Vaasan musiikkiluokkien puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vaasan musiikkiluokkien puolesta.


Vieras

#2451 Re: Mietinpähän vaan

25.10.2013 19:02

#2448: Yksinäinen Ajattelija - Mietinpähän vaan

Niin , mietitään. Mitkä olivatkaan siis alunperin ne asiat, jotka johtivat tähän tilanteseen? Miksi Niistä ei kerrota?

Tiedote: "Musiikkia voi opettaa niin, että menen sen kummemmin valmistautumatta vain tunnille, ja kysyn oppilailta, lauletaanko jotain vai tehdäänkö jotain muuta. Tai

http://cdncache1-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png...

laitan päälle karaoke-DVD:n, yksi laulaa (hyvin tai huonosti), loput kuuntelevat tai kirjoittavat maantiedonläksyjään ehkä pyydän oppilaita ottamaan seuraavaksi tunniksi minkä tahansa CD-levyn. Oppilaat kertoivat monista sellaisistakin tunneista, joissa opettaja - rehtorinsa hyväksynnällä - ei ollut tunnilla edes läsnä, jotta “ei häiritsi oppilaiden luovuutta”. Tällä tavalla pidetyt tunnit voivat jatkua kolmannesta luokasta lukioon asti aivan samalla tavalla ilman minkäänlaista kehitystä. Opettaja ja rehtori saavat palkkansa, eikä rehtoria, virastoa ja koulun elämää häiritä kaiken maailman konserteilla, leireillä, matkoilla ja levytyksillä. Eikä pidä olla yhteydessä alakoulun väkeen, jotka kenties toimivat toisin!"

"Sitten tuli ala- ja yläkoululle  u u s i a  r e h t o r e i t a  ja  y l ä  k o u l u l l e   m u o d o l l i s e s t i   p ä t e v ä   o p e t t a j a, musiikkiluokkien entinen oppilas. Alakoulun opettajien kanssa oli mme onnessamme: nyt vihdoin tuli opettaja, jonka kanssa teemme yhdessä vaikka mitä! Annoimme hänelle kaikkemme, jotta hän pääsisi helposti alkuun. Odotuksemme olivat korkealla. Tosin meitä hätkähdytti yläkoulun uuden rehtorin outo lausunto. Sen mukaan musiikkiluokilla ei hänen kautenaan tule olemaan etuoikeuksia, eikä hän liioin oikein halunnut olla väleissä kanssamme. Emme osanneet aavistaa pahaa. Iloinen ja intensiivinen työskentely jatkui silti. Uusi opettaja oli aina tervetullut alakoulun opettajain huoneeseen kahville.

Yläkoulun uusi musiikinopettaja alkoi kuitenkin loistaa  p o i s s a o l o l l a a n  tunneilta. Me alakoulun opettajat autoimme sinisilmäisesti melko pitkään nuorimmaistamme luullen, että hänet on autettava yli alkuvaikeuksien. Pidimme häneltä pitämättä jääneitä oppitunteja aluksi mitään aavistamatta. Sitten alkoi käydä yhä selvemmin ilmi, että

p o i s s a o l o t  selittyivät pikemminkin  v ä l i n p i t ä m ä t t ö m y y d e l l ä   o p p i l a i t a  ja kollegoja kohtaan kuin alkuvaikeuksista johtuvina.

Ritva sanoutui ensimmäisenä irti yhteistyöstä yläkoulun opettajan kanssa."


Vieras

#2452 Re: Omerta-linja

25.10.2013 19:08

#2436: - Omerta-linja

Mikä Omerta-linja mikä se on?


Vieras

#2453 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Säästöt

27.10.2013 11:55

#2445: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Säästöt

Etpä ole tainnut hallinto-oikeuden päätöstä lukea kovin tarkkaan. Asioiden puutteellinen esittäminen taisi olla aika useassa kohdassa mainittu, joten se ei tarkoita, että asiat olisivat olleet vääriä tai valheelia.


Vieras

#2454 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Säästöt

27.10.2013 11:59

#2449: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Säästöt

Kyllä niillä minunkin lapsillani mielipiteitä on ja voimakkaitakin, sen voin sanoa, mutta ei tällaisessa asiassa, jossa pitää tietää asioista, joista nuoret eivät voi tietää, koska ne eivät ole tapahtuneet luokassa koulupäivän aikana. Huhujen perusteella eivät ota kantaa suuntaan eikä toiseen. Onneksi heillä on vielä jotain tärkeämpääkin elämässään kuin sekaantua tähän sekavaakin, sekavampaan soppaan. Yhdestä opettajasta ei pidä tehdä mitään palvonnan kohdetta, vaikka olisi ollut miten hyvä.


