Kotkan koulut

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kotkan koulut.

Nikkari

#26 Re: Miksi koulut lakkautetaan?

25.01.2012 17:16

#25: Syy ja seuraus - Miksi koulut lakkautetaan?

Tilastot näyttävät oppilasmäärien kasvua tulevina vuosina. Ne kääntyvät laskuun ehkä joskus 2035.

ABC

#27 Re: Re: vaihtoehto

25.01.2012 23:20

#5: Taru von Zansen - Re: vaihtoehto 

 Kyllä yleisellä mielipiteelläkin täytyy olla vastaehdotus. Ei voi vain vastustaa vastustamisen ilosta. Mainitsit kiinteistöt juuri kiinteistö säästöt syntyvätkin. Opetuksen laatua ja taso pysyy tai ryhmä koot ei suurene.  Sairaanhoito on sidoksissa lakii ei sieltä noin vain säästetä. Se valtuutettu kuka vastustaa esitystä ei ota vastuuta velan kasvun pienentämisestä vaan myöntyy lisävelan ottoon. Mitä pahaa siinä on jos lapsi pääsee opiskelemaan laadukkaastti remontoituun kouluu??  

2035

#28 Re: Re: Miksi koulut lakkautetaan?

26.01.2012 03:44

#26: Nikkari - Re: Miksi koulut lakkautetaan? 

 Tuoppa tuo tilasto näytille Kotkan osalta.


#29 Re: TIUTISEN KOULUA EI SAA LOPETTAA!!!!

26.01.2012 03:50

#2: 2lapsen äiti - TIUTISEN KOULUA EI SAA LOPETTAA!!!! 

 Hakalan koulu täyttää alla olevan lain kohdan.

6 § Peruspalvelut ja erityispalvelut

Sen lisäksi, mitä 5 §:ssä on säädetty, valtion ja kuntien on huolehdittava siitä, että saariston vakinaisella väestöllä on käytettävissään muut peruspalvelut sekä saaristo-oloissa tarvittavat erityispalvelut kohtuullisin kustannuksin ja kohtuullisella etäisyydellä.

Edellä 1 momentissa tarkoitetuiksi peruspalveluiksi katsotaan terveys- ja sosiaalitoimen, koulu- ja kulttuuritoimen, kaupan ja tietoliikenteen tavanomaiset lähipalvelut sekä sähköenergia.

Irtaimiston voi aina siirtää muuhun kouluun ei Tiutisen koulu irtaimistoa omista vaan Kotkan kaupunki


Vieras

#30

26.01.2012 11:00

Jäppilän kyläkoulu on säilytettävä yhtenä opiskeluvaihtoehtona. Kotkan pitäisi ennenminkin panostaa kyläkouluhimme ja pitää niitä kilpailuvalttina markkinoitaessa Kotkaa uusille asukkaille.

Vieras

#31 Re: Re:

26.01.2012 16:57

#15: Turha väistää väistämätöntä - Re:

Me ainakin muutimme nimenomaan koulun takia Tiutiseen!


Vieras

#32

26.01.2012 22:18

Erittäin hyvä, mutta tästä täytyy saada sivustosta täytyy saada lisää tietoa kuntalaisille lehtien ym. muiden medioiden kautta!! Yleisönosastolle kirjoituksia tästä sivustosta.
provo agre

#33 Re: vaihtoehto

27.01.2012 11:38

#4: koulujen lopettamisia vuosia seurannut. - vaihtoehto

Vaihtoehto on nostaa esille tahot, jotka ovat investoineet Kotkan kurimukseen. Tottakai täytyy investoida ja katsoa tulevaisuuteen, mutta...

Esimerkiksi vellamon kohdalla pitäisi etsiä huomattavasti suurempi osa rahoista yksityiseltä sektorilta ja säätiöiltä EU:sta jne. Tai jos näistä ei paalua tipu, niin jättää kertakaikkiaan tekemättä ja odottamaan suotuisempia aikoja. Ja kertakaikkiaan miettiä, että ylläpito ja huoltokulut eivät aina jäisi veronmaksajille täysimääräisinä.

Sitten kunnan varoilla tehtyjä sopimuksia rakentajan kanssa ei julkisteta, vedotaan liikesalaisuuteen. %&/()=?(/%%//¤%&#¤&& mitä touhua. Isännättömillä veroeuroilla tehtyyn sopimukseen ei kertakaikkiaan voi sisältyä tuommoisia salaisuuksia. Läpinäkyvyys täytyy ulottua silmänkantamattomiin. Kaupunkilaisten tulee tietää kaikki mikä asiaan liittyy . Posketonta röyhkeyttä. Ei ole vaikea arvata, mistä tai keneltä Pehkonen mandaattinsa saanut.

Kertakaikkiaan koulutointa, päivähoitoa, vanhustenhoitoa ei saa asettaa vastakkain yltiöinvestointien kanssa.

 

Entä kuka kantaa vastuuta toriparkista? Takkin tulee että ropisee joka tunti.

Keski-ikäiset, omahyväiset mulkvistipäättäjät: jättäkää lapset, vanhukset ja muut hiljaiset rauhaan ja hoitakaa sotkunne itse.

Kaupunginjohtaja ja muut `visionäärit`  esikuntineen vastuuseen  yli limiitin aiheuttamastaan velkaantumisesta. Siinä ratkaisu. Vaihtoehtona duunaa ponttoonit alle ja myydä Vellamo vaikka sloboille. Sieltä löytyisi riittävästi öljytaaloja. Jäisi ainakin huikeat `yhtiövastikkeet`pois ja Lindelöf pääsisi hyville perustuksille rakentamaan kulttuurisatamaa.

 

Joku voisi myös esittää todelliset laskelmat, kuinka paljon säästöjä oikeasti syntyisi. ei siis johtoryhmän ostamia konsulttinäkemyksiä, vaan kerrankin objektiivinen laskelma. Ei ole ainakaan minun eteeni sellaista tullut. Kokkareet tietysti jaksavat toistaa mantraansa, ja heille tulonsiirto mm. yksityisille liikenteenharjoittajille sopisi tietenkin.  Tukenaan esim, Englannin rautateiden loistavat kokemukset rautateiden yksityistämisestä.

 

Kyläkoulut ovat erittäin tärkeä ja korvaamaton osa kylän keskeisimpänä kokoavana voimana. Esim koivulan kohdalla ajatus koulun lopettamisesta on aivan järjetön, suorastaan absurdi. Jäppilän kohdalla sama juttu. Alueelle kaavoitettu runsaasti tontteja, joka tarkoittaa pienien lapsien muuttoa alueelle. Ja nää älyköt aikoo sulkea koulun. Ei voi käsittää mitenkään, ei kertakaikkiaan mitenkään. Suoraan pölhölän päivakirjasta.

Siis tosiaankin, jättäkää koulut vihdoinkin rauhaan. Koskee myös Pasi Hirvosta.

kaupungin sisäinen bussiliikenne?

#34 Re:

27.01.2012 15:22

#8: -  

 Ja nyt kun kyse ei ole yläasteikäisistä lapsista, vaan ala!

Lisäksi saarella ei kulje busseja keskusta-alueelta kuin kai kerran viikossa Katariinan suuntaan, eli siitäkään ei taida hirmusti olla hyötyä.

Ison puiston nurkilta

#35 Re: Re:

27.01.2012 15:24

#15: Turha väistää väistämätöntä - Re:  

 Me ostimme nimenomaan asuntomme tarhaa, eskaria ja alakoulua silmällä pitäen; kaikki lähellä. Yläkoululainen osaa kulkea jo vähän paremmin liikenteen seassa.

Asiaa voi olla heikompi hahmottaa, mikäli ei ole omia lapsia?

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

28.01.2012 12:20


Jukka Sinivaara

#37 Koulujen lakkauttamisen todellinen syy!

28.01.2012 12:32

Koulujen lakkauttamisen todellinen syy on Kotkan kaupungin katastrofaalinen taloudellinen tilanne. Kaupunginjohto pyrkii epätoivoisesti etsimään säästöjä jopa kaupungin potentiaalisilta kehittämisalueilta; Jäppilästä, Koivulasta ja Tiutisesta. Kaikissa toiminnoissa on tietenkin kehittämistarpeita. Kun on väitetty lapsien määrän vähentyneen siten, että koulut toimisivat vajaakäytöllä, niin asiaa tulee selvittää. Mahdollisten koulujen lopetusten tulee kuitenkin kohdistua Kotkansaarelle ja Helilään. Mikäli siellä ei saavuteta riittäviä säästöjä, niin sitten Metsolaan ja Ruonalan suuntaan! Kannattaa katsoa viimeisen Ankkurin sivulla 2 oleva hyvä Tiutisen koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtajan Stiina Kiiverin kirjoitus http://www.kaupunkilehtiankkuri.fi/showFlashPaper.php?id=601

Vieras

#38 Lakkautuksille ehdoton EI.

28.01.2012 14:45

Olen teknisen lautakunnan jäsen,vaadin,että lakkautettava koulut täytyy säilyttää. On kerrottu lakkautuksen olevan säästö Kotkalle,kun kaikki asiat otetaan huomioon,niin lakkautus ei tuo säästöjä.On myös turvattava lapsen koulutie ja taattava viihtyminen,silloin oppi on helpompaa. Toivoakseni isompien poliittisten kellokkaat ottavat järjen käteen ja tekevät kuntalaisia palvelevan päätöksen.

Vieras

#39

01.02.2012 21:02

Olemme taistelleet täällä Jäppilässä kyläkoulumme puolesta n.15 vuotta.Koskaan en ole nähnyt selviä faktoja siitä, mitä 1 oppilas maksaa kyläkoulussamme ja mitä hän maksaa siinä mahdollisessa uudessa koulussa. Ja vielä se asia ihmetyttää, että valtakunnallisessa keskusteluissa puhutaan mitä suuret luokkakoot vaikuttavat,mitä merkitsee koulun suuri koko. Kiusaamista, syrjäytymistä ym.ym. Eikö nämä kaikki maksa yhteiskunnalle lasten sairautena??? Ajatelkaahan päättäjät vähän kymmenen vuoden tähtäimellä!!

Esko Aaltonen
Kotka

#40 Miksi ne pitää lakkauttaa

01.02.2012 21:18

En oikein ymmärrä koko touhua esim. Pekkasenkoulu on hyvä ja siihen on tehty korjauksia. Jos saarelle halutaan nuoria asumaan niin koulut on oltava kunnossa. Ei ne mahdu vain kahteen kouluun oppilaat tarvitsevat tilaa ja Keskuskoulu on yläluokille jo nyt ahdas.
Äimistynyt

#41 Huijausta

03.02.2012 17:58

Lukekaa kouluverkkoselvitys. Täyttä potaskaa ja asiavirheitä täynnä. Valetta säästää muka seinistä, kun niitä seiniä rakennetaan lisää jäljelle jääviin kouluihin, että oppilaat sopivat niihin! Onko järkee!

Vieras

#42 Re: Miksi koulut lakkautetaan?

04.02.2012 07:02

#25: Syy ja seuraus - Miksi koulut lakkautetaan?

virallinen tilastokeskus näyttää lapsimäärän kasvavan, ei laskevan!!! Ainakin Tiutisessa on kasvusuunnassa lapsimäärä!!! ollut jo 10v, ja koko ajan lisääntyy, ellei koulua lopeteta!!!

SYRJÄKULMALLA

#43 SIVUSILMÄLLÄ

04.02.2012 09:22

Kyllä ne nyt menevät. Keskittävät voimat vievät mennessään.
Kunnallisvaalit on 28.10.2012
faktoja?

#44 Voisiko joku?

06.02.2012 09:34

Mistä tuo kouluverkkoselvitys löytyy? Laittaisiko joku linkin, jos mahdollista?
Löytyykö jostain myös nimilistaa, ketkä ovat olleet tämän takana ja/ tai kannattaneet tätä?
Jäppilän koulua 80 ja 90-luvuilla käynyt

#45 Jäppilän koulua ei saa, eikä ole edes taloudellisesti järkevää lopettaa...

06.02.2012 19:45

Jäppilän koulua ei voi lopettaa ennen kuin Pernoosta menee pyörätie Pihkooseen, koska muuten pienet koululaiset joutuvat kävelemään välillä varsin vilkasliikenteisenkin tien reunassa ja vakavien onnettomuuksien riski kasvaa.
Tai vaihtoehtoisesti Kotkan kaupungin olisi järjestettävä koulukyyditys takseilla, jolloin se koulun lopettamisesta syntyvä pieni säästö hukkuisi kokonaisuudessaan (jos edes riittäisi) niihin koulukuljetuksiin...

ps. Miksiköhän näitä samoja perusteluja joutuu kertomaan kaupungin päättäjille aina tasaisesti muutaman vuoden välein..? Näin kun on tapahtunut jo 90-luvun alusta asti.
Kouluja ja opetusta kyläkouluissa olisi varmasti helpompi kehittää, kun ei tarvitsisi roikkua kokoaikaa siinä "löysässä hirressä" ja pelätä sitä lähikoulun lopettamista.

Vieras

#46 Säästöt muualta

06.02.2012 19:50

Kaupunki rakennutti toriparkin, maksaa kaupungin talon työntekijöille vielä pysäköinnit siellä... mitäs jos alkasivat ihan omakustanteisesti kulkemaan busseilla?! Ei muuallakaan makseta tai järjestetä kaupungin työntekijöille pysäköintiä.

Vieras

#47 Onkohan Pekkasenkoulun tontti jo myyty ?

07.02.2012 11:42

Kaupunkihan ei saa lopetetuista kouluista oikeastaan yhtikäs mitään säästöjä ennen kuin kyseiset kiinteistöt on saatu myytyä, koska tarvitsevathan oppilaat opettajansa myös niissä toisissa kouluissa. Ja en nyt kyllä keksi, että kuka ostaisi noi Koivulan, Jäppilän tai Tiutisen koulut.
Tiutisen koulun joutuminen listalle ihmetyttää muutenkin, koska kyseinen koulurakennushan remontoitiin vasta, joten tuleekin tässä vaan mieleen, että ovatko noi Tiutisen, Koivulan ja Jäppilän koulut siellä listalla vain ns. tyrkkyinä, jotta toi Pekkasen koulu saataisiin lopetettua ?
Sillä se Pekkasen koulun alla oleva keskustatontti kiinnostaa varmasti moniakin rakennusliikkeitä, ja vähän tässä mietityttääkin, ettei vain olisi käynyt nyt niin, että se tontti olisi jo vähän niin kuin etukäteen jo alustavasti jollekin sellaiselle myytykin, koska juuri sen Pekkasen koulun lopettamista niin vahvasti kokoajan perustellaan.
Ja ainakin toi Tiutisen, ja luultavasti Jäppilän ja Koivulankin koulut ovat selvästi sellaisia, joista ollaan valmiita keskustelemaankin.
Eli käykö tässä nyt sitten niin, että ensin ruokakauppaketju sai poistettua Kotkasta kauppahallin, ja nyt sitten joku rakennusliike lapsilta koulun..?
reippaina rekkain alle?

#48 Linkki

08.02.2012 09:24

http://www.kotka.fi/mainnews.asp?id=5247
Linkin takaa löytyy päiväkoti- ja kouluverkkoselvitys.
Ensimmäisellä sivulla kaikkien nimet. Googlasin päättäjien ikäjakaumaa, ei taida monella olla omia lapsia tätä kurjimusta kokemassa. Puheenjohtajan lapsenlapsetkin taitavat olla jo isompia?
pelkkiä aikuistalouksiako?

#49 Re: Re: Re: Miksi koulut lakkautetaan?

08.02.2012 10:43

#28: 2035 - Re: Re: Miksi koulut lakkautetaan? 

 Sieltä se löytyy Kotkan kaupungin Päiväkoti- ja kouluverkkoselvityksestä (päivätty 2.2.2012) sivulta 5 ja 12.


Lisäksi saman selvityksen sivulla 11 on taulukko nro 7, jossa pähkitään kaavoitussuunnitelmien vaikutuksesta oppilaaksiottoalueisiin. 

Siitä näkyy mm. että Pekkasen koulun alueelle ollaan suunnittelemassa kantasataman ja Satamakadun alueelle yhteensä 1200 asuntoa. Kun taas Haukkavuoren koulun alueelle 200 asuntoa.   

kaikki faktat, kiitos

#50 Selvityksen mukaan

09.02.2012 11:42

Että kirpaisi tuo Kysan lause: "Toivo Pekkasen koulun ja Metsolan koulun lakkauttaminen on ymmärretty paremmin." Ei kyllä ole, niihin on vain ajallisesti enemmän varautumisaikaa kuin näihin pikalopetuksiin.
Rupesin tankkaamaan selvitystä vähän paremmin. Onko se kerrottu yleisesti, että Pekkasen oppilaita ei ole tarkoitus siirtää Haukkavuoreen, vaan 4.luokasta alkaen Keskuskouluun? Musiikkiluokat olisi tarkoitus tunkea jo kolmannesta alkaen samaan taloon.
20.9.2011 taulukon mukaan Keskuskoulussa on ollut 418 oppilasta. Muutosvuonna 2016 sinne tulisi mahtua 538. Kysassa oli näitäkin lukuja kaunisteltu (nyt 455/ sitten 520).
Jos nyt nikotellaan kuudesluokkalaisten siirtämistä yläkoulun tiloihin, kuka nielee kolmas- ja neljäsluokkalaisten sulauttamisen?