BUSSILINJOJEN 16 JA 18 LIIKENNÖINTI

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista BUSSILINJOJEN 16 JA 18 LIIKENNÖINTI.


Vieras

#26

03.01.2012 21:19

Bussilinja 18 on erittäin tärkeä Kruununhaassa, sillä sillä pääsee suoraan Meilahden klinikoille - yhteys on elintärkeä jatkuvassa terveysseurannassa oleville potilaille (mm. sydänpotilaat) Kruununhaan alueellamme.

Koska Helsingin keskustassa asuu paljon vanhuksia, jotka ovat asuneet kantakaupungissa lähes koko ikänsä, useat heidän ystävänsä, tuttavansa asuvat eri puolella kantakaupunkia. Bussilinjalla 16 varmistetaan mahdollisuus kantakaupungin asukkaille turvalliseen yhteydenpitoon Eiran, Kruununhaan ja Kulosaaren välisillä alueilla. Ehdottoman tärkeä!
minä

#27 Hyvä addressi

03.01.2012 21:26

Näiden reittien varrella on paljon koululaisia, jotka tulevat keskustaan kouluun. Munkasta esim. on jatkossa vaikea päästä Kaisaniemen kouluun, jos 18 ei enää mene Krunikkaan.

Mieluummin yksityisautoilulle rajoituksia Kaivokadulle niin saadaan tilaa julkiselle. Nyt toimitaan aivan väärinpäin
Bussit 16 ja 18

#28 Oikein

03.01.2012 21:31

#27: minä - Hyvä addressi

Ehdottomasti samaa mieltä - yksityisautoilulle rajoituksia Kaivokadulle (ja miksei myös Espalle), jolloin julkinen liikenne toimii kaupungin sisäisessä liikenteessä asukkaita palvelevasti.

TÄRKEINTÄ KUÖL

#29

03.01.2012 22:29

HELSINGISTÄ ON RYÖSTRTTY JO 3T LINJA JA NYT TÄMÄ- KAKSI HELSINGIN
vihainen kauppislainen

#30 Kauppakorkeakoulun opiskelijoiden ja henkilökunnan bussilinja numero 18

03.01.2012 22:33

Bussilinja 18 on ainoa suora julkinen liikenneyhteys, jota Kruununhaassa asuvat molempien kauppakorkeakoulujen opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää työmatkoillaan. Linja 18 on ainoa joustava ja nopea tapa (myös ruuhka-aikaan) siirtyä keskustan läpi julkisilla kulkuneuvolla Krunikasta Kauppikselle ja Hankenille. Muita vaihtoehtoja ei ole! Näin keskeistä linjaa ei tule missään tapauksessa lopettaa.

Vieras

#31 18 BUSSILINJA

03.01.2012 22:42

MEILTÄ ON NYT JO RYÖSTETTY 3T RAITOVAUNU.NYT VIELÄ TÄMÄ. BUSSI 14 LINJAN KANSAKOULUKADUN BUSSIPYSÄKKI POISTETTIIN,JONKA KOHDALLA ON SAKSALAINEN KOULU,LÄHETYSTÖJÄ.TOIMISTOJA JA KOKO KAMPINTORIN YMPÄRISTÖ. SEURAAVA PYSÄKKI ON POHJOI RAUTATIENKADUN KULMASSA,JOTA EI KUINKAAN TARVITA YLI 26 VUODEN SEURANNALLA. KUINKA TYPERÄKSI TÄMÄ TYÖPAIKPOISTAAN KIINNIPITÄVÄ YHTEISÖ VIELÄ YRITTÄÄ<??????????? TAKAISIN KANSAKOULUKADUN PYSÄKKIM JA ENNELLEEN 18 BUSSI!!!!!!!!!!JA VAUHTIA TAI MUUTEN.........
Lisää suunnitteluaikaa

#32 Harkitse uudelleen, hyvä HSL

04.01.2012 01:52

Vähän pikaisesti HSL:n sivuja tutkittuani syntyi mielikuva, missä 14 ja 18 reitit kulkevat pitkät matkat päällekkäin eteläisessä Helsingissä ja edelleen vielä osittain raitiovaunu 3:kin kiskoilla? 18 uusi pyörähdys Merikadulla tuntuu aika keinotekoiselta, kun 14 pyyhältäisi aivan vierestä ohi. Miksei uusikin 14 voisi koukata Merikadun kautta ja 18 pysyä Kruununhaan reitillään??

