VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE


Vieras

#4326

28.06.2012 20:38

Oletteko sen "välkky" hampaan penikoita nähneet? Nitistän ne heti... nyt eikä 15.päivä

Vieras

#4327

28.06.2012 20:52

On allekirjoitettu ihan kiltisti. Koska suurin osa ei ole, niin nähtävästi on luvattu neuvottelemalla riistanhoitoyhdistysten kautta hoitaa tämä ongelma. Toivottavasti metsästäjät älyää vaatia sitten edes tulosta. Jos sitten mikään ei muutu, niin ihmettelempä rivijäsenten nöyryyttä vai mitä se sitten on?
:(

#4328 Re: Ootteko te viimeisimmät kommentoijat edes allekirjottaneet?

28.06.2012 23:10

#4325: - Ootteko te viimeisimmät kommentoijat edes allekirjottaneet?

Täysin totta. Kävin eräs viikonloppu itä-suomessa päin ja sanoin parille tutulle metsästäjälle tästä adressista ja eivät olleet kiinnostuneita kirjoittamaan, vaikka susikaatolupia haluavatkin ja olivat heidän metsistä sudet viime metsästyskautena viisi koiraa tappaneet (ei kaikki heidän koiria), sieltä tuli vaan samantapaista kommenttia lyijystä jne... (tosin en usko heidän ampuneen yhtään mitään eläintä, joillakin on tapa kehuskella olemattomilla asioilla.)

Itse en susia vihaa vaan kannatan kesyyntyneiden susien kaatoja, koska rakastan koiriani ja en halua kenenkään kokevan sitä surua. Enkä hyväksy salakaatoja, tosin susien määrä olisi varmasti paljonki isompi, jos niitä ei jotku salaa kaataisi. Mutta tuskin niitä paljoa tehdään...

 

Itse koen koiran olevan yhtä arvokas kuin ihmisen ja silti metsästyskoirat eivät voi tehdä työtään/elämän tarkotustaan turvallisesti. Minullakin on nuori koira, jonka koulutukset on hyvällä mallilla ja josta pidän huolen, vien eläinlääkärille aina kun tarvitsee, käytän pitkillä pyörälenkeillä ja koirani asuu sisätiloissa saman katon alla minun ja toisen sekarotuisen koirani kanssa (myös metsästys viettinen koira).

Tietysti haluan koirilleni hyvän elämän ja yritän parhaani, mutta mitä voin, jos susi koiran vie? monet sanoo, että se on elämää, mutta mitä on ajokoiran elämä ilman metsästystä? suosittelen kaikille tutustumaan rotuun ja varsinkin vahva viettisiin yksilöihin.

Ei tämä adressi taida merkitä seurakoirien omistajille mitään? Mitäpä minä sille voin, että rakastan ajokoiria ja aina on perheessä ajokoira ollut. Miksi ottaisin rodun, jota en osaa käsitellä tai jota en tunne ja sitä näkee usein kun nuoria koiria myydään pois elämän tilanteen muutoksen vuoksi. minun koirani ainakin ovat loppu elämänsä yhdessä kodissa ja jos muutoksia tulee niin koirat eivät silti luotani lähde niin kauan kuin elän tai aika jättää.

Kunnioittaen suden suuhun joutuneen ystäväni muistoa.

 


Vieras

#4329 Mitä helkkaria?

28.06.2012 23:15

Ei juma.... eikä ole edes aprillipäivä, mutta tänään uutisoitiin, että viranomaiset ovat hankkimassa mellakantorjuntakalustoa suurpetojen karkottamiseksi ihmisten pihoista!!!

Siis on kyllä nyt jossain viranomaisportaassa viimeinenkin ymmärrys hävinnyt, ja verovarojakin näyttää riittävän. Että oikein hankitaan mellakantorjuntakalustoa tähän tarkoitukseen!

