siitä ei koirankaltaista lemmkkiä tule, vaan huvikseen tappava peto.Sitten mennään niiden parjattujen metsästäjien selän taakse.

Vieras

#3874 Re:

29.05.2012 21:11

#3873: -  

 ok


Vieras

#3875

29.05.2012 21:25

Te olette jotenkin vainoharhaisia tuon susipelon takia.Asun ja olen aina asunut SUSIalueella ja on kaikki koirani selviytyneet suden suusta.olen siitä samaa mieltä kuin 3867 että te metsämiehet ette tosiaan ole nähneetkään sutta.kuulleet vain juttuja isosta pahasta sudesta ja se trauma jäänyt mieleen.Pitää kai se olla joku mihin vihansa,oman ahdinkonsa purkaa ja mikä onkaan parempi itsetunnon kohentaja kuin "sankari"joka tappoi suden,karhun.Kyllä miehisyys kohentuu!!!!