Vastustamme Savon Sotilassoittokunnan lakkautusta!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vastustamme Savon Sotilassoittokunnan lakkautusta!.


Vieras

#26

10.02.2012 18:03

Seutukunnalle tärkeä kulttuurinen ja nimenomaan musiikillinen soittokunta. Hirvensalmen nuorisostakin on muutama lähtenyt sotilasmusiikin alalle leipäänsä tienaamaan. Rakennettakoon maavoimien soittokunta Savon Sotilassoittokunnan yhteyteen.
Sakari Pipatti

#27 Sotilaspoika

10.02.2012 18:20

Jo pikkupoikana 50-60 luvuilla lauloin kymmeniä kertoja sotilassoittokunnan säestyksellä Sotilaspoikaa Sotilaskotijuhlissa, kun opettajani, sotilaskotisisar minut sinne vei. On ollut kunnia laulella aikuisena samoja lauluja, viimeksi viime vuonna, Mikkelin Sotilassoittokunnan säestyksellä. Kunnioitukseni heille ja paheksuntani lakkauttamisaikeille.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

10.02.2012 18:21


SOTILASSOITTAJA EVP

#29 Re:

10.02.2012 20:34

#1: -  

 Viis  jazzista,mutta sotilasmusiikki on aina ollut maakunnassa merkittävä henkisen maanpuolustuksen tukipilari.

Savossa sotilasmusiikki on koettu tärkeänä osatekijänä me-hengen luojana ja sotilasmusiikkikonsertit ova lähes

aina soineet täysinäisille katsomoille.Ei kannata lakkauttaa toimivaa ja kansalaisille tärkeää,mutta säästösyistä

merkityksetöntä organisatiota.


Vieras

#30

11.02.2012 10:29

Näyttelijänä ja taiteilijana olen saanut olla osallisena Savon Sotilassoittokunnan taidollisessa osaamisessa.Lastenkonserttien-ja teatterityön produktioissa sekä opetustyössä.Soittokunta on elintärkeä koko Maakunnan ja Mikkelin alueen Kulttuurissa ja musiikillisessa näkyvyydessä.

Vieras

#31 Sotilasmusiikin alasajo!

11.02.2012 17:03

Koko sotilasmusiikkialaa ollaan ajamassa alas rankalla kädellä. Mitään muuta toimialaa ei kohdella puolustusvoimauudistuksessa yhtä rajusti. Kolmestatoista soittokunnasta lakkautetaan seitsemän siis yli puolet, josta johtuen noin joka kolmas sotilasmuusikko on vaarassa joutua kilometritehtaalle. Tällä kaikella puolustusvoimat säästää noin kaksi prosenttia koko säästövelvoitteesta.
Kaiken lisäksi on pakko todeta, että uusien soittokuntien sijoituspaikoissa paistaa vahvasti läpi toimialajohdon kokoonpano. On valitettavasti oletettavaa, että ihmiset jotka ovat istuneet suunnittelupöydän ääressä saivat suuret soittokunnat uudessa organisaatiossa. Kaikki tämä on valmisteltu täysin salassa kuulematta kenttää lainkaan, jopa osa soittokuntien päälliköistäkin on pidetty täysin pimennossa. Tämäkö on sitä yhteistoimintaa ja hyvää työnantajapolitiikkaa?

Harri Nyyla

Vieras

#32 Sotilassoittokunta Mikkeliin

13.02.2012 10:40

Maavoimien esikunnan tulee pitää huoli siitä, että Savon Sotilassoittokunta jää Mikkeliin.
action

#33 urpojen aika

14.02.2012 02:02

Ei muuta kuin viikate heilumaan. jää niitä tänne riittävästi. vai vaihdatteko rynkyn tuubaaan tai hornetit purjekoneisiin??

Vieras

#34

14.02.2012 10:15

Laitettakoon alulle vaikkapa rahankeräys, jotta voitaisiin viedä soittokuntaa edes vielä vuosi eteenpäin kulujen osalta
JR

#35 Jori Realismi

14.02.2012 20:47

Nämä vaikeat rakennemuutokset olisi pitänyt toteuttaa jo vuosia sitten. Tilanne aina vaikeampi mitä pidempään viivytellään. Nyt asia lähti pontevasti puolustusvoimien omista tarpeista tehostaa rakennetta ja lopputulos nähdään muutaman vuoden päästä! Todennäköisesti kaikki tyytyväisiä, vaikka nyt juuri sattuu!

Vieras

#36

17.02.2012 15:14

Kyllä Mikkeli soittokunnan tarvitsee
yksi kaikkien puolesta

#37 Soittokunta rules

17.02.2012 15:16

Ei enää poisteta työpaikkoja
SEIJA SOITTO

#38 SEIS!

18.02.2012 12:39

Tällaiselle HETKIPOLITIIKALLE, SUHDANNEPOLITIIKALLE, KAUSIPOLITIIKALLE on pantava piste vaalissa 28.10.2012.

SUOMEN ITSENÄISYYTTÄ JA
KUNNALLISTA ITSEHALLINTOA
ei tule vaarantaa koskaan, ei milloinkaan. Ne ovat pysyviä perusarvoja, pyhiä ja koskemattomia kaikkina aikoina, erityisesti vaikeina aikoina ne kantavat, auttavat jaksamaan äärimmilleen. Vielä kun niitä harjoitellut joukko tukee kauniilla sävelillä vieläsilloinkin kun saapuu yö.
LUJEMPAA...

#39 SOITTAKAA

18.02.2012 19:36

Vielä silloinkin kun teidän edessänne esirippu sulkeutuu. Kansa kuulee sittenkin asianne. Ei tällaiselle hetkipolitiikalle pitäisi loppuarvosanaa antaa mutta väliarvion paikka on kunnallisvaalissa 28.10.2012.
Jurpo

#40 Sivusta seuraaja

18.02.2012 20:49

Enpä tunne kaikkia taustoja miksi näin on esitetty, mutta se ei muuta sitä että tehostamistarvetta löytyy tältäkin sektorilta.

Säästöt tulevat siitä, että henkilöstöä vähennetään, eipä juuri muusta!

Ja onhan vielä mahdollisuus elvyttää ja tukea myös vapaaehtoistoimintaa musiikkipuolen tarjonnassakin.Eikös niitä ole olemassa jotain MPK ry:n siipien alla olevia harrastepohjalta toimivia kokoonpanoja?

Pikku vapaaehtoispumppuja kasaan sinne tänne, niin pidetään mummot ja vaarit tyytyväisinä.

Sitten kun tarvitaan paukkua enemmän, niin kaiketi tässä maassa vielä jossain kolkalla on KUNNONKOKOISIA armeijan bändejä, jotka sovitaan hyvissä ajoin tulemaan antamaan musiikkipanoksen suuremmissa maanpuolustuksellisissa tilaisuuksissa savossa.

Vieras

#41 Puolustusvoimat ja harrastelu!

19.02.2012 09:28

Lienee kai aivan selvää, että Puolustusvoimissa työskentelevät ammattilaiset eivät ole korvattavissa harrastelijoilla. Näin on myös sotilasmuusikoiden osalta. Tällainen haihattelu on syytä lopettaa ja jättää omaan arvoonsa.

Harri Nyyla

Vieras

#42 Re: Uskomatonta

19.02.2012 09:49

#19: Järki hoi! - Uskomatonta 

 yhdyn edellisen kirjoittaneen kysymyksiin.


Vieras

#43

19.02.2012 11:44

Puolustusvoimain parasta pr-toimintoa ollaan ajamassa alas!!! Voi KELE!!
Jurpo

#44 Re: Puolustusvoimat ja harrastelu!

19.02.2012 17:30

#41: - Puolustusvoimat ja harrastelu!

Nyt on kaiketi kyse kuitenkin resursseista eikä siitä etteikö sotilasmuusikoiden esittämää musiikkia olisi ihan viihdyttävää kuunnella!Jos ei ole mahdollista pitää ihan näin laajalti tätäkään bisnestä pv:ssa niin luodaan kuitenkin edellytyksiä muulla tavoin toteutetulle musiikkitarjonnalle savon suunnalla. Ja jos nyt jostain suunnalta saa aina välillä kunnon kokoisia armeijan bändejä vierailemaan, niin sehän on jo riittävä peruskäyttäjän elämään. Niitä kuulemma kuitenkin jää muutama tänne Suomen niemelle. On aikas paljon pontevamman näköistä ja kuuloista kun bändi on tarpeeksi suuri, niin kuin vähän isomman maailman malliin, mitä on joskus päässyt seuraamaan.

Ja aika pieni osa erottaa harrastelijat ammattilaisista kun ääntä vaan riittää!


Vieras

#45

21.02.2012 12:17

Puolustusvoimien toiminnassa ei ole montakaan sellaista osa-aluetta, jonka suuri yleisö rauhan ajan oloissa voisi myöntää palvelujen tuottamiseksi. Sotilassoittokunnat ovat puolusrtusvoimien tuottamia korkeatasoisia kulttuuripalveluja. Savon Sotilassoittokunta on erinomainen ammattiorkesteri, jolla vuotuisesta esiintymismäärästä päätellen on paljon enemmän kysyntää kuin monella ns. iskelmä- tai pop-tähdellä. On järjen vähyyttä lakkauttaa näin hieno ja perinteikäs soittokunta, joka toiminnallaan pitää puolustusvoimia ja maanpuolustusta esillä Etelä-Savossa ja myös naapurimaakunnissa.
JK: Savon Sotilassoittokunnan univormut ovat tyylikkäämmät väritykseltään kuin Kaartin kuin Ilmavoimien soittokunnan.
Hartsa

#46 nyt ollaan väärällä polulla

22.02.2012 18:20

Verovaroilla toimiva orkesteri ei saisi alkaa kilpailemaan missään olosuhteissa edellisen kirjoittajan mainitsemien iskelmä ja poptähtien kanssa. Ei reilua omalla riskillä toimivien taiteilijoiden suuntaan. Kaikki pitää lähteä työnantajan (puolustusvoimat) tarpeesta, joka mitä ilmeisemmin on nyt toteutumassa toiminnan valtakunnallisen tehostamisen muodossa.
Tulkku
Vieras

#47

22.02.2012 22:54

Älkää viekö Etelä-Savosta elämää ja elävää puhallinmusiikkia. Kulttuuria Suomeen tasapuolisesti!

Vieras

#48

23.02.2012 18:48

Savon Sotilassoittokunta, aikaisemmalta nimeltään Mikkelin varuskuntasoittokunta on toiminut Etelä-Savolaisen musiikkielämän yhtenä kivijalkana sen muusikoiden osallistuessa vuosikymmenten ajan Mikkelin Musiikinystävät r.y:n orkesteritoimintaan muodostaen pääosan orkesterin puhaltajista. Se työpanos on omalta tärkeältä osaltaan pitänyt Mikkelin orkesteria, Suomen 3. vanhinta yhtäjaksoisesti konsertoinutta orkesteria yllä. Toisin sanoen myönteinen vaikutus etelä-savolaiseen musiikkielämään on ollut kiistaton. Mikkelin orkesterin muuttuminen rungoltaan 12 -jäseniseksi ammattijousiorkesteriksi muutti orkesterin työtapoja, silti yhteistyötä on jatkettu hedelmällisesti. Tulevaisuudessa on nähty vieläpä lisää yhteistoimintamahdollisuuksia. Mikkelin musiikkielämä saa olla ylpeä myös Mikkelin Oopperayhdistyksen tuottamista lukuisista oopperoista, joiden toteutuksessa soittokunnalla on ollut merkittävä rooli. Myös sen muusikoiden opetustoiminta on Mikkelin musiikkiopistossa ollut todella merkittävää.
Näyttää siltä, että lakkautuspäätös on tehty tutkimatta ensin, mitä vaikutuksia se aiheuttaisi. Vaikutukset ovat mielestäni kulttuurisia, eikä sellaista voi pelkästään taloudellisilla mittareilla mitata. Y.P.
HM

#49 Nyt vaan...

02.03.2012 21:57

kun tuntuu noita musiikkihommia riittävän muutenkin niin niiden kimppuun vaan suurella innolla tai sitten repun pakkaushommiin ja sinne missä on yksiköitä vielä jäljellä Puolustusvoimissa.
Niin sitä yksityiselläkin sektorilla mennään töiden perässä!!

Vieras

#50

04.03.2012 13:04

Näyttää olevan aivan pakko lopettaa kaikki vähänkin sivistävä ja taiteeseekin liittyvä toiminta Suomenmaasta, niin mitäpä tehdään enää soittokunnalla kun kaikki varuskunnatkin on lakkautettu.