Ei sikatehdasta Nousiaisiin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ei sikatehdasta Nousiaisiin.

"piiriin"kuuluva

#51

23.03.2012 19:22

Hajukin on hirvee,mutta mikä LIIKENNE sikaa tulee ja menee,samoin rehut ja pa...at!
Millä kuntoisilla teillä....isot rekat! Vai junallako pääsee Biokaasulaitokselle asti!
Eivät ota kantaa asuntojen arvoon....minä otan kielteisen kannan sikatehtaaseen!
Töitä se vois tuoda.....kuinka paljon ???

Vieras

#52 Re:

23.03.2012 22:44

#1: -

kysyn vaan että millä vitulla se vaikuttaa akkoistentien liikenteeseen ku tähänkään asti ei ole kukaan kulkenu akkoistentietä????


Vieras

#53 sikala nousiaisiin, hyvä!

24.03.2012 11:42

mihin muualle? nousiainen on ihan hyvä paikka!
Vegetaristi

#54 Maaseudun tulevaisuus

24.03.2012 12:47

#51: "piiriin"kuuluva -

Jos on maaseudulle muuttanut, niin se on hyväksyttävä että kakka haisee. Turku on lyhyen matkan päässä ja sinne voi muuttaa jollei hajua siedä.

Nousiainen on ihan ok.

#55 Re: sikala nousiaisiin, hyvä!

24.03.2012 12:49

#53: - sikala nousiaisiin, hyvä!

Täysin samaa mieltä, Nousiainen ei ole yhtään huonompi paikka sikalalle kuin mikään muukaan!


Vieras

#56 Re: Maaseudun tulevaisuus

24.03.2012 12:52

#54: Vegetaristi - Maaseudun tulevaisuus

Juuri näin! Maaseudulle kuuluu määrätyt ominaispiirteet tuoksuineen. 
Nuo tuoksut eivät ole kenellekkään vaaraksi.

käryyn kyllästynyt asukas

#57 Re: Maaseudun tulevaisuus

24.03.2012 13:48

#54: Vegetaristi - Maaseudun tulevaisuus 

 Toki on selvää että kakka haisee maalla. Mutta liika on liikaa. Tällä hetkellä nämä 1250 emakkoa ym. muut siat haisevat jo aivan riittävästä. Enempää tämä ympäristö ei enää kestä. Joku tolkku tässä pitää olla. Hajuhaitta on jo nyt aivan järjetön. Mahdatko ymmärtää ollenkaan mitä laajennus tarkoittaa. Koko Hirvijoen ranta rakennetaan täyteen sikatehdasta. Se vaatii 170 000 neliötä tonttimaata. Aivan järkyttävää tulee olemaa se löyhkä mikä tältä alueelta toteutuessaan tulee leviämään Maskun ja Nouseiaisten ympäristöön avoimelta pellolta. Kun luin Alituvan sikalan ympäristövaikutusarviointia netissä sikalan etäsäiliöitä tulee ympäri maakuntaa. Sontarallia ajetaan yötä päivää ympäri Varsinais-Suomea ja pumpatessa ja sekottaessa lemu leijuu koko ajan. Käryraja on jo nyt täynnä. Tällä hetkellä ylittyy jo ns. maaseudun normaalin hajun raja. Harmittaa niin vietävästi kun tuli rakennettua talo tähän lähelle.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

24.03.2012 13:50


lähiseudun asukas

#59 Re: Re: Kaupunkilainen maaseudulla!

24.03.2012 14:16

#19: Seija ja Jarmo - Re: Kaupunkilainen maaseudulla!

Jos tämän adressin aloittajat suuntaisivat omat voimavaransa oman yrityksensä kehittämiseen yhtä tarmokkaasti kuin toisten yrittäjien vastustamiseen, olisi heillä varmasti mahdollisuus saada kunnollinen työtulo itselleen ilman jatkuvaa valitusta lehdissä että kuinka huonosti taloudellisesti menee, ja kuinka raskas työtaakka tilalla on.

EHDOTUS:

Myykää kannattamaton maatilanne jollekin toiselle taholle, ja muuttakaa kaupunkiin, niin samalla varmasti unohdatte sairaalloisen katkeruutenne toisia maatalousyrittäjiä kohtaan.

