VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE


Vieras

#5401 Re: Re: Murheellisten laulujen maa

05.03.2013 16:32

#5399: Murheellista joo... - Re: Murheellisten laulujen maa

 

Eikö kirjoittaessasi jo tullut jotain mieleen?

 

Teidän mailla on rusakoita riesaksi asti, mutta silti pysyvä ilveskanta ja satunnaisesti vieraileva susilauma. Jos vähääkään ymmärtäisit rusakon elinympäristöstä, niin tajuaisit, että nyt on sudet ja ilvekset aivan nurkissa. Vaan sitähän sinä yritätkin puolustaa. Sinun mielestäsi niiden tuleekin olla ihmisten nurkissa.

Murheellista joo

#5402 Re: Re: Re: Murheellisten laulujen maa

05.03.2013 20:47

#5401: - Re: Re: Murheellisten laulujen maa

Nimenomaan. Viime talvena maaliskuisena yönä oli ilves istuskellut 10 metriä talon nurkalta kyttäämässä lintujen ruokintapaikalla käyviä rusakoita. Minusta hienoa. Ei niistä mitään haittaa ole ollut, hyötyä lähinnä kun syövät irtokissat ja yrittävät pitää rusakkokantaa kurissa. Noista rusakoista vasta harmia on kun lähes kaikki puutarhan kasvit pitää suojata verkolla, tai ne kalutaan kuoliaaksi.

Viime marraskuussa jolkotteli susi pihan läpi.

Ja näistä havainnoista en ole ilmoittanut mihinkään tassu-järjestelmään.


Vieras

#5403

06.03.2013 18:22

Meillä taas rusakot on pidetty kurissa metsästämällä. Kannattaisko sinunkin, sillä ne on sen verran viisaita piiloutumaan, että ne ei välttämättä päädy ilveksen suuhun. Sitä vastoin meidän pihailves repi naapurin koiran aika pahaan kuntoon. Meidänkin pihasta kulki susi pari vuotta sitten. Onneksi koirat oli sisällä, mutta toisen naapurin koira päätyi sen ruuaksi. Tämä on ihan totta ja mitä tästä opimme? Ei kannata tuijottaa vain omaan napaan. Ja voihan se onni vielä kääntyä.

Vieras

#5404 Re: Re: Re: Re: Murheellisten laulujen maa

06.03.2013 18:44

#5402: Murheellista joo - Re: Re: Re: Murheellisten laulujen maa

 

Joo älä ilmoittele mihinkään suurpetoyhdysmiehelle ja sitä kautta tassuun havaintojasi. RKTL hyötyy siitä, muttei kuitenkaan laske otuksia virallisiin kantoihin. Aivan turhaa koko ilmoittelu.


Vieras

#5405 Re: Re: Re: Murheellisten laulujen maa

07.03.2013 09:40

#5401: - Re: Re: Murheellisten laulujen maa

Kyseessä on tämä uusi suomalainen susi - villisusi - ja se on kasvissyöjä. Sen biologinen tarkoitus on tuhota hirvikanta syömällä hirvien ravinto. Vartokaahan, kun ne kehittää uuden hirvikannan ja sille ravintolähteen.


Vieras

#5406

08.03.2013 11:43

Tämän uuden lajin " villisuden” latinalainen nimi tulisi olla Canis Lupus Kärsimys.
jo vain

#5407

09.03.2013 04:05

Saa hävetä koko SUOMI teitä jotka muka sanotte metsästäjiksi tappajia te ootte ei siis minkäänlaista tajua . jos järjellä aattelee niin te pyssymiehet ootte niin niin turhaa täällä että teidät vois huoletta poistaa elämän evoluutiosta.mitä varten ootte? tappamassa? ei täällä nälkään kuolla vaikka ei hirven ja muitten riistan lihaa saada. oon elänyt jo 70v. ja ei oo elämä ollut hirven tms. lihasta kiinni. ja sitten vielä ammutte kaikki muutkin metsän eläimet. ottakaa huomioon ei se siellä jalkavälissä kasva se millä te jatketta noilla tappamisella haette. Se pienenee vaan :)
53V.

#5408 Re:

09.03.2013 09:47

#5407: jo vain -

Olet vissiin häkissä kasvatettu? Itse olen metsästänyt 13v asti ja en hyvää harrastusta toiseen vaihda. Muutama lintu ja jänis kuolee kun liipaisimesta puristan,mutta en tunne itseäni niin kovin suureksi syntiseksi että voisin kaikki metsästäjät kuopata. Sinut on taidettu aivopestä kuten Pohjois-Korealaiset.


Vieras

#5409 Re: Re:

09.03.2013 12:12

#5408: 53V. - Re:

70-vuotias kyllä tietäisi, miltä ruoka maistuu, kun sitä vaan saa.


Vieras

#5410 Re:

09.03.2013 12:41

#5407: jo vain -

Luehan "70-vuotias" uudelleen näitä artikkeleita: täällä ei puhuta karhujen, ahmojen ja ilvesten hävittämisestä, vaan suomalaisen ihmisen aikaansaamasta ja luontoon kuulumattomasta eläinlajista, millä on myös sotkettu alkuperäislajin genetiikka sekä käyttäytyminen = petointoilijoiden luoma koirasusi á la villisusi, á la Erik S.Nyholm. Tämä eläin jalostettiin kestämään leviämisen asutuksen pariin toisin kuin sen kantaserkku harmaasusi, mitä ei sitten kirveelläkään saatu lähtemään Kuhmon peurojen luota. Tässä työssä Nyholmia avusti "kiitettävällä" tavalla Ähtärin eläinpuisto (lukeaa vaikka sen omilta sivuilta: suden keski-ikä heillä on alle kaksi vuotta????). Selittämättömiä laumoja alkoi ilmestyä jo 1980-luvun alussa (Tammelan ylänkö, Kuhmoinen...), eikä näille laumoille ollut selitettävissä alkuperää - kuin pilvestä tipahtaneet kuuden suden laumat. Erkki (Susi) Pulliaisen tutkimukset Oulussa aloittivat pitkäjänteisen hyväksyttämisprosessin tälle uudelle pedolle, minkä tuli toimia vastapainona hirvikannan ja perurakannan kasvulle, joiden rajoittamista metsänomistajat sekä maatalous perustellusti vaati. Nyt ainutlaatuinen metsäpeura on käytännössä mennyt Kuhmosta näiden petojen ravinnoksi ja kannan säilyminen on tasas venäläisten metsästäjien (sudentappajien) varassa; Kainuun ja Pohjois-Savon hirvikannat on romahtaneet ja paikoin jopa hävinneet, joten petojen eväs on lopussa jolloin, toisin kuin niiden pitäisi, ne siirtyvät saalistamaan ihmisten pariin jätteitä, kotieläimiä ..... Yksi tällainen peto tarvitsee vuodessa saaliikseen 17 hirvieläintä. Kun tätä ravintoa ei ole saatavilla, niin koetahan arvioida monellako kossalla-koiralla-supikoiralla-rusakolla jne. tämä on korvattavissa. 20-luvulla oikeita susia vastaan käytiin jopa Maximeilla kaksitasoista - siksi arvokkaanan silloin pidettiin kotimaista elintarvikehuoltoa. Nyt ei ole niin väliä, kun mälykkeet saa halvalla pitkin maailmaa - vaikka sitten tamili-lapsen suusta. Sehän on sitä ekologiaa. Samalla kun vaaditaan ekologisesti kestävällä tavalla tuotyettua lähiruokaa, estetään kotimaisen lampaan, kotimaisen siipikarjan, kotimaisen tarhariistan ja jopa kotimaisen kalan tuotanto. Tosin kalasääksiä, merikotkia ja saukkoja saa tappaa kala-altailta, mutta koirasusia ei lammashaasta. Jos ole 70kymppinen, niin sinut on tehty sotavuosien niukoita resursseista ja sinun pitäisi ainakin tietää, mitä nälkä ja puute lapsen kehitykseen vaikuttaa, joten kunnioitus oikeaa luomuruokaa kohtaan tulisi sinulla olla korkealla; ja yleensä ruokaa kohtaan. Nyt sikoja tapetaan kymmenittäin jo yhdelle ruokintapaikalle Länsi-Suomessa näiden "villisusien"talviruoaksi, joten herää kysymys....????


Vieras

#5411 Re:

09.03.2013 13:50

#5407: jo vain -

 

Itsehän se tappaja olet. Suden suojelijat ovat julmimpia eläinten tappajia Suomessa. Kituen ja palasiksi repien tappavat metsän eläimiä kuin lemmikkejäkin.

 

Et vain ymmärrä muutakun sen, mitä vihreät oppi isäsi sinulle valehtelevat.

robin hood

#5412

09.03.2013 17:51

Yksikään luontoa kunnioittava ihminen ei ole kuin kiimainen metsästäjä jolla kuola valuu kun näkee jonkavoisi tappaa. oikea luonto ihminen on joka osaa arvostaa ja vain sellaiset eläimet päästää päiviltään jotka on sen tarpeessa. mutta nykyisin se on teille nykyajan ns.miehet se peniksen jatke jolla teette muka vaikutuksen naisiin sillä että ootte suuria tappajia. hahahhaaa ja vielä kerta päälle. imekää munaanne jos siitä saatte tyydytyksen.ette varmaankaan no kokeilkaa naapuriinne sehän voi olla vaikka susi.

Vieras

#5413 Re: Re: Re: Murheellisten laulujen maa

09.03.2013 17:52

#5401: - Re: Re: Murheellisten laulujen maa

muuta pois jos sun nurkissa on :)


Vieras

#5414 Re:

09.03.2013 19:12

#5412: robin hood -
Yksikään luontoa kunnioittava ihminen ei ole kuin kiimainen metsästäjä jolla kuola valuu kun näkee jonkavoisi tappaa. oikea luonto ihminen on joka osaa arvostaa ja vain sellaiset eläimet päästää päiviltään jotka on sen tarpeessa. mutta nykyisin se on teille nykyajan ns.miehet se peniksen jatke jolla teette muka vaikutuksen naisiin sillä että ootte suuria tappajia. hahahhaaa  ja vielä kerta päälle. imekää munaanne jos siitä saatte tyydytyksen.ette varmaankaan no kokeilkaa naapuriinne sehän voi olla vaikka susi.
---------------------------------------------------------------------------------
Puhut jälleen siitä mitä suojelet. Susilla kuola todella valuu kun he tappavat.
Entä mitkä eläimet ovat sen tarpeessa, että ne pitää päästää päiviltään? Päästätkö kaikki jänisruton kitumat jänikset päiviltään kun kanta kasvaa liian suureksi? Entä miten on kapisten turkiseläinten laita, jotka raapivat itsensä hengiltään, päästätkö nekin päiviltä?
Etkä taida oikein tuntea metsästyskulttuuria muutenkaan lainkaan. En tiedä yhtäkään metsästäjää, joka metsässä olisi naisille vaikutusta tekemässä.
Ja loppu tekstistäsi onkin taas sitä sorttia, joka paljastaa todellisen ikäsi ja vielä sukupuolesikin ;)

Vieras

#5415 Re: Re: Re: Re: Murheellisten laulujen maa

09.03.2013 19:52

#5413: - Re: Re: Re: Murheellisten laulujen maa

Ei oo. Lähtivät ruukkaukseen.

WOLF MAN

#5417 Re: Turhaa

10.03.2013 05:49

#2: -

viimeksi ihmisen tappoi susi 1800 luvulla,joten sinulla ei ole mitään hätää,luonto korjaa heikot pois.


Vieras

#5418 Suomalainen

10.03.2013 09:30

Olen seurannut susi keskustelua ja en voi kuin ihmetellä voiko luontoihmiset olla noin tyhmiä vai onko vain tarve olla joka asiassa vastarannan kiiski. Purnaamalla lievitetään omaa pahaa oloa. Vähät välitetään kanssaihmisistä. Ettekö voisi tehdä Suomelle edes yhden palveluksen, muuttakaa vaikka Ahvenanmaalle tai Venäjälle

Vieras

#5419 Re: Suomalainen

10.03.2013 10:31

#5418: - Suomalainen

 

Pahinta on, että he väittävät olevansa luonto ihmisiä tai luonnonsuojelijoita..... Todellisesta luonnonsuojelusta he eivät tiedä yhtikäs mitään.


Vieras

#5420 Re: Suomalainen

10.03.2013 12:21

#5418: - Suomalainen

Suomessa 500000 ihmistä syö päivittäin mielenterveyteen vaikuttavia lääkkeitä diaknosoiduin perustein. Mielenterveyslääkkeitä myydään apteekkien tilaston mukaan vuositasolla määrä, mikä vastaa 750000 ihmisen päivittäistä käyttöä. Ero selittyy kyseisten lääkkeiden rinnakkais- ja tukikäytöllä kipulääkkeiden kasnssa sekä univaikeuksien hoitoon perinteisten lääkkeiden sijaan. Vihreiden, virallisten luontoihmisten määrä; Suomessa vaihtelee 210000 - 245000 yli 18-vuotiaan henkilön välillä. Nämä asuvat pääosin Uudellamaalla sekä kasvukeskuskaupungeissa. Pieni osa on siirtynyt haja-asutusalueelle eli nk. maaseudulle pääosin syystä, että sitä on heille suositeltu tervedydellisin perustein; ts. ovat siirtyneet kiireettömään ympäristöön hoitamaan mielenterveysongelmiaan oravanpyörästä pudottuaan. Surullista, mutta totta, että THL:n käypähoito-ohjeiden mukainen masennuslääkkeiden pakkosyöttäminen lisää suoraan vihreiden kannatusta, lihantuotannon vaikeutumista, luontoharrastusten harjoittamista, vaikeuttaa kaavoittamista sekä lisää itsemurhia.


Vieras

#5421 Re: Re: Turhaa

10.03.2013 12:23

#5417: WOLF MAN - Re: Turhaa

Taisi kuitenkin olla 5.2.2013 menehtynyt iäkäs nainen, mutta näitähän ei lueta.

vaeltaja

#5422

11.03.2013 13:32

5417 Turhaa. Minusta on ihan turhaa hokea että viimeksi susi tappoi ihmisen 1800 luvulla, sillä eihän niitä ollut olemassakaan kuin muutama pelokas yksilö korven kätköissä. Sitä vastoin maissa missä niitä oli tai on nykyäänkin, tulee ihmisuhreja tämäntästä. Sitäkö me jäämme odottamaan. Miksi ne meillä olisivat erilaisia, koska niillehän on nimenomaan opetettu että ihmisestä ei ole vaaraa. Koirahan kokee kuuluvansa ihmisperheen laumaan ja toimii hajujen ja vaiston varassa, ja samalla tavalla susi kokee ihmisen koirineen vieraaksi laumaksi, ja jossakin vaiheessa voi kokea sen uhaksi. Tuskin susi järkeilee, että ihminen kotieläimineen. Jos on koiran omistaja, ja menee kylään, niin varmasti vieras koira haistaa koirasi hajun, niin miks'ei sitten susi. Koko ajan puhutaan että susi toimii vaistonsa varassa, ja se pitäis ottaa suojelussakin paremmin huomioon, eikä inhimillistää sitä ihmisen tasolle. Siksi se ei kaipaa ihmisen nimeä, vaan se on petoeläin, eli susi vaan.

Vieras

#5423 Notta sellaasta taas

11.03.2013 14:30

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013031116770001_uu.shtml

...no korpeahan tuo Kotala on eikä siellä enää nykypolitiikan mukaan asua saisi, mutta kun tuo suomalainen perusluonne on niin itsepäinen, ettei tuo venäläistyylinen kolhoositalous kaikille sovi.

Vieras

#5424

11.03.2013 17:06

Nyt kun nämä suojelijat syyttää salametsästäjiä siitä että yksinäiset sudet tulevat pihoihin, niin voin kyllä ihan kokemuksesta sanoa, että mieluummin tapaan vastakkain yksinäisen suden kuin lauman. Niin nopeasti kun koirasta tulee riekaletta, ei ihmisellä ole ilman asetta mitään mahdollisuuksia. Uskon että laumana ne ovat paljon rohkeampiakin. Sitten jos niille tulee vielä kokemusta, ettei ihminen ole vaaraksi, niin enpä takaisi mitä tapahtuu.

Vieras

#5425

11.03.2013 19:22

Mitenhän olisi käynyt, jos tässä Kotalan tapauksessa olisi ollut lapsi hevosen selässä ja pudonnut maahan, ja vielä loukkaantunut?