VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Peloton

#5026 Peloton on peloton maaseudulta

14.01.2013 12:21

Kommentille 5019:
Metsästämistä onkin syytä pelätä. Se on niitä harvoja asioita, joita on syytä pelätä. Vuosittain saa melko kattavan koosteen siitä, kuinka paljon on ollut läheltä piti - tapauksia ja jopa sitten niitä osuneitakin eli siis tapettuja ihmisiä. Kun tietää, kuinka uskomattomia asioita ja olioita ammutaan vuosittain Suomessa saaliseläiminä, niin olisi sulaa hulluutta olla pelkäämättä noita hulluja!

Kommentille 5024:
Asun maaseudulla haja-asutusalueella ja myös susialueella. Joka aamu pimeässä töihin 5 km ja illalla takaisin jalkaisin, kelkalla tai pyörällä. Ei pelota mutta valitettavasti ei susiakaan ole näkynyt. Eikä kuulunut. Ainoa mikä pelottaa, on ne muutamat harvat autot (ehkä 3-4) joita matkalla saattaa joskus kohdata. Pelottaa, sillä ratissa voi olla landepaukkuja vaikka millaisessa kunnossa. Traktorit ovat pahimpia. Niiden kuskit on huonoimmassa kunnossa keskimäärin.

Yksi kuvitelma ja susien tappajien väite on se, että susien suojelijat ovat kaupunkilaisia. Monet maalla ovat kuitenkin samaa mieltä kuin meikäläinen. Mutta yhteisö painostaa, ja mielipide on kätkettävä. On helpompaa mennä porukan mukana tai muuten sinut kohdataan uhkana. Ja uhkana olevat voidaan jopa tappaa. Vai kuinka?


Vieras

#5027

14.01.2013 15:46

Hyvä maalainen. Kuinka moni maalainen kutsuu toista maalaista Landepaukuksi? Aika erikoista suhtautumista, vai muutitko juuri maalle? Olen samanlainen idealisti ollut joskus, mutta Siperia opetti.

Vieras

#5028

15.01.2013 08:16

HAH, peloton kirjoittaa makeiden naurujen läpinäkyvästi.
"Traktorit ovat pahimpia ja niiden kuskit ovat keskimäärin pahimmassa kunnossa" HAHAHAHA, voi hyvänen aika, kuinkas vanha oikein olitkaan?

Ai mitäs olioita sitä oikein ammutaankaan saaliseläiminä? Minä en tollasista olioista ole kuullut mitään.. Tervettä vanhaa kunnon metsästyskulttuuria kun ylläpidettäisiin vähän paremmin, niin jäisi vielä lapsillekin turvallinen olo, vaan nyt sitä joutuu pelkäämään, että mikä h..tin vihreä kummajainen sitä yrittää poikia pers..seen porata..... Voi voi kun on maailma sairaaksi mennyt.

Ja taitaa se paperiadressi jonkun verran enemmän nimiä ollut saanut ;)

Peloton

#5029 Mitäs ammutaan ja "Peloton" nimittää itseäänkin landepaukuksi

15.01.2013 11:48

#5028: -

Koska et selvästikään seuraa tiedotusvälineitä, niin tässä vähän muutakin kuin Maaseudun Tulevaisuuden "tietoa". (Voin laittaa lisää listaa, jos ei ymmärrys riitä tajuamaan, mitä tarkoitin):

12.9.2012 17:09 21

STT

Suomussalmi. Eteläsuomalainen keski-ikäinen mies loukkaantui lievästi saatuaan haulisuihkun selkäänsä Suomussalmella.

Tapaus sattui Piispajärvellä maanantaina puolen päivän aikaan.

Ampujaksi epäilty yli 30-vuotias mies kertoi poliisikuulusteluissa, että hän oli luullut kohdetta metsoksi.

Molemmat metsästäjät ovat kotoisin Etelä-Suomesta.

1948 syntyneen miehen vammat ovat Kainuun poliisin mukaan lievät.

Metsästäjä ampui teeriä – kaveria sai hauleja kasvoilleen

Metsästäjä sai hauleja kasvoilleen metsästysonnettomuudessa Sodankylässä tänään.

Yksi hauleista osui silmän lähelle ja läpäisi ihon. Loukkaantunut mies toimitettiin ensiavun jälkeen Oulun yliopistolliseen keskussairaalaan.

