Oppilaaksiottoalueiden muutokset Kirkkonummella

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Oppilaaksiottoalueiden muutokset Kirkkonummella.


Anonyymi

#1 Tarkennus mitä vastustan

03.03.2012 20:34

Vastustan musiikki- ja kielikylpyluokkien pakkosiirtoa Upinniemen kouluun. Vastustan myös muiden osalta pakollisia muutoksia, koulunvaihto pitää perustua vapaaehtoisuuteen tai vähintään tapauskohtaisesti ennalta selvitettyyn kohtuuteen. Muita vaihtoehtoja vielä varmaan olisi, esim. on ehdotettu Upinniemen koulusta urheilupainotteista, jolloin sinne löytyisi oppilaita ihan vapaaehtoisestikin. Oppilaaksiottoalueita voi olla hyvä tarkistaa, siihen en osaa ottaa kantaa. Sinänsä hyvä, että keskustan koulujen tilanahtausongelma nyt vahvasti esillä ja vanhemmilla on tilaisuus vaikuttaa.


Vieras

#2

04.03.2012 15:12

Vastustan erityisesti musiikkiluokkien ja kielikylpyluokkien pakkosiirtämistä. Asian valmistelu ei täytä avoimuuden ja hyvän hallintotavan kriteereitä - ellei sitten kyseessä ole tarkoituksellinen erityisopetuspalveluden alasajo. Perusteluissa ei ole myöskään esitetty muutoksen todellisia kustannuksia kokonaisvaltaisesta hyöty-haitta-analyysistä puhumattakaan. Nopea päätöksenteko hutiloiden valmistellen ei ole kenenkään etu, vaan tuottaa pikemminkin runsaasti sählinkikuluja ja osaoptimoituja ratkaisuja.

Julkisuudessa käytettävissä olevien tietojen perusteella vaikuttaa siltä, etteivät ehdotuksen tekijät ja sitä kannattaneet ole esimerkiksi
1. Syventyneet musiikkiluokkatoiminnan erityispiirteisiin, tarpeisiin ja välittömiin sidosryhmiin (mm. yhteistoiminta kunnan musiikkiopiston kanssa, opiskelun jatkuminen yläkoulussa luokilla 7-9). Musiikkiluokkatoiminnalla on kunnassa pitkät perinteet - 25 vuotta. Opiskelu alkaa 3-luokalta ja jatkuu peruskoulun päättymiseen asti 9 luokalle. Ei siis pääty 6:lle luokalle!

2. Ottaneet huomioon tilojen soveltuvuutta. Pelkkä sisäilmatutkimus ei riitä, vaan myös tilojen pitää olla muutenkin käyttötarkoitukseensa soveltuvat. Esimerkiksi musiikkiluokalla opiskelu on rinnastettavissa aineenopetukseen, jolla on omat erikoisvaatimuksensa tiloille.

3. Ottaneet huomioon opettajien roolia ja kuulemista. Työntekijöiden eli opettajien kuuleminen kuuluu hyvänhallintotavan mukaisiin menettelyihin. Niitä ei näin merkittävässä asiassa voi sivuuttaa, kuten Kirkkonummen sanomien lehtikirjoituksessa on mainittu.

4. Ottaneet huomioon vaikutuksia koulumatkoihin ja kustannuksiin ja oppituntien järjestämiseen. Molemmissa tapauksissa on kyse erityisvaatimuksiin perustuvasta opetuksesta, joihin oppilaat hakeutuvat koko kunnasta ei vain etelä-Kirkkonummelta. Palvelujen tulee sijaita siten, etteivät matka-aika ja kustannukset kasva kohtuuttomasti. Kuntahan ei korvaa matka-kustannuksia kuin oman koulupiirin kouluun.

5. Tunnistaneet perusopetuksen palvelutarjonnan monimuotoisuuden merkitystä oppilaiden musiikkikasvatukseen, harrastustoimintaan ja aitoon valinnanvapauteen.

6. Tunnistaneet, että tämäntyylinen osaoptimoiva suunnitelma ei ole omiaan säilyttämään perinteitä, turvaamaan musiikkiluokalle hakeutumista eikä opiskelua käyttötarkoitukseensa soveltuvissa tiloissa. Nykyiset alakoulun musiikkiluokkatilat kuuluvat koko Suomen tasolla ykköskategoriaan.

