Ei ampumarataa Lapuan Ruhan kylään

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ei ampumarataa Lapuan Ruhan kylään.

Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta

#26 Nyt pitää laatia kiireellä muistutuksia kaupungille

26.02.2012 17:36

Te kaikki, jotka ootte kaupungilta kuulemiskirjeen saaneet, laittakaa nyt HERTTIN TÄHÄREN vastinekirje ympäristölautakunnalle. Ellei näitä muistutuksia tehdä, voidaan asia tulkita taas kaupungin taholta hyväksymiseksi. Kynät heilumaan, tehkää vaikka yhteisiä. Tämä on nyt äärimmäisen tärkeä huolimatta siitä, että addressikin toimitetaan kaupungille.

Vieras

#27 pöh..

27.02.2012 15:45

minoon vanahan radan takana ollu marjas,ei pelijättäny ja ei eksynykkää,ku kuuluu paukes :D
jep jep

#28 jep

27.02.2012 19:45

nythän ampumararan voi ilmanmuuta rakentaa ruhaan.sehän liitetään pian seinäjokeen

Vieras

#29 Re: jep

28.02.2012 12:39

#28: jep jep - jep

Sen voi kuules rakentaa muuallekin kuin ruhaan. Tai paranneltakoon vanhoja. Jos ihmiset niin laiskoja ovat, etteivät jaksa lähteä Ilmajoelle tai Kauhavalle ammuskelemaan, ei tarvitse ampua sitten lainkaan.

c",

#30 Re: jep

28.02.2012 13:01

#28: jep jep - jep 

 Mitä turhaa rakentaa, Seinäjoella on jo oma hyvä ampumarata valmiina, Joupiskan takana. Ei muuta kuin sinne kaikki Lapualaiset ja muutkin harrastamaan. Turha noita ratoja on joka pitäjään perustaa...

Laajennetaan jo vamiina olevia!


Vieras

#31 Ammunta olisi kuin taivaallista sotaväkeä !

29.02.2012 00:21

Rata Kivimäelle tulisi 95 metrin korkeudelle merenpinnasta, kun kyläasutus 3-4 kilometrin etäisyydellä Nurmonjokilaaksossa on 35 metrin tasolla. 60 metriä korkeammalta lähtevä melu on taivaallista soittoa! Ampumamelun on tutkimuksissa todettu häiritsevän vielä 10 kilometrinkin etäisyydellä.
paikallinen akka "tulilinjalta"

#32 Re: Mistä pienet haulit on tehty....

29.02.2012 16:15

#22: Karhunkaataja -

...lyijystä,sinkistä, kuparista, antimonista, nikkelistä ja arseenista, niistä pienet haulit on tehty.  Kannattais noin faktatietona lukea AMPY-työryhmän  (Ympäristöministeriö) raportti näistä ampumaradoista.  Teräskuulista ei siinä puhuta mitään, nehän on pakollisia vesilintuja ammuttaessa. Paikallisena vastustajana voin kertoa, että on voimassa edelleen luvat haulikolle ja pienoiskiväärille, hirvikiväärin myin pois, kun lopetin hirviporukassa olemisen. Lähialueiden radoilla on käyty ampumassa.  Kyllä rata saa Lapualle tulla muttei Ruhaan.  Ruhassa  arvostetaan ja edellytetään asumismukavuutta, rauhaa ja luonnon suojelemista .  Eikä täällä kotipihoissa ammuskella, ei siihen ole kellään tarvetta, muuallapäin voi olla. Tälläinen ratahanke ei ole vain ruhalaisten tuska. Kyllä muuallakin on taisteltu ja tullaan taistelemaan samaa asiaa eli luonnon tuhoamista, meteliä ja muuta haittaa vastaan. Eli sen oman kodin puolesta.  Lapuan kaupungin strategia on viihtyvyys, asumismukavuus ja turvallisuus.  Saa nähdä, jääkö vain sanojen helinäksi...

isän kotitalo

#33 Re: No voi kyynel

29.02.2012 19:28

#4: - No voi kyynel

Helsinkiläinen, juuret Ruhassa, vastustaa!

Merkel

#34 no niin

29.02.2012 20:19

Täällä sitä taas ne samat henkilöt vastustaa, jotka vastustaa aina kaikkea ja niin muka tietävät varmasti.Eh dottomasti kunnon ampumarata lapualle.

Vieras

#35 mitä jos asuisit itse

29.02.2012 21:29

haluaisiko Merkel itse asua ampumaradan naapurissa?
Merkel

#36 ei haittaa

04.03.2012 20:18

Ei minua pauke ja mopo pojat häiritse

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

04.03.2012 22:10



Vieras

#38 Re: ei haittaa

06.03.2012 20:41

#36: Merkel - ei haittaa

"Tyhjät tynnyrit kolisevat eniten", mitään järkeenkäypää ei sulla ole sanottavaa.  Mut ainahan pitää joukossa olla idioottejakin.

........ Kesä..........

#39 Re: No voi kyynel

10.03.2012 10:08

#4: - No voi kyynel

Meidän kesäpaikka on siellä

Jytkettä piisaa

#40 Melumittaukset tehty pikkuaseilla

11.03.2012 19:59

Melumittauksissa käytetty haulikkoa 12/70, kun yleisesti nykyisin ammutaan järeämmällä 12/75 aseella. Myös kivääreitä löytyy isompikaliberisia kuin testeissä on ammuttu. Odottakaapa kun Nammo kokeilee tosi isoilla "norsupyssyillä" patruunoitaan. Silloin on tosi sodan tuntua Ruhan kylässä. Näistä Nammon koeammunnoista ei melumittauksissa puhuta mitään. Testit saadaan näyttämään miltä halutaan.
Asko Hakomäki

#41 Voi tätä harhakäsitysten viidakkoa !

13.03.2012 09:58

On tietenkin hauskaa puhua muunneltua totuutta nimimerkin takaa mutta sano sama omalla nimellä.
Ensiksi muistuttaisin, että Nammoa on turha sekoittaa tähän hankkeeseen ja radan käyttöön; se testaa omat tuotteensa omilla testiradoillaan tehdasalueellaan ja ulkoradoillaan. Lisäksi se on monikansallinen yritys, ei Suomen valtion omistama.
Toiseksi: Istassa oleva ampumarata joutui hakemaan ympäristölupaa siinä vaiheessa, kun kaikki Suomen ampumarataluvat yhdenmukaistettiin ja jokaiselle toimivalle radalle oli oltava lupa. Naapurustolain perusteella lupaa ei myönnetty. Ainoa radasta valittanut henkilö osti talon radan vierestä muutamia vuosia sitten. Kaupantekohetkellä myyjä oli ilmoittanut ampumaradasta ( ja lapualaisena ostaja tiesi tasan tarkkaan, mihin oli muuttamassa) ja silloin oli vastaus kuulunut: Ei haittaa! Jostain (väri)syystä nyt haittaa.

Kolmanneksi: Melu !! Aseen ääni muodostuu suupamahduksesta, eli ruutikaasujen purkautuessa paineenalaisena piipusta. Ei ole oleellista merkitystä, onko haulikon kaliberi 12/70 vai 12/76 vai 12/89 vai 10/89. Rata-ammunnassa käytetään patruunaa 12/70. Myös lataus on rajoitettu, eli lyijykuorma on rajattu 24 g tai 28 g haulia. Kiväärin pamaus on taajuudeltaan korkeampi ja muutenkin kovempi. Käsiaseiden äänitaso johtuu lyhyestä piipusta ja aukeavasta lukkokoneistosta, mitä kautta osa äänestä purkautuu.
Mäki-Muilun alueella asuvat ovat huolissaan paukkeesta ja alueensa viihtyvyydestä. Jos rakentaa talonsa valtatien varteen, joka on yksi Suomen vilkkaimmista , ei ensisijainen kriteeri asuinpaikkaa valittaessa ole olut maaseudun rauha. Ajoneuvoliikenteen melu vt 19:llä on sitä luokkaa, että se peittää alleen asuntoalueella ammunnasta johtuvan melun. Tämä on tosiasia. Lisäksi pelkäätte harhaluoteja. Teidän paikalla asuessani pelkäisin ennemminkin vaarallisia kemikaaleja kuljettavan rekan tai junan onnettomuutta.
Ja vielä yleisesti. Jos aluetta halutaan kehittää ja rakentamisastetta kasvattaa tullaan alueelle jossain vaiheessa laatimaan yleiskaava ja valmistelun aikana rakentaminen tapahtuu poikkeusluvan perusteella aivan samoin kuin Nurmossa Ruuhikosken takana olevalla alueella.
Olen itse pistoolilajien kilpa-ammuntaa harrastava ja saanut käydä eripuolilla Eurooppaa kilpailemassa ja Suomi on ainoa maa, jossa ampumaradan löytää jostain kinttupolun päästä keskeltä korpea. (Ellei siellä ole liito-oravaa tai tikkaa tai jotakin muuta erittäin suojeltavaa). Milano, Zielona Gora (150 000 asukasta), Bordeau , Tukholma, Oslo (Holmenkollen) Näissä vaatimattomissa kirkonkylissä ampumarata sijaitsee kaupungissa. EIKÄ SE HÄIRITSE KETÄÄN.
Olen myös Ruhan metsästysseuran jäsen ja kuulun hirviporukkaan. Kyseisellä alueella en ole törmännyt laajaan yleisömassaan joka marjastaa samassa mäessä päivästä toiseen enkä ole jäänyt myöskään ulkoilijoiden jalkoihin. Ainut asia mikä häiritsee on rekkojen ulina, joka peittää alleen vähänkin kauempana haukkuvan koiran äänen. Suomi on onneksi vapaa maa, jossa saa esittää mielipiteitä puolesta ja vastaan. Mutta pysytään tosiasioissa.

Vieras

#42 Re: Voi tätä harhakäsitysten viidakkoa !

13.03.2012 20:46

#41: Asko Hakomäki - Voi tätä harhakäsitysten viidakkoa !

RATA LAPUAN KESKUSTAAN, NIIN EI HÄIRITTE KETÄÄN, HUHDANNEVA ON HYVÄ PAIKKA, JUNAN UJELLUS PEITTÄÄ ÄÄNET.

EIKÄ OO KINTTUPOLUUN PÄÄS, TUSKIN KUKAAN SIELLÄ MARJASTAAKAAN. TÄYRELLINEN PAIKKA!

Muuntelematonta totuutta nimimerkin suojista

#43 Re: Voi tätä harhakäsitysten viidakkoa !

14.03.2012 08:51

#41: Asko Hakomäki - Voi tätä harhakäsitysten viidakkoa !

On totta, että valtatiellä on melkoinen liikenne, ja siitä tulee melua. Pääasiassa kuitenkin päiväsaikaan. Iltaisin ja viikonloppuisin se liikenne kuitenkin rauhoittuu huomattavasti. Asun tässä lähellä joten tiedän!

Koskas siellä ampumaradalla ammuskellaan? Oliskohan juuri ne illat (22 saakka) ja viikonloput - näin pääasiassa! Eli ammuskelu kuuluu todennnäköisesti melko hyvin. Ja korkeuserokin on merkittävä - eli ääni ei vaimene samaan tapaan kuin metsäisellä tasamaalla...

Ja voipi olla, että kaikilla vastustajilla ei ole kaikkia faktoja tiedossa, ja monia epäluulojakin varmaan löytyy. Mutta mielestäni on kuitenkin parempi vastustaa hanketta nyt, ennenkuin mitään on vielä tehty. Sitten jos ampumarata joskus valmistuu, niin sittenhän se on myöhäistä... Vahinko olisi tapahtunut ja liikenteen melu vaihtuisi klo 16-17 välissä pyssyn paukkeeseen.

Ja käsittääkseni se pauke Istastakin käsin muutaman kilometrin päähän kuuluu. Ja täällä vastaava pauke olisi vielä kovempaa ja pitemmälle kantavaa korkeuseroista johtuen.

Yritetään pysyä tosiasioissa

#44 Harhakäsitysten viidakosta

14.03.2012 17:21

Mitä se tähän kuuluu, onko Nammo valtionyhtiö tai monikansallinen yritys. Samalla lailla niiden ammunnat pitäisi testata Kivimäessä, eikä omilla testiradoillaan. Maastosta riippuu, kuinka ääni kantaa. Enkä aivan heti usko, ettei aseen järeydellä ja patruunoiden koostumuksella olisi mitään merkitystä äänen suhteen.

On hyvä,että on olemassa naapurustolaki,joka jollakin lailla suojaa ihmisten perusoikeuksia rauhalliseen ympäristöön. Muutenhan tässä oltaisiin täyden mielivallan alla. Se, että tieten tahtoen rakentaa ampumaradan viereen, on eri asia.

Se on kuitenkin tosiasia, että kantatien itäpuolelle ei ampumaradan tulon jälkeen kukaan ei enää omakotitaloa rakenna. Syynä ei ole se, etteikö lupaa saisi, vaan se, ettei melusaasteen takia halua rakentaa. Muutenkin kaavoitus asiassa pitäisi edetä niin, että ensin kaavoitus ja sitten ampumarata, eikä päinvastoin. Ampumarata rajoittaa muuta alueelle mahdollisesti sopivaa toimintaa, joka punnittaisiin kaavoitusprosessin yhteydessä, ja jossa myös paikallisia asukkaita olisi lain mukaan pakko kuulla. Kuka korvaa talojen ja tonttien omistajille ampumaradan tuoman arvonalennuksen?

Harhaluotien pelko on todellinen. Ei se yhtään vähene sillä, että voisi suuremmalla todennäköisyydellä joutua rekka- tai kemikaalionnettomuuden uhriksi. Marjastajat kulkevat silloin, kun marjoja on poimittavissa, ei massoina, eikä kaiken aikaa. Valitettavasti ampujat tulevat kulkemaan massoina ja heidän alleen on todellinen vaara jäädä.

Toisten takapihoille on helppo sijoittaa oma harrastustoimintansa, kun ei itse joudu joka päivä sen seuraamuksista kärsimään. Ruhalaisia ei yhtään lohduta, eikä pelkoja vähennä se, että jossakin Milanossa tai Tukholmassa pistoolirata on keskellä kylää.


Vieras

#45 Re: Re: Voi tätä harhakäsitysten viidakkoa !

14.03.2012 17:28

#43: Muuntelematonta totuutta nimimerkin suojista - Re: Voi tätä harhakäsitysten viidakkoa !

itte asun noin kilometrin pääs isoluoman ampumaradasta ja jos tuvas on räppänät kiinni niin ei pauke sisälle kuulu.

aivan sama vaikka paukutettaas yätä päivää.

ymmärrän kyllä kitinän jos se on perusteltua mutta turhaa narinaa en ymmärrä joka on jotaki olettamusta tai harhaluuloa.

ne jokka ei pysty esittämään sanomaansa toreksi niin pitäköhön suunsa kiinni.


Vieras

#46 Re: Re: Re: Voi tätä harhakäsitysten viidakkoa !

14.03.2012 17:35

#45: - Re: Re: Voi tätä harhakäsitysten viidakkoa !

"...ei pauke sisälle kuulu". Niinpä, mutta ulkona taitaa kuulua... Ja mä ainakin tykkään olla ulkona! Enkä halua todellakaan mennä sisätiloihin pyssynpauketta pakoon.

Ruhan metsästysseuralainen

#47 Lapualais-nurmijärveläinen näkökulma

14.03.2012 20:58

Olen huvittuneena seurannut keskustelua ampumaradan paikasta. Asialla näkyy olevan tosiseikoista mitään tietämätön "viherpeippojen" ryhmittymä, joka haluaa vain aiheuttaa hankaluuksia ampumaharrastajille. Onko ajateltu, miten paljon ohikulkeva juna- ja rekkaliikenne häiritsee ihmisten ja luonnon elikoiden rauhaa? Ovatko Ruhan vartioimattomat tasoristeykset turvallisempia ohikulkijoille, kuin tarkkojen säännösten mukaan rakennettu apumarata? Eikö ole hyvä asia, että ampumista harjoitellaan valvotuissa olosuhteissa? Hyvät harrastusmahdollisuudet saattavat tuoda kuntaan uusia asukkaita ja verotuloja. Erilaiset ampumatapahtumat tuovat myös rahaa kunnan kassaan ja ainakin väliaikaisesti tuoretta sosiaalista elämää. Kyllä on häpeä, jos naapurikunnilla on tarjota asukkailleen oma ampumarata, mutta Lapuan kaupungilla ei. Lapuan päättäjät, älkää antako periksi.
Asko Hakomäki
Vieras

