VAADIMME HALLITUKSEN YRITTÄJÄN ELÄKELAIN MUUTOSTA KOSKEVAN ESITYKSEN (HE 102/2022 vp) KUMOAMISTA JA UUDELLEENKÄSITTELYÄ

VAADIMME HALLITUKSEN YRITTÄJÄN ELÄKELAIN MUUTOSTA KOSKEVAN ESITYKSEN (HE 102/2022 vp) KUMOAMISTA JA UUDELLEENKÄSITTELYÄ / Tiedotteet / Kiitos allekirjoituksestasi! YEL-adressi lähtee Eduskunnalle 6.9. Tule mukaan! / Kommentit


Vieras

#1

29.08.2022 15:33

Ylen ylpeä meidän edestämme tekemästäsi työstä ja olet koonnut meistä vahvan yhteistyörintaman, jolla on keinoja takataskuun asti. Tämä asia on jatkuvuuden ja tuhoutymisen taistelua pienyrityksissä, jossa ollaan luomassa jotakin uutta ja rakentamassa ja kehittämässä yhteiskuntaa sen kautta ja avulla. Yrittäjä olkoon esikuva, jonka selkää ei kuulu katkaista

Vieras

#2

29.08.2022 17:13

Aivan upeaa!!!

Vieras

#3

29.08.2022 17:29

Voimia asian hoitamiseen edelleen <3

Anonyymi

#4

29.08.2022 17:42

"mikäli Suomessa aiotaan kannustaa yrittäjyyteen jatkossakin" ???? Milloin siihen on kannustettu ja miten? Sossun luukulle kannustetaan menemään ja Kelan tuilla elämään. Enintään eläkkeen tai palkansaaja saa olla.
Yrittäjää kohdellaan kuin rikollista. Moni on lopettanut, minä myös 20 vuoden jälkeen! Ei todellakaan ole ikinä kannustettu päinvastoin!

Mutta sinulle suuri kiitos adressista!


Vieras

#5

29.08.2022 18:24

Ammatiltani olen käsinneuloja, päättäjät väittävät, että mitä enemmän on vuosia, niin pystyy enemmän tekemään tulosta. Toisin se on käsinneulojalla, kun kädet, hartiat ja niska menee ei pysty neulomaan samoin kuin 30- vuotiaana Pelkkiä käsinneulojia on sormissa luettavat, jotka tekevät Vienan-karjalaisia neuleita käsin. Myös ansioon vaikkuttaa sää, kun myyn toreilla, markkinoilla ja messuilla. Valitettavasti torihintoja ei voi nostaa niin paljon, koska ihmisillä ei ole rahaa. Terveisin T:mi Pirjon Perinnekäsityö, Pirjo Liinakoski-Salonen ammatinharjoittaja-torikauppias

Vieras

#6

29.08.2022 19:34

HIENOA, UPEETA :-)

Vieras

#7

29.08.2022 19:57

Kiitos ja kumarrus tiedotteesta, sekä asian vahvasta edistämisestä ja järjestelyistä. 


Vieras

#8

30.08.2022 04:25

Kiitos Liisa asian viemisestä eteenpäin meidän kaikkien puolesta ♥️ T. Viime viikolla aloittanut yrittäjä, joka pelkää jo nyt tulevaisuutta mihin se viekään..
Ari

#9 Upeaa!

30.08.2022 04:29

Vakuuttavaa työtä ja allekirjoitusten määrä on kerrassaan huikea! Nyt on vielä saatava päättäjät kuulemaan meidän huutomme. Kannustaisin edelleen kaikkia ottamaan yhteyttä kansanedustajiin yli puoluerajojen ja kutsumaan heitä paikalle tuohon tilaisuuteen. Jokainen tällainen yhteydenotto edistää asiaamme.


Vieras

#10

30.08.2022 06:36

Kiitos viestistä. En pääse tulemaan Helsinkiin nyt. Olen tulossa loppuviikosta. Kiitos teille jo etukäteen. Olen mukana hengessä. Olen vasta perustamassa yritystä ja pääsemässä vauhtiin. Tämä on tärkeä asia, koska olen pienyrittäjä.

