Vaadimme SERLAa pitämään hyvä teko kampanjan lupauksensa!


Vieras

#1

03.02.2012 15:17

OLE SERLA KUNNOLLINEN JA MAKSA RAHAT.. EI TEIDÄN FIRMA SIIHEN KAADU.

Vieras

#2 Re:

03.02.2012 18:41

#1: -

"Kiitos viestistänne. Pahoittelemme, että kampanjastamme on
aiheutunut mielipahaa.
Saimme runsaasti eläinkohde-ehdotuksia ja niitä äänestettiin
aktiivisesti. Siksi halusimme valita useamman kohteen joille
voimme antaa lahjoituksen. Kilpailun säännöissä mainittiin
että Hyvä teko -kampanjan 50 000 euron lahjoitussumman
jakamista arvioi tuomaristo. Sen tehtävänä oli miettiä miten
suomalaisten toiveita voitaisiin huomioida mahdollisimman
tasapuolisesti ja siten, että suositut ja toisistaan poikkeavat
kohteet saisivat kaikki tukea yhteiseen hyvään.
Palkittavien listalla on 8 ihmisten arkea ja elämää parantavaa
kohdetta ja 10 eläinkohdetta.

Ystävällisin terveisin,

Metsä Tissue Oyj
Kuluttajatuotteet"

 

Tällaisen vastauksen sain kun laitoin Serlalle palautetta asiasta. Joo onhan siinä toimittu "sääntöjen" mukaan, mutta aika huono maku jäi suuhun tästä kampanjasta.


Vieras

#3 Re: Re:

06.02.2012 21:31

#2: - Re:

Onhan siinä toki toimittu sääntöjen mukaan, kun sääntöjä muutetaan sitä mukaa kuin huvittaa.


Vieras

#4 olen surullinen ja vihainen

06.02.2012 23:35

En olisi ikinä uskonut, että Serla toimisi noin tylysti. Liian samankaltaista, liian pieni ääniero....siksi eläin yhdistyksillä oli pieni ääniero, kun ihmiset halusivat tehdä jotakin meidän eläinten hyväksi. Todella moni eläin yhdistys auttaa myös hädässä olevaa ihmistä, esim. myymättä jääneet kirppis tuotteet, vaatteet lähetetään eri yhdistysten tai seurakuntien kautta mm. Venäjän tai Eestin lastenkoteihin ja mukana on mennyt myös pehmo leluja. Samoin toimii yhdistys Kodittomien koirien ystävät, joka vie keski eurooppaan asti vanhuksille, kehitysvammaisille tarvittavia tavaroita mm. ja maiden köyhiin osiin lapsille iloa, mm. vaate- ja kenkä lahjoituksin. Eläinsuojelu työ on paljon muutakin kuin eläinten hoitoa, monikaan ei sitä ymmärrä, että eläinsuojelutyö on iso osa myös ihmisen terveyden huoltoa.( mallina, terveyden huoltoon; hoitamattomina villiintyneet ja sairaat entiset kotieläimet levittävät ympäristöönsä sairauksia, loisia, kuolleet eläimet ympäristössämme tuovat joukkoon haaskan syöjät, jotka taas levittävät sairauksia ja loisia, lisääntyneet luonnon hiiri ja rottakannat....tämä on pitkä jatkumo....)
Jumala

#5 Ei ole todellista!

06.02.2012 23:40

Rahojen jako meni täysin oikein.
Tehän tässä kusetitte serlaa.
Tajusitte, että yksi ihminen voi äänestää useaa kohdetta ja lähes jokainen teistä äänesti useaa eläinkohdetta. Vieläpä yllytitte toiseanne tekemään näin facebookissa. KUSETUSTA.

Olkaa nyt tyytyväisiä edes niinhin rahoihin mitä saitte. Kiittämättömät kakarat.
ihminen

#6 Re: Ei ole todellista!

07.02.2012 00:20

#5: Jumala - Ei ole todellista!

Metsä-tissue ilmoitti, että tupla äänet on poistettu !

tosi

#7 Re: Ei ole todellista!

07.02.2012 00:59

#5: Jumala - Ei ole todellista!

Itse äänestin ainakin vain itselleni lähintä eläinkohdetta enkä mitään muita. En myöskään nähnyt missään yllytyksiä äänestää muita kohteita.. Joten ei taida ihan olla faktaa tässä..

Jumala 2

#8 Re: Ei ole todellista!

07.02.2012 01:04

#5: Jumala - Ei ole todellista!

Itse asiassa se oli suurimman äänimäärän saanut yhdistys joka huijasi, eli joku rullalautailijat, heidän sivuillaan kehoitettiin äänestämään väärillä nimillä jne. Ja äänestämiselle oli ikäraja 18v. Rullalautailijat ovat kai sitä nuorempia. Lisäksi heidän sivuillaan oli linkki eläintenkidutusvideoon. Tämän vuoksi heiltä pitäisi ottaa raha kokonaan pois.

Miksi ihmeessä eläintensuojelijat olisivat äänestäneet montaa eri yhdistystä? Itse ainakin äänestin heistä yhtä, sitä jonka tiesin olevan eniten tuen tarpeessa. Tosin kaikki ne ovat enemmän tuen tarpeessa kuin nuo "ihmiskohteet". Ihmiset saavat yhdistyksiinsä erilaisia tukia, ja pystyvät hakemaan avustuksia kunnalta, valtiolta ja RAY-ltä esimerkiksi. Eläinsuojeluyhdistykset eivät saa, vaan ne toimivat pelkästään yksityisten lahjoitusten ja palkattoman vapaa-ehtoistyön varassa. Siksi monet äänestivät niitä, koska tiesivät niiden olevan eniten tuen tarpeessa.

Huomatkaa, että myös nämä eläintensuojelukohteita äänestäneet kuuluvat moniinkin urheiluyhdistyksiin, mutta eivät äänestäneet niitä, koska tiesivät niiden saavan rahaa muutenkin.

 

 

 

 

Velho 1

#9 Voi veljet

07.02.2012 01:25

Tikkutehtaan sivuille nyt voi kuka vaan käydä kirjoittamassa huijausehdotuksia, ei se kerro että kukaan niin olisi tehnyt tai Tikkutehdas sitä levittänyt tai kannattanut.

Tosin Serla Oravan -sivuilla ensimmäisten kommenttejen joukossa joku eläinihminen on myöntänyt äänestäneensä kahdesti, jossa myös samalla toivoi jotakin vapauttavaa tuomiota huijaamisestaan kyseenalaistamalla kilpailun ylläpitäjän toimintaa?! (lievästi sarkastinen hymiö)

Ja eläinrääkkäyksvideosta, joka ei ole Tikkutehtaan sivulla. Mutta kiva kun omat vahvuudet ei riitä niin muiden mustanmaalaus saa omankin elämän tuntumaan varmaan niin helvetin tärkeeltä :)

Ja kokeileppa Googlee 5 minuttia niin löydät kyseisen herran nimen siinä videossa \o/

harhaanjohdettu

#10 Sääntöjen mukaan kyllä

07.02.2012 01:28

mutta mainonta oli harhaanjohtavaa. Ja vaikka ne säännöt luinkin, en todellakaan voinut sallia itseni ymmärtää että koko äänestys olisi aivan TURHA koska siitä ei piitata piirun vertaa, miksi siis edes äänestää? Miksi edes järjestää äänestys jos ei sen tuloksilla ole kuitenkaan mitään väliä? Onnea voittajalle kuitenkin, onneks ei sentään siitäkin alettu pilkkoa; kyllä heitäkin harmittaisi jos kokisivat saman kuin me muut johdossa olleet, että annetaanpas tonni teille ja 5 tonnia toiselle seuralle jostain jonon hänniltä, miltäs tuntuisi? Hyvä pelin henki on tässä maassa tähän asti ollut selviö vastaavanlaisista "pikkupränteistä" huolimatta; onhan kaikissa kilpailuissa aina vastaavanlainen takaportti säännöissä, mutta silti hyvää pelihenkeä on noudatettu. Nyt kyllä voi lanseerata uuden sanonnan kusettajille: "Se teki Serlat!" Ja voisivat edes anteeksi pyytää kuten aikuiset ihmiset tekee kun töpeksii, mutta edes sitäkään ei heru, mikä tekee vielä entistäkin kiukkusemmaksi.
kissafani

#11 Re: Voi veljet

07.02.2012 01:50

Se blogi taitaapi kuitenkin olla yksityishenkilön blogi.

"eläinrääkkäysvideokin" on elokuvasta nimeltä Bad boy bubby.

Itseänikin harmittaa miten tässä kävi, mutta minusta on myös lapsellista mustamaalata toisia kohteita.

 

 

Jaaha

#12 Ei pysty tajuamaan

07.02.2012 02:06

Ei pysty tajuamaan tätä porua mikä asiasta on syntynyt. Eikö jengi tajua että provosoitte toinen toisianne? Vaikkakaan kilpailun lopputulos ei ehkä mielytä kaikkia, niin se on toteutettu sääntöjen mukaan. Säännöthän ovat kaikkien saatavilla, ja jokaisen äänestäjän tulisi lukea ja hyväksyä ne ennen äänestämistä, eikö vain?

Tottakai se ketuttaa jos on asennoitunut saamaan 5000€ ja saakin VAAN tuhat. Mutta eikö tonni oo parempi kun ei mitään? Ymmärtääkseni ketään ei kuitenkaan nostettu jonon hänniltä saamaan sitä tonnia tai varsinkaan viittä. Jos en ihan väärin muista, niin ehdotuksia tuli (Serlan sivujen mukaan) 459. Tuskin se 459. ehdotus siellä listassa sai rahaa, vaan kuitenkin palkitut valittiin parin-kolmenkymmenen eniten ääniä saaneen joukossa. Eli täten kyllä äänet vaikuttivat, ne selvästi rajasivat tuomariston valintaa pienentäen joukkoa selvästi.

Mitä tulee Tikkutehdas kiistaan, niin yksityisten ihmisten blogit tuskin edustavat Tikkutehtaan näkökulmaa. Video josta ilmeisesti puhutaan on muistaakseni jostakin leffasta otettu, en muista mistä. Ja edelleen se tai mikään muukaan blogeista kaivamanne materiaali EI edusta tikkutehtaan näkemystä, näinhän he itse kerkesivät jo kirjoittamaan Serlan seinälle.

Kommenttiin että "Ja äänestämiselle oli ikäraja 18v. Rullalautailijat ovat kai sitä nuorempia" voisi jättää sivuuttamatta. Miksi Rullalautailijat olisivat sitä nuorempia? Yhtä hyvin voisin todeta että kaikki koiranomistajat ovat nuorempia. Tuskimpa kovin monella alaikäisellä on taitoa tai motivaatiota käyttää tunteja rakentaen betonista harrastuspaikkaa KAIKKIEN tarpeisiin.

Ja rahojen pitäisi mennä eläinkohteille, koska ihmiskohteet voivat hakea rahoitusta muualta? Mikseivät eläinkohteet voi. Tampereella skeittarit ovat vuosia toivotta hakeneet rahaa ties mistä - tuloksetta. Ja äänestämiselle oli ikäraja 18v. Tuukka Välimäen kolumni (linkki ohessa) käsittelee asiaa hieman enemmän, päättäen että "skeittipuisto olisi sijoitus Tampereen tulevaisuuteen" http://aijaa.com/v.php?i=000059265557.jpg

Asiaan: Serlan boikotointi tuskin auttaa ketään, ehkä se lievittää omaa pahaa oloa, tiedä häntä. Pidämme varmasti kaikki eläimistä ja monet meistä kokevat tulleensa harhaanjohdetuksi. Mutta entä toiset jotka vannovat solidaarisuuden nimeen - eikö toisaalta ole hyvä, että moni kohde sai sen tuhat euroa ja pystyvät ehkä sen toimin polkaisemaan omaa, varmasti yhtä arvokasta, toimintaansa eteenpäin? On tuskin yhtä oikeaa vastausta siihen, onko isompi könttäsumma rahaa jollekkin tietylle yhdistykselle parempi kuin jakaa sama potti monelle pienemmälle. Tätä on puntaroitu iät ja ajat esimerkiksi kehitysyhteistyön merkeissä hieman isommilla summilla.

Vielä tyhmempää on viimeaikainen vastakkainasettelu. Olkaa iloisia niistä rahoista joita saitte. Menkää ulkoiluttamaan koiraanne kesällä tikkutehtaan ympäristöön ja katselkaa kun tällä rahalla saadaan jotain konkreettista aikaiseksi.

Epäilen vahvasti, että raha ei mene viinaan ja röökiin niinkuin joku kehtasi jo väittää, vaan että koko rahalla saadaan yksi tampereen parhaista, ja etenkin pitkäaikaisimmista, lautailupaikoista. Sellainen mitä kaupunki on luvannut, muttei lupauksistaan huolimatta ole toteuttanut. Ja siinä kilpailussa (=lupauksessa) ei ollut pienellä präntättyä tekstiä. Voiko joku tehdä facebook-ryhmän, missä boikotoi Tampereen kaupunkia?

Loppupeleissä Serla jakoi kuitenkin 50 000 Euroa, vaikkakin mainostaakseen itseään (jonka se on tehnyt erittäin onnistuneesti. Huonoa mainostahan ei kuulemma ole, varmasti Serla on näkynyt lehdissä ja netissä ja nimenä jäänyt kuluttajien mieleen), mutta kuitenkin kaikki kohteet olivat hyviä ja saivat "ilmaista rahaa". Eikö voitaisi kaikki olla tyytyväisiä ja iloita myös toisten puolesta, sen sijaan että ruvetaan jauhamaan sitä shaibaa? Lisäksi hyvä teko -kampanja ja sen jälkipuinti on saanut monet nauramaan useaan otteeseen. Yrittäkää lukea näitä muiden silmin, ja miettiä kuinka naurettavalta tämä kaikki vaikuttaa ulkopuolisista.

(P.S. jotten jatkaisi provosoivaa linjaa, tämä olkoon ainut kommenttini. En halua päästää muita provosoimaan itseäni ja liittymään samaan idioottien rintamaan jotka antavat johtaa itseään yhä syvemmälle tähän suohon).

Vieras

#13 Re: Ei pysty tajuamaan

07.02.2012 02:44

#12: Jaaha - Ei pysty tajuamaan

Kiitos kommentistasi. Emme ole moittineet ehdoin tahdoin ketään Serlan kisan toista järjestöä/yhdistystä. Jos joku ylilyönti on tapahtunut, pahoittelen meidän kaikkien puolesta. Se ei ole ollut ryhmämme tarkoitus. Olemme vilpittömästi onnitelleet voittajaa mm. Serlan sivulla. Sekä onniteltu kisan muita palkittuja, emme siis ole vihaisia kisaan osallistuneille ryhmille/järjestöille, vaan kiukkumme on suoraan kohdennettu Serlaan, sen raatiin, joka kisan ratkaisi tällä kummallisella tavalla. (suurin osa näistä kisailijoista on tosi hyviä ja asiallisia järjestöjä, silmiini siellä osui ainoastaan muutamia äänestyskohteita, joiden olemassa olon järjestönä kykenin kyseenalaistamaan ja näin teki varmasti myös Serla ja nämä samaiset kisaajat yltäneet moniinkaan ääniin)

Ryhmä jonka perustin, on pahan mielen ilmaisuun tarkoitettu ryhmä, jonka katsoin aiheelliseksi perustaa, juuri tuon kisan vuoksi, jonka lopputulos oli minulle pettymys. Kisassa annettiin ääniä yht. reilut 31.000 ja näistä äänistä, yli 11.000 meni näille kahdeksalle järjestölle, jotka olivat TOP 10:ssä. Äänestettäviä kohteita oli yli 400, näin kertoo Serla, Ja näkyi niitä äänestyskohteita olevan huima määrä.  Kävin mielenkiinnon vuoksi katsomassa väliaika tietoja kohteesta, jota äänestin, (joka oli eläinyhdistys ja sijoittui melko hyvin, mutta ei kärkeen.)  Tässä vaiheessa ihmetykseni oli suuri, kun lopputulos julkaistiin ja kaikki eläinsuojelu kohteet poistettiin 5000euron poteista. Serla on ilmoittanut poistaneensa tupla äänet ja kertovat käyttäneensä manuaalista-, että sähköistä laskutapaa.

Mutta sääntöjen muutos kisan jälkeen ihmetyttää, se ihmetyttää kovasti. Mitä tulee Serlan boikotointiin, sekään ei ole ryhmämme tarkoitus, boikotti on jokaisen henkilön yksityisasia.

tsaija

#14 joo

07.02.2012 05:52

kyllä ne säännöt tuli luettua, mutta en nähnyt niissä mitään poikkeavaa.
Kaikissa nettikilpailuissa on se sama kohta, missä pidätetään oikeus muutella sääntöjä.
Käytännössä niin ei kuitenkaan toimita sillä se on hyvän tavan ja -kilpailuhengen vastaista ja jätetty vain takaportiksi mahdollisten virhetilanteiden korjaamiseksi.
En ole kuullut että mikään firma olisi oikeasti tuota pykälää joskus käyttänyt ja vielä näin räikeällä tavalla. Ei sellaista saa päästää läpi sormien, kohta ne tekee kaikki muutkin samoin.
Lisäksi itse mainos oli harhaanjohtava, mikä on rikos.
Piku

#15 onko se nyt

07.02.2012 07:41

muka joku ihme että ihmiset suuttuu tällasesta toiminnasta? Moni tuttuni on suuttunut vaikkei edes osallistunut koko kisaan, kyllähän kaikki oikeudentajuiset ihmiset näkevät tässä epäkohdan.
Mikäs se sellainen äänestys on, jossa äänille annetaan eri arvoja, jonkun ääni ei ole yhtä arvokas kuin jonkun toisen? Itse äänimäärä on sivuseikka. Sehän on jo kunnianloukkaus.
Tyhmä EI tuosta suutu.
Ja te jotka vastustatte ja yritätte kovasti tukkia meidän suut provoilullanne ja halveksimalla, mitä ihmettä se teiltä on pois jos me käydään tätä taistoa?
Haiskahtaa osakepapereilta..

Vieras

#16

07.02.2012 09:07

Eläimethän ne eniten sitä suojelua tarvitsee. On hienoa että jotkut näkee kovasti vaivaa eläinsuojeluun. Joten yhdyn tähän addressiin 100 prosenttisesti.

Vieras

#17 Kyllä tässä nyt

07.02.2012 09:22

johonkin tosi arkaan kohtaan on nyt sohaistu kun netistä ei löydy yhtäkään Serla-aiheista keskustelua.
Ikäänkuin yksikään tässä maassa ei olisi aiheesta keskustelupalstoilla koskaan hiiskunut.
Miksi näin massiivinen sensuuri-kampanja, jos kerran kaikki on ok? Täähän on jo kuin josain neuvostoliitossa. Tai kiinassa. Ihan uskomatonta!

Vieras

#18

07.02.2012 11:21

Serla serla ! Jos ei tapahdu mitään, löytyyhän noita muitakin merkkejä :)
vieras

#19 Boikotti

07.02.2012 17:33

Jako oli asiaton, Serlan omien sääntöjen vastainen. Oli sitten kyse eläinkohteista tai muista, 10:lle ensimmäiselle kuuluu 5000 euroa. Kun kyse on eläimistä, tilanne on vielä surkeampi, koska eläinsuojelulait Suomessa ovat mitä ovat.

Asia pitää saada näkyviin, joten adressi on hyvä juttu. Sen lisäksi haastan kaikki Serlan vilpistä ärsyyntyneet Serla-boikottiin. Tiedän omasta kulutustavastani että eläinsuojelukysymykset ovat omaa ostotottumustani muokanneet luonto- ja eläinystävälliseen Serlaan. Eläinsuojelusta kiinnostuneita ihmisiä on Suomessa paljon, joten yhdessä voimme boikotillamme vaikuttaa.

Vieras

#20 get bend

07.02.2012 19:23

hienoa!! Syöpänuoret jäivät listalla viimeiseksi. Upeaa nähdä, miten suomalaisella on prioriteetit kohdallaan.
kakkamooses

#21 Re: get bend

07.02.2012 20:22

#20: - get bend

Juuri näin, siistiä. Mustille kusipostia ja punakassitikoille suojelualueita sillä aikaa kun ihmisiä kuolee leikkausjonoihin.

Tämä on tätä viherhippi-sukupolvea, rikas isi ja rikas äiti, ajattelemaan ei ole koskaan tarvinnut oppia niin prioriteetit todellakin vinossa.

Sitten olisi varmasti äänestetty ihmiskohdetta jos siellä olisi ollut sukupuolenkorjausleikkausrahasto kohteena. Tai maahanmuuton lisääminen.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

07.02.2012 22:29


Valitse nimimerkki

#23 Tarkennusta

07.02.2012 23:38

- syöpänuoret oli yksityishenkilö ja jäi siksi ilman lahjoitusta.

- Ihmiset selvästi nyt halusivat äänestää kohteita, jotka mielellään jätetään yhteiskunnan tukien ulkopuolelle, elikä nuorten harrastukset ja eläinsuojelu.
Muita me kyllä tuetaan verovaroillamme, emme toki tarpeeksi, mutta kyllä nuoret ja eläimet aina muita selvemmin jätetään kaiken tuen ulkopuolelle.
Siinä mielessä ihan oikeat olivat kärjessä, mutta toinen kohderyhmä saikin tylyä kohtelua.

- Säännöissä luki ja lukee edelleen, että mahdollisista sääntömuutoksista ILMOITETAAN, mutta missään vaiheessa EI ilmoitettu, vaan muutokset selvisivät vasta kun valmis tulos näytettiin.

- Monia loukkaa se että vain koska kohderyhmä oli eläimet, annettu ääni koettiin vähempiarvoiseksi äänimäärästä huolimatta.

- Lisäksi eläinkohteet niputettiin kaikki samankaltaisiksi, vaikka isomman potinkin voittaneissa on keskenään samankaltaisia kohteita.

Vieras

#24

07.02.2012 23:54

kyllä se niin vaan on.. et lupaukset on lunastettava.. jos ei pysty pitää lupauksia..ni ei pidä haukata liian isoa palaa..
Kohteen nelijalkaiset ystävämme tarvii luvatun rahan ja se on niille tärkee!!!!!
vieras

#25 Re: get bend

08.02.2012 02:19

#20: - get bend

Eihän toisen pitäisi olla toiselle uhka? Eikö ole hienoa että ihmiset yleensä välittävät?

WWF lanseerasi muutama vuosi sitten kampanjan "Koko maailmaa et voi pelastaa, mutta palasen voit".

Itse olen jo aikoja sitten ymmärtänyt, etten koko maailmaa yksin pysty pelastamaan, mutta monista ihmisistä syntyy isompi virta ja kun jokainen priorisoi itselleen tärkeimmät asiat, saadaan apua kaikille. Olen vuosia tukenut eläinsuojelua ja sotaveteraaneja ja on hienoa, että esim. sinä tuet syöpälapsia. Apua pitäisi saada niin monelle, joten tuntuu ahdistavalta, että ne jotka yleensä välittävät, alkavat kiistellä kohteiden paremmuudesta.

Tässä äänestyksessä eri eläinsuojelukohteet saivat eniten ääniä. Ihmiset ovat tukeneet kampanjaa eri lähtökohdista ja olisi vähintään kohtuullista, että rahat jaetaan tulosten mukaan eikä mielivaltaisesti arpoen. Ei eläinten kärsimys ole ihmistä helpompaa.