Vesistöjen puolesta - Stop Talvivaara

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vesistöjen puolesta - Stop Talvivaara.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)
Vieras

Puhtaat vesistömme ovat maamme rikkaus,NIIDEN SÄILYTTÄMISEN PUOLESTA !
joku järki

#179 Re: Suomalaisilta puuttuu Pääministeri !


#177: Kekkosen muistolle ! - Suomalaisilta puuttuu Pääministeri !

Olipahan muuten varsinainen kommentti.  Huh, huh!

 

Ei suljeta Talvivaaraa eikä muitakaan kaivoksia!

JÄRKI KÄTEEN JA KATSE LAKIIN

#180 KAIVOKSIA USKALLETTAVA SULKEA


#179: joku järki - Re: Suomalaisilta puuttuu Pääministeri !

KYLLÄ MIELESTÄNI SUOMEN LAKEJA ON NOUDATETTAVA! JA JOS TOIMIJAT EI NIIN TEE- OLI NE SITTEN VARKAITA, RATTIJUOPPOJA , KAIVOKSIA YM. ASIALLE ON PANTAVA STOP! LAKI ON TEHTY NOUDATETTAVAKSI JA ON KAIKKIEN KANSALAISTEN OIKEUS JA VELVOLLISUUS NOUDATTAA  JA VALVOA NIIDEN NOUDATTAMISTA.

 

 

 

 


Vieras

Näinhän se on, että kun työllistää kolmanneksen Kainuun työntekijöistä niin voi vapaasti rikkoa pykäliä ja säädöksiä ilman viranomaisten puuttumista asiaan. NÄIN EI SAA TAPAHTUA! Näyttäkää Talvivaaralle kaapin paikka!

Vieras

Adressissa täyttä asiaa.Kaivoksilla pitäisi olla oma puhdistamo, ettei luonto saastuisi noin kovalla vauhdilla kuin talvivaarassa on saastunut.
Rahikaisella sama vika

#183 Raahessa myös myrkkyjä ja uraania luontoon,Auta , adressi !


Allekirjoita myös Raahen kultakaivoksen jätteitä vastustava adressi
http://www.adressit.com/seis_raahen_kultakaivos
Ennen ma 4.6. noin klo 11 kirjoitetut auttavat hallinto-oikeusvalituksessa.

Vieras

Vuoksen vesistö on maamme arvokkaimpia vesistöjä
Lapinmies

#186 Hengittäkää rauhallisesti


Kyllä on helppoa kiihottaa ihmismieltä ja huutaa sitten mukana.

Tässä käy niin, että kaivos parantaa prosessinsa, korjaa vahinkonsa ja korvaa kärsineille. Ja tuottaa sitten kymmeniä vuosia vaurautta alueen ihmisille.
Niin ne asiat hoituvat.

Jos kaivos pantaisiin kiinni, niin mitä sitten tapahtuisi. Sehän vasta katastrofi olisi. Miksi te semmoista toivotte?

Katselkaa vähän tarkemmin näitä uraani- ja arseenipitoisuuksia. Tavallisessa porakaivovedessä on usein moninkertaiset määrät. Maatalous ja metsäojitus ne vesistöjät pilaavat, ei kaivosteollisuus.
Onko se niin vaikea ymmärtää.
Surettaa tuo lyhytnäköisyys

#187 Re: Hengittäkää rauhallisesti


#186: Lapinmies - Hengittäkää rauhallisesti

Niinpä niin, tuottaa vaurautta kymmeniä vuosia! Entä sen jälkeen? Nyt jo on tuhottu avolouhoksena 6000 hehtaaria ja kaivos aikoo vielä laajentua järjettömän laajaan alueseen, 13 000 hehtaariin. Siinä on hävitetty monta järveä ja jokea, lähteitä, peltoja, metsiä, uusia taloja ja kesämökkejä ym. ym., eikä niitä koskaan saada takaisin. Muutaman kymmenen vuoden jälkeen jäljellä on raiskattu luonto ja Suomen suurin ongelmajätealue.


Vieras

Luonnonsuojelu ja luonnon puhtaana säilyminen on erittäin tärkeää ja jokaisen meidän -myös henkilökohtainen- velvollisuus. Ympäristön on säilyttävä puhtaana ja elinkelpoisena vielä jälkipolvillekin. Se on myös asia missä raha ja sijoittaminen eivät saa koskaan mennä edelle- Talvivaara asiassa monilla virkamiehellä tuntuu olevan ketunhäntä kainalossa; asiaa vähätellään sillä monella heistä on osakkeita tai vähintäänkin suhteita kaivosyhtiössä minkä vuoksi asiaan ei puututa eikä sitä oteta riittävällä vakavuudella. Jos tämä ympärillämme oleva kaunis ja puhdas luonto menetetään, niin mitä meille enää jää? Talvivaaran pilatessa suuren alueen luonnon ja saastuessa ilman Suomi ei olisi enää tunnettu kauniista ja puhtaasta luonnostaan vaan ongelmallinen ilmakehän saastuttaja ja enää isolla rahalla puhdistettavissa oleva alue maailmankartalla. Go Stop Talvivaara, go!!
Katainen- Billerbergin pelinappula

#189 Re: Suomalaisilta puuttuu Pääministeri !


