Ei sikatehdasta Nousiaisiin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ei sikatehdasta Nousiaisiin.


Vieras

#102 Re:

27.03.2012 21:35

#1: -  

 Ei sikatehdasta nousiaisiin, jo nyt on niin hirveät hajut, että oksettaa.  Ei voi pyykkiäkään ulkona kuivattaa kun ne haisevat lietteelle.


Vieras

#103

27.03.2012 21:36

Sikaloiden koko pitäisi rajoittaa.

Vieras

#104 Re: Re:

27.03.2012 21:37

Jarmo ja Seija

#105 Ei tehdasmaista tuotantoa

27.03.2012 21:43


Vastustimme jo Alituvan sikalan laajennusta 400 emakosta 1250 emakkoon. Arvelimme jo silloin, että laajennukset eivät lopu tähän, jos k.o. laajennus menee läpi. 2000-luvun alussa Alituvassa ei ollut emakoita lainkaan, vain pieni lihasikala. Ympäristö- ja hajuvaikutukset ovat moninkertaistuneet viime vuosina. Emme vastusta perheviljelmäkokoista sianlihantuotantoa, vaan haluamme tukea sitä vastustamalla tällaisia valtavia tehtaita. Jokaisen sikatuottajankin pitäisi vastustaa tehdaskokoisia yksiköitä: ne vievät aikaa myöden monelta sikatuottajalta mahdollisuuden jatkaa tuotantoaan. Meille tulleiden puhelinvastaajaan jätettyjen viestien mukaan Alituvan hankkeen takana on Atria. Tuottaminen on mielestämme horjuvalla pohjalla, jos tuotteita jalostava teollisuus alkaa pyörittää alkutuotantoa. Silloin sikapuolen tuotannossa ei pysy mukana yksikään perheviljelmäpohjainen, lainoistaan itse vastuussa oleva yrittäjäperhe.

Pyydämme kaikkia tavallisia sikatuottajia ja muita maanviljelijöitä osallistumaan adressiin!

Toinen asia on, että tehdasmaisia yksiköitä ei voi eikä saa rakentaa asutuskeskusten lähelle eikä jokien rantamaastoon. Tämän pitää olla selvä asia myös tehdasta suunnitteleville ja hanketta tukeville tahoille.

Vieras

#106 Ulkopuolinen

27.03.2012 22:30

Ei ole tainnut aloittajalla (karjatilallinen) olla kalenterissa sivuja enää eu:hun siirtymisen jälkeen. Pienet ns. perheviljelmät eivät enää ole kannattavia, vaan kannattavuus kasvaa yksikkökokojen myötä. Pienet perheviljelmät ovat mielestäni este suomalaisen maatalouden kehitykselle/kannattavuudelle, tämä ilmiö on jo nähtävissä Keski-Euroopassa jossa pienet perheviljelmät eivät enää kykene kilpailemaan isojen yksiköiden kanssa. Se että suomessa tuetaan yhteiskunnan varoilla Euroopan mittakaavassa pientä harrastelua, voi jokainen veronmaksaja vetää omat johtopäätökset.

Erästä pankinjohtajaa lainatakseni: Suomessa kateus voittaa kiimankin!


Mitä tuohon hajuun tulee: olen työnpuolesta ollut mm. Saksassa useassa biokaasu projektissa suunnittelijana ja kyseiset laitokset ovat olleet vielä suurempia ja lähempänä asutuskeskuksia, hajuhaittoja näissä ei ole ollut johtuen erilaisesta suunnittelukäytännöstä verrattuna esim. vehmaan laitokseen. Hajuhaitat ovat minimoitu mm. purkutilojen alipaineistuksella jossa moottorin/turbiinin paloilma on otettu kyseisestä tilasta. Toinen mikä on närää täällä aiheuttanut on pakokaasujen haju, moderneissa laitoksissa kaasun palamislämpötila on erittäin korkea, jonka jälkeen pakokaasut ajetaan pesuriin jossa pesu tapahtuu vedellä. Käytännössä nämä laitokset ovat olleet poikkeuksetta hajuttomia.

Ja ne jotka epäilevät että minulla olisi jotain yhteyksiä kyseiseen projektiin niin ei ole!

Vieras

#107 tarvis varmaan puolesta laittaa adressi

27.03.2012 23:41

tarvis varmaan laittaa ketä on sikalan puolesta adressi.luulen että on enempi nimiä ja kaikki on julkaissut nimenkin!!!
Jarmo ja Seija

#108 Re: Ulkopuolinen

27.03.2012 23:44

#106: - Ulkopuolinen

Emme ole ainoita, jotka kannattavat perheviljelmäpohjaista tuotanto. Tässäkään tuottamisen muodossa yksiköiden ei tarvitse olla pienia vaan sopivan kokoisia ja ympäristöön sopivia. Myös maataloustuottajilla on oikeus ja velvollisuus vaalia perinneympäristöä. Biokaasulaitokset ja sikatehtaat tulee sijoittaa ympäristöön, jossa ne eivät maisemaa pilaa. Suomalainen tuottamiskulttuuri on erilainen kuin Euroopassa. Me emme hyväksy sikatehtaita, koska ne mielestämme eivät sovellu näin pieneen maahan kuin Suomeen. Ranskassa vastustetaan mielenosoituksin 1000 lehmän navettaa. Eläinyksiköissä laskien 12 000 sian sikala vastaa noin 3500-4000 lehmän navettaa.

Jokainen allekirjoittaja saa vastustaa tätä sikalahanketta millä perusteella haluaa. Jos jonkun henkilön motiivina on kateus, se on aivan yhtä hyvä peruste kuin mikä tahansa muukin peruste. Koska et tiedä kaikkien allekirjoittajien vastustamisen motiiveista, on arveluttavaa kommentoida niitä vihjailevasti. Perinteinen suomalainen tapa on puhua kateudesta, kun halutaan tukkia suut. Tähän lankaan ei kannata kenenkään mennä. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee ja nimiä tulee listaan.

Voisit tulla tutustumaan alueeseen ja tähän huikean kauniiseen varsinaissuomalaiseen perinnemaisemaan ja miettiä, onko tämä tosiaan ainut paikka mihin biolaitoksen ja sikatehtaan voi rakentaa. Turha on kenenkään väittää, että sikalan tuomat hajuhaitat ja ympäristön pistekuormitus vähenevät sikamäärän kymmenkertaistuessa.

SUOMALAIST RUOKA

#110 vain suomalaista ruokaa kassissa

28.03.2012 00:57

tieräksä suomen syöjä mikä on suomalaist ruoka et ny taira ymmärtää mikä tää sika tehras on
ymmäräks sää millä valuutalla tämä possula rakennetaan ei ainakaan pakallisilla pankeilla
ole mättää rahaa johonkin (salmonella tehtaaseen) maanviljelyn pahin syöjä on tällainen
sika tehdas jota johdetaan ja rahoitetaan hyvin kaukaa ei taida Atria olla kuin välikappale
en uskalla arvailla tarkemmin raha lähdettä Koskelle yritettiin jotain saman tapaista yksikköä,
nyt liha mafia yrittää ottaa Suomen lihatuotannon pois maanviljelijöiltä .JA JOKU SENKUN TUOKSUAA p....A TAITAA OLLA OMAN TALON VÄKEÄ! Syörää suomalaist sikkaa se o egologits
kuule hei älä enää naurata itseäsi ei kukaan sinua usko hae oma kanava tai netti sivu
YMPÄRISTÖÖN JÄÄ VAIN KARMEA LEMU

#111 Kallistuu tietenkin

28.03.2012 01:18

#109: Kallistuu. - Tarvitaan! 

KULUTTAJAT MAKSAA TÄMÄNKIN TEHTAAN

energia ins.

#112 Kyllä laajennukselle

28.03.2012 01:34

Biokaasua muodostuu anaerobisessa mädätysprosessissa eloperäisen aineksen
hajotessa. Koostumukseltaan biokaasu on pääasiassa metaania ja hiilidioksidia. Anaerobisen käsittelyn jälkeen lannan ja muiden biojätteiden hajuhaitat ja kasvihuonekaasupäästöt VÄHENEVÄT!! samalla kun saadaan puhdasta energiaa. Erittäin kannatettava hanke.

Vehmaan laitokseen vertaaminen osoittaa keskustelijoiden kyvyttömyyden tutustua laitosten teknisiin eroihin. Nykytilanteeseen verrattuna hajuhaitat vähenisivät. Saksasta löytyy hyviä esimerkkejä.
VARMA JUTTU

#113 Älä höpsi

28.03.2012 02:06

#112: energia ins. - Kyllä laajennukselle 

 KUN SIKA MÄÄRÄ NOUSEE 1250 SIASTA 12 000  HAJUT VAIN KASVAA!!!


Vieras

#114 viä siat sinne saksaan

28.03.2012 02:15

viä siat sinne saksaan siä niite o hyvä ol käryttömä laitokse viäres
energia ins.

#115 Re: Älä höpsi

28.03.2012 02:25

#113: VARMA JUTTU - Älä höpsi

Kuulisin perusteluja tälle väittämälle, tiedätkö sinä miten  biokaasulaitos toimii?

 

Hajuhaitat ovat suurimmaksi osaksi NH3 ja CH3 päästöjä jotka poltettaisiin. Täysin suljettu järjestelmä, miten se voi haista? Sinulla on ilmeisesti tutkimustuloksia siitä, että järjestelmä ei toimisi suunnitelulla tavalla?

energia ins.

#116 Re: viä siat sinne saksaan

28.03.2012 02:33

#114: - viä siat sinne saksaan

Tämän kaltaisella asenteella kaikki alkutuotanto ja siihen liittyvä teollisuus, todella meneekin sinne Saksaan tai Puolaan (puhumattakaan Venäjästä, kaikilla on varmaan muistissa fosfori tehtaan päästöt itämereen). Kaikki elintarvikkeet pitäisi tuoda maahan, Suomen jo muutenkin alijäämäinen vaihtotase menisi vieläkin huonompaan suuntaan.

Tätäkö sinä haluat?

Tietty jos olet valtion/kunnan suojatyöpaikassa, tällä ei ole sinulle mitään väliä.

Naapuri Maskusta

#117 Boikotti

28.03.2012 12:08

Taitavat meidän perheessä mennä nyt boikottiin sekä sianliha että Atria, vaikka tarjolla ehkä olisikin 'lähiruokaa' Nousten pellolta...
Eläkeläinen

#118 Boikotti

28.03.2012 12:41

Sama täällä ryhdyn kasvissyöjäksi. En hyväksy millään muotoa tehdasmaista sikalaa koska mielestäni se on eläinrääkkäystä.

Vieras

#119

28.03.2012 16:54

TS: Lihaa syödään ennätysmäärä
julkaistu 16.12.2011 klo 05:14, päivitetty 16.12.2011 klo 17:15

Elintarviketeollisuusliiton mukaan suomalaiset syövät tänä vuonna ennätyksellisen paljon lihaa, kirjoittaa Turun Sanomat. Lihaa syödään yli 74 kiloa henkeä kohden. Tänä vuonna on kasvanut etenkin sianlihan kulutus huolimatta sikaloiden oloista nousseesta kohusta ja sianlihan kallistumisesta.
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/12/ts_lihaa_syodaan_ennatysmaara_3108308.html

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

28.03.2012 18:31


Grillimestari Olli.

#121 Possua grilliin!

28.03.2012 18:52

Parasta kesässä on sianlihan grillaaminen. Kausi onkin jo aloitettu. (8-henkinen perhe, sikaa kuluu kesän mittaan useita satoja kiloja. Urheilevat pojat...)
Nousiainen on aivan riittävän "maaseudulla" eli grillilihantuotanto sopii tänne yhtä hyvin kuin muuallekkin. Varsinais-Suomen karttaa kun katselee niin ei parempaa paikkaa asutuksellisesti löydy, eikä koko 8-tien matkalta.
Faktaa on myös se että sianlihan kulutus on Suomessa suurempi kuin kysyntä, nyt kun karppaaminen edelleen yleistyy ja pullansyönti vähenee niin sianlihan kysyntä tulee "räjähtämään" tulevana suvena. Yhteiskunnan kannalta kotimainen lihantuotanto on myös ok!
Ps. Googlaamalla löytää parhaat grillivinkit.
vauhdilla sianlihahyllyn ohi

#122 Grillaushalut on menny

28.03.2012 20:36

Olli meinaa, että sianlihan on välttämättä tultava tehtaasta. Luulisi 1250 emakon sikalan olevan tarpeeksi suuri Ollinkin tarpeisiin. Jos tällaisia tehtaita tulee sianlihan kulutus kääntyy laskuun. Tällä viikolla olen ohittanut possunlihahyllyt samoin kuin Atrian tuotteet. Tälläiaia tehtaita ei montaa Suomeen mahdu. Jos kerran tehtaita halutaan, tehdää samalla vaikka Keski-Suomeen yksi sikakaupunki ja viedään kaikki Suomen siat sinne, sitten Ollikin on varmaan tyytyväinen. Laudat muiden sikaloiden oviin ja tuottajat kilometritehtaalle. Täällä Nousiaisissa grillaushalut häipyy kun koko ajan haisee sian p...a.
jarmo

#123 keskustelua käyty vilkaaasti olemme saaneet ammatilaisia mukaan

28.03.2012 23:31

ULKOPUOLINEN: TÄMÄ tila tuskin koskaan tulee kannattavaksi, ellei saa rahaa joltakin muulta taholta.SAKSAN laitoksista voisit laittaa tiedot etäisyyksitä asutuksiin, häiriöiden esiintymistiheydet ja niiden ajalliset kestot jne. VAHVASTI EPÄILEN, että laitoksen rahoittajat eivät sijoita huomattavia summia RAHAA viimeisimpään teknologiaan, sillä tavoitteena on tehdä rahaa, ei tuhlata sitä.Luulenpa, että sijoittajat viis veisaavat haiseeko koko kulmakunta tai ei tai pilaantuuko Hirvijoki tai tuhoutuuko perinnemaisema. RAHA PUHUU OMAA KIELTÄÄN! LAITOS vaatii paljon huoltoa ja kuten edellisistä viesteistä on todettavissa ei kyseinen yrittäjä aina kykene noudattamaan esim. rakennuslupamääräyksiä. ONKO TÄSSÄ AIHETTA OLETTAA LAIMINLYÖNTIEN JATKUVAN? Sanotaan, ettei seepra raidoistaan pääse.

eläkeläinen

#124 enerkia insiööri

29.03.2012 00:17

Bio laitos hajut NH3 ja Ch3 poltetaan? kukahan sinullekin raukalle maksaa kirjoituksistasi
Bio mönjää Tarvis jalostaa Turun keskustassa kun kerran kaasu markkinat on vieressä ja kauppa käy
kirjoita vaan kemian oppitunteja,aina enemmän huijaat itseäsi ettei p....a
haise käy edes vessassa joskus haistamassa vai onko mukana NH3. Yritä kertoa kuoleville Hirvijoen
kaloille ja ravuille että teillä on nyt hyvä olla Saksassa on samanlaista NH3 tai CH3 pelastaa.
Hajuaisti tallella

#125 Kemiallisten yhdisteiden käry muistuttaa p....n hajua

29.03.2012 02:05

Äsken kun laitoin nokkani ulos, niin taas haisi NH3 ja CH3 sikalan suunnasta tai mitä ne nyt olikaan. Tällä viikolla joka päivä samanlaiset kemialliset yhdisteet on kärynny, muistuttaa muuten erehdyttävästi sian p.....n hajua. Mutta täytyyhän uskoa insinöörismiestä, että yhdisteet ne siellä vaan ilmassa leijuu.

Kommentoi adressia