Cityseurakunnan rakennushanke Kanervalassa pysäytettävä!


Vieras

#1 Ei yhtään puuta nurin

05.03.2012 22:52

Minusta ei yhtään puuta nurin missään päin Joensuun kantakaupunkia, jolleivät välittömät turvallisuusnäkökohdat vaadi.

Vieras

#2

06.03.2012 10:16

Toivottavasti tästä on hyötyä. Asun lähellä ko paikkaa ja en todellakaan halua mitään jeesustelijoiden tai kenenkään muunkaan "hallia" rumentamaan maisemaa ja luontoa.

Vieras

#3

07.03.2012 21:24

Please leave our beautiful high growing and mighty trees alone. They are cherished. Your building, the services you plan to supply, the strangers and cars you will attract, will only harm this tranquil and safe community. You are not welcome here.

Vieras

#4

08.03.2012 13:01

Rakentaminen ei, kestävän kehityksen merkeissä luonnonarvojen päälle sovellu muutenkaan kyseiselle paikalle. Rakennukset yleensä ovat vain lyhytaikaisia, mutta pilaavat kyseisen luonnon pysyvästi !
Pertti Perusjätkä

#5 Y-kaava

08.03.2012 16:59

Tuo metsäalue on kaavoitettu Y-kaavaksi, mutta tämä ei ole kyllä Y-kaavan mukaista toimintaa! Tämähän ei ole avoin tila kaikille kansalaisille vaan tämä on suljetun pienen, vähän erikoisenkin, piirin toimitila! Aika erikoinen ratkaisu.

Vieras

#6

08.03.2012 21:22

hyvävelisopimukset voittaa kaiken muun
KaaVoittaja

#7 Re: Y-kaava

08.03.2012 22:40

#5: Pertti Perusjätkä - Y-kaava

Asemakaavassa merkintä Y eli Yleisten rakennusten korttelialue tarkoittaa, että: "Alueelle voidaan rakentaa julkisen hallinnon ja julkisten palvelujen rakennuksia. Merkintää käytetään silloin, kun ei ole tarpeen tai mahdollista osoittaa korttelialueen käyttötarkoitusta tarkemmin." Eli siinä voisi olla tarkemmin määriteltynä esim. YO eli Opetustoimintaa palvelevien rakennusten korttelialue tai vaikkapa YK eli Kirkkojen ja muiden seurakunnallisten rakennusten korttelialue. Tässä mielessä seurakunnan rakennus on täysin kaavamerkinnän mukaan mahdollinen tuolle alueelle.

 

Esteetikko

#8

09.03.2012 12:50

Rakennuksen suunniteltu koko, korkeus ja tyyli eivät ota yhtään huomioon ympäristön muuta rakennuskantaa.
Seurakuntatalo pimentäisi auringonvalon taakse jäävän talon asukkailta ja olisi outo korkea torahammas viereisten yksikerroksisten rakennusten keskellä. Jos tontille rakennetaan jotain, rakennuksen pitäisi olla yksikerroksinen ja sointua ympäristöönsä. Tällaisenaan suunnitelma vaikuttaa röyhkeältä, häikäilemättömältä ja piittaamattomalta - ja kaiken lisäksi rumalta! Miksi tunkea tätä kokoluokkaa olevaa talo parkkipaikkoineen näin pienelle tontille, kun muualta kaupungista löytyisi varmasti suurempia tontteja ja soveltuvampia paikkoja tämän kokoluokan rakennukselle?
Kysymys ei ole kirkon tai seurakunnan vastustamisesta, vaan puhtaasti siitä, että alueen ihmisten asuinympäristö pilataan rumalla rakennushankkeella.

Vieras

#9

09.03.2012 14:37

Jokainen tämänkaltainen rakennus vaatii runsaasti autopaikkoja. Muiden kielteiseten seikkojen lisäksi pidän tätä lisääntyvää autoliikennettä erittäin huonona ja koko ympäristöä pilaavana. yhdyn täysin muuhunkin kritiikkiin. kaija heikkinen
KaaVoittaja

#10 Re:

09.03.2012 23:23

#8: Esteetikko -

Tuolle alueelle, johon seurakunnan rakennus on tulossa, on kaavoittaja aikoinaan ajatellut osittain kaksikerroksista rakentamista. Kaavan laatimisen aikaan on Selvaag-talotkin olleet olemassa ja kaavoittajallakin tiedossa. Nekin ovat muuten kaksikerroksisia. Ja miten korkeita ovatkaan viereiset opiskelija-asuntolat ja hyvin sopivat alueen henkeen.


Vieras

#11 Re: Re:

11.03.2012 09:38

#10: KaaVoittaja - Re:

Nii-in, mutta niiden  (opiskelija-asuntoloiden) edessä Vanamokadulle päin on yksikerroksinen talorivistö, joiden takaa ne kauniisti pilkottavat.  Eikö laskeva talorivistö valtaväylälle (Vanamokadulle) päin ole kaupunkikuvallisesti kauniimpi, kuin korkea hökötys julkisivultaan suojellun taloalueen pimentona, niinkuin Selvaageja korkeammaksi aiottu seurakuntatalo olisi. Seurakuntatalo on myös ainakin piirustusten perusteella joka kohdastaan tuon 8 metriä korkea - missä se osittainen yksikerroksisuus on?

Valkoselkätikka

#12 Re: Re:

11.03.2012 09:45

#10: KaaVoittaja - Re:  

 

Uusien opiskelija-asuntojen sopivuudesta voidaan olla montaa mieltä. Pahalta näyttää esim. se, että ennen metsäinen tontti perattiin puista aivan kaljuksi, vaikka rakentaja päinvastaista lupasi. Mänty kasvaa kokoonsa kuitenkin aika monta vuotta, siksi niiden kanssa pitää olla metsälähiössä tarkkana. Talot on rakennettu aivan liian tiiviisti, ja sosialsitista realismia, art decoa ja mainostaidetta rohkeasti yhdistelevät taideteokset ovat... eh. Aikaisemmin tontilla olleet yksikerroksiset talot sopivat maisemaan paremmin. Hyvää opiskelijaasunnoissa on ainoastaan harjakattoisuus ja kohtuulaadukkaat parvekemateriaalit, ja se, että uudet talot eivät lisänneetolennaisesti pysäköintialueiden määrää. Esteetikko on oikeassa talon vaikutuksista lähimpiin taloihin. Lisäksi pysäköintitilan määrä moninkertaistuu. KaaVoittaja, surkeaa kaupunkisuunnittelua! Oli sitä jo 90-luvulla, jolloin kaavaa tehtiin. Ei asukkaita silloinkaan asiassa kuunneltu.

Vieras

#13 Re: Re:

11.03.2012 23:18

#10: KaaVoittaja - Re:

No jos ne opiskelija asunnot kaavoittjan mielestä sopii alueen henkeen, niin katsoppa miksi?  Siksi että niissä on oikeasti yritetty piirtää alueenseen sopivia taloja.  Mutta entäs tämä suunniteltu "kanervala" talo?  Ei sovi millään tavall, ei ole haluttu sovittaa sitä alueeseen eikä sitten sovikaan.

vieras

#14 Re: Re: Re: missäs se talo/kuva siitä on nähtävillä?

14.03.2012 10:09

vieras

#15 Re: Re: Re: Re: missäs se talo/kuva siitä on nähtävillä?

14.03.2012 19:24

#14: vieras - Re: Re: Re: missäs se talo/kuva siitä on nähtävillä?

Ei kai sitä vielä ole julkisesti näkyvillä missään. Suunnitelma oli nähtävissä Kanervalan koululla asukasillassa.

Liito-orava

#16 Re: Re: Re: Re: missäs se talo/kuva siitä on nähtävillä?

14.03.2012 19:30

#14: vieras - Re: Re: Re: missäs se talo/kuva siitä on nähtävillä?

Cityseurakunta ei ole esittänyt kuvaa talostaan kuin Kanervalan asukasillassa, varmaan tietoisesti. Mitään 3D-mallinnuksia rakennuksesta ei oltu viitsitty asukkaiden kauhisteltavaksi tehdä. Ilman kuvaakin mittasuhteista voi päätellä jotain. Rakennus on 36 metriä pitkä, korkeus 8,5 m (1,5 m viereistä kaksikerroksista rakennusta korkeampi), yhteensä 700 kerrosneliötä. Pulpettikatto halpuuden takeena. Katso minkä tahansa ABC:n rakennusta niin saat käsityksen. Samantapaista "nyky"arkkitehtuuria.

hmh

#17 Otsikko

18.03.2012 01:22

no mikäs helvetti pulpettikatossa on vikana? aivan sama vaikka koko suomi laittas nimensä addressiin, ennemmin tai myöhemmin täällä jyrätään kaikki!

Vieras

#18 Katsotaan sanoi lääkär ..

18.03.2012 05:26

#17: hmh - Otsikko

Pulpettikatto on kuin liukumäki siis  menoa alaspäin pahnan pohjalle... mut tämäkin homma kannataa katsoa loppuun asti.

Hävittävää ei ole. JiiL

Kotikissa

#19 Re: Otsikko

19.03.2012 14:47

Kanervalan metsässä asuminen edellyttää loputonta optimismia. ;)
Puhdas hengtysilma

#20 Kaupungin ilmansuodattimen puolesta

21.03.2012 05:35

Joensuun kaupungin ydinkeskustan tuntumassa on luonnonmukainen arvokas ilmanpudistaja Kanervala-alueen mäntypuuvaltainen metsä. Sen aikaasaamiseen on tarvittu vuosikymmenien mittainen aika.
Se on ns hiilinielu, mutta kaupunkilaisten kannalta ennenkaikkea negatiivisten ionien suuri tuottaja, lähde.
Ns. ionit ovat tärkeänä osana hengitysilmaamme. Positiivisesti varautunneella ionilla ilmassa on heikentävä vaikutus yleiseen terveyteen ja vireystilaan, kun taas negatiivisesti varautuneet ionit virkistävät ja ylläpitävät ja kohottavat yleistä terveystilaa. Negatiiviset ionit tuhoavat
ilman bagteereja ja sieni-itiöitä sekä sitovat positiivisesti varautuneita ilman pölypartikkeleita, joita on runsaasti kaupunkien keskustoissa. näitä kaupunkien ilmanlaatuilmoituksia voimme seurata lähes päivittäin tiedotusvälineistä. Erityisesti tietyisssä sääolosuhteissa ja keväsin katupölyn haitallisuudesta. Luonnossa ylivoimaisin hyvää tekevien negatiivisten ionien määrä on mäntymetsissä, koska mänty tuottaa jatkuvasti negatiivisia ioneja.
Ja suurin määrä haitallisia positiivisia ioneja on kaupungeissa.
Negatiivisten ionien ilmaa puhdistava vaikutus on tunnettu erittäin kauan, koska aikanaan Suomeen
perustettiin tuberkoloosin hoitoon tarkoitettuja parantoloita ympäri maan ja aina suuren mäntymetsän sisään. Nykyisin on kaupassa saatavissa -ionien puhdistavaan vaikutukseen perutuvia sisäilman puhdistajia. Eettisiä arvoja toiminaansa korostavan City-seurakunnan kuvittelisi, ettei
se tekisi tahallaan "reikää" kaupungin arvokkaaseen luonnonmukaiseen ilmansuodattimeen, vaan hakeutuisi toiseen paikaan ja osaltaan olisi suojelemassa kaupunkilaisten ilmanlaatua kohottavaa
tekijää. Joensuun kaupugin kaavoittajien tulisi ymmärtää tälläinen mäntymetsäm merkitys, etenkin, kun se ei ole radon pitoisella harjulla. Joensuussa voi yliopistossa opiskella ja tutkia korkeatasoisesti metsää ja sen tuottamaa hyötyä kaupungilaisten eduksi.
Tästä syystä kaupungin viranomaisten pitäsi jo imagosyistä suojella jokaista kaupungissa
olevaa mäntymetsää ja olla eturivissä kehittämässä kaupunkien luonnonmukaista ilmansuodatinjärjestelmää. Tämä kaavoitus ja rakennushanke Kanervalan mäntymetsään "lyö silmille" em. kaupunki-imagoa.
Tiedän varmasti, että näitä mäntymetsiä on Suomessa suojeltu juuri em. syistä johtuen ja tehty sen perusteella kaavamuutoksia ns. maaseutukaupungeissa.
am

#21 Re: Kaupungin ilmansuodattimen puolesta

21.03.2012 15:06

#20: Puhdas hengtysilma - Kaupungin ilmansuodattimen puolesta

Loistava kirjoitus! Tästä tällainen astmaa sairastava tykkää! Ihmekös, kun olen pysynyt lähes oireettomana, kun muutimme keskikaupungin pölyistä tänne metsän keskelle. Hiilinielu se hoitaa ihmisenkin nielua! :) Sielusta puhumattakaan!


Vieras

#22 Re: Kaupungin ilmansuodattimen puolesta

22.03.2012 12:43

#20: Puhdas hengtysilma - Kaupungin ilmansuodattimen puolesta

Kiitos hyvin perustellusta kirjoituksesta.