Kuulostaa ontolta perustella linjojen radikaaleja siirtoja kaupungin ruuhkaisuudella: jos esimerkiksi Espa on ongelma, pitäisi ehkä harkita pysäköintirajoituksia tai harventaa väylää toistuvasti ahtauttaneita katutöitä. Jos taas halutaan minimoida 16 pysäkkipoikkeamista mahdollisesti aiheutuvia haittoja, linja voitaisiin tuoda vaikka reittiä Mariankatu - Aleksanterinkatu - Unioninkatu Pohjois-Esplanadille, jolloin Espalle jäisi ehkä vain yksi pysäkki. Mahdollisuuksia - parempiakin - on varmasti useita.

Kruununhakalaisten kohdalla bussien 16 ja 18 ehdotetut reittimuutokset ovat huonosti perusteltuja ja vaikuttavat siksi harkitsemattomilta - tai harkituilta jostain muusta kuin kaupunginosan asukkaita palvelevasta näkökulmasta. Kantakaupungin ikääntyvällä, usein autottomalla väestöllä on oikeus odottaa mielipiteidensä huomioimista arjen sujuvuuteen suunnitelluissa muutoksissa. Nuoremmat - ehkä lievästi kiroten - istunevat omiin autoihinsa. Ja yhä mittavimpiin ruuhkiin.

- Luottamus HSL:n suunnittelutyön järkevyyteen ja perusteellisuuteen taisi kyllä kadota jo kolmosen reitti- ja kirjainsekoilussa. Ovatko maailmasta loppumassa numerot?
Artturi

#33 Linja 16 tärkeä Elias-koulun lapsille

04.01.2012 10:49

Eirassa sijaitsevan steinerpedagogisen Elias-koulun lapsista merkittävä osa tulee itä-helsingistä. Linja 16 on toiminut luotettavasti ja hyvin aikataulussaan pysyen turvallisena koulukyytinä näille lapsille. Linjan lopettaminen hidastaisi näiden lasten koulumatkaa ja tekisi sen vaihtoineen entistä vaarallisemmaksi. Päätöksellä olisi myös perheiden kouluvalintamahdollisuuksia kaventava vaikutus; Helsingin kaksi steinerkoulua olisi vaikeampien yhteyksien takia entistä harvemman helsinkiläisperheen saavutettavissa. Tämä aikana, jolloin entistä useampi perhe on kiinnostunut peruskoululle vaihtoisista koulutusmuodoista.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

04.01.2012 11:30



Vieras

#35

04.01.2012 13:05

Jos syynä tähän on se että näiden kyseisten bussien aikataulut myöhästyvät ruuhkan takia niin nythän ruuhka vain lisääntyy kun ihmiset joutuvat ajamaan autolla itse bussilinjoja pitemmälle ja saastuttavat enemmän. Toivomme siis että Te Hyvät Päättäjät otatte tämän huomioon bussilinjoja muuttaessanne jos edes vähän välitätte maapallon hyvin voinnista. Nyt on hyvä eikä hyvästä huonoon muutto ole hyväksi. Kulosaareleainen tyttö 12v.
Neljäs luokkalainen<3

#36 Linjan 16 reitti säilytettävä

04.01.2012 13:18

Olen Elias-koulussa neljännellä luokalla ja käytän linjaa 16 päivittäin koulumatkoihin. Jos linja lopetetaan, muuttuu matka pidemmäksi ja vaarallisemmaksi. Vaadin, että linja säilyy vanhalla reitillään.


