VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE.


Vieras

#576

30.12.2011 11:42

Olen kotoisin Sotkamosta, missä susilauma pyörii aivan kylän laidalla. Asun Espoossa, missä susia ei ole. Suurimmat suojelijat ovat täältä. Väitän, että kun koirat alkavat mennä suden suihin täällä, politiikka muuttuu.
Kuhmoolainen

#577 Re: Re:

30.12.2011 11:51

#551: haloo`? - Re: Ei hitto, ei sudet ja rattijuopot kuulu samaan sarakkeeseen. Siähän mielenvikainen oot kun vertaat rattijuoppoja ja susia. Susien (jos ymmärrät) tappaminen loppuun saakka on  hienoin asia. Tarvitaan vain  yksi susi Korkeasaareen, kunnes aika tappaa niin olisi hyväksi.

 


Vieras

#578 Ihmisille

30.12.2011 11:58

Ihmiset älkää tehkö toisten elämää vaikeaksi niillä luonnon arkumenteilla.
Tämä atressi joudutaa laki muutokseen ettei koko suomen tarvii valvoa öitä SUSIEN takia .
Tehdään työt rauhassa ja nautitaan että on synnytty SUOMEEN vai
Mike

#579 Re:

30.12.2011 12:13

#572: -  

 Mielummin aitaan kun kitisen että sudet pelottaa, joka ikinen päivä. Toinen vaihtoehto on muuttaa hieman tiheämmin asutulle alueelle, missä susien määrää on helpompi kontrolloida. Mikäs siinä aidassa on erikoista, etenkään jos valtio tukee hanketta. Onhan kaupungeissakin ties minkämoisia turvasysteemejä. Autoissakin on turvavyöt. Elämä on täynnä turvavälineitä tämä olisi vain yksi lisää.


Vieras

#580

30.12.2011 13:34

Susikantaa pitää vähentää

Vieras

#581 Tehkää susivastustajat kilpailuvideo

30.12.2011 13:49

raadelluista koiristanne ja osallistukaa Vaasa Wild Life luontoelokuvafestivaaliin, niin saatte yllin kyllin kansallista ja kansainvälistä näkyvyyttä.
Kuusamo

#582 Re: Ongelma jolle on löydyttävä ratkaisu!

30.12.2011 13:54

#563: Mike - Ongelma jolle on löydyttävä ratkaisu! Sinä vähä-ällyinen. Miten hitossa toimittiinsa kaasusumuttimet ja ennenkuulumaton ´sähkölammautin´ tai susiaita, voi  hyvänen aika kun saat huuella kun ei oo mittään pelokoo susista.Jospa nuo ostan - maksatko? Anna ossoite lähetän laskun siulle. Voi hyvä ihme siun ratkaisuja, pöljähan olet

 

 

citykani

#583 Re:

30.12.2011 13:58

#555: Citykani - Mee hitosa ruokkiin niitä, etteivä tul näkyvil. Vähä-ällyinen geenipooli

 

Mike

#584 Re: Re: Ongelma jolle on löydyttävä ratkaisu!

30.12.2011 14:06

#582: Kuusamo - Re: Ongelma jolle on löydyttävä ratkaisu! 

 

Oletko tosissaan sitä mieltä että ainoa vaihtoehto on tappaa sudet sukupuuttoon Suomesta? Ja piiruakaan et anna siimaa edes sen vertaa että valtion kustannuksella aidan rakentaisit talosi ja pihasi ympärille. Joustavaa sakkia jonka kanssa on hyvä keksiä rakentavia ratkaisuja ongelmiin!

itä-suomessa näin

#585 Re:

30.12.2011 14:16

#98: - Sinä se voi ottaa järkee kätteen kun sitä oo sulle annettu. Kaikki suvet pois, ei etes Korkeesaarteen. Miksi kun niillä ei teh yhtään mittään. Kas kunnet vaati ronttosauruksia ja roktiilejä takasin, miksi? Mulla on hyväksi koettu susin postamis keino. Kellä luotipyssy ois niin vuon tervän sorttinen luotikuula ja ampuaa mahalaukkauksen. Sus elee viäl monta päivöö, kulekee monta kilometimatkaa, kuoloo. onneks. kukkaan ei tiejä ampujaa.

 

Jude

#586 Hirvet ja muut elukat pois Suomesta!

30.12.2011 14:21

Hirvet ovat liikenteessä paljon vaarallisempia kuin sudet metsässä ja lisäksi turhia koska karjatalous kyllä ruokkii ihmiset. Metsästäminen on turhaa tapetaan kaikki villieläimet sukupuuttoon Suomesta niin ei satu enää villieläinvahinkoja!
kirjota atressi

#587 Re: Susillekin oikeus elämään!

30.12.2011 14:22

#534: pölkky - Susillekin oikeus elämään! Sinnäinkin vä-ällyyne, rotiiliäkö tarttis tuova

 


Vieras

#589

30.12.2011 14:55

Se ei vuan jaksa sattoo.
Zeppo

#590 Re: KUINKA PALJON SUSIENSUOJELU MAKSAA?

30.12.2011 14:57

#503: NYT RIITTÄÄ - projekti - KUINKA PALJON SUSIENSUOJELU MAKSAA?

Huutokaupasta joukkomurhan suunnitteluun.

 

Tässä aloitteessa on huomattavan paljon yhtäläisyyksiä populistisiin kannanottoihin. Vihapuheilla etsitään syntipukkia milloin mihinkin ongelmaan. Adressilla on pyrkimys saada muutosta susipolitiikkaan tarjoamatta mitään vaihtoehtoa tilalle, vaikka osa allekirjottaneista kuvittelee aloitteen olevan hyväksi susille itselleenkin. Aloite pohjautuu tunteiden ohjaamaan järjenkäyttöön, jossa järjen ohjauksella ei ole mitään tekemistä loogisen ajattelun kanssa. Järki ei keskustele aivojen kanssa, vaan tunne.

Susikannan koon arvioimisesta käydään huutokauppaa, jossa suurimman tarjouksen ilmoittaneella oletetaan olevan totuudesta realistisin käsitys. Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen puolueettomia laskelmia pidetään jopa valheellisina, silti samalla unohdetaan esimerkiksi Sirkka-Liisa Anttilan arvioivan susien lukumäärän täysin mututuntumalta.

Susiin kohdistuva vihanpito on sallittua ja rajoittamatonta, sillä on aivan erilainen legitiimiys, kuin ihmisiin kohdistetuilla vihapuheilla. Populistinen vihapuhe tavoittelee aina oikotietä onneen, siinä ei sinällään ole mitään pahaa, mutta kun unohdetaan se, ettei tämä hyvän asian tavoittelu ulotu kaikille. Joukkomurhassa on vain näennäisiä voittajia ja todellisia häviäjiä, eikä koskaan yleistä oikeudenmukaisuutta. Populistit eivät kykene pitkäjänteisiin ja kestäviin ratkaisuihin. He eivät myöskään kykene loogiseen ajatteluun, koska järjenkäyttö ei etene omaa nenää pidemmälle.

Miten ihmeessä me voidaan väittää luonnonsuojelun olevan liian kallista touhua? Luonnon, ihmisten ja eläinten hyvinvointia tulee jakaa oikeudenmukaisesti, niistä ei pidä tinkiä tukeakseen ihmisten taloudellisia intressejä. Luonnon tarpeellisuus ei ole mitattavissa rahassa, koska se on korvaamaton. Ilman luonnonsuojelua meidän elinkeinoelämällä ei ole tulevaisuutta.