Pitää nyt vääntää rautalankamallia asian taustoista:
1. peto-ongelma ihmisten pihoissa voidaan hoitaa (verovaroja tuhlaamatta) poliisin ja metsästäjien yhteistyöllä (josta Joensuussa äskettäin poistettu pihasusi olkoon hyvä esimerkki, kiitos Joensuun poliisin oikeaan osuneen analyysin)
2. peto, joka vain karkotetaan asutulta alueelta mellakkatorjunnalla, oppii joko pelkäämään
a) sitä paikkaa, jossa karkotus tapahtuu (se ei siis palaa täysin samalle paikalle) tai
b) karkottavaa mellakantorjuntayksikköä (jonka ilmestyessä uudelleen sen lähelle - kuin Napoleonin teatraalinen sotajoukko - se tietenkin pakenee välittömästi), mutta
c) se ei opi pelkäämään jossain muualla ulkona hiljaisesti tai yksikseen liikkuvaa ihmistä (voi olla vanhus, lapsi ym. puolustuskyvytön henkilö), joten
d) riski ihmissurmaan säilyy täysin ennallaan ja onkin ainoa oikea johtopäätös, että
e) suurpeto on poistettava välittömästi poliisin ja metsästäjien toimesta alueen asukkaiden turvallisuuden varmistamiseksi. Tämä on luonnollinen ratkaisu tähän ongelmaan ja pedot oppivat karttamaan ihmistä - ketkä eivät opi asiaa, ne eivät ole jatkamassa sukuaan eli evoluutio toimii.

Täytyy sanoa, että aikoihin on eletty luonnosta vieraantumisen suhteen, ja ihmisuhrit odottavat tuloaan, se on varma asia, ja näin käydessä oikeuslaitokselle on töitä viranomaisten toiminnan lainmukaisuuden arvioinnin suhteen, että tällä lailla asioita näköjään hoidellaan... voi pyhä yksinkertaisuus sentään...

Vieras

#4330 Re: Mitä helkkaria?

29.06.2012 00:05

#4329: - Mitä helkkaria? 

niin näkyy olevan että naurettavuuksiin mennään kun asiat voitaisiin hoitaa yksinkertaisesti luonnollisella kaavalla.  no onhan turve tunnetusti imukykyistä ja turha on itkeä poistumaa ja nimenomaan luonnollista poistumaa. pakkohan se on itseään puolustaa ja taitaa ollakin niin että hiljaisesti hyväksytään myös viranomaisportaassa että hoitakaa ongelmanne itse ja ihmiset tietenkin puolustaa itseään ja kylä vaikenee. 

 

silmä silmästä

#4331 Ei "viherpiipertäjä, meitä ON muitakin

29.06.2012 00:05

#1: -

Aulista ja pennusta.. (En ole lukenut koko viestiketjua.) Pitkään harkittu teurastus, (ja jokainen pienikin yksityiskohta erityisesti  kuulusteluiden p#skapuheista tarkasti suunniteltu -asun itse alueella. )

No, eihän tuohon teurastukseen tarvittu kuin 130 k#sipäätä.


Vieras

#4332

29.06.2012 00:50

No Tipaksen lauma on jo testattu mellakkapoliisi välineillä, sillä se liikkuu Kuhmon puolella monen muunkin lauman kanssa armeijan harjoitusalueella. Siellä ammutaan tykeillä ja konekivääreillä, ja hyvin ne tuntuu siellä viihtyvän, taas yhtä kokemusta rikkaampana. Nyt olen kyllä varma että siellä ei voi olla yhtään maalaista päättämässä, tai sitten toivotaan hiljaa että asian hoitaisi vaikka joulupukki.

Vieras

#4333 Re: Ei "viherpiipertäjä, meitä ON muitakin

29.06.2012 11:18

#4331: silmä silmästä - Ei "viherpiipertäjä, meitä ON muitakin

 

Mikä per.ereikä sinä olet? Etkö ymmärrä, että se sinun helv.tin aulisi söi monen rakkaan lemmikin ja metsästyskaverin. Auli oli villieläin ja sinä itket sen perään. Et ikinä päässyt edes näkemään kyseistä karvakasaa, mutta huudat ja itket, vaikka näillä koiransa menettäneillä olisi siihen aihettakin. Monenko auli ja kumppaneiden teurastaman hirven tai peuran perään itket??