Vieras

#2455 Re: Kaupungin budjetti

27.10.2013 12:04

#2450: - Kaupungin budjetti

Päätöksestä on valitettu. Vasta korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen jälkeen tiedetään varmasti, että kuka maksaa. Siihen päätökseen on sitten tyytyminen.


Vieras

#2456 Re: Re: Mietinpähän vaan

27.10.2013 12:11

#2451: - Re: Mietinpähän vaan

Seuraavatkohan alakoulussa, matematiikkaa, liikuntaa tai vaikkapa kuvaamataitoa opettaneet, opettajat noin tarkaan kollegoitaan yläkoulussa ja puuttuvat opetuksen laatuun tai mihinkään muuhunkaan? Oliskohan nyt mennyt yhden oppiaineen kohdalla jotenkin suuruudenhulluksi tuo touhu. Kyse on kuitenkin peruskoulun musiikkiluokilla annettavasta opetuksesta, eikä mistään musiikkiopistosta. Siitäkin huolimatta, että musiikki on tärkeä osa monen elämää.


Vieras

#2457 Re: Re: Kaupungin budjetti

28.10.2013 09:34

Se, joka valittaa, tietenkin maksaa omasta pussista.

Hyvähän sitä on toisten rahoilla rellestää.


Vieras

#2458 Re: Re: Re: Kaupungin budjetti

28.10.2013 09:39

#2457: - Re: Re: Kaupungin budjetti 

Jos valittaa oikeuden päätöksestä ja voittaa, niin kuka sitten maksaa?


Vieras

#2459 Re: Re: Re: Re: Kaupungin budjetti

28.10.2013 12:34

Kannattaako riskeerata?
Edelliselläkin kerralla lakimies oli ollut syyttäjien neuvonantajana.
Ei kai syytöntä voi tehdä syylliseksi, vaikka millaiset hyväveli/-siskokerhot olisivat taustalla.

toisinajattelija

#2460 Re: Re: Re: Mietinpähän vaan

28.10.2013 13:07

#2456: - Re: Re: Mietinpähän vaan

Kyllä seurataan. Opettajilla pitäisi nimenomaa olla (joillakin kouluilla on, joillakin ei) yhteistyötä ja varsinkin nivelkohdissa, jotta tietäisivät, mistä esim. yläkoululn opettajien tulisi jatkaa, ja mitkä asiat alakoulun puolella jäi heikoille jne. Tämähän on itsestään selvyys. Myös vanhempien pitäisi myös olla oikealla tavalla uteliaita ja kiinnostuneita lastensa etenemisestä ja kehityksestä aineessa kuin aineessa. Opettajilla on taatusti osuutta lasten koulumenestymiseen ja eri aineissa edistymiseen.

On  todella erikoista jos matematiikassa palataan yläkoulussa jauhamaan kertotauluja ja opettelemaan tavaamista, kun pystyttäisiim paljon parempaakin.

Sama on musiikissa ja varsinkin musiikkiluokkien opetuksessa. On kyse erikoisluokasta, jossa tavoitteiden tulee olla jotain muuta kuin tavallisessa perusopetuksessa. Onhan jo tuntimäärä viikossa aivan toista luokkaa. Kyllä siinä ehtii suorittaa kurssitutkinnot ja pitää omat konsertit ilman Kuulaoipiston apuakin.

Kyse on todella myös musiikkiopistosta, arvoisa kommentoija. Lapset suorittavat Kuulaopistolle arvokkaita kurssitutkintoja. Teoria/säveltapailu/nokkahuilu.  Tähän pitää olla mahdollisuus edelleenkin. Kaikilla ei ole varaa maksaa kalliita musiikkiopistomaksuja, ja mus.luokat tarjoaa tässä erinomaisen mahdollisuuden.

 

Kyllä varmasti innokkaat liikunnan opettajat seuraavat liikuntaluokille ja urheiluakatemiaan(toimineeko enää) suosittelemiensa oppilaiden kehitystä ja edistystä. Tavoitteet siellä ovat varmasti aivan erilaiset kuin tavallisilla luokilla, vaikka onkin kyse peruskoulusta.