Oikeistopopulistit haluavat aina syyttää yhteiskunnan epäkohdista tukea ja avustuksia saavia ryhmiä. Tässä tapauksessa tämä hyysättävä ryhmä on sudet. Vanhustenhoito saataisiin kyllä kuntoon, jos siihen vain riittäisi poliittista tahtoa, ilman viattomien kärsimyksiäkin. Milloinhan yhteiskuntamme varakkaimmat jäsenet alkavat tässä(kin) asiassa kantamaan oman kortensa kekoon? Verojen olematon progressiivisuus tuottaa suurimman taakan köyhimmälle ja syrjityimmälle väestönosalle ja lisäksi laittaa ne vielä toimimaan toisiaan vastaan.

Silloin, kun metsässämme riittäisi luonnonvaroja kaikille, niin meidän ei tarvitsisi niistä keskenään taistella. Ihminen haluaa kuitenkin jostain syystä omia kaiken itselleen, ei ihme että se synnyttää ongelmia. Ehdotukseni on, että ihmiset alkaisivat toimimaan eläinten hyvinvoinnin puolesta. Tavoiteltaisiin niin suurta riistakantaa, että siitä riittäisi ravintoa niin ihmisille, kuin pedoillekin. Tähän päästäisiin luonnonvarojen yhteisomistuksella, joka laittaisi meidän kulutuksen kestävälle tasolle. Ihminen voisi luopua massiivisesta maataloustehotuotannostaan, jossa kotieläimillä ei ole mitään muuta arvoa, kuin taloudellinen arvo. Ruokaympyrä tulisi laittaa uusiksi, koska nykyistä lihankulutusta luonto ei kestä.


Vieras

#591

30.12.2011 15:25

Hyvän asian puolesta. Hyvä Marko! Olet oikea mies viemään tätä asiaa eteenpäin.

Vieras

#592 Re: Numerot mainitsematta

30.12.2011 15:33

#6: - Numerot mainitsematta

Se joka haluaa kuunnella riista ja kalatalous laitoksen ronkaisen juttuja niin kuunnelkoot se mies on täysin väärä ja ammattitaidoton ihminen sanomaan mikä on suomen susi kanta jos lasku taito riittää siihen 250 asti. Nyt sen arvio on alle 140 yksilöä mutta pelkästään kainuussa on laskettu olevan lähes 130 yksilöä. ja joku tutkia laski että suomessa luku olisi lähempänä 800 yksilöä mitä en itse usko sitäkään mutta siinä vaiheessa kun susi kanta on niin suuri että tunkevat ihmisten pihaan ruokaa hakemaan lemmikki koirista ja kissoista on se luonnolle liian suuri rasite jolloin luonto ei luonnollisesti pysty kantaa ravitsemaan. Niin kuin Eräs kovan luokan kaveri sanoi että susi on erämään yksinäinen kulkia eikä tälläinen nykypäivän haaskalta haaskalle ja pihasta pihaan lymyilevä hiippari.

Zeppo

#593 Re:

30.12.2011 15:45

#588: -

Venäläisethän ovat rakentaneet aidan. Aukkopaikoista tulevat vähäiset sudet pitävät meidän pienen susikannan geneettisesti terveinä. Suomesta valuu myös Venäjälle samalla tavalla yksilöitä. Venäjän puolella on sudet myös vähentyneet, joten kyllä tämä laji pysyy uhattuna ilman teidän vouhotustannekin

Zeppo

#594 Re:

30.12.2011 15:47

#588: -

Niin ja Venäjän puoleisessa Karjalassa susia on noin 350, eli lähes satojatuhansia, kuten arvioit

Zeppo

#595 Re: Re: Numerot mainitsematta

30.12.2011 15:50

#592: - Re: Numerot mainitsematta

Oliko Kainuussakin laskijana "joku tutkija"


Vieras

#596 Metsätäjien periaatteet. Mihin asiat johtaa

30.12.2011 16:01

Moni on kommentoinut että asuu susi alueella ja voi käyttää vapaasti koiraa ulkona ja että typerää vouhotusta ja metsästäjät on murhaajia. A ihminen on luonnut Koirasta/kissasta itselleen lemmikin/perheen jäsenen jos ei täysin niin joltakin osin) eli nyt kun vouhotatte sitten että susi kuuluu luontoon niin ikävä kyllä koirakin. Susia on laumassa monia joka on yksin metsästävälle koiralle liian iso vastus niin nyt Jos ihminen josta on tullut koiran "lauma" niin puolustaa omaa ystäväänsä asiassa tämä on luonnollista. Moni niin tietäjä puhuu että metsästäjä on tappaja. sudet tappaa luonnosta paljon enemmän pien riistaa tällä kannalla kun metsästäjät. Susi tappaa myös huvikseen ei nälkäänsä ja se on todistettu jo historian kirjoissa. Mitä tekisitte ilman metsätäjiä. Kapi lisääntyy hirvikolreiden määrä lisääntyy haavakot jäävät metsään jänis rutto vie jänis kannan. Metsätäjillä on periaate joka tarraa sanoihin kestävän metsästyksen periaate ja ne ihmiset jotka ei tiedä mikä on kapi mikä kestävän metsätyksen periaate on parempi olla puuttumatta asiaan ja tarkoitan konkreettisesti tietämistä. Metsätäjä ei ole tappaja vaan kannan suojelia joka toimii järjen ei vietin voimalla.


Vieras

#597 Re: Metsätäjien periaatteet. Mihin asiat johtaa

30.12.2011 16:03

#596: - Metsätäjien periaatteet. Mihin asiat johtaa

Eli näiden tietojen pohjalta ymmärrät varmaan olla allekirjoittamatta adressia?


Vieras

#598 Re: Re: Numerot mainitsematta

30.12.2011 16:08

#592: - Re: Numerot mainitsematta

"Se joka haluaa kuunnella riista ja kalatalous laitoksen ronkaisen juttuja niin kuunnelkoot se mies on täysin väärä ja ammattitaidoton ihminen sanomaan mikä on suomen susi kanta jos lasku taito riittää siihen 250 asti. Nyt sen arvio on alle 140 yksilöä mutta pelkästään kainuussa on laskettu olevan lähes 130 yksilöä. ja joku tutkia laski että suomessa luku olisi lähempänä 800 yksilöä mitä en itse usko sitäkään mutta siinä vaiheessa kun susi kanta on niin suuri että tunkevat ihmisten pihaan ruokaa hakemaan lemmikki koirista ja kissoista on se luonnolle liian suuri rasite jolloin luonto ei luonnollisesti pysty kantaa ravitsemaan. Niin kuin Eräs kovan luokan kaveri sanoi että susi on erämään yksinäinen kulkia eikä tälläinen nykypäivän haaskalta haaskalle ja pihasta pihaan lymyilevä hiippari."

Oletko varma, että olet riittävän ammattitaitoinen kirjoittamaan näillä taidoillasi?


Vieras

#599 Re: Re:

30.12.2011 17:14

#594: Zeppo - Re:  

 Itärajan takaisessa kokonaispopulaatiossa on satojatuhansia susia. Karjalan alueesta puhut vain sinä Zepposeni, en minä. Etkai vain ole poltellut laittomia sätkiä tänään!!!

Ei lopu Sudet tappamalla Suomesta niin kauan kuin itäraja on niille auki tulla ja mennä mielinmäärin.

Rajan takana on samaa Susipopulaatiota satojatuhansia yksilöitä. Ehdotankin että Itärajalle rakennettaisiin petojen kestävä aita Jäämerestä Suomenlahteen vihreitten kustantamana ja ituhippien pakkotyönä, estämään tuholaisten pääsyn maahamme


Vieras

#600

30.12.2011 17:33

Canadassa oli 800 000 karibua 1990luvulla milloin siellä vihreä hulluus päästettiin valloilleen ja susia alettiin suojelemaan.

Nyt ovat löytäneet enää 70 000 yksilöä tuhansien susien jäljiltä, eikä alkuperäiskansa saa niitä ampua enää ravinnokseen.

Susien laajamittainen teurastus on vihdoin ja viimein aloitettu niin Canadassa kuin USA:ssakin, Venäjän ja Viron mallia noudattaen.