Lapin poliisin mukaan onnettomuus sattui Vuotson länsipuolella puolenpäivän aikoihin. Ulkopaikkakuntalaiset miehet kulkivat metsässä vierekkäin usean kymmenen metrin päässä toisistaan, kun toisen edestä lähti teeriä lentoon. Metsästäjä luuli ampumasuunnan olevan vapaa ja laukaisi kohti lintuja. Kuusen takana noin seitsemänkymmenen metrin päässä ollut kaveri sai osan hauleista kasvoilleen. Vain silmän seudulle osunut hauli läpäisi ihon ja aiheutti vamman.

Poliisi tutkii tapausta vaaran aiheuttamisena ja vamman tuottamisena.

(MTV3)

8.12.2012 klo 22:06

Supikotka vai maakoira?

Netissä surffaillessani silmiini sattui uutinen siitä, kuinka metsästäjä oli ampunut maakotkan supikoirana.

Metsästäjä oli tarkkaillut peuran raatoa, havainnut sen vierellä liikettä ja ampunut. ”Hän oli havainnut raadolla liikettä, olettanut että kyseessä oli supikoira ja ampunut eläimen”, kertoo Länsi-Suomi-lehti.

Joku ohjasi minut vielä merkillisemmän uutisen äärelle. Länsi-Väylä kertoi syyskuussa espoolaismiehestä, joka oli ampunut kohti surffareita. ”Mies ampui Porkkalassa Hästön rantakalliolta kiikaritähtäimellä ja äänenvaimentimella varustetulla pienoiskiväärillä kohti lainelautailijoita. - - Ampuja kertoi, että hänen tarkoituksenaan oli karkottaa merimetsoja pois syömästä verkkojen kalasaalista.

 

Päivitetty 5.12.2012 11:55, julkaistu 5.12.2012 11:51

LS: Metsästäjä ampui maakotkan supikoirana Harjavallassa

Kuva: Heikki Tyynysniemi/SK/Arkisto

Satakunnan Kansa

Harjavallan Hiirijärvellä on ammuttu uhanalainen maakotka, kertoo Länsi-Suomi verkkosivuillaan.

Lehden haastatteleman Kokemäen poliisin mukaan metsästäjä oli tarkistamassa mahdollisesti suden tappamaa peuranraatoa, kun havaitsi raadolla liikettä. Metsästäjä oletti, että kyseessä oli supikoira ja ampui eläimen.

Laukauksen jälkeen kävi kuitenkin ilmi, että kyseessä oli maakotka. Poliisin mukaan metsästäjä ilmoitti asiasta itse hätäkeskukseen.

Poliisi tutkii tapausta epäiltynä metsästysrikoksena.

Ammuttu kotka on tällä hetkellä tutkittavana Oulussa.

Metsästäjä ampui pyytä - osui mieheen

Metsästäjä ampui pyytä, mutta osui samalla ampumasektorilla olleeseen kaveriinsa. Kuvan pyy ei liity ampumiseen.

Kimmo Taskinen

Julkaistu: 16.9.2009 8:38

Metsästäjä ampui vahingossa kaveriaan tiistaina iltapäivällä Hämeenlinnan Eteläisissä Onkijärven maastossa.

Vakavammilta vammoilta vältyttiin, mutta uhri sai hauleja rintakehään, käsivarteen ja nivusiin.

Kaksi miestä oli pyymetsällä. Toinen miehistä oli jäänyt mättäälle istumaan, kun toinen oli lähtenyt etsimään ja houkuttelemaan pyitä pillillä.

Mies olikin nähnyt pyyn laskeutuvan maahan. Tällöin hän oli haulikolla ampunut pyytä, mutta osui samalla ampumasektorilla olleeseen kaveriinsa.

Ampuja oli olettanut uhrin edelleen olevan takamaastossa. Ampumaetäisyys uhriin oli noin 30 metriä.

Maasto tapahtumapaikalla on kuusikkoista ja risukkoista, joten näkemäestettäkin on.

Asiaa tutkitaan vammantuottamuksena.

 

Metsästäjä ampui laikan sutena!

« : 21.09.07 - klo:09:19 »

Metsästäjä ampui laikan sutena

Linnustamassa ollut metsästäjä ampui itäsiperianlaikan sutena Kuusamossa torstaina.
Metsästäjä oli pelännyt sudeksi luulemansa koiran hyökkäävän itsensä ja koiransa kimppuun.