 

Seija ja Jarmo

#60 Re: Re: Re: Kaupunkilainen maaseudulla!

24.03.2012 15:05

#59: lähiseudun asukas - Re: Re: Kaupunkilainen maaseudulla! 

 Aloitimme tämän adressin, koska Nousiaisten puolelta tuli pyyntö. Adressin laatijaa sen enempää kuin ensimmäistä allekirjoittajaakaan ei tahtonut löytyä ja asukkaiden hätä on suuri. Totta kai autoimme. kun pyydettiin.

Katkeria ovat ihmiset, jotka eivät yritäkään tehdä asioille mitään. Uhrin asema on katkera. Emme ole katkeria lainkaan, vaan yritämme tuoda epäkohtia esiin ja ponnistelemme tasa-arvoisen maatalouspolitiikan eteen. Ja totta kai haluamme kovalle työllemme myös palkan. Kannattaa tulla tutustumaan toimintaamme. Olemme huippuammattilaisia tässä työssä. Hienoa, että olet lukenut juttujamme ja tiedät miten paljon maitolitran eteen tehdään työtä. Emme suinkaan vastusta toisia yrittäjiä, vaan tehdasmaista sikatuotantoa lähellä kuntakeskuksia. Olemme myös puolustaneet eteläsuomalaista sikataloutta aina, kun on ollut mahdollisuus. Esimerkiksi viime vuonna Turku-radiossa toimme esiin sikatalouden ongelmia ja totesimme, että myötätuntomme on sikatuottajien puolella. Onko yksikään sikatuottaja puolustanut maidontuottajia?

haisuli

#61 Hirvijoki

24.03.2012 18:43

Odotan Hirvijoen puhtaaksi puolesta, tai saastuttavan teollisuus sikalan kannanottoja
tehdäänkö joesta sikalan laskuoja itämereen ,mitä tuumii viljelijä kun senttimetrillä
ojanpientareita ,mitataan ( nyt sontaa ajetaan 120000tonnia ja 5000ha ym.siat)
Nenäkäs

#62 On se kateus hienoa

24.03.2012 19:02

Aloittajan omat lehmänpas*atko haisevat pelkästään kukkasille?
Itse olen niitä 40 vuotta haistellut.. ja voin sanoa että kyllä sekin pas*a haisee!

Vieras

#63 Re: Re: Re: Re: Kaupunkilainen maaseudulla!

24.03.2012 19:05

Seija ja Jarmo

#64 Re: On se kateus hienoa

24.03.2012 19:38

#62: Nenäkäs - On se kateus hienoa 

 Jotta suunnitellun sikalan kokoluokka selviää, eläinyksiköissä laskien jättisikala vastaa noin 3500 - 4000 lypsylehmää sisältäen nuorkarjan. Tällaisia navetoita ei löydy koko Suomesta. Suurimmat navetat ovat noin 400 lehmän yksiköitä. Meillä on vain 70 lehmää ja nuorkarja, emmekä aio laajentaa toimintaamme. Olemme tyytyväisiä tähän kokoluokkaan. Entisenä sikalanhoitajana tunnen sikalan hajun, enkä hajua pelkää, mutta jatkuvana ja näin suurena se on merkittävä haitta. Suunnitellussa  kokoluokassa sikala on tehdas, eikä sillä ole paljoakaan tekemistä maatalouden kanssa, saatika perheviljelmän kanssa. Perheviljelmällä yrittäjäperhe tekee suurimman osan töistä itse. Kuntalaisille tiedoksi, että suunnitellussa sikalassa arviointiohjelman mukaan tulee olemaan jopa 170 000 tonttineliötä, joten koko ikiaikanen peltonäkymä tulisi olemaan täynnä rakennuksia ja pihoja. Viljelymaisema Nousiaisiin päin on erittäin kaunis ja pyrimme säilyttämään sen tuleville polville, niin kuin se on meillekin säilytetty. Olemme kaikessa toiminnassamme halunneet huomioida ympäristön ja maiseman sekä kaikki muinaismuistomerkit, joita maillamme on. Kaikki uudisrakennukset ovat metsäsaarekkeissa tai talouskeskuksen ympäristössä ja kohtuullisen kokoisia.

lihapossujen kasvattaja

#65 Re: Re: On se kateus hienoa

24.03.2012 20:16

#64: Seija ja Jarmo - Re: On se kateus hienoa

Se on hienoa että te pidätte tilanne tietyn kokoisena, ja uskotte että saatte toimeentulon siitä myös tulevaisuudessa, mutta on kovin ristiriitaista valittaa koko ajan toiminnan kannattavuudesta, ja samalla vastustaa muita viljelijöitä mitkä haluavat kehittää tilaansa ja pitää tuotannon kannattavalla pohjalla myös jatkossa. Kokemuksella voin sanoa että tuotannon laajentaminen ei välttämättä lisää hajuhaittoja, jos käytetään nykyaikaista tekniikkaa ja katetaan lantasäiliöt ja yms. puitteet rakennetaan oikein maalaisjärkeä käyttäen. Yrittäminen tuo myös verovaroja kunnalle, kun taas teidän oma kuntanne ei taida teiltä lehtitietojen valossa juuri verovaroja saada.

lantakaivon kansi

#66 Lihapossujen kasvattaja

24.03.2012 21:57

Kannanottosi alituvan sikalaan on on hukkuvan ääni suossa. alituvan sikalassa ei ole kuultukaan
lantakaivon kannesta .Tarkoitatko että Hirvijoen rantapenkalle voi rakentaa teollisuus sikalan
udella tekniikalla ja päästää lietteet Itämereen .Jos haluat sikojasi hoitaa on mukava selvittää ensi mistä puhuu ,tai tahraantuvat myös perheviljelmät suuruuden h.......teen .
tehkää retki toukokuussa akin hankeelle, asia voisi avautua eikä tarvis räksyttää hajuttomasta sikalasta.ei sitä kukaan kuitenkaan usko on haistettu jo 10v. muuten haju on ammonjakkia ja muita myrkyllisiä kaasuja joita sitten mädättämössä yritetään käyttää hyödyksi myöntäkää että
hanke on tuhoon tuomittu ei kannata pilata perhe viljelmiä p......n
nimi

#67 nimi

24.03.2012 22:19

on hienoa että voimme taistella ammattiin katsomatta yhdessä kesäiltojen puolesta
sikalahankkeen estämiseksi .Sillä nyt suunniteltu sikala on uhka myös terveydellemme
sikalassa pidetään kuulemma hengitys ja kuulosuojaimia. melu ja kaasut

Topinojan vieressä asunut, Noustelainen jo 10 vuotta.

#68 Ei mitään järkeä..

24.03.2012 22:23

Possujen, lehmien, kanojen, hevosten, kaikkien eläinten tuoksut kuuluvat maalle, ja niiden ihanasta kodikkaasta tuoksusta saadaan nyt jo nauttia, Tarpeeksi. Tästä biokaasulaitoksesta ei lähtisi millään tavalla eläimellinen tai maalainen tuoksu vaan kuvottava, mädäntyneen kananmunan hajuinen, hengitystiet salpaava katku! Kaikenlainen maataloustuotanto on(tai pitäisi olla) yrittäjälle elämäntapa, ei bisnes. Jos ei riitä into ja ammattitaito tekemään pienemmästä yksiköstä kannattavaa, niin paras vaan luovuttaa. Muutkin siihen pystyvät niin miksei Nousiaisissakin? Suunnitteilla oleva sikala ja biokaasulaitos pilaisi kaikkien Maskun ja Nousiaisten asukkaiden ilmaston, tilan lähialueilta maaperän, vesistön ja nykyiset henkeäsalpaavan kauniit maalaismaisemat, eikä todellisia hyötyjiä olisi kuin yksi. Kaikki jotka tätä suunnitelmaa puolustavat taitavatkin jollain tavalla olla kytköksissä tähän henkilöön, eivät tulisi asumaan lähelläkään yksikköä, tai eivät ole käyneet tutustumassa esim. Topinojan kesäisiin tuoksuihin..
Seija ja Jarmo

#69 Re: Re: Re: On se kateus hienoa

24.03.2012 22:41

#65: lihapossujen kasvattaja - Re: Re: On se kateus hienoa

Pysytään nyt asiassa ja keskustellaan suursikalan ympäristövaikutuksista. Maatalouden tai etäläsuomalaisen maidontuotannon kannattavuuskeskustelua voidaan käydä muilla foorumeilla. Missä on tämä hajuton 12 000 eläimen sikala? Ilmoita osoite niin tulemme koko kylän väen voimin tutustumaan. Tässä adressissa on jo yli 450 nimeä. Pyydämme kunnioitusta allekirjoittajia kohtaan. Tämä adressi on kaikkien allekirjoittajien yhteinen ja se luotiin myös yhteisessä hengessä. Jokaisen allekirjoittaneen mielipide on yhtä arvokas. Tämän takia on epäoikeudenmukaista kohdistaa kommentteja vain adressin aloittajiin.

ihmetteliä

#70 KATEUS.

24.03.2012 22:47

Nyt tämä keskustelu on mennyt ojasta aallikoon. Ei kai tällä suursikalla ole mitään tekemistä SEIJA ja JARMON karjanhoidolla. Jokainen tulee autuaaksi omalla työlään ja palkallaan.ei kadehdita eikä arvostella toisiamme,vaan annetaan kaikkien tehdä töitä kykyjemme mukaan. olen ollut noin 800 lihotus-sian ja 100 emakon sikalassa töissä. Jouduin lopetamaan tyskentelyn koska tulin allerkiseksi ammonian hajulle. En kannata suursikalaa minkään vuoksi, investoinnit vievät verorahat, työt tekee eestiläiset,siat kärsivät, naapurit ova kiukkusia ja omistja hukkuu p....a
maamies

#71 maamies

24.03.2012 23:57

Mitä mieltä ovat maanviljelijät, ei ole näkynyt kuin muutama nimi
entä politikot ,eikö kiinnosta taitaa olla sama ketä äänestää pari oli
Maskussa antanut nimensä näkyviin kiitos heille on odotettava että
perussuomalaiset uskaltavat ensin meitä p.......n hukkuvia auttamaan usko on
peruksessa
puumerkin jo vetässy

#72 Re: maamies

25.03.2012 00:28

#71: maamies - maamies 

 Joo mä olen ihmetelly samaa että misä puskissa ne politikot taas piileskelee. Tämäki taas jää meidän tavallisten tallaajien kontolle. Ja maajussit leikkii samanlaisii piiloleikkejä. Kyllä kylillä valitetaan p.....n hajusta mut sitten kun pitäis oikeesi tulla esiin ja vetää se nimi listaan niin sitten ei näy ketään missään. Ei mukamastes uskota adresseihin Tartee sanoo et ei ne mokomat uskalla hah hah haa...misä se kuuluisa selkäranka on. en mä ole kyl persujenkaan nimiä täälä nähny.Mä ei kohta usko koko politikkohin. Mikä siinä nyt on niin vaikeeta. nimi listaan jos sikatehdasta ei tohon aukialle halua.

ei bioa asutuksen lähelle

#73 Re: Ei mitään järkeä..

25.03.2012 14:59

#68: Topinojan vieressä asunut, Noustelainen jo 10 vuotta. - Ei mitään järkeä.. 

 Hyvä ja kuvaava kommentti. Hajuttomasta teknologiasta höpistään mutta todellisuus on toisenlainen. Kyllä Vehmaankin biohajut on kaikkea muuta kuin hajutonta. En oikein tiedä mille se haisee, kammottavaa se kuitenkin on. Onhan se hirveetä, jos laitos tohon tulee ja koko jokiranta rakennetaan

konstit loppu

#74

25.03.2012 16:37

tuntuu siltä että masku ja noustelaiset eivät tiädä atressin olemasolost miitää mil kummal konnstil sais tämän enemmän kuntalaiste näkyvil et nimii ja mielipittei saatas lissää

Vieras

#75

25.03.2012 17:52

Pyrimme lisäämään näkyvyyttä lehti-ilmoituksin sekä jakamalla tiedotteita kuntalaisille ensi viikon aikana.

Kommentoi adressia