Entä kielikylpy?

silent leges inter arma

#2461 omerta

29.10.2013 08:25

Käsittääkseni omerta tarkoittaa pakotettua vaikenemista. Miten voi olla, että vielä nykypäivänä johtajat voivat vaatia alaisiltaan vaikenemista. Kaikki tiedämme, että Juri on koko ajan halunnut avointa keskustelua. Mikä mättää? Kuka peittelee ja mitä? Opettajat vaikenevat. Johtajat ovat kieltäneet puhumisen. Miksi? Miksi?
Oikeudessa esille tulleet asiat olivat todella vähäpätöisiä. Paitsi tietenkin se, että koulutoimejohto lautakuntineen polkenut lokaan yhden ihmisen arvokkaan elämäntyön. Todella häpeällistä. Eikö todellakaan ollut keinoja ratkaista asiaa toisin? Opettakaapa kouluissa kansainvälisyyttä, erilaista ajattelua, toisten mielipiteiden hyväksymistä, jne!! Johtajat eivät tähän pystyneet. Kuka heitä opettaisi. Varmaan lapset!
Juria syytettiin, ettei hän hyväksy muuta kuin oman linjansa. KUKA ON ASIASTA HÄNEN KANSSAAN KESKUSTELLUT? Alakoulun opettajien mukaan kertaakaan ei ole ulkopuolisten kanssa edes keskusteltu linjasta Kaikki vain luulevat. Jutelkaa kaikkien musiikkiluokkien mus opettajien kanssa
Vain he tietävät totuuden, koska ovat ainoita hänen kanssaan läheisesti työskennelleitä.
Mielenkiiintoista on nähdä Mairen liste, keitä hän on saanut Juria vastaan ja miksi? Lista julki ja allekirjoittajat puhumaan julkisesti Jurin hirmutöistä, mitkä estävät hänen työhön paluun, Tajuavatko ihmiset, että on kyse elämäntyöstä. Jos pärstä ei miellytä,tai jos Juri ei ole asettanut kysymyksiään oikealla tavalla, sekö oikeuttaa pistämään nimen listaan ja estämään toiselta työn, jota on intohimolla ja rakkaudella tehnyt vaasalaislasten eteen.
Eikö tämä ole kiusaamista? Kertokaa nimenkirjoittajat ihmeessä, miksi ette halua Juria töihin. Tunnetteko edes häntä. Kuinka paljon olette tehneet töitä hänen kanssaan. Käsittäkseni välitunnilla olette voineet hänet tavata. Tekö ajattelitte lasten parasta! Itseänne te ajattelitte!

Vieras

#2462 Re: Re: Re: Re: Mietinpähän vaan

29.10.2013 09:39

#2460: toisinajattelija - Re: Re: Re: Mietinpähän vaan 

 Musiikkiluokat eivät ole musiikkiopisto, vaikka oppilaat suorittavatkin koulupäivän aikana musiikkiopiston tutkintoja. Kyllä varmasti opettajat oppilaidensa elämää jossain määrin seuraavatkin, mutta enpä usko, että tuollaista "seurantaa" kuin yläkoulun musiikinopettajaa kohtaan on ollut, muut opettajat ovat joutuneet kokemaan. Mielestäni se on ollut ahdistelua ja todella loukkaavaa. "Auttamistakin" on monenlaista....mielestäni on lähinnä yritetty kävellä yli.


Vieras

#2463 Re: Re: Re: Re: Re: Mietinpähän vaan

29.10.2013 19:34

#2462: - Re: Re: Re: Re: Mietinpähän vaan

Oppilaat arvostelivat yläkoulun opettajan opetusta. Mitä se Jurille kuuluu?

luulo ei ole tiedon väärtti

#2464 Re: Re: Re: Re: Re: Mietinpähän vaan

30.10.2013 05:44

#2462: - Re: Re: Re: Re: Mietinpähän vaan

Kerro toki, millä tavoin Juri on puuttunut yläkoulun opettajan työhön.Tämä on todella mysteeri. Kukaan vierellä olevista työkavereista kun sitä ei tiedä. Jos toinen ei saavu tunnille tai on pois konserteista tai jos tutkintoja ei suoriteta tai omia konsertteja pidetä, kai voi kysyä, miksi.Tietääkseni nämäkin kysymykset on esittänyt eräs toinen opettaja. Juri ei taatusti ole kävellyt kenenkään yli. Kuuntele oikeuden nauhat, tiedät enemmän.Yhdessäkään joulukonsertissa ei olisi yläkoululaisia esiintynyt, jos Juri ei olisi ystävällisesti ja kärsivällisesti jaksanut järjestää asioita. Syytöksesi ahdistelusta pitäisi panna poliisitutkintaan. Tuki ry;ssä vuosikausia olleena ja lapseni koulunkäyntiä seuranneena olen nähnyt myös yläkoulun opettajan edesottamukset.