Ampumistapaus sattui aamupäivällä Kuusamon Lusmingissa. Metsästäjä ampui lähietäisyydeltä kaksi kertaa kuolettavasti koiraa, jolla oli kaulassaan tutkapanta ja tavallinen panta. Vielä tapauksesta ilmoittaessaan ampuja luuli tappaneensa suden.

Laika oli kuitenkin ollut omistajansa kanssa samassa maastossa harjoituslenkillä. Metsästäjä käsitti ampuneensa hirvikoiran, kun laukaukset kuullut omistaja tuli paikalle. (Kaleva)

Metsästäjä ampui ilvestä, mutta sai ahman

Julkaistu tammikuu 9, 2011 | Julkaissut Pietari

Iisalmen poliisi tutkii lauantaina iltapäivällä sattunutta epäiltyä metsästysrikosta, jossa ammuttiin rauhoitettu ahma. Metsästysseurue oli ollut luvallisessa ilveksen metsästyksessä Sonkajärven Vehmasmäessä, mutta olivat ampuneet ahman.


Metsästysseurue oli löytänyt ilveksen jäljet ja lähtivät seuraamaan niitä koiran avustuksella. Metsästäjät huomasivat gps-paikantimesta, että koira pysähtyi ja oli epäiltävissä eläimen nousseen puuhun.

Metsästäjä ampui haulikolla puussa ollutta eläintä, joka putosi maahan. Tässä vaiheessa huomattiinkin, että se olikin 13,5 kg:n painoinen urospuolinen ahma.

 

Metsästäjä ampui veljensä Lapinlahdella

23.10.2008, 8:53
Päivitetty 23.10.2008 17:12

Metsästäjä menetti henkensä jahtikämpällä Lapinlahdella. Poliisi on ottanut teosta epäiltynä kiinni yhden miehen.

Haulikko laukesi

Kolme metsämiestä oli eilen illalla kokoontunut illanviettoon yhteiselle metsästyskämpälle Lapinlahdella. Aamuyöllä ennen kolmea kahden metsästäjän välinen riita päättyi siihen, että sisätiloissa laukesi haulikko ja toinen miehistä sai surmansa.

Metsästäjät humalassa

Nopeista aputoimista huolimatta 60-vuotias mies menehtyi eräkämpälle. Poliisi on ottanut kiinni yhden miehen ja tapausta tutkitaan henkirikoksena.

Veljesten kämppä

Henkirikos, tai vahingonlaukaus, tapahtui paikkakunnalta kotoisin olevien veljeksen yhteisesti omistamalla metsästyskämpällä. Mökki on heidän kotipaikkansa, jonne he kokoontuvat vuosittain metsästämään paikallisen metsästysseuran mukana.

Luukkolantie, Lapinlahti >>

Hirvimiehiä sekoillut eri puolilla Suomea


Kategoria: Metsästys Länsi-Suomi
Lähettäjä:Timpe

Lähetetty: 18.10.2009
Lähde: MTV3.fi


Keuruulainen hirviseurue aiheutti vaaraa Koipikankaantiellä Ahtaanvuoren alueella tänä aamuna. Metsästäjä ampui hirvitornista henkilöautoa, jossa matkusti viisihenkinen perhe.

Kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa, jota poliisi tutkii metsästysrikoksena ja vaaran aiheuttamisena.

Tapahtumaketju sai alkunsa, kun passipaikalle jolkotti kaksi hirveä, jotka ylittivät tien. Metsästäjä ampui hirveä sen ylitettyä tien, mutta hirvi säntäsi takaisin ja ylitti tien uudemman kerran.

Laukaus meni ohi, ja luoti osui Koipikankaantietä ajaneeseen henkilöautoon. Luoti lävisti viistosti polttoainetankin luukun ja jäi auton takakulman sisälle kotelorakenteeseen. Hirvi kuoli hirvitornin puolelle maastoon.

Eilen myös Keski-Suomessa sekoili hirviporukka vaarallisesti.

Poliisi tapasi neljä hirvimiestä, jotka olivat hirven surmattuaan juoneet ryypyt. He kaikki ajoivat autoa ja puhalsivat alkometriin lievät promillet. Yksi miehistä puhalsi kuitenkin 0,66 promillea, joten poliisi epäilee häntä rattijuopumuksesta.