Nimimerkillä - "Musiikkiluokalla opiskelleiden äiti vuodesta 1998 lähtien" ja Musiikkiluokkien Tuki ry:n hallituksessa eri rooleilla toiminut vv. 2004 - 2010."

Vieras

#3 Pienryhmät

04.03.2012 22:03

Kuinka näissä 'pakkosiirroissa' huomioidaan lapset, joiden opiskeluympäristö muodostuu oman luokan lisäksi mahdollisesti 1-2 pienryhmästä (tukiopetus tai muu opiskelua tukeva)?
JL

#4 Upinniemen koulu

04.03.2012 22:45

Kaikkein kivuttomin tapa on, kun ihan ensimmäisenä lyödään Upinniemen koulu säppiin ja ruvetaan sitten miettimään vaihtoehtoja.
Näin kuntamme tukee erityisosaamista?

#5 Alkaa olla jo kiusantekoa mm. pohjois-Kirkkonummelta tuleville musiikkiluokkalaisille:

05.03.2012 15:22

Esimerkiksi tyttäreni koulumatka lähes tuplaantuisi tämän uudistuksen myötä. Meiltä Upinniemeen on 29,5km. Lähikouluun kymmenisen kilsaa ja Kirkonkylälle (nykyinen musiikkiluokka) vajaat 15km. Nyt jo rasitteena on se, ettei kunta tietenkään maksa koulukyytejä kun musiikkiluokka ei sijaitse lähikoulussamme. Siten myöskään meiltä ei kulje koulubussia Kirkkonummen suuntaan, ainoastaan Veikkolaan. Koulubussipysäkille olisi 900m kävelymatka, reittibussille taas tyttäreni kulkee päivittäin 2,5km. Ei tulisi mieleenkään, että neiti alkaisi soittamaan mitään suurta instrumenttia jota sais sitten päivittäin raahata mukanaan... Mikäli musiikkiluokka siirtyisi Upinniemeen, joutuisi tyttäreni todennäköisesti menemään koulumatkat vähintään kahdella eri bussilla / suunta. ...ja tyttöni ei todellakaan ole ainoa lapsi, jolle tämä uudistus tuottaisi niin suuria hankaluuksia, että edessä taitaisi olla paluu normikouluun.

Vieras

#6

05.03.2012 16:00

Käsittämättömin ehdotus mitä ikinä olen tähän ikääni kuullut ! kohta 60 v.!
Tämä on tehty ajattelematta kaikkein pienimpiä !!
Onko ehdotuksen tekijällä omia lapsia?
Minulla / meillä on ollut 7 lasta ja nyt on 10 lastenlasta. Tiedän kokemuksesta mitä on koulumaailma.
Lasten ja koululaisten koteja ei saa ajaa enää ahtaammalle !!
Nytkin teen tämän lapsenlapseni vuoksi!!


Vieras

#7 Lähikoulu ei olisikaa lähin koulu

05.03.2012 20:27

Kirkkonummen kunta on myynyt tontteja Sepänkannakselle ajatuksella lähikoulu on 1,5 km päässä ja nyt kunta mieluummin kuljettaisi alueen uudet koululaiset 7 km päähän. Annetaan lapselle oikeus lyhyempää koulumatkaan!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

05.03.2012 21:58



Vieras

#9 Adressin lisäksi kirjallisia kommentteja kuntaan!