#48 Arvasinkin

14.03.2012 21:09

Ettei kirjoitukseni aukene tai sen ei haluta aukenevan läheskään kaikille; vaan kun sen perinteisen rautalankamallin vääntäminen paperille on vähä hankalaa (varmasti jonkun miälestä helappua, kun kerran aina ollaan eri mieltä) Mielestäni en ollut rakentamassa rataa yhtään mihinkään, halusin vain oikaista muutamia käsityksiä. Tällä palstalla väitetään naama punaisena, että harhaluoteja sataa joka suuntaan ja kaatamalla. Sanonpahan nyt suoraan ja kirjoitan harvaan, että tulisi ymmärretyksi: P A S K A P U H E T T A . Oliskohan niis pikkukyliis radat asutuksen keskellä jos näin olis mitä väitetään vai onko joku tosiaan niin tyhymä jotta luuloo Suames olevan erilaaset ratamääräykset kun maalimalla. (Tuskinpa tätäkään ymmärretään)
Mitä testaamiseen tulee, niin se on kuule desibelimittari joka kertoo minkälainen mökä mistäkin värkistä lähtee, eikä siinä uskomukset auta. Kun mittari viedään kauemmas kohteesta lukemat pienenee, se taas on fysiikan laki se, eikä uskomus. En muuten tiennytkää, että Kivimäki on 60 metriä korkeammalla kun Ruhan kylä; siinähän olis jo laskettelurinteen aineksia.
Mitä sitten siihen liikenteeseen tulee niin koitappa laittaa 19 tie poikki illalla 20.00 aikaan kymmeneksi minuutiksi, niin tiedät, meneekö niitä rekkoja vai ei.
Kuten sanoin aiemmin, on nimimerkin (ja toisten selän) takaa helppoa olla nero mutta tälläinen kirjoittelu ei johda mihinkään, sillä osa kirjoittajista suhtautuu asiaan täysin tunteella ja silloin asian realistinen tarkastelu käy mahdottomaksi. Tämä on psykologinen fakta.

PS. Enkä muutoon oo nähäny oikeen montaa " myydään tontti Ruhasta" ilamootusta leheristä, nii jotta en mäkään jaksa uskua aivan kaikkihin juttuuhin mitä kuuloo ja näköö. (Ei testattu tieto)

Eipäs kiihrytä

#49 Vähän kommenttia

14.03.2012 23:46

Ei taida lapualais-nurmijärveläinen käynyt hetkeen Ruhaas, kun ei tiedä, että täällä on puomit ollut tasoristeyksissä jo vuosikymmenet. Ampumarata viää enemmän asukkahia Ruhaasta kun tuaa. Eikä ruhalaaset ampumarataa vastusta vaan sen paikkaa. Kylälääset ovat toresti huolissansa ympäristöstään, ei siihen kenenkään tarvitte yllyttää.

Asko syyttää muiren suhtautuvan rataan tuntehella mutta näyttää itte sortuvan siihen. Ei kukaan oo väittäny harhaluoteja satavan kaatamalla vaan pelekäävänsä näin voivan tapahtua. Kyllä kai se maharollisuus on olemassa, vai mitä. Sen johorosta ei moni uskalla mettähän mennä. Kannattaa muuten ottaa peruskartta esihin ja kattella korkeuskäyriä. Se valakoosoo vähän Kivimäen tilannetta. Pistooliratoja on varmahan niiren naapurimaiden pikkukylien keskellä, mutta onko kilometrin pituusia kivääriratoja?

Vieras

#50 Re: Vähän kommenttia

15.03.2012 11:10

#49: Eipäs kiihrytä - Vähän kommenttia

Ainakaan radan pituus ei harhaluotien määrää nosta koska luodin lentomatka ei määräydy radan pituuden mukaan.Ja eiköhän se maali osoota johonki muualle ku jonkun savupiippuhun.

Nykyiselläkin radalla hirviradan maali on suorassa linjassa haulikkoradan kanssa ja kukaan ei oo kuallu kun on suojapenger välis, eikä oo kukaan pelijänny ampumista haulikolla vaikka hirviradalla on ammuttu samaan aikaan.

Jos suoja penkkaa ei olisi niin moneen kinttuun olis ottanu kipiää.

Kuitenkin nykyinen rata on ollu siinä paikas jo vuosikymmenet eikä oo kehenkään osunu. Ei siitä niin pitkä matka ole lähimpiin asutuksiin.Rata toki osoottaa poispäin asutuksista.

Että niitä ny tuskin lentää mihinkä sattuu,sitä on turha pelijätä.

Ja ittekkin oon ollu marjas ja lenkillä ampumaradan takana eikä kyllä pelijättäny yhtään.

Onhan ojutkankaallakin 700m paukun testirata. Lähin talo alta 1km, uimamonttu takana jossa olen tyytyväisin mielin uinu vaikka räiskettä kuuluu. Kauhavan keskusta radan linjassa eikä vaan oo kirkon risti tippunu kenenkään varpaille.