Metsästysrikosta poliisi tutkii myös Suomussalmella, jossa luvallisessa hirvenmetsästyksessä ammuttiin tänään naarashirvi, jota seurasi alle vuoden ikäinen vasa. Samaan rikokseen poliisi epäilee syyllistyneen toisenkin Suomussalmella sekoilleen jahtiporukan niin ikään tänään.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomussalmen Kovajärventiellä anastettiin riippumassa olleen vasan takajalat metsästysseuran lukitusta lahtivajasta.

(MTV3)



Lähde: MTV3.fi

Peloton

#5030 Peloton traktorikuskeista

15.01.2013 12:03

#5028: -

Niin. Siis koska et lue muuta kuin...?, niin tässä pieni otos traktorikuskien kunnosta:

 

Traktorinkuljettaja kynti humalassa tietä Paraisilla

7.5.2010 10:52

A A

STT

Humalainen traktorinkuljettaja kynti yli sata metriä pitkän uran tiehen Paraisilla Länsi-Turunmaalla perjantain vastaisena yönä.

Traktorin perässä ollut aura oli jäänyt alas, kun kuljettaja lähti liikenteeseen. Aura kynti tienpinnan asfalttiin puoli metriä leveän ja 10 senttiä syvän uran, kerrottiin Varsinais-Suomen poliisilaitokselta.

Traktorinkuljettaja puhalsi poliisin alkometriin 1,08 promillen lukemat. Miestä epäillään rattijuopumuksen lisäksi vahingonteosta.

Traktorinkuljettaja tuhdissa humalassa

28.8.2011 14:15

Traktori ja siihen kytketty perävaunu suistuivat ojaan Porvoon Ilolassa lauantaina iltapäivällä. Yrityksistä huolimatta traktorin kuljettaja ei saanut ajoneuvoa omin avuin pois ojasta.

Oman kertomuksensa mukaan kuljettaja oli poistunut paikalta ja juonut harmistuneena alkoholia. Tämän jälkeen hän oli ottanut toisen traktorin ja mennyt vetämään aiemmin ojaan suistunutta ajoneuvoa takaisin tielle.

Paikalle soitettu poliisipartio ehti puuttua tilanteeseen. Kävi ilmi, että nelikymppinen porvoolaismies oli varsin tuhdissa humalassa. Hän puhalsi alkometriin peräti 2,4 promillea. Ajo-oikeutensa hän oli menettänyt jo aiemmin.

Miestä epäillään nyt törkeästä rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

 

16.12.2011 KP24 | Päivitetty: 16.12.2011

Humalainen traktorinkuljettaja aurasi naapurin mattotelineen ja kuusen nurin Perhossa

Perholaista miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, vahingonteosta ja lievästä pahoinpitelystä.

Epäilykset juontavat perjantain vastaiseen yöhön, jolloin poliisi sai ilmoituksen traktorilla ajelevasta rattijuoposta Perhossa.

Partion saapuessa paikalle vastaan tuli henkilöauto, joka pysähtyi talon pihaan. Kuljettaja puhallutettiin ja alkometri ylsi lukemaan 2,43 promillea.

Partion lähtiessä puhuttamaan naapuria virkavalta havaitsi, että tiellä oli liikuttu traktorilla, jonka perässä oli ollut lana ja sillä oli työnnetty lunta.

Naapuri kertoi heränneensä, kun mies oli ajanut traktorilla pihaan kolaamaan lunta. Puuhassa pihalla ollut mattoteline jäi traktorin alle. Kuljettaja ajoi myös monta metriä korkean pihakuusen nurin.

Teot suututtivat naapurin. Hänen ja traktorimiehen välillä syntyi riitaa, minkä seurauksena traktorimies löi naapuriaan päähän.

 

Humalainen traktorikuski suisti bussin päin puuta

12.3.2011 11:33 (Päivitetty 12.3.2011 11:33)

Traktorin kanssa kolaroinut linja-auto törmäsi perjantaina puuhun Ilmajoella Etelä-Pohjanmaalla. Linja-autossa oli kaksi lasta, jotka viettiin lääkärintarkastukseen.

Humalassa ollut traktorinkuljettaja oli kääntynyt pihatieltä linja-auton eteen, kertoo poliisi. Traktori pyörähti törmäyksen voimasta pyörillään ympäri, jolloin sen yläasennossa olevat etupiikit rikkoivat tieltä suistuvan linja-auton sivuikkunoita.