Vieras

#37

04.01.2012 13:20

Kestävän kehityksen peruspilareita on, että kaupungin keskusta pysyy elinvoimaisena ja siellä voivat helposti asua sekä lapsiperheet että vanhukset. Tämän takaavat kunnon liikenneyhteydet. Kilometri Kruununhaan mäkisillä kaduilla ei ole leikintekoa muille kuin hyväkuntoisille. Miten voidaan edes ajatella, että Kruununhaka Snellmaninkadulta itään jätettäisiin täysin ilman julkisia liikenneyhteyksiä! Pienillä reittimuutoksilla voidaan bussien liikkumista ruuhka-aikoina helpottaa.

Vieras

#38

04.01.2012 17:18

Työpaikka Sörnäisten rantatiellä ja yhteys Hakaniemeen päin jäisi vain linjan 68 varaan. Kävelymatka Metrolle ja Hämeentien raitiovaunuille odotusaikoineen vie saman jos kävelee Hakaniemen palveluiden äärelle.

Vieras

#39

04.01.2012 21:06

Bussi 16 on loistava linja, kunhan vain pysyisivät aikataulussa eikä vuoroja jäisi pois. Bussi on turvallisempi julkinen liikenneväline kuin metro varsinkin nuorten kannalta, jotka liikkuvat paljon iltaisin harrastuksissaan ym.
Jokapäiväistä harmia monelle

#40 16 siis oikeasti lopetetaan ja vaihdetaan linjan 11 numero

04.01.2012 23:15

Suunnitelmahan näyttää käytännössä siltä, että linja 16 lopetetaan ja vaihdetaan sen numero vanhan linjanumeron 11 tilalle.

Suora yhteys Herttoniemi-Kulosaari-Kruununhaka-keskusta-Ullanlinna-Eira on monen lapsen koulumatka, aikuisen työmatka ja vanhuksen turvallinen reitti kaupunkiasioille tai ystävien luokse. Lapsille suunniteltu muutos merkitsisi jokaiseen koulupäivään ylimääräisiä tienylityksiä vaaroineen ja lasta jännittäviä liikennevälineen vaihtoja. Monelle aikuiselle se tarkoittaisi hankalampia työmatkoja ja jokapäiväistä pidennystä matkoihin kuluvaan aikaan, turhia minuutteja liikenteessä joka arkipäivä. Vanhuksille liikkumisen vaikeutumista ja moni reissu voisi jäädä tämän vuoksi tekemättä.

HSL saisi tällaisten suunnitelmien sijasta panostaa parempaan linja-autokalustoon ja seuraavan vuoron tuloajan kertoviin näyttöihin kaikille pysäkeille. Odottelu ei niin paljon harmita, jos tietää koska seuraava vuoro on tulossa. Aikatauluja ei pitäisi suunnitella niin tiukoiksi, että kuljettajat joutuvat kaahailemaan. Se, että joskus joku vuoro on myöhässä tai jää välistä on varsin pieni harmi siihen verrattuna, että koko linja lakkautettaisiin.


Vieras

#41

05.01.2012 10:40

Linjat ovat kaupungissa asioinnin näkökulmasta välttämättömät. Palveluja on heikennetty ja julkisten palvelujen käyttäminen muodostuu entistä vaikeammaksi.

Vieras

#42

05.01.2012 10:42

Bussilinjojen säilyttäminen välttämätöntö ikäihmisten mkaupunkiasioinnin mahdollistamiseksi. Julkiset palvlut ovat Kruunuhaan alueella heikentyneet ja bussilinjojen lakkauttaminen tekee palvelujen käytön enstistä vaikeammaksi. Myös yksityisauton käyttö lisääntyy mikäli bussivaihtoehtoa ei ole.

Vieras

#43

05.01.2012 14:49

18 on ainutlaatuinen yhteys yhdistää Kruunuhaka Töölööseen, sairaaloihin (Meilahti), Munkkivuoreen, Munkkiniemeen jne. Poistaminen olisi käsittämätön heikennys, joka pakottaa henkilöauton käyttöön.

Takana ei voi olla mikään muu kuin valmistautuminen Liisankadun raitiovaunuun.

Vieras

#44

05.01.2012 14:59

Ei poisteta itä-länsisuuntaista suoraa linjaa (18). Suora yhteys
myös sairaalakeskittymään. Kruununhaan terveyskeskusyhteydet on jo tähän mennessä monimutkaistettu. Ei liene päättäjien tarkoitus saattaa Kruununhakaa pussin peräksi saadakseen mielet myönteisiksi Laajasalon sillalle.

Vieras

#45

05.01.2012 15:22

mumma ei uskalla käyttää metroa,kun siellä on hyvin usein omituista porukkaa mutta haluaisin käydä p
äivittäin lastenlasten luona kulosaaressa,itse asun pietarinkadulla,kesäisin bussi on tupaten täynnä jo aamusta,kun risteilymatkustajat haluavat kauppatorille.
äänestäjä

#46 Kunnallisvaalit tulevat

05.01.2012 17:01

Mikäli linjat 18 ja 16 poistetaan, niin muistan suraavissa kunnallisvaaleissa ne ehdokkaat, jotka
ovat tämän järjettömyyden takana ja arvatkaa kaksi kertaa saavatko he ääneni? Eivät varmasti!

Ihmettelevä

#47 Kukahan kirjoittaa HSL:n Ympäristö- ja yhteiskuntavastuutekstit

05.01.2012 17:52

HSL:n kotisivulla "HSL edistää omalta osaltaan kestävää kehitystä tekemällä joukkoliikenteestä mahdollisimman houkuttelevan vaihtoehdon autoilulle." Pitäisiköhän suunnittelijoidenkin käydä lukaisemassa tekstit?

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

05.01.2012 18:19


Sirkka Airamaa-Simola

#49 16, 18, 55...

05.01.2012 18:44

Olemme saaneet yhteydenottoja Koskelasta:"Viette meidän bussimme, 55:n". Terveysasemamme on siirtymässä Marian sairaalaan ja sinne nyt kulkevan 55:n sijasta on suunniteltu raitiolinja 9:n jatkamista ja alaportin aukaisemista, minkä seurauksena edelleen olisi liikennevälineen vaihto terveysasemalle mentäessä ja lisäksi korkean mäen kipuaminen. Tämänhetkiset suunnitelmat näyttävät perustuvan laskukonelogiikkaan (= aikataulu ja halvalla kiplailutettu liikennöijä) kuntalaisia palvelevan liikenteen sijasta. Jatkakaamme vuoropuhelua.
Johan

#50 Muutokset huonontavat Krunikkalaisten asemaa

06.01.2012 14:29

Liikennöintisuunnitelmassa esitetyt muutokset kantakaupungin bussilinjojen kohdalla huonontavat Kruununhaan asukkaiden asemaa kohtuuttomasti. Tällähetkellä linja 18 on vienyt näppärästi ristiin luoteeseen (Tölööseen ja Munkkiniemeen) ja linja 16 ristiin lounaaseen päin. Linjaa 18 käyttävät lukuisat töölöön ja meilahteen sekä kampin kautta espooseen kulkevat työmatkalaiset, kuten myös töölööseen suuntaavat ruotsinkieliset lukiolaiset. Linja 16 toimii tärkeänä yhteytenä viiskulman terveysasemalle.

Korvaavaksi linjaksi esitetään linjaa 55 joka veisi rautatieasemalle, jonne muutenkin pääsee kävellen tai kaisaniemenkatua pitkin kulkevilla linja-autoilla.

On varsin harkitsematonta että suunnitelmassa esitetään että linjan 18 eteläinen päätepysäkki sijaitsisi merisatamassa. Etelähelsingistä pääsee jokatapauksessa Töölööseen päin myös linjoilla 14 ja 24. Täten Kruunuhakalaiset olisivat varsin toisarvoisessa asemassa suhteessa eteläisessä kantakaupungissa asuviin.

Mikäli 16 ja 18 linjat viedään pois Kruununhaasta, pyytäisin että "korvaavaa" linjaa 55 ei kuitenkaan liikennöitäisi Kruununhaan läpi Liisankatua pitkin. Esitetyttä tavalla, linja 55 ei palvelisi asukkaita mutta aiheuttaisi silti melua ja turhaa trafiikkia.