Entä mitä ajattelet hirvestä joka viimeiseen asti taistelee vasansa hengen puolesta ja katselee kun se lopulta syödään elävältä. Et varmaan osaa ajatella yhtään mitään tästä, näet vaan yhden eläimen jota tulee suojella vaikka ympärillä on kymmeniä ellei satoja, joita tämä sinun suojelemasi tappaa. Mukaanlukien metsästäjien koirat.


Vieras

#4334 Re: Re: Ootteko te viimeisimmät kommentoijat edes allekirjottaneet?

29.06.2012 11:21

#4328: :( - Re: Ootteko te viimeisimmät kommentoijat edes allekirjottaneet?

 

Niinpä. Sitä sama jauhantaa. Ihan oikeaa asiaahan tuo korpilaista ja suorasta toiminnasta puhuminen on, mutta eipä siihen touhuun sitten kuitenkaan kovin paljoa ole ryhtyjiä. Uhoajia kyllä sitten sitäkin enemmän.

 

No kertoohan tämä adressi jo hyvin. Ei riitä kantti edes omalla nimikirjoituksella omaa mielipidettänsä sanomaan. Ja vieläpä vaikka sen saisi tehdä nimettömänä. Miten tällaiset miehet muka niitä kovempia suoria tekoja uskaltaisi tehdä.


Vieras

#4335

29.06.2012 13:47

4334 Puhut kyllä asiaa, mutta suurin osa metsästäjistä ei pyöri netissä, ja sen kyllä suuri osa suojelijoista iloissaan ymmärtää. Jos laitettaisiin paperiversio riistanhoitoyhdistysten kautta jaettaviksi metsästysseuroille, niin nimet olisivat hetkessä koossa, eikä kenenkään tarvitse uhota. Se on sitten eri asia kuka sen kustantaa.

Vieras

#4336 Realiteetit hakusessa

29.06.2012 14:26

Kun kuulee nuoren suden suojelijan suusta varmalla rintaäänellä (olen puhunut!)"absoluuttisia faktoja", että

- muuttakaa sieltä maalta kaupunkiin, joihin kaikki ihmiset kyllä sopivat asumaan
- maaseutu voidaan jättääkin eläimille
- sen jälkeen ette tarvitse sutta enää pelätä,

niin ymmärtää millä olemattomalla asiapohjalla suojelumielipiteitä esitetään.

Mielipiteet tukevat muuten hyvin saksalaista sudensuojelustrategiaa, että suojellaan susia sinne Suomeen, joka olisi hyvä luontoreservaatti (Saksaanhan sikäläiset suojelijat eivät halua yhtään sutta! vaikka suojelutarve siellä olisi rajaton!).

Hyvä vastakysymys olisi myös "olen puhunut miehelle", että mistä hän kuvittelee saavansa suuhunsa ruokaa, jos koko ihmiskunta asuu susien pelossa ja pakottamana kaupungeissa?

Tähän voi siteerata raamatullista tekstiä, että antakaa heille anteeksi, sillä he eivät tiedä mitä he puhuvat.

Vieras

#4337 Re: Realiteetit hakusessa

29.06.2012 15:09

#4336: - Realiteetit hakusessa

Näin paksussa kirjassa lukee ja myöskin POIKANI,POIKANI OLET OIKALLA TIELLÄ!

vaari

#4338 Re: Mitä helkkaria?

29.06.2012 19:05

#4329: - Mitä helkkaria?

Eiköhän tuo Maxim ajas saman asian....


Vieras

#4339 Re: Ei "viherpiipertäjä, meitä ON muitakin

30.06.2012 13:31

#4331: silmä silmästä - Ei "viherpiipertäjä, meitä ON muitakin

Ei me olla pissapäitä vaikka ase kourassa metsässä kuljetaan! HÄPEÄ! Jos ja kun apua tarvitaan niin kenelle soitat? KUSIPÄÄ!


Vieras

#4340 Suden lajityypillistä elämää

30.06.2012 18:03

Sanotaan, että eläimellä, myös sudella, on oikeus elää lajityypillistä elämää.