Traktorinkuljettaja puhallus alkometriin ylitti törkeän rattijuoppouden rajat. Lisäksi häneltä puuttuu traktorin ajamiseen vaadittava kortti.

 

Humalainen kepulainen traktorikuski häiriköi Ylöjärvellä

25.5.2012 12:45

Hätäkeskus sai perjantaiaamuna kello 7.20 ilmoituksen tiellä laidasta laitaan seilaavasta traktorista Ylöjärvellä.

Traktori oli matkalla 65-tiellä Kyrönlahdesta Kurun suuntaan. Vaappuvan ajotyylin vuoksi takaa tullut liikenne ei päässyt tekemään ohituksia.

Tilanteeseen havahtui kaksi betoniauton kuljettajaa, jotka päättivät yhteistuumin jyrätä vaarallisen kuljettajan pois liikenteestä.

Betoniautojen kiilaaminen aiheutti kuitenkin toisen vaaratilanteen, kun kepulainen traktorinkuljettaja joutui ahdisteltuna ajamaan bussipysäkille. Bussipysäkillä oli useita lapsia, jotka olivat vaarassa jäädä traktorin alle.

Traktorinkuljettaja yritti vielä kerran poistua betoniautojen tekemästä motista peruuttaen sillä seurauksella, että se törmäsi toisen betoniauton keulaan. Sivulliset pidättelivät kuljettajaa poliisipartion saapumiseen saakka.

Poliisi haluaa kiittää betoniautojen kuljettajia vakavampien seuraamusten estämisestä.

Kepulaista traktorinkuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

 

Uutiset

Päivitetty 28.12.2012 09:27, julkaistu 28.12.2012 09:27

Humalassa traktorilla ojaan

Lähetä palautetta toimittajalle

Traktorinkuljettaja puhalsi alkometriin 1,83 promillen lukeman ajettuaan ojaan Keuruun Haapamäellä torstaina iltapäivällä.

Keuruulaista 1952 syntynyttä kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Tiehöylää perässään kuljettanut traktori ajautui tieltä Riihontien ja Jokelantien risteyksessä noin kello neljän aikaan iltapäivällä.

Ajoneuvon kuljettaja ei loukkaantunut, eikä tiellä suistumisen hetkellä ollut muuta liikennettä.

Pelastuslaitos varmisti, ettei liikenne vaarantunut painavan ajoneuvon noston aikana.

 

Henkilöauto traktorin kyntöauroihin, kuljettaja humalassa

21.10.2012 14:17 Kommentit0

Poliisille tuli lauantai-iltana ennen seitsemää ilmoitus henkilöauton ja traktorin välisestä liikenneonnettomuudesta Sahankyläntiellä Kauhajoella. Yli 50-vuotias Kauhajoella asuva mies oli kuljettanut henkilöautoa Sahankyläntiellä ja suoralla tieosuudella tien leveys ei tahtonut riittää hänelle, vaikka vastaan tullut traktorinkuljettaja oli pyrkinyt väistämään kohtaamisessa omassa ajosuunnassaan tien oikealle puolelle pientareelle.

Henkilöautoa kuljettanut mies törmäsi traktorin nostolaitteisiin kytkettyihin kyntöauroihin, jolloin henkilöauton vasen etukulma ja koko vasen kylki saivat huomattavia vaurioita.

Henkilöauton kuljettaja ei loukkaantunut. Hänelle suoritetussa puhallustestissä selvisi tien riittämättömyyden syy. Kuljettaja puhalsi 2,22 promillea ja auton papereita tarkastellessa tuli vielä ilmi, että henkilöauto oli käyttökiellossa katsastamattomuuden vuoksi.

Peloton

#5031 No?

16.01.2013 07:40

Mikä seuraavasta kolmesta on ollut siis vaaratonta ja myös vähiten harmillista ihmiselle:
Susi, metsästäjä vai traktorikuski?


Vieras

#5032 Re:

16.01.2013 08:51

#5025: -

Ei sitä hyväksytty lainkaan aloitelistaan. Meneillä olevat aloitteet ovat tässä

 

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/hae

Peloton

#5033 Adresseja Suomen susien puolesta

16.01.2013 11:56

Tässäpä linkkejä tämänhetkisine allekirjoittajalukuineen. Maailmalla tehdään töitä vähän isommassa mitassa kuin...

http://www.change.org/petitions/save-the-finnish-russian-female-wolf-susi?
3668 allekirjoittajaa

http://www.thepetitionsite.com/462/292/577/stop-killing-wolves-in-finland-135-left/
2330 allekirjoittajaa

http://www.causes.com/actions/1688024
8300 allekirjoittajaa
vaeltaja

#5034

16.01.2013 14:02

Voihan niitä adresseja laittaa suomen susien puolesta, jos omassa maassa ei niitä ole. Miksi noita tappamaan. Pyydystetään häkkiin, ja luovutettaan esim. Saksaan. Brysseliin vois laittaa kans jonkun sata kappaletta. Eikös maailmassa ole sellainen Lesbos saarikin. Sinne niitä ehdottomasti pitää istuttaa. Riittääköhän meijän suet. No Venäjällä kasvattavat lisää. Peloton, onko sulla yhtään neliötä maata? Et kai sinä hittolainen toisten maalle ja pihoille elukoita hommaa? Sinähän vasta peijooni meinaat olla.

Vieras

#5035

16.01.2013 15:26

HAHAHAHAAAA!!!

Peloton oikein neroilee tietämyksellään.

1. Verrataanko perinteisten "auto-rattijuoppojen" ja traktoreilla juovuksissa ajelleiden määrää??
ET MILLÄÄN PERUSTEELLA voi sanoa, että traktorikuskit ovat pahimpia. Se, että joku ajaa traktorilla juovuksissa, ei tee traktorikuskeista pahimmassa kunnossa olevia. Rattijuopumustapauksia on mm paikallislehdissä useita päivittäin, myös erittäin törkeitä ja huonokuntoisia kuskeja ja vain hyvin harvoin kyseessä on traktori kuski. Aivan absurdia väittää, että traktorikuskit ovat pahimpia rattijuoppoja.

2. Onko metsästäjä, maakotka tai surffari mielestäsi "jokin olio"??
Se, että joku tekee virheen, ei tarkoita sitä, että kaikki tekevät virheitä. Muutenhan esim koko luontoliitto istuisi vankilassa ja maksaisi loppuikänsä turkistarhoilla aiheuttamaansa vahinkoa.

3. Kun kysyt, että mikä noista kolmesta (susi, metsästäjä vai traktorikuski) on ollut ihmiselle vähiten harmiton, niin et selvästikään ymmärrä, että yhtä noista ei yksinkertaisesti tarvita mihinkään. Sekä traktori, että metsästäjä ovat välttämättömiä ja niitä tarvitaan yhteiskunnan ylläpitämiseen. Sutta siihen ei tarvita, susi oli lähes poissa Suomesta melkein sadan vuoden ajan ja kukaan muu kuin viherhyypiöt eivät sitä tänne kaivanneet.
Mikään muu noista kolmesta kuin susi ole hyökännyt suoraan ihmistä ja ihmisen kotieläimiä vastaan. Traktoreilla kuin myös metsästäjillä on toki vahinkoja sattunut, mutta tarkoitusperäisesti vain susi on hyökännyt ihmistä tai ihmisen kotieläimiä sekä omaisuutta kohti.
Peloton

#5036 Kerroin vain itsestäni ja peloistani kun kysyttiin

16.01.2013 20:02

Niin, turha "vieraiden" on irvistellä. Vastailin, kun kerran kysyttiin.

Kaikkihan lähti siitä kun perustelin omia pelkojani. Ja kuten huomasitte, niin hyvin minä ne tunnistin. Sellaiset asiat minua omassa elämässäni täällä maalla eniten uhkaavat, jossa susia on "kohta joka nurkalla", kuten susien tappajat väittävät.

Ihan turha sekoittaa tätä johonkin yleiseen, kuten tämä "vieras" HERRA numero 5035 käsittää. Varmaankin tahallaan. Tai sitten ei ymmärrä asiayhteyttä. Onhan siinä jo pari kommenttia välissä, joten ei ole ihme, että kokonaisuuden hahmottaminen on vaikeaa.

En oikein ymmärrä, mitä turkistarhaus, "viherhyypiöt" ym. tähän nyt kuuluvat?

 
Ja mitä se "vaeltaja" oikein tarkoittaa "elukoiden hommaamisella" toisten maalle? Ymmärsikö joku muu?