06.03.2012 00:34

Muistakaa adressin allekirjoittamisen lisäksi lähettää myös sivistystoimen kirjaamoon (sähköpostikin kävi) kirjallisia kommentteja asiasta. "Sitä saa, mitä tilaa" - olisi aivan kohtuullista, jos tämmöinen päätön ehdotus keräisi kolmisensataa kirjallista kannanottoa, jotka virkamiesten (ainakin valmistelijan) olisi pakko käydä läpi ja koota yhteenveto. Kannanoton ei tarvitse olla pitkä. Ilmoittaa vain vastustavansa kyseistä ehdotusta sekä lyhyet perustelut eli kustannusten huima nousu, lasten edun vastaisuus (liian pitkät koulumatkat), musiikkiluokkatoiminnan näivettäminen (yllä olikin esitetty jo erittäin ansioikkaita perusteluja tälle osastolle, kiitos!), Kantvikin koulun tilat (tuskin sinne kaikki "uudet" Kantatie 51:n eteläpuolella asuvat lapset mahtuu), Upinniemen koulun tilat (kalliit muutokset ja homekorjaukset), hallinnollisen työmäärän lisääntyminen kunnassa (anomukset maksuttomasta kuljetuksesta ja anomukset päästä muuhun kuin osoitettuun lähikouluun). Esitystä voisi jopa moittia lainvastaiseksi, koska perusopetuslain 6 §:n mukaan kunnan tulee järjestää opetus siten, että oppilaiden matkat ovat asutuksen, koulujen ja muiden opetuksen järjestämispaikkojen sijainti sekä liikenneyhteydet huomioon ottaen mahdollisimman turvallisia ja lyhyitä. Perusteluja löytyy varmaan lisääkin ja niitä voisi tänne sivustoille lisätä kirjallisten lausumien laatimista helpottamaan.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

06.03.2012 06:03


ML@Sepänkannas II

#11 Oikea valitustie

06.03.2012 09:39

Niin hieno ja helppo tapa kuin tämä nettiadressi onkin, se ei ole oikea tapa jos haluaa tähän asiaan vaikuttaa. Lautakunnan käsittelyyn ei kerry tänne tulleet mielenilmaukset vaan virallinen valitustie on osoitettu Kirkkonummi.fi- sivustoilla. Lainaus sivustolta:

”Näkemykset, jotka osoitetaan opetustoimen johtaja Jukka Pietiselle, toimitetaan kirjallisesti joko sähköpostitse osoitteeseen "kirjaamo.sivistystoimi@kirkkonummi.fi" tai postitse osoitteella Kirkkonummen kunta Sivistystoimi Kirjaamo PL 20 02401 Kirkkonummi.
Näkemykset on toimitettava 16.3.2012 klo 16.00 mennessä. Suomenkielinen varhaiskasvastus- ja opetuslautakunta käsittelee asiaa seuraavan kerran kokouksessaan 21.3.2012.”

Jos kaikki yli kolmesataa tämän adressin allekirjoittanutta lähettää ylläolevaan osoitteeseen vastineensa, ne tulevat käsitellyksi virallista virkatietä ja ne on otettava huomioon asiasta päätettäessä.

Hyvän asian puolesta, mutta ei saa unohtaa virallista puolta.

Tyytymätön veronmaksaja

#12 Hävettävää toimintaa jälleen!!!

06.03.2012 09:49

Kovin surullista on huomata Kirkkonummelaisena veronmaksajana, että täällä ei kuunnella kuntalaisia millään hallinnonalalla. Tavallista toimintaa on tehdä hyvin kalliita suunnitelmia, ajattelematta tarkemmin toisiko ne oikeata säästöä tai toivottua tehokkuutta jatkossa.

Valitessamme uutta kotikuntaa Kirkkonummea ja lähemmin Laajakalliota, oli tärkeänä tarkaisuna päätöksessä mitkä ovat lapsiemme lähikoulut ja päivähoito, miten niihin pääsee turvallisesti kulkemaan ja miten ne sopivat lasten harrastusten kanssa. Nyt sekä Laajakallion 5-6 luokkalaisten siirtäminen Gesterbyhyn ja musiikkiluokkalaisten siirtäminen Upinniemeen tuntuvat täysin absurdeilta suunnitelmilta. mm jo todetut sisäilmaongelmat Upinniemenkoulussa ovat tilahallinnon päättäjän mukaan vain yksilön erityistä herkkyyttä, ei tosiasia, joka tulisi huomioida päätöksenteossa. Valitettava tosiasia kuitenkin on, että sisäilmaongelmat erityisesti kosteusvauriokohteissa on merkittävä terveydellinen haitta, joihin lapsiamme tai opettajia ei tulisi altistaa. Ehdotukseni on että siirretään kunnantalon päättäjät Upinniemen kouluun ja otetaan kunnantalo koulun käyttöön!!!