Vieras

#11

30.08.2022 06:56

Hei Liisa, Upeaa työtä olet tehnyt ja haluan rohkaista sinua asiassa eteenpäin! Yksin ei tarvitse tämän asian kanssa mennä. Onhan sinulla koko yrittäjäjärjestö Suomen yrittäjät tukenasi, onhan? Samoin nyt olisi hyvä hetki lobata poliittisia päättäjiä, ajamaan verouudistusta, että yrittäjyys kannattaa. Tietty hyviä toimivia veromalleja uskoisi löytyvän naapurimaistamme. Tsemppiä!

Vieras

#12

30.08.2022 13:23

Olen leikkauksessa juuri sinäpäivänä, enkä pääse paikalle. T. Pirjo Heimonen

Vieras

#13 Re:

30.08.2022 13:24

#1: -  pirre 61

 Hienoa


Vieras

#14

01.09.2022 13:16

H j u v a !!!
Jussi Kallunki

#15 Re:

02.09.2022 22:48

#11: -  

Yrittäjäjärjestö ohjeisti  tietoisku-webinaarissaan 15.8. että lakiuudistus on tärkeä saada läpi, jotta voimaan tulisi enimmäiskorotusraja:

"Vuotuista työtuloa voitaisiin nostaa korkeintaan 8000 eurolla tai 20 prosenttia riippuen siitä, kumpi tarkoittaisi suurempaa muutosta työtuloon" -> lisäkorotus tulisi sitten 3 vuoden päästä. Jos laki ei menisi läpi, peloteltiin, että maksut nousisivat heti paljon enemmän.

Liisa laittoi hyviä kommentteja webinaarin chatissa, mutta tietoiskun pitäjä jätti ne huomiotta.

Minulle jäi se kuva, että järjestö on ollut harmissaan siitä, että tämä adressi on laitettu alulle ja että asiasta on alettu laajemmin keskustelemaan. 

Järjestö käyttää viestinnässään jatkuvasti termiä "alivakuuttaminen", siitä voisi jopa päätellä että järjestön tahto olisi panna pienyrittäjät maksamaan suurempia maksuja lain voimalla, kun puhelinmyynnillä ei olla saatu heitä ostamaan tuota toimimatonta tuotetta enempää.

 

 


Vieras

#16

15.09.2022 08:22

Jatkossa ja nytkin TOIVON todella,että pystytään järjestämään MYÖS muissa suomen isommissa kaupungeissa ko. mielenosoitus, KOSKA ei läheskään kaikki halukkaat ja asialle vannoutuneet pääse,joko yrittäjyysnäkökulmasta,perhenäkökulmasta ja nykyään jo bensankulu- näkökulmasta puhumattakaan lastenhoidon järjestelyn näkökulmasta paikalle. Todellakaan en itse hyväksy valtiovallan yksinyrittäjien,pienyrittäjien rahastusta . Valtionvallan edustajat sekä Suomen Hallituksen edustajat päätöksillään tuhlaavat ja ohjaavat virheellisiin kohteisiin Suomen eli kansan rahoja, josta tässäkin YEL- korotus keruussa on vahvasti kyse. Suomessa ohjataan nuoret heti JO opiskeluidensa yhteydessä yrittäjiksi ja siten ovat jo valmiiksi velkaantuneita perhettään perustamisvaiheessa. Suomessa yrittäjyyttä ei tueta. Suomessa yrittjät saatetaan velkaantumistilaan. Mielestäni tuo 90-luvun tapahtuma ja pankkien leikki ihmishengillä saa jo riittää. Suomen Valtio on laittanut yrittäjät maksamaan senkin pankkien kuprun. ...No..tämä nyt tästä tälläkertaa,mutta niitä mielenosoitus paikkoja koko Suomen alueelle,ETTÄ VOIMME NÄYTTÄÄ NÄKYVÄSTI mielipiteemme. Ja joo...poliittinen kysymyshän tämäkin varmaan on. Yksin -ja pienyrittäjät ja naisvaltaiset alat ovat nyt kohteena maksamaan Valtion velkaa,jota Suomen Hallitus saattaa aikaan kokoajan... -Ei Poliittiset virat pois ja tilalle eri alojen ammattilaiset ,jotka aloistaan paljon tietävät " ruohonjuuri tasolla" eikä Suomen tuhoajia ja pala palalta myyjiä. Piste Com. Ire Leikonniemi,Turku,Yksinyrittäjä, Valtiovallan tahdosta entinen pienyrittäjä ja työllisitäjä!!

Vieras

#17

01.11.2022 06:11

Hei Liisa, Yksinyrittäjänä/ yksinhuoltajana olen tullut siihen tulokseen tämän Suomen byrokratian ja lainsäätämisen suhteen, että päivääkään en jatka tässä maassa enää yrittäjänä jos tällainen lakimuutos tulee voimaan. Jokaisella yrittäjällä tulee olla mahdollisuus itse päättää maksaako YEL-maksua minkä suuruisena tai maksaisiko kohta enää lainkaan, sillä itse ajattelen, että tätä menoa yrittäjältä riistetään kaikki ja varsinkin kun itse olen joskus hamassa tulevaisuudessa eläkeiässä, niin näitä ns.Eläkeyhtiöitä ei ole enää edes olemassa ja ne ovat varmasti hupuloineet kaikki maksamani rahat taivaan tuuliin. Tämä koko järjestelmä on Suomessa täysin mätä. Ei täällä todellisuudessa tueta yhtään pienyrittäjää millään tavallaan. Nämä yhdistysten perustamisetkin ovat aivan turhia, sillä niillä kerätään vaan taas lisää rahaa yrittäjältä, ollaan tekevinään asioita yrittäjän puolesta, mutta onko se todellisuudessa sitä. Jälleen.....tämä kommentti pysäytti "että vain liittymällä jäseneksi yhdistykseen voit saada lisää tietoa"! Vapaassa maassa ja demokratiassa ei pidä olla pakkoja. On erilaisia tapoja toimia ja elää. Tällä uudella lakimuutoksella hallitus ja päättäjät haluavat saada myös pienyrittäjiltä tämän nykyisen asumistuki järjestelmän pois johon nyt pienituloisena on mahdollisuus kun ei muuten suoriudu maksuista. Ei YEL systeemillä tueta yrittäjän eläkettä vaan näitä eläkeyhtiöiden herrojen elämää. Koko Yrittäjäeläkemaksu pitää ajaa alas ja antaa ihmisille mahdollisuus itse määritellä miten säästää eläkettään varten. Maksaako mitään ....haluaako edes elää enää Suomessa kun on eläkkeellä😳 vai kasaako eläkepottia jollain muulla tavoin. Jos yrittäjä maksaa itse vaikka jollekin yrittäjän säästötilille tuon samaisen määrän joka kuukausi eläkerahaa niin HUOM! ne rahat on kokonaisuudessaan yrittäjän käytettävissä kun hän jää eläkkeelle! Toisekseen jos yrittäjä kuoleekin sitten vaikka heti yrittäjäksi jäätyään niin silloin nämä kyseiset rahat jäävät edes perinnöksi tulevalle sukupolvelle (josta valtio ja herrat jälkeen nappaavat omat prosenttinsa😤). Nykyisessä järjestelmässä nämä maksetut rahat jäävät niiden eläkeyhtiöiden liiveihin. Mitä järkeä näissä systeemeissä täällä suomessa enää on? Kannattaisi tehdä aloite koko eläkerahastojen alasajamisesta ja katsoa kuinka moni sitä kannattaa🤔 Ei ihmiset halua elää enää orjuudessa!
Vapaa sielu

#18 Re: Samoin ajatuksin

01.11.2022 06:17

#4: -  

 Ihan samaa olen miettinyt ja tullut siihen tulokseen, että yrittäjyyteen en kannusta enää yhtään ihmistä. Mitä enemmän lusmuilee ja tekee rikollisuutta niin sitä paremmin ansaitsee. Näinhän meidän koko hallitus ja päättäjät näyttää esimerkkiä koko Suomen kansalle. 

Ja pian ajetaan kaikki julkisin varoin tehdyt palvelut ja Kelan tuet alas ja sitten on vaan rikkaat ja köyhät orjat!

"Paska maa" sanon minä.