Ei Turun perusopetuksen säästöille

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ei Turun perusopetuksen säästöille.

Seppo

#1 Miten veroeuroja käytetään?

19.01.2012 11:04

Sinänsä hyvä juttu Turussa, Impparin uimahallin peruskorjaus, voi mennä kolme miljoonaa euroa yli (yht. 23Meuroa), mutta perusopetuksessahan voidaan aina säästää kun se näyttää olevan vallitseva trendi. Voisiko joku Turun valtuutettu vastata miten veroeuroja oikein kohdennetaan ja miten kummassa nuo rakennushankkeet tuppaavat aina menemään yli budjetin, kuten Taidemuseon korjaus aikoinaan? Vastauksena ei kelpaa, että tuo ylityshän menee budjetissa eri momentilta! Yhteisiä veroeurojamme ne ovat ja valtuutetulla on myös vastuuta.

Vieras

#2 Nykymaailmassa kukaan ei voi olla koskematon

19.01.2012 11:39

Turun ajautuminen Kreikan tielle on pysäytettävä ajoissa. Siksi kaikki Kaupungin toiminnot tulee ottaa kriittiseen tarkasteluun. Velkaa tulisi myös pystyä lyhentämään eikä vain tyytyä tasapainoon. Pitäisikö opetustoimen olla jotenkin suojassa ja erillään maailman myrskyistä? Julkisen sektorin työntekijät ovat tässäkin taantumassa päässeet erittäin vähällä. Monet ihmiset varsinkin teollisuudessa ovat menettäneet kokonaan työpaikkansa ja suuri osa on sinnitellyt eri pituisilla lomautuksilla jopa vuosia. Kuntapuoli pitää kauheaa meteliä jos tulee viikonkin lomautus tai jopa kahden! Ja yritykset sekä yksityiset ihmisethän veroina maksavat sen potin jolla kuntapuolelle tekijöitä palkataan. Eihän se voi mitenkään olla niin, että kun tulopuoli romahtaa, niin menopuolen pitää silti säilyä koskemattomana? Jokainen voi henkilökohtaisessa taloudessaan kuvitella joutuvansa lomautuksen tai työttömyyden kohteeksi ja pitäisikö itse siinä tilanteessa kotonaan siivoojaa, puutarhuria ym.? Aivan samat talouden lainalaisuudet tulee olla julkisella puolella. Turussa on 170000 ihmistä. Tarvitsemmeko todella 14000 ihmistä kaupungin palkkalistoille hoitamaan yhteisiä asioitamme? Jokainen voi itsekseen harrastaa kertotaulua ja laskea mitä 14000 työntekijää maksaa kuukaudessa esimerkiksi suomalaisen keskipalkan mukaan laskettuna (noin 3000e ja lisäksi +70% sosialistikustannuksia päälle). Tämän jälkeen voi miettiä pystyisikö yhteiset hommat hoitamaan esim. 1000 henkilöä pienemmällä porukalla ja laskea mitä kaikkea hyvää sillä rahalla saisi. Palkkakulut ovat aivan ylivoimaisesti suurin yksittäinen ja jatkuva menoerä Turun kaupungille. Yksittäiset investoinnit ovat murusia tämän rinnalla ja ne ovat yksittäisiä, palkat ovat joka kuukausi. Lapsilta on ikävä leikata, mutta ennemmin sekin kuin leikkaus terveydenhuollosta. Kyllä itse ainakin sietäisin pari oppilasta suuremmat ryhmäkoot ennemmin kuin leikkaisin terveydenhuollosta. Velkaa ei missään tapauksessa saa ottaa enempää. Kannatan maalaisjärkistä taloudenpitoa, suu säkkiä myöten. Kaikkea ei voi lykätä tulevaisuuteen lastemme maksettavaksi.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

19.01.2012 12:04



Vieras

#4

19.01.2012 12:19

On erittäin tärkeää pitää luokkakoot mahdollisimman pieninä ja tukea sitä poliittisin päätöksin. Nykyään liian usein lapsille annetaan vähän aikuisten aikaa ja huomiota. Olkaa Turkulaiset politiikot esimerkkeinä muille ja näyttäkää mitä te annatte Turkulaisille lapsille! T: Eveliina Suvitie

Vieras

#5

19.01.2012 12:41

Turussa on nyt jo ainakin 500.000 somalia ja ne käyttää sitä uima hallia. Koko uima halli pois vaan ja rahoilla vaikka presitentti Soinin patsas kauppatorille
Äiti

#7 #7

19.01.2012 19:51

Turku saisi unohtaa kirjastosillan rakentamisen ja sijoittaa nekin miljoonat lasten hyvinvointiin. Ennaltaehkäisevä työ on tärkeää ja halvempaa.
entinen opettaja +30v.

#8 Re: Nykymaailmassa kukaan ei voi olla koskematon

19.01.2012 22:06

#2: - Nykymaailmassa kukaan ei voi olla koskematon

Jepjep. Jos tehtäisiin vaikka niin,että lomautettaisiin pari niistä ylemmän portaan tyypeistä, joiden palkkataso on jossain pilvissä. Luokanopettajan palkka ilman mitään ikälisiä sun muita (onkohan noita ikälisiä enää olemassakaan, en ole varma) on siinä 2100e/kk. paikkeilla ENNEN veroja. JA opettajan työ on varsin haastavaa&raskasta, johtuen paljon (EI pelkästään, vaan paljon) siitä, että vanhemmat eivät opeta lapsilleen käytöstapoja. Ja sitten lapsia pitäisi ottaa vielä muutama lisää niihin (kenties jo nyt ylisuuriin)ryhmiin. Ei käy kateeksi. Tiedän mitä opettajantyö on, sillä olen sitä pari vuotta tehnyt. En tosin enää.

Jos jotain rajuja leikkauksia on pakko tehdä, niin leikataan vaikka kaikkien palkoista semmoinen 5% pois. luokanopettajalla se tekisi noin 105 euroa, mutta jollain ylemmällä viskaalilla vaikka 6000:sta eurosta 300e. Ei kuulosta mukavalta, mutta mieluummin ainakin itse valitsisin sen kuin irtisanomisen. Tai sitten voitaisiin lopettaa ne kaikki turhat konsultointi/it-alan päivitysrahat muutamaksi vuodeksi. Säästöjä tulisi luultavasti säkkikaupalla, jos vain joku kehtaisi toteuttaa.


Vieras

#9

20.01.2012 09:40

Nyt olisi priorisoinnin aika ja antaa arvostusta kasvatus- ja opetustyölle!!!

Vieras

#10

20.01.2012 11:11

Nyt on lopetettava jatkuvat leikkaukset perusopetuksessa. Tästä seuraa vääjäämättä lisääntyviä ongelmia ja opetuksen laadun heikkenemistä.

Vieras

#11

20.01.2012 12:35

Perusopetus on ensisijainen tekijä myöhemmän syrjäytymisen estämisessä. Koulun tulee olla miellekäs oikeus ei velvoite.

Vieras

#12

20.01.2012 14:37

Taisteluun!

Vieras

#13 Re: Re: Nykymaailmassa kukaan ei voi olla koskematon

20.01.2012 15:27

Hyviä ideoita! -ei muuta kuin vaaleilla valitsemamme kaupunginvaltuutetut toteuttamaan ne :)


Vieras

#14

20.01.2012 18:50

Tämä adressi voidaan ymmärtää myös yleisenä vetoomuksena koulutuksen puolesta. Omassa kotikaupungissani on tehty suunnitelmia kahden megakokoisen lukiokampuksen aikaansaamiseksi, opetusresurssien vähentämiseksi ja sitä kautta opetuksen laadun huonontamiseksi. Eikä tämä koske perlkästään perusopetusta ja/tai toisen asteen koulutusta. Samanlaista alasajopolitiikkaa ollaan tekemässä joidenkin aineiden osalta muidenkin asteiden oppilaitoksissa...näin siis toimitaan itseään sivistysvaltioksi nimeämässä Suomessa.

Vieras

#15

21.01.2012 10:54

Tämä on niin perustavaa laatua oleva asia, että on pakko allekirjoittaa, vaikken yleensä näihin osallistu.

Vieras

#16

21.01.2012 11:32

Suurlukioita väsätään väkipakolla... Olisi kiva sitten nähdä se henkilö joka ottaa vastuun siitä että Jokelan kaltainen tapaus toistuu Turussa kun kukaan ei enää tunne ketään eikä kukaan välitä mistään. t : ka

Vieras

#17

22.01.2012 12:12

Ei Turun perusopetuksen säästöille ja pieneneville luokkien koolle.
Jaa miksikö?

#18 Re: Nykymaailmassa kukaan ei voi olla koskematon

23.01.2012 12:38

#2: - Nykymaailmassa kukaan ei voi olla koskematon

Juu... Antaa tulla vaan isommat luokkakoot ja säästetään näin penni ja tuhlataan tonni! Eli on jo useaan kertaan huomattu, että koulu- ja päiväkotimenoista kun säästetään niin se lisää sosiaali- ja terveyspuolen menoja.

Pitää miettiä hieman pidemmälle.


Vieras

#19

23.01.2012 13:30

Ei Turun perusopetuksen säästöille
3 nuoren isä

#20 Re: Nykymaailmassa kukaan ei voi olla koskematon

23.01.2012 14:09

#2: - Nykymaailmassa kukaan ei voi olla koskematon

Perusajatus on oikein, mutta sitten mennään hakoteille. Turun työntekijöiden lukumäärää ei kannata tuijottaa, se lasketaan eri kunnissa eri tavalla. Meillä esim ammattiopetuksen opet ovat palkkalistoilla, muualla ne eivät ole kunnan listoilla. Nettomenoihin se ei kuitenkaan vaikuta. Pitää miettiä, mitä meillä tarvitaan - ja tietenkin sitä säkkiäkin. Opetustoimessa, terveydenhuollossa ym ei ole verstaan lattialla pätkääkään liikaa väkeä, päinvastoin. Vähentämisestä seuraa opetustoimessa kamalaa jälkeä, sillä kun aikuisten määrä vähenee, kasvaa lasten ahdinko ja hätä. Yhtälö on kylmä ja konkreettinen.

Turussa on useassa hallintokunnassa kamala määrä pikkupomoja, ja osin suurempiakin. Näillä vielä kovapalkkaiset avustajat. Tähän lisäksi epämääräiset projektityöntekijät. Tässä olisi säästön kohteita, lapsista säästäminen pitäisi nyt lopettaa!

Tiedätte kyllä

#21 Ongelma

23.01.2012 15:00

Turun merkittävin ongelma on poliittinen pelleily, jota rahanhimossa tehdään.

Veljekset Jalonen ja Heikkonen olisi ehdottomasti pitänyt potkia yleisen uskottavuuden nimissä pellolle viroistaan. Onhan se nyt kumma, että lapsien opetukseen ja kasvatukseen liittyvien laitosten ylin johto saa valehdella joutumatta todelliseen vastuuseen teoistaan. Tämä on rajussa ristiriidassa sen kanssa, mitä lapsille yritetään opettaa.

Demarit ja Kokoomus harrastavat sulle-mulle -peliä. Nyt oli Kokoomuksen vuoro, kun demarit mörhöilivät. Demarit ovat nyt kokoomuslaisille yhden palveluksen velkaa jossakin tulevassa virkanimityksessä tms. Kiittäkää Randellia, koska hän tässä taatusti on kesksisenä vaikuttimena ollut ja näin koko Turun johtokaarti on kohta täynnä erilaisia 'valehtelijoita' näiden vaihtokauppojen seurauksena.

Nimimerkillä: "tiedätte kyllä kirjoittajan"

P.S. Onneksi ovat omat tenavan Liedossa koulussa. Ehkä Turku kannattaisikin liittää Lietoon?


Vieras

#22 Re: Re: Nykymaailmassa kukaan ei voi olla koskematon

25.01.2012 08:54

#20: 3 nuoren isä - Re: Nykymaailmassa kukaan ei voi olla koskematon

Juuri näin.

Talous on saatava kuntoon ja velkamäärää pudotettava. Olemme itse vaaleilla valinneet ihmiset asioitamme hoitamaan ja heidän tulisi homma hanskata. Joulupukkina on kiva olla, mutta ei velaksi. Kun siihen sortuu niin asiasta tehdään jälkeenpäin dokumentteja tämän illan tyyliin:

Ulkolinja: Krisis - Kreikan tuska
YLE TV1 | ke 25.1. klo 22.55 - 23.45

Nuorten kreikkalaisten puheenvuoroja maansa henkisestä tilasta. Korruptoituneet poliitikot ovat tuhlanneet nuorten tulevaisuuden.


Vieras

#23 Re: Nykymaailmassa kukaan ei voi olla koskematon

25.01.2012 14:51

#2: - Nykymaailmassa kukaan ei voi olla koskematon

Päin vastoin, tietyt läkisääteiset toiminnot OVAT koskemattomia. Ei Turun ongelma ole näitä lakisääteisiä tehtäviä suorittavien työntekijöiden määrä, vaan käsittämättömän hierarkkinen ja monipolvinen organisaatio, jossa välttämättömiä tehtäviä suorittaa vain murto-osa. Priorisointia ei osata tehdä niin, että resurssit näihin toimintoihin voitaisiin varmistaa. Tuottajaliikelaitosmalli tulee pahentamaan tätä, koska jokainen liikelaitos on itsenäinen eikä niiden toimintaan voida suoraan vaikuttaa polittiisin päätöksin.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

26.01.2012 14:25



Vieras

#25

27.01.2012 11:08

Kansanedustajilla olisi varaa laskea palkkaansa,eikä nauttia ylellisyydestä kun lapset(TULEVAT VERONMAKSAJAT) ja vanhukset(ENTISET VERONMAKSAJAT) kärsivät!!!!!