Vieras

#13 Kannatan!

06.03.2012 11:42

Aivan mahtava ehdotus Tyytymättömältä veronmaksajalta, että päättäjät Upinniemeen ja kunnantalo kouluksi!!

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

06.03.2012 11:54



Vieras

#15

06.03.2012 13:36

Toivon, että Kantvikin koulusta kävelymatkan päässä olevat oppilaat voivat edelleen kävellä kouluun. Tämä Upinniemeen siirto voisi koskea kuljetusoppilaita,joita jo nyt, joka tapauksessa, kuljetetaan kouluun.

Vieras

#16 Re:

06.03.2012 13:55

#15: -

Vastaus kommenttiin 15: Vastustan kommentissa esitettyä ajatusta, että nykyiset kuljetusoppilaat Kantvikista siirrettäisiin Upinniemeen. Mm. Sepänkannaksen lapset eivät tarvinne kuljetusta enää, kun Upinniementien kevyenliikenteen väylä valmistuu. Siirto Upinniemeen on vastoin kunnan omia tonttien myyntipuheita ja aiheuttaa mm. iltapäivätoiminnan piirissä olevien lasten vanhemmille merkittävän pidennyksen päivittäiseen työmatkaan, kun lapsia haetaan iltapäivisin Upinniemestä.

Tilanahtausongelmat pitäisi ratkaista siellä missä ne ovat eli keskustassa eikä siirtelemällä lapsia mielivaltaisesti pois omasta lähimmästä koulustaan.


Vieras

#17

06.03.2012 16:21

Brolaisten pikkulasten on jatkossakin päästävä kirkonkylän kouluun ja eskariin.
Vihainen mummo

#18

07.03.2012 14:11

Sellaisen kuvan tästä saa, että Kirkkonummella halutaan ajaa alas niin musiikkiluokat kuin kielikylpykin. Kenen etu se voi olla (vaikka P. Juntunen muuta väittää), että pienet koululaiset, jopa 5-6 vuotiaat esikoululaiset, kuljetetaan joka päivä 15 kilometrin päähän kouluun. Ihmeellistä, että kaksikielisessä kunnassa ei esim. kielikylpyä arvosteta.
EN HUUDA, NÄPPIS VAAN RIKKI

#19 Re:

07.03.2012 15:10

#15: -  

TOIVON, ETTÄ PÄÄTTÄJÄT AJATTELEVAT MUUTAKIN KUIN OMIENSA ETUA! OSALLA KULJETUSOPPILAITA JO TURHAN PITKÄ KOULUMATKA SIIHEN VIELÄ UPINNIEMENTIE TAI YLIKIN TAI NIILLÄ KOULUKULJETUSTEN PIIRIIN KUULUVILLA JOTKA KÄYTTÄVÄT ENTUUDESTAAN HUONOA JULKISTAKULKUNEUVOA TARKOITTAISI TÄMÄ BUSSIN VAIHTOA, ONKO KOHTUULLISTA TAI EDES SALLITTUA LAITTAA PIENTÄKOULULAISTA VAIHTAMAAN KESKUSTASSA BUSSIA? KANTVIKISSA ON KIVA PIENI LÄHIKOULU MONELLA TOSIAAN KÄVELYMATKAN PÄÄSSÄ SAMOIN KUN LAAJAKALLIOSSAKIN VAAN SIELLÄ TÄMÄ TARKOITTAISI ETTÄ 5-6 LUOKKALAISET JOTKA TÄHÄN SAAKKA PÄÄSSEET HEIKKILÄÄNKIN KÄVELLEN JOUTUISIVAT KULJETUSTEN PIIRIIN. EIKÖ SITTEN TUOLLELINJALLE KUN LÄHDETÄÄN OLISI JUURI OIKEUDENMUKAISTA KOHDELLA KUNTALAISIA TASAPUOLISESTI KANTVIKISTA 5- 6 LUOKKALAISET OPETTELEMAAN BUSSIN KÄYTTÖÄ KUNNAN KUSTANNUKSELLA UPINNIEMEEN HEIKKILÄSTÄ VAIKKA NISNIKUUN KESKUSTASTAKIN PÄÄSISI KIVASTI YHDELLÄ BUSSILLA UPINNIEMEEN... KUNNALLE LISÄÄ KULJETUSKULUJA EI PIENIMMILLE KOHTUUTTOMAN HANKALAA KOULUMATKAA JA TASAPUOLISESTI MAHDOLLISIMMAN MONI LAPSI KULKEMAAN BUSSILLA KOULUUN,  MUTTA VAIN YHDELLA ILMAN VAIHTOA TOISEEN BUSSIIN MITÄ TÄMÄ ALKUPERÄINEN ESITYS TOTEUTUESSAAN MONEN PIENEN KOHDALLA TARKOITTISI.