#177: Kekkosen muistolle ! - Suomalaisilta puuttuu Pääministeri !

Samaa mieltä!! Katainen edustaa vain lyhytnäköisyyttä ja raha-ahneutta sekä puhdasta itsekkyyttä. Tähän mennessä en tiedä Kataisen ajaneen missään vaiheessa yhtäkään oikeasti järkevää ja oikeasti yleishyvää asiaa, sellaista siis mistä olisi jotain hyötyä muillekin kuin dollarin kuvat silmissä vilistäville kokoomuslaisille ja isojen yhtiöiden omistajille. Katainen ajaa alas kaikki ne arvot jotka tekevät suomesta Suomen; rehellisyys, isänmaan -ja samalla luonnon- todellinen arvostus ja taloudellinen tasa-arvoisuus (jota hyvinvointi yhtkunnaksikin kutsutaan).  Kataisen edustamana ja väärien asioiden ajamana Suomesta tulee pelkkä Billerbergin pelinappula, yleishyödyke ja avoin rahakirstu (joka muuten tyhjenee huomattavaa vauhtia). Katainenkin voisi alkaa jo tajuta että ilman suomen luontoa meillä ei ole matkailijoille (eikä kansallemmekaan) enää mitään tarjottavaa kun luonnonvarat ja rahat on kulutettu loppuun Talvivaara ''edelläkävijänä''!!

puhtaaseen Suomeen ei kaivoksen pölyt kuulu- puhtaan Suomen puolesta

#190 Re: Hengittäkää rauhallisesti- vielä hetken aikaa


#186: Lapinmies - Hengittäkää rauhallisesti

Huom! Asia ei ole ollenkaan noin yksinkertainen kuin luulet. Vaan kuten jo edellinen vastaajakin totesi, suurta tuhoa on jo päässyt tapahtumaan. Eikä niiden vahinkojen korjaus/ korvaus ole sekään niin helppo ja yksinkertainen asia.

Ensinnäkin, lähi-vesistöjen mökkiläiset eivät voi käyttää järven vettä edes saunassa löylyvetenä sillä se on jo niin saastunutta, yksi ihminen on jo kuollut ilmassa leijuvan rikinkatkun vuoksi, muut työntekijät kärsivät pahoinvoinnista työpaikalla, lintuja kuolee....eikö siinä ole jo ihan riittävästi syytä keskeyttää kaivoksen toiminta? Mitä hyvinvointia ja vaurautta se muka on kun ihmiset kärsii? Kaivosyhtiö valehtelee muutenkin ympäristövaikutuksista niin että korvat heiluu ja lähettää omat työntekijät ottamaan näytteitä- ei kai se silloin mikään ihme ole, että pitoisuudet ovat toisinaan standardien mukaisiakin. Suurimmaksi osaksi ne ovat kyllä menneet jo todistetusti huimasti yli sallittujen rajoitusten, ja asiasta on ollut mediassa todistettuja esimerkkejä vaikka muille jakaa. Näin on ollut monessakin asiassa, mm. järvien kohonneiden päästömäärien kohdalla...keksisin tähän vaikka mitä muita hyviä syitä lopettaa moinen kyseenalainen touhuilu heti alkuunsa. Talvivaara yhtiö sai muuten myös vuoden Siilinpiikki-palkinnon joka jaetaan vuoden ympäristön kannalta epäilyttävimmälle yhtiölle.