Tästä määritelmästä voidaan ilman muuta sulkea pois ihmisten lähellä olevat häirikkö- ja pihasudet, koska niiden lajityypillinen elämä ei voi integroitua ihmisreviiriin joko siitä syystä, että
a) ne saalistavat ihmistä tai hänen karjaansa, jota ihmislaji ei tule hyväksymään tai
b) ihminen saalistaa niitä, jolloin ne kuolevat (koska ihmispelkonsa kadottaneet yksilöt eivät ymmärrä luontaiseen ja lajityypilliseen tapaansa paeta ihmislajia).

Sen sijaan eläinpuistoissa tämä suden lajityypillinen elämä olisi toteutettavissa. Suden lajityypillliseen käyttäytymiseen kuuluu (laumassa tai soolona) pyydystää saaliinsa elävänä ja ulkoistaa saalisuhrinsa henki syömällä se myös elävältä.

Saisiko suden ystäviltä ja suojelijoilta kannatusta antaa sudelle mahdollisuus toteuttaa lajityypillistä käytöstään myöskin eläinpuistoissa antamalla sille mahdollisuus luontaiseen saalistamiskäyttäytymiseensä laskemalla lauman reviirille esim. joka toinen päivä kauris, peura yms. eläin, jonka lauma saisi pyydystää luonnon menetelmällä ja syödä elävältä, jolloin eläintenhoitajallakin olisi helpompaa huolehtia eläinpuiston siisteydestä kylläisen lauman levätessä. Lauman hyvinvointi ja elämän laatu myös paranisivat sen saadessa toteuttaa luontaista käyttäytymistään.

Tällöin suden ystävät voisivat halutessaan seurata eläinlajin lajityypillistä käyttäytymistä (turvallisesta katsomosta), ehkäpä eläintarhojen tulot kasvaisivat lipun myynnin lisääntyessä ja suden suojelijat saisivat ihailla suosikkiensa actionia livenä. Varmaankin tämä muutoinkin edistäisi luonnon suojelua, esim. formulakisojen tai nyrkkeilyn suosio voisi laskea kun luonnon oma gladiaattoriesitys (muinaisen Rooman tapaa soveltaen) tyydyttäisi katsojien jännityksenkaipuun, jolloin keinotekoista jännitystä ei tarvitsisi etsiä joutavista happeningeistä.

Metsästäjät eivät kyllä lähtisi moista näytelmää katsomaan, koska se rinnastuu eläinrääkkäykseen, jota hyvä metsästystapa ei missään nimessä hyväksy. Myöskään metsästäjän kantti ei kestä katsoa tuollaista, mutta suden ystävät halunnevat omalle suosikilleen mahdollisuuden toteuttaa lajityypillistä elämäänsä?

Vieras

#4341 vaeltaja

30.06.2012 20:09

4340 Täydellinen ajatus! Olempa varma että sillä menetelmällä alkaisi säästyä monien koirien henki, koska samaa näytelmää on moni koiranomistaja joutunut näkemään ihan livenä. Metsästyskin tulisi ihan toiseen valoon, sillä suojelijat ovat sulkeneet pois mielestään tärkeimmät luonnonlait saaliista ja saalistajasta. Etelä-Suomessa on niin voimakkaat hirvieläinkannat, että sieltä riittäisi susitarhaan saalistettavaa. Voisihan kaikkein fanaattisemmille järjestää sinne aitauksen sisään leirimäistä yöpymistä omalla vastuulla, jossa he voivat toteuttaa luontaista elämäntapaansa. Verorahat voitaisiin käyttää hyödyllisempiin kohteisiin.

Vieras

#4342 ideaa varojenkeräykseen suden suojelemiseksi

01.07.2012 13:22

kyllähän susipuistoon voisi organisoida kaupallisesti hyödynnettävää toimintaa esim siltä pohjalta että toteutetaan esitetty susien mahdollisuus hankkia elävä ruoka laskemalla alueelle esim elävä poro ennalta määrättyinä päivinä ja kelloaikoina ja pannaan pystyyn vedonlyönti kuka parhaiten arvaa keskeiset tapahtumat joita voisi olla poron irtilaskun hetkestä luettuna ensimmäisen iskun ajankohta sekunnilleen, poron kaatuminen, pakomatkan pituus, poron tuskanhuudon alkaminen, tuskanhuudon loppuminen ja kestoaika, sydämen pysähtyminen joka olisi virallinen kuolinaika mittausantureita lienee nykytekniikalla tähän saatavissa, susilauman makuulle asettuminen jne. ottaisikohan veikkaus järjestääkseen vedonlyönnin ja rahat voisi mennä pieneen palautusprosenttiin ja enimmäkseen suden suojeluun ettei tarvita siihen verovaroja, suden suojeluinnostus toisi rahaa tähän vedonlyöntiin ja saisi ehkä uusia ihmisiä innostumaan suden suojelusta varmaan tulisi paljon rahaa saksastakin jossa ollaan erityisen innostuneita suojelemaan sutta suomen puolelle. tässä olisi suojelusakemannille projektia eteen päin vietäväksi ihan vapaalla käyttöoikeudella ilman vinkkipalkkiota. suden suojelijat nyt liikkeelle joukolla ja luontoliitostakin mukaan, ei tämä liene pahimmasta päästä nykyistä hullua maailmaa jossa mitä perverssimmät asiat kuten häirikkösusien suojelu lyövät läpi?

Vieras

#4343 Re: ideaa varojenkeräykseen suden suojelemiseksi

01.07.2012 17:58

Hyvä..Hyvä Kannatetaan. Lisämausteena kettutyttöjen/susisuojelijoiden telttaleiri alueelle. siitäkin voisi tehdä pitkävetokohteen...


Vieras

#4344 Re: Re: ideaa varojenkeräykseen suden suojelemiseksi

01.07.2012 19:13

Limperin Hilma

#4345 Re: Re: ideaa varojenkeräykseen suden suojelemiseksi

01.07.2012 19:52

#4343: - Re: ideaa varojenkeräykseen suden suojelemiseksi

On teillä kotkotukset! en paremmin sano...!


Vieras

#4346

01.07.2012 21:31

Kaiken tuon kyllä suojelijat saisivat tehdä ihan itte, ja olis tärkeää että vangitut sudet olisivat häirikkösusia. Oli miten oli kyllä tervejärkinen ihminen asettaa ihmisen tarpeet ja terveyden ennen eläintä, vaikka suojelija olisikin. Pitäisikin miettiä missä vaiheessa tämä elämän hierarkia on päässyt niksahtamaan näin vääristyneeseen suuntaan. Se että tälläisiä tarhoja suunnitellaan, vaikka leikillään, kuvaa syvää turhautumista asioiden muuttumiseen. Uhoaminen on samaa asiaa. Voiko tämä olla oikeasti näin vaikeaa muuttaa. MUISTAKAA AINAKIN KATSOA EHDOKKAAN KANTA ENSI VAALEISSA.

Vieras

#4347 Susi ja ihminen

03.07.2012 16:46

Perusasia on siis kaikille selvillä: susi tappaa ihmisen sekä halunsa että kykynsä puolesta. Tästähän on ollut jatkuvasti esimerkkejä eri puolilta maailmaa: Pohjois-Amerikka, Venäjä, Aasia), mutta itsepetokseen taipuvaiset ihmiset ovat tämän tosiasian itseltään kieltäneet. (Ymmärrykseni on, että niin tuttua ihmistä kuin itseään ei kannattaisi koskaan pettää....).

Tähän ei auttanut (Ruotsin kuolemantapauksessa) edes se, että kuolonuhri oli ruokkinut susia pikku pennusta lähtien tuttipullolla eli hyväuskoinen oletus olisi voinut olla, että sudet olisivat leimautuneet hoitajaansa ja kaikkein viimeksi tappaneet juuri tämän. (No, tiedämme, että susi tappaa vaikka lajitoverinsa eli se ei käyttäydy - vihaisenkaan koiran tavoin - siten, että kunnioittaisi edes isäntäänsä. Karulla tavalla toteutui suden suojelijan taannoin tällä palstalla lausuma epiteetti: susi on päällikkö! Tästä voidaan johtaa myös valistunut - ei asenteellinen - päätelmä, että sitä suuremmalla syyllä susi tappaa itselleen tuntemattoman ihmisen - lapsen tai aikuisen - kun tutunkin tappaa!).

Tämän adressin näkemys on, että susi on hengenvaarallinen ihmiselle, ja vuosituhantisen kokemuksen kautta (realiteetti!) tämän ovat ymmärtäneet koko ajan tässä asiassa järkevään ajatteluun kykenevät henkilöt, mutta ihanteidensa kautta asiaa katsoneet eivät ole tätä asiaa ymmärtäneet (vaikka pää on pilvissä, pitäisi jalat kuitenkin olla aina maassa!).

Ihminen ja susi ovat vihollislajeja (jompi kumpi kuolee törmäystilanteessa) eikä ole mahdollista, että ihminen ryhtyisi nostamaan ylös valkoista lippua: hyväksymme tiedät lähellemme! olkaamme ysttäviä!, koska susi ymmärtää vain väkivallan kieltä, jota se tulee myös tarvittaessa aina käyttämään, ihminen ei ole tässä asiassa mikään poikkeus. Suden kanssa ei voida neuvotella muutoin kuin voiman kautta, tässä metsästäjät ovat paitsi oikeassa myös kyvykkäitä törmäystilanteessa välittämään ihmislajin viestin.

Kun tästä lapsenomaisesta häirikkösusien suojelun periaatteesta voidaan luopua, on suden lokero evoluutiokehityksessä turvattu ja villisusi vanhassa Jack Londonin hengessä voi jatkaa elämäänsä ihmisistä erillään pysyen erämaisena lajina ihailijoidensa riemuksi. Metsästäjätkin suovat tämän sudelle, joka pitäytyy lajinsa geeniperimässä: väistä ihmistä, kun aistit kertovat ihmisen oleva lähellä.

Vieras

#4348

03.07.2012 22:11

suurpetojen ennen kaikkea suden ja karhun ihmissuhteen täytyy perustua ihmispelkoon. nyt ihmetyttääkin riistaviranomaisten päätös vähentää häirikkökarhujen enimmäiskiintiö pienemmäksi samaan aikaan kun karhukanta lisääntyy ja aivan viime päivinäkin on tullut tietoja pihakarhuista asuttujen talojen porraspielissä. miten on niin vaikea ymmärtää että tietoisesti ihmistä lähestyvä suurpeto kasvaa samalla ihmiseen nähden ylivalta asenteeseen kokemuksensa kautta kun rohkeus lähestyä ihmistä ei johtanut kielteiseen kokemukseen. seuraavalla kerralla sillä on valmius tulla päälle koska se kokee ylivaltansa uhatuksi. haluamatta olla pahan ilman lintu pitää todeta että kohta jossain kolahtaa kohtalokkain seuraamuksin kaikki ennusmerkit ovat sen suhteen lukutaitoisen nähtävissä. kun eu nato tai oma armeija ei pysty suurpetojahtiin on ainoa turva metsästäjät joita tullaan pikapuoliin tarvitsemaan avuksi. tämä ei ole metsästystä vaan ihmislajin itsepuolustusta johon sillä on pakottava tarve ja oikeus.

Vieras

#4349

04.07.2012 01:47

On se kyllä melko kummallista, että luullaan meidän suomalaisten elävän erilaisessa suhteessa petoeläimiin, vaikka meillä on aivan samat riskitekijät niiden suhteen. Esim. Kanadassa on vaarallista grillata luonnossa, koska karhut saattavat tulla apajalle. Samoilla vaistoilla pihapiirit vetää varsinkin harvaanasutuilla alueilla karhuja ja susia, jos ne ei tunne ihmispelkoa. Tsernobilin alueellakin on huomattu miten eläimet valtaa rakennusten pihat heti kun ihminen lähtee. Karhut syövät omenat ja mansikat puutarhoista. Luonnossa eläimetkään eivät tee turhaa työtä ravinnon suhteen, jos e ole pakko.

Vieras

#4350

04.07.2012 06:21

voi voi teitä eläinten pelkääjiä.Osanotto kun ette voi nauttia elämästä vaan pelätä petoja.näköjään kaikilla ei käy elämän onnen asiat yhteen.sus siellä toinen täällä ja otsokin siellä.....