maksan mielummin veroni jonnekin missä lapsia arvostetaan.

#20 Re:

07.03.2012 15:25

Aivan käsittämätön koko idea! Jos menee läpi, mitä kyllä vakaasti epäilen muutamme pois tästä kunnasta. Tuttava perheemme joka myös Kirkkonummelta taloa etsivät päättivät myöskin, että eivät tänne muuta jos tämä toteutuu. Meille lapsille tämä tarkoittaisi kohtuutonta ei turvallista koulumatkaa mikäli kunta ei järjestäisi erillistä koulukyytiä (bussillakin pääsee)joka taas aiheuttaisi sen että lapset eivät harrastuksiinsa koulun jälkeen pääsisi. Tietenkin jos Pohjolanliikenne lisää vuoroja sekä poikittaisliikennettä niin voisi toimia, en vaan usko tätä tapahtuva.


Vieras

#21 Aprillipäivän juttu etuajassa

07.03.2012 23:48

Kyllä tämä "muutosehdotus" on harvinaisen käsittämätöntä poliittista suhmurointia. Voisiko saada jonkinlaista selontekoa näiltä viideltä asiaa ajaneelta "päättäjältä": Juntunen, Salmi, Salonen, Strand, Tiainen? Päätön julkinen farssi tämä turhan selvittely ja tavallisten veronmaksajien suututtaminen; pitäisikö itkeä vai nauraa?

Vieras

#22

11.03.2012 22:00

Ihan järjetön tilanne. Tämmöstä ei kyllä pitäisi tapahtua! Meinasin pudota penkiltä kun luin nuo mahdolliset muutokset. Ei ihme, että viimeksi jäi paljon aukkoja kun sain tästä kuulla. Kyseessä on sen verran iso muutos.. "järkyttynyt"
Takaisin Helsinkiinkö?
Vieras

#23 Ehdoton ei

14.03.2012 19:01

Lapsenlapsellemme, joka on musiikkiluokkalainen, ottaa soittotunteja, kuuluu orkesteriin, ja joka kuuluu myös partioon ja haluaa tavata koulun jälkeen myös muita kavereitaan, koulun muutto keskustasta pitäjän etelärajalle aiheuttaisi paljon huolta ja hankaluuksia aikataulutuksineen, valmentautumisineen, kuljetuksineen ym. ja meille isovanhemmille, joilla on vastuu arjen sujumisesta aamuin illoin, myös sellaista stressiä ja käytännön ongelmia, jota emme ole uskoneet tässä iässä enää lainkaan kohtaavamme. Jaksammekohan? Entä miten pieni koululaisemme joutuessaan oravanpyörään?

Sitäpaitsi kun muutama vuosi sitten poikamme perhe ja me perässä muutimme Helsingistä tänne, tärkein kriteerimme oli lasten ja lastenlasten hyvinvointi. Uskon, että se on yleensäkin lapsiperheiden Kirkkonummelle muuton tärkeimpiä syitä.

ML@Sepänkannas

#24 Turhaakin turhempi adressi...

22.03.2012 22:22

joku kommentoi kommenttiani #11, että tämäkin "nettiadressi tulostetaan ja toimitetaan kuntaan..."
Näin ei kuitenkaan tapahtunut, joten ainoastaan tänne annetut vastustus- äänet kaikuivat kuuroille korville. Onneksi kuitenkin 135 perhettä noudatti oikeata valitustietä ja sai äänensä kuuluviin, joka johti esityksen hylkäämiseen äänin 6 vastaan, 4 puolesta.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

19.10.2012 05:15