Lisäksi monet ihmiset alueella ovat myös oikeasti huolissaan Talvivaaran aiheuttamista terveyshaitoista ja riskeistä- avolouhoksen pöly leviää ilman mukana laajalle alueelle ja sen mukana lentävät siten myös kaikki myrkyt suoraan pelloille, vesistöihin ym. ja päätyvät sitä kautta myös meidän ruokalautaselle. Kohta leviävät samalla tavoin myös uraanitkin ympäri Suomen. Joten kyllä se kaivosteollisuuskin luontoa pilaa, eivät vain mainitsemasi maa- ja metsätalouden ongelmallisuudet. Monet näistä jo tapahtuneista vahingoista ovat sitä luokkaa ettei niitä oikein ole mahdollista enää korjata eikä korvatakaan kenellekään. Jos asiat pääsevät menemään niin pitkälle että uraania keritään alkaa rikastamaan ja ympäristöhaittoja ehtii tulla, niin silloin ne ovat ehtineet levitä jo niin laajalle alueelle, että niitä on enää vaikea mennä jälkikäteen korjailemaankaan. Jos ja kun yhtiö menee jossain vaiheessa konkkaan tai joutuu maksu ym. vaikeuksiin niin se tarkoittaa sitten kyllä sitä, ettei yhtiö edes korvaa kenellekkään kärsimyksiä kokeneelle yhtään mitään vaan ne rahat kaivetaan valtion kassasta ja maksatetaan veronmaksajilla. Samoin käynee ympäristötuhojen suhteen. Se likapyykkikeko on ja tulee olemaan niin suuri, ettei niin suuriin korvauksiin ole Talvivaaralla varaa. Ja vaikka nyt kaivos työllistääkin ihmisiä ja lisää siten alueen työllisyystilannetta niin mitenhän mahtaa olla asian laita sitten kun sitä ympäröivä, kansallisesti arvokkaita erämaajärviä luonto on ehtinyt pilaantua? Työllisyys luontomatkailualalla tulee olemaan tätä menoa nollassa eikä se siitä paljon enää parempaankaan päin alueella etene kun Talvivaara ei vesistöjen puhdistusta suostu varmastikaan korvaamaan. Yhtiöt ovat bisnestä. Miksi Talvivaara siis mielellään, ilman valtiovallan persuksille potkimista, muka korvaisikaan aiheuttamiaan tuhoja kun se ei muutenkaan olisi käytännössä kaikkia kohtaan mahdollista, vaan kuten jo totesin, se on kallista lystiä, eikä mitään lystiä olekaan.

Ja jos tutustuisit aiheeseen liittyvään tutkimusaineistoon tarkemmin, niin huomaisit kyllä, etteivät asiat ole todellakaan noin yksioikoisia vaan kaivoksetkin ovat todellinen ympäristöongelma.
Tosiasiat eivät ole aivopesua.

huolestunut savolainen.

#191 Taas paljastunut vuoto.


Talvivaarassa on ilmeisesti paljastunut tänään kuukausia kestänyt putkivuoto. Työntekijä on aiheuttanut putkirikon työkoneen kuormaajalla ja vuoto on jäänyt huomaamatta maan alla olevasta putkesta. maahan on valunut metalleja sisältävää nestettä.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)Hannu H

#193 Re: Taas paljastunut vuoto.


En löytänyt vahvistusta tälle tiedolle.  Luulen että siinä viitataan aiempaan vuotoon.  Mutta huoli vuodoista ei ole aiheeton.  Kuinka monta päästövahinkoa on jo tähän mennessä raportoitu ja onko osa jätetty kertomatta ja onko osa jäänyt huomaamatta?


Vieras

#194 Re: Re: Taas paljastunut vuoto.


#193: Hannu H - Re: Taas paljastunut vuoto. 

 Minäkin kuulin tuosta samaisesta vuodosta, tällä viikolla vissiin havaittu.Tutun,tuttu on kuulemma talvivaaran leivissä ja oli kertonut.

Hannu H

#195 Re: Re: Re: Taas paljastunut vuoto.


Hei

 

Mitään uutista ei vuodosta ole julkisuudessa ollut.  Olisin kiinnostunut täsmällisemmästä tiedosta.  Missä kohteessa vuoto on huhun mukaan ollut.  Tämä sivusto on ihan turvallinen paikka nimettömänkin tiedon antamiseen.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)Hyvä Lapinmies,

#197 Re: Re: Hengittäkää rauhallisesti- vielä hetken aikaa


#190: puhtaaseen Suomeen ei kaivoksen pölyt kuulu- puhtaan Suomen puolesta - Re: Hengittäkää rauhallisesti- vielä hetken aikaa

Lapinmies puhuu asiaa. Kaikki tänne kirjoittelijat käyttävät laitteita, joissa kytetään erilaisia metalleja, ajelevat autoilla ja kuluttavat luonnonvaroja, kukin tahollaan ja tavallaan. Kantakaa vihermiehet ja -naiset myös oma kollektiivinen vastuunne ja hyväksykää tällainen laitos! Suomessa asioihin puututaan lainsäädännön kautta oikeasti. Pitäisikö tarvisimienne tarvikkeiden raaka-aineet tuoda kolmansista maista? Häh? Niissä maissa ei asiat ole niin hyvällä mallilla, kuin meillä... tai vaihtoehtoisesti luopukaa kaikesta ylellisyydestä, kuten lusikoista ja haarukoista, kun niissä on sitä nikkeliä...

Oletteko te tosiaan niin torvia, että kivipöly olisi aivan armoton myrkky pelloille levitessään. Ja sama koskee valumavesiä. Hei HALOO!!! Ihan oikeasti... Mitä se kivi sisältää ja paljonko, miten kauas pölyä menee. Kuten edellinen viestin kirjoittaja itse sanoo, kannattaa tutustua erilaisiin aineistoihin kunnolla. Tai harrastaa matematiikkaa, niin voisi suhteuttaa asioita järkevällä tavalla omaan ympäristöön.

 


Vieras

Loppu talvivaaran saasteelle.

Vieras

Puhtaampien vesien puolesta.

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…