Ai niin. Mitä tarkoittaa se, että "tarkoitusperäisesti vain susi on hyökännyt ihmistä tai ihmisen kotieläimiä sekä omaisuutta kohti"? Missäs päin Suomea olet nähnyt, että susi on ihmistä kohti hyökännyt? Entäs mitä omaisuutta kohti? Tarkoitatko kenties asetta?

Itse en muuten "tarvitse" traktoria enkä suttakaan.

Miksi muuten elämisen oikeutta pitää mitata ihmisen tarpeilla? Miksi susien tappajien kanssa keskustelu romahtaa aina tällaiselle tasolle?




Vieras

#5037

16.01.2013 20:05

Ja kun peloton alat argumentoida metsästäjien tarpeellisuudesta, niin kerro heti ensi alkuun mitenkä esimerkiksi liikenneonnettomuudessa haavoittunut vaarallinen karhu tulee päästää vaivoistaan mikäli metsästäjiä ei olisi? Poliisia suotta tähän sotket, jäljitys ja karhun lopetus ei onnistu muilla kuin karhun jäljitykseen ja haukkuun/ ajoon erikoistuneilla metsästyskoirilla.


Vieras

#5038 Re: Kerroin vain itsestäni ja peloistani kun kysyttiin

16.01.2013 20:09

#5036: Peloton - Kerroin vain itsestäni ja peloistani kun kysyttiin Ai niin. Mitä tarkoittaa se, että "tarkoitusperäisesti vain susi on hyökännyt ihmistä tai ihmisen kotieläimiä sekä omaisuutta kohti"? Missäs päin Suomea olet nähnyt, että susi on ihmistä kohti hyökännyt. Entäs mitä omaisuutta kohti? Tarkoitatko kenties asetta?

 

-Koska traktori ei osaa tarkoituksella hyökätä ihmistä kohti.

-Susi on hyökännyt ihmistä kohti kymmeniä kertoja mm nousiaisissa 1800 luvun lopussa. Silloin muuten susi kanta oli viimeksi näin korkea ennen 2000 lukua....

-Ja jos nyt et ole sattunut huomaamaan, niin tämäkin adressi on olemassa, koska susi on hyökännyt 2000 luvulla satoja kertoja metsästäjien koiria kohti. Metsästyskoirat ovat omaisuutta, jopa paljon paljon enemmän kuin omaisuutta. Porot, lampaat, lemmikit jne, ovat kaikki ihmisten omaisuutta myös, joita kohti sudet ovat hyökänneet lukuisia kertoja.

Peloton

#5039 Re: Argumentoinnista

16.01.2013 20:11

#5037: -  

 Heh! Ovathan metsästäjät "tarpeellisia".  Väitteistäsi huolimatta en ole sellaista kyseenalaistanutkaan.

 

 


Vieras

#5040 Re: Kerroin vain itsestäni ja peloistani kun kysyttiin

16.01.2013 20:14

#5036: Peloton - Kerroin vain itsestäni ja peloistani kun kysyttiin Miksi muuten elämisen oikeutta pitää mitata ihmisen tarpeilla? Miksi susien tappajien kanssa keskustelu romahtaa aina tällaiselle tasolle?

 

Eikö sitten ole ihmisen tarve suojella sutta? Suojella yhtä muiden eläinten ja ihmisten kustannuksella.

Peloton

#5041 Re: Re: Kerroin vain itsestäni ja peloistani kun kysyttiin

16.01.2013 20:16

#5038: - Re: Kerroin vain itsestäni ja peloistani kun kysyttiin 

 No joo, nuo toissa vuosisadan jutut voivat olla vain juttuja. Sehän oli jo tarustossa keskiajalla, että rangaistuksena kerrottiin, että vietiin susille. Tai että jos joku (lapsi) katosi, niin susi vei. Varsinkin jollain lailla vajavaisia lapsia katosi yllättävän paljon...

Kyllä minä tiedän, että eläimet ovat omaisuutta! Ihmettelinkin, miksi sinä itse mainitsit erikseen ihmisen, kotieläimen ja omaisuuden.


Vieras

#5042 Re: Re: Argumentoinnista

16.01.2013 20:18

#5039: Peloton - Re: Argumentoinnista

 

No hyvä niin. Äskettäin vertasit vielä sutta, traktoria ja metsästäjää. Traktorikuskit olivat pahimpia rattijuoppoja, metsästäjät ampuivat olioita ja sudet olivat näistä kolmesta kaikkein vaarattomampia. Minä vain oli askeleen edellä kommentoinnissa, aivan kuten metsästäjän tulee ollakin, mikäli meinaa saalista saada, siis askeleen edellä.

Peloton

#5043 Re: Re: Kerroin vain itsestäni ja peloistani kun kysyttiin

16.01.2013 20:20


Vieras

#5044 Re: Re: Re: Kerroin vain itsestäni ja peloistani kun kysyttiin

16.01.2013 20:22

#5041: Peloton - Re: Re: Kerroin vain itsestäni ja peloistani kun kysyttiin

 

No jos kerran jätetään 1800 luvun asiat jutuiksi, niin yhtä hyvin voidaan sanoa, että susia ei Suomessa koskaan ole ollutkaan ennen nykyistä kantaa. Voidaan siis kumota suden oikeus olla Suomen luonnossa jos kerran voidaan kumota nuo lapsitapot 1800 luvun lopustakin.

 

Eli ei tuollainen argumentointi johda mihinkään, että kyseenalaistetaan vanhempi tieto. Ei kumminkaan päin. Se on toisen halveksimista.


Vieras

#5045 Re: Re: Re: Kerroin vain itsestäni ja peloistani kun kysyttiin

16.01.2013 20:24

#5043: Peloton - Re: Re: Kerroin vain itsestäni ja peloistani kun kysyttiin

Suojellaan sutta ihmiseltä, mutta sitten ei suojella ihmistä sudelta. JÄRJETÖNTÄ!

 

 

Peloton

#5046 Re:

16.01.2013 20:27

#5035: -  

 

Sivistyssanakirja: olio

substantiivi, olion, oliot

olio

  1. olento, luontokappale, otus

Peloton

#5047 Re: Re: Re: Re: Kerroin vain itsestäni ja peloistani kun kysyttiin

16.01.2013 20:33

#5045: - Re: Re: Re: Kerroin vain itsestäni ja peloistani kun kysyttiin 

 Paljosta pääsee, kun hakeutuu pelkoterapiaan. Sitähän varten meidän yhteiskunnassamme on sellaiset olemassa. Harvoin käsittää itse omaa tilaansa. Sananlasku sanoo, että "kauempaa näkee paremmin".

Toivotan kaikesta huolimatta menestystä. Tuskin susi teistä ketään tappaa. Pelokkaampaa eläintä kun saa hakea.

Pärjäilemisiä itsenne kanssa!

 


Vieras

#5048 Re: Re: Re: Re: Re: Kerroin vain itsestäni ja peloistani kun kysyttiin

16.01.2013 22:53

#5047: Peloton - Re: Re: Re: Re: Kerroin vain itsestäni ja peloistani kun kysyttiin

 

Taitaa olla pian Suomen työttömyys ratkaistu!! Koulutetaan vaan työttömistä pelkoterapeutteja, niin johan alkaa olla terapiassa tungosta, kun kaikki susien räjähdysmäisen kasvun (2000 luvulla) vastustajat ohjataan terapiaan.

 

 

vaeltaja

#5049

17.01.2013 10:41

HAH HAH HAA Tuo peloton on hyvä esimerkki siitä kun erkaantuu todellisesta luonnosta. Tosiasiassa hänenkaltaisensa ovat suurimpia uhkia jopa sudelle. Erillään kaikesta muusta luonossa ei edes susikaan selviydy. Silläkin kuuluu olla vihollinen, ja se on IHMINEN, muuten se alkaa terrorisoida ympäristöään, ja ennenpitkää siitä tulee kuitenkin loppu. Susi häviää. Nuo konevertaukset olivat kaiken huippu. Siitä listasta puutui paljon ihmiselle vaarallisia koneita. Esim. Moottorisaha, ja mikä sen enempi on ihmistä purrut kuin tylsä partakone.

Vieras

#5050

17.01.2013 12:17

Tämä oli mun mielestä sellanen kommentti pelotonilta, että suu aukes:

"Miksi muuten elämisen oikeutta pitää mitata ihmisen tarpeilla? Miksi susien tappajien kanssa keskustelu romahtaa aina tällaiselle tasolle?"

Eipä tuohon voi enää kommentoida oikein mitenkään... Mitäpä sitä sitten mistään keskustellaankaan..