VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE.


Vieras

#826 Re: Helsingin lapset

04.01.2012 11:04

#821: Maija - Helsingin lapset Näin turvallista on Helsingin lapsilla! Oletteko kateellisia?

 Helsingille emme ole missään suhteessa kateellisia asuinympäristönä. Se on pahin mahdollinen paikka Suomen rajojen sisäpuolella asua, että pitäkää vain hyvänänne ja päättäkää sen suhteen mitäs lystäätte, ME EMME PUUTU TEIDÄN ASIOIHINNE, ELLETTE TE PUUTU MEIDÄN...Helsinki Ei voisi vähempää kiinnostaa...Helsingin lapset säälittävät kyllä siinä suhteessa, että heistä kasvaa täydellinen huumeidioottien sukupolvi maahamme, joka tulee johtamaan kansakunnan vielä isompaan konfliktiin mitä nykypäättäjät näyttäisivät pystyvän ennakoimaankaan.

Zeppo

#827 Re: Viherterroristien kanssa ei voi neuvotella

04.01.2012 11:49

#823: MetsienMies - Viherterroristien kanssa ei voi neuvotella

Puhut asiaa MetsienMies. Vaikkakin edellä mainitsemasi asiat ovat erittäin tärkeitä suojelukohteita, niin silti minulla ainakin jää aikaa puolustaa susiakin. Miksi näiden asioiden pitäisi viedä huomio pois susien suojelusta?


Vieras

#828 Re: Numerot mainitsematta

04.01.2012 12:37

#6: - Numerot mainitsematta

Mikäli susien määrä olisi pienentynyt, kuten RKTL tilastoissaan väittää "(noin 250 yksilöstä 140 yksilöön muutaman vuoden aikana)", niin miksi sudet kävelevät pihamailla? OMA päättelyni on se, että susia on niin paljon ettei niille riitä ravintoa luonnosta -> tulevat asuinalueille (=pois luonnollisesta elinympäristöstään) etsimään ruokaa, joka voi olla kissoja, koiria, lapsia, lampaita... Eli RKTL:n tilastot on puhdasta pakskaa. Terveiset vaan sinullekin sinne Helsinkiin!

Zeppo

#829 Re: Re: Numerot mainitsematta

04.01.2012 12:46

#828: - Re: Numerot mainitsematta

Jos sinun pöytäseurueessasi on vaikka kymmenen ihmistä ja teillä on keskellä pöytää litran kattilallinen soppaa. Olisiko teitä liikaa vai soppaa liian vähän? Ihminen sen ruoan poistaa metsästä tuhoamalla luontoa ja metsästämällä riistaa yli luonnon kantokyvyn, älä syytä susia siitä tosiseikasta.


Vieras

#830

04.01.2012 12:52

Olisi mukava että päättäjät tulisivat järkiinsä. Ennen pitkää kansalaistottelemattomuus ottaa vallan. Ja se ei ole kenenkään etu, ei susien, ei metsästäjien, eikä esivallan
Zeppo

#831 Re: Asiallinen adressi

04.01.2012 12:56

#802: MetsienMies - Asiallinen adressi

"Allekirjoitin, koska adressin perimmäinen idea on poistaa vaaraa aiheuttavat yksilöt. Tämän pitäisi olla meidän kaikkien etu. sitä eivät vaan kaikki tunnu tajuavan."

Tämä adressi vaatii vähän muutakin: ...missä yhteiskuntamme rajojen sisäpuolella susi aiheuttaa vaaratilanteita lemmikeille (joko metsässä tai asutuksen läheisyydessä), ...missä susi luo uhkakuvan ihmisille ja heidän lapsilleen (uhkakuva riittää syyksi tappamiseen), ...lupa katsotaan käytetyksi vasta kun vaaratilanteen aiheuttanut susi on saatu pyydystettyä (kauna), ...Susikanta on maassamme ehdottomasti liian suuri. (Tätä väitettä toistetaan useasti, vaikka laji on uhanalainen) ...uhka koiraharrastukselle, karjataloudelle, poronhoidolle, metsästykselle sekä ihmisille. (Eli käsittää alueena paljon muutakin, kuin vaaraa aiheuttavat yksilöt ja muuallakin kuin asuinalueilla).

Zeppo

#832 Re:

04.01.2012 12:58

#830: -

Lapsellista uhkailua.

Salattissa ja siemenessäkin on elämää

#833 Re: Re: Re: Numerot mainitsematta

04.01.2012 13:18

#829: Zeppo - Re: Re: Numerot mainitsematta 

 Z orro ei tiedä metsästyksestä mitää

Täällä eletään paljon paremmin luonnon ehdoilla

metsästäjäin perillisiä ollaan kaikki suomalaiset olemme raivanneet elinkeinon tiettömien taipaleitten takse,

pedotkin oli hävitetty vähemmäksi pois nurkilta,  mutta nyt nämä piipertäjät yrittävät kasvataa petoja vaan maa täyteen. tutkisivat vaan omia syömisiä kene salatti kenen siemen,  salatin voi syödä jänis ja jäniksen kettu ketun susi ja näin edelleen tästä se maailma pelastuu!!!!!!!!

Zeppo

#834 Re: Re: Re: Re: Numerot mainitsematta

04.01.2012 13:31

#833: Salattissa ja siemenessäkin on elämää - Re: Re: Re: Numerot mainitsematta

Zorrosta en tiedä, mutta itse olen ollut hirvimetsällä jo ennenkuin sinä olit siemenenä äitisi salaatissa.


Vieras

#835

04.01.2012 14:30

Järjetöntä Suomen susipolitiikka, ministeriöillä olis kunnon töitäkin ei tarvis lähtee susien puolesta maata kiertämään ja saarnaamaan.

Vieras

#836

04.01.2012 15:07

Lopettakaa toistenne syyttely ja pitäytykää asiassa. Selasin allekirjoittajien nimiä ja panin merkille asian, että hyvin paljon naisia on allekirjoittanut , mikä osoittaa äitien huolen. Minun ystäviltäni on tänä syksynä sudet vieneet kaksi koiraa. Se on kova isku perheelle , joka on hankkinut koiran perheenjäseneksi . Ei ainoastaan metsäkaverin menetys vaan myös lasten ja emännän lemmikin kaipuu ottaa koville. Toivonkin , että yhteistyö viranomaisten , metsästäjien ja muidenkin tahojen kanssa tuottaa ratkaisun, joka tyydyttää kaikkia.

Vieras

#837

04.01.2012 15:21

ehdoton poisto susista

Vieras

#838 Re:

04.01.2012 16:29

#835: -  

 Juuri näin, tällaisilla valehtelu kamppanjoilla ne saavat vain enempi susivihaa aikaan niissä piireissä, jotka tästä asiasta konkreettisesti jotain tietävätkin.

Zeppo

#839 Re:

04.01.2012 16:32

#837: -

"ehdoton poisto susista"

Tässä on teille allekirjoittaja, joka osaa olla suoraselkäinen. Hän sanoo mitä tarkoittaa, eikä lähde mielivaltaisesti arvioimaan susien määrää tai niiden tuhovoimaa. Ottakaa oppia. Ei tarvitse käyttää mitään populistisia keinoja, kuten levittää hysteriaa isoista pahoista susista, jotka syövät pikkulapsia. Eikä sitä, miten paljon susitutkimukseen käytetään rahaa. Aivan niinkuin susiin uhrattavat rahat tulisi käyttää esim. vanhustenhoitoon, eikä pankkihuijareitten tarvitsisi osallistua siihen millään tavalla.


Vieras

#840

04.01.2012 17:08

Tätä eivät metsästäjät kerro: esimerkiksi Pirkanmaalla lampureille on ollut enemmän harmia ja vahinkoa METSÄSTÄJIEN KOIRISTA KUIN SUSISTA! Lisäksi Itä-Suomessa tehdyn tutkimuksen mukaan 80-85% alfapareista lopettaa koirien syömisen reviirin valmistumisen jälkeen. Kummalla on suurempi oikeus juosta vapaana metsissä, sudella vai koiralla???

Susia tapetaan suuret määrät salaa. Aamulehti on uutisoinut kuinka mm. Pohjois-Suomessa päivystää rajalla tappopartioita, jotka tappavat heti rajan ylittävät pedot. Virkavaltakin on sotkeutunut asian salailuun. Kenellekään ei ole tullut pieneen mieleen että kenties sudet ovat siirtyneet lähemmäs ihmisasutusta siksi koska saloseuduilla ne tapettaisiin salaa heti! susilaumoja hajotetaan tahallisesti, että päästäisiin sitten tappamaan loputkin laumasta. Koska laumaton susi/ sudet ovat aina heikoilla ravinnonsannin suhteen ja siksi liikkuvat ihmisasutuksen läheisyydessä helpomman ravinnon perässä.

Suuri osa ihmisiä hätyyttelevistä susista ovat pötypuhetta ja susivihapropagandaa. Eiväthän ihmiset erota edes kuusta männystä, saati sitten sutta koirasta! Tampereellakin kulki "susi" joitakin vuosia sitten melkein keskustassa ihmisten takapihoilla, varoiteltiin jo ettei saa jättää lapsia yksin ulos leikkimään. Oikein petoasiantuntija kävi katsomassa ja tunnisti jäljet suden jälkiksi. No, paljastuipa myöhemmin että kyseessä oli karannut alaskanmalamuutti. Että se siitä asintuntujuudesta. Hiljattain oli juttu kuinka susi oli murissut yhdeksän vuotiaalle tytölle tiellä. Ja hah hah, että muka pikkulapsi erottaisi suden koirasta?!

Susi kuuluu Suomeen. Susiviha on istutettu suomalaisiin näemmä liian syvään. Samaan aikaan kun kauhistellaan ettei uskalla lapsia päästää ulos, tuhannet ja taas tuhannet vanhemmat päästävät ilman mitään murheita jälkikasvunsa "kartsalle" vetämään viinaa ja harrastamaan teiniseksiä. Siinkö ei ole mitään vaarallista? Ei kun sudethan ne tämän kansan syö sukupuuttoon, joo!

Itse asun maalla kaukana katuvaloista, ja pihamme läpi on kulkenut susi. laumoja on nähty lähistöllä. Uskallan silti lähteä pimeällä koirieni kanssa ulos. Susien kanssa eläminen on paljon turvallisempaa kuin useipien ihmisten kanssa. Että lopettakaa tuo susista valitus ja kaksinaismoralismi!
Ei susia

#841 Vanha hyvä aika takaisin!

04.01.2012 17:22

Ennen valtio maksoi tapporahan sudesta. Se aika pitäisi saada takaisin. Virossa ja Venäjällä tajutaan paremmin, kuinka haitallinen laji on ihmisten keskuudessa. Metsällä pitäisi voida liikkua marjastamassa, sienestämässä ja metsästämässä, kuten tähän asti ilman jatkuvaa pelkoa susista. 10 vuotta sitten ei ollut puhettakaan susista ja olen liikkunut aktiivisesti luonnossa näkemättä jälkeäkään. Niin pitäisi olla nytkin, mutta eipäs olekaan! Kiitos viherterroristien. Nyt tilanne on se, että jälkiin törmää usein ja karjaa kuolee turhaan, puhumattakaan hienoista metsästyskoirista.

Vieras

#842

04.01.2012 18:06

Susia ei tarvita niistä ei ole kenellekkään mitään hyötyä Ihmisten ja eläinten on saatava elää ilman pelkoa Siperiassa ne kyllä saavat puolestani olla Täysin JÄRJETÖN vaatimus on että laitumista pitäisi tehdä suden kestäviä !!!!!!!!!

Vieras

#843

04.01.2012 19:26

sudet eivät kuulu asutusten lähelle! Itse olen laumaan törmännyt (kolme sutta) se oli jäätävä kohtaaminen!!!
J

#844 Re: Re: Re: Numerot mainitsematta

04.01.2012 19:56

#829: Zeppo - Re: Re: Numerot mainitsematta 

 Muistaakseni 1972 RKTL ilmoitti suomessa olevan 118 sutta.Silloin ei uutisoitu että ne olisivat tappaneet metsästyskoiria,poronhoito alueella kumminkin poroja jäi niiden saaliiksi.Kuinka nyt voi 140 sutta tehdä näin paljon vahikoja.Vahinkojen määrän perusteella suomen susikanta on vähintäänkin 3 jopa 4:n kertainen tällähetkellä ilmoitettuun määrään.

Swelitykset eivät riitä enää--!

#845 Uraanovoimalat sekä Uraanikaivos välittömästi

04.01.2012 20:06


Onko politiikkojen ,,Moraali Hukassa ?
Muualla ei----- Euroopassa ----Saa--- Uraania ---Louhia ---!
paitsi Suomen Talvivaarassa !
Annetaanko ,,,Koko Kainuu __Tuhon omaksi ---vain pienen Bisnes ,,,Rikollisjoukon ,, vuoksi ?
Uraani on vesiliukoinen ,,,Tappava myrkky---!Joka tuhoaa vesistöt sekä ,,,Pohjavedet---!
Voi niitä ,,,Työntekijöitä jotka työskentelee ,,,Uraani...Nikkeli Pölyssä,,,Kuinka moni
heistä kuolee tai sairastuu syöpiin ---?
SaKSASSA OTETTIIN ...UUSIUTUVA ENERGIA KÄYTTÖÖN TULI 350.000 KPL UUSIA TYÖPAIKKOJA , SEKÄ
MÄÄRÄT KASVAA JATKUVASTI.
--OLKILUOTO kOLMONEN ON YLITTÄNYT KUSTANNUS ARVION KOLMIN KERTAISESATI,,,PITÄIS OLLA VALMIINA KOLME URAANIJÄTEVOIMALAA---MUTTA EI OLE AINUTTAKAAN.
KUKA MAKSAA TÄLLAISEN,,,,VALHE TUOTANNON,,,,URAANIVOIMALAn ainoat ,,,Perusteet ovat
---Lahjonta ----sekä----- valheet....!
Syöpiä ,,kuolemia,,,lukuisia erilaisia ,,,syöpiä tuottavista ala maailman jäte laitoksista on
kuusi kpl ,,Euroopan maata päättäneet luopua.

Politiikot ,,,,missä ,,,on ,,,teidän ,,,vastuu,,,Teidän ,,,tehtäviin ,,,kuuluu estää,,Kaikki ,,Tämä ,,,Myös ,,Sivistys ,,,Valtio ,,,Suomessa.

Emme elä Pohjoiskoreassa,,! ,,Vaan Euroopan ,,Sydämmessä,,,Jossa ,,,elämän,,,Perusoikeudet

On ,,,Turvattava,,,Sekä ,,Ihmisen ,,Perus oikeuksia ,,,On ,,kunnioitettava,,,!

Vieras

#846

04.01.2012 20:09

Sudet ovat tappaneet yhden koulutetun metsästyskoiramme ja raadelleet pahoin toista koulutettua koiraamme. Vahingon olemme maksaneet omasta kukkarosta. Emme ole saaneet mistään vahingonkorvausta raadellusta koirastamme, hoidoista, lääkkeistä ja eläinlääkärien maksuista. Tämä on todella väärin metsästäjiä ja heidän kouluttamiaan koiria kohtaan. Nämä miehet tekee paljon töitä harventaakseen hirvikantaa joka syksy omilla varoillaan ja näin heitä kohdellaan Suomen maassa! Olisi aika lopettaa tämä miesten ilmainen työ kokonaan ja vahinkojen maksaminen omasta kukkarosta. Hävetkööt susien suojelijat! Suomen valtio maksaa muistakin susien tappamista eläimistä. Kalliiksi tulee Suomen sudet tälle maalle. On aika herätä!
Totuuden puhuja

#847 Re: Älä valehtele

04.01.2012 20:13

#840: -  

 Kommentiisi ei voi uskoa ne jotka ongelmien kanssa elävät ja ovat eläneet!

Zzzzorrrooo

#848 Pakkaset tuloo

04.01.2012 21:22

Kyllähän se susiturkki lämmittää kun kylmä on...

Vieras

#849 Re:

04.01.2012 21:49

Karhu 61.

#850 Oma mielipiteeni.

05.01.2012 03:35

Sudet eivät lopu Suomesta,vaikka joka vuosi metsästettäisiin niinpaljon kuin pyyntiaikana keretään,koska Venäjältä tulee kokoajan lisää ja onhan se pintaalaltaan vähän Suomea suurempi,Suomen valtiolla näyttää olevan rahaa,kaiken kakan ja karvan tutkintaan,jolla ei ole muuta merkitystä,kun Sudet totutetaan ihmisiin,ei ne 50 luvulla tulleet ihmisasuntojen läheisyyteen!