!!!

#2465 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietinpähän vaan

30.10.2013 05:46

#2463: - Re: Re: Re: Re: Re: Mietinpähän vaan

Niinpä niin, kaikki on Jurin syytä...

pois panettelu

#2466 Re: Re: Re: Re: Re: Mietinpähän vaan

30.10.2013 05:55

#2462: - Re: Re: Re: Re: Mietinpähän vaan

Meille köyhille se on enemmänkin kuin musiikkiopisto. Lapsemme saavat suorittaa sinne tutkintoja. Lisäksi saavat Sydämen sivistystä, jota nimenomaa Juri on opettanut. Hänen tunneilleen kannattaisi kaikkien näille palstoille kirjoittaneidenkin mennä oppiin. Lapsemme tarvitsevat musiikkiluokkia ja Juria,

yhteistyötä

#2467 Re: Re: Re: Re: Re: Mietinpähän vaan

30.10.2013 06:00

#2462: - Re: Re: Re: Re: Mietinpähän vaan

Oppilaat suorittavat kurssitutkintoja myös kouluajan ulkopuolella. Nimenomaan mus opiston opettajille. Kaikki kokeet tarkistetaan Kuula-opistolla.

kiusaamista?

#2468 Re: Re: Re: Re: Re: Mietinpähän vaan

30.10.2013 06:08

#2462: - Re: Re: Re: Re: Mietinpähän vaan

miksikähän oikeudessa ei tullut esille eikä todistetuksi näitä ahdisteluja, seurantaa, painostamista jne, joita tässä esität. Tämä on kiusaamista ja panettelua Juria kohtaan. Älkäö heitelkö lokaa. Hankkikaa ainakin riittävästi todistusaineistoa.


Vieras

#2469 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietinpähän vaan

30.10.2013 12:53

#2463: - Re: Re: Re: Re: Re: Mietinpähän vaan 

 No, on sitä tainnut muutkin kuin oppilaat arvostella ja ne oppilaatkin taisivat olla Jurin "lähipiiristä" jos olen oikein ymmärtänyt.


Vieras

#2470 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietinpähän vaan

30.10.2013 12:56

#2467: yhteistyötä - Re: Re: Re: Re: Re: Mietinpähän vaan 

 Musiikkiopiston opettajat opettavat yläkoulun musiikkiluokkille teoriaa, mutta ei sekään tee yläkoulun musiikkiluokista musiikkiopistoa, joten ei ne tutkinnotkaan alakoulun musiikkiluokista.


Vieras

#2471 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietinpähän vaan

30.10.2013 13:03

#2468: kiusaamista? - Re: Re: Re: Re: Re: Mietinpähän vaan 

 Kyllä niitä todisteita varmasti on, mutta jotkut tiedot olivat oikeuden mielestä puutteelisia ja siksi päättivät kuten päättivät. Ehkä niitä nyt sitten tarkennetaan ja annetaan selkeämpi kuva. Kun nauhoituksia oikeudesta kuunteli, niin siellä kyllä käsiteltiin asioita niin laajasti ja monelta kantilta, että en ihmettele, jos oikeudelle jäi sekava kuva. No minä ainakin jätän spekuloinnin tähän ja jään odottamaan oikeuden päätöstä. Ei tämä keskustelu täällä etene miksikään. Jokaisella on mielestään vain se ainoa oikea käsitys asoista, joten ei johda mihinkään. Taitaa olla niin, että vain se porukka, joka on enemmän ollut musiikkiluokkien toiminnassa mukana tietää asioiden oikean laidan. Muut ovat vain kuulleet ja ajattelevat asioista siten kuin ovat kuulleet.


Vieras

#2472 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietinpähän vaan

30.10.2013 15:38


Vieras

#2473 Re: Re: Re: Re: Kaupungin budjetti

31.10.2013 03:46

#2458: - Re: Re: Re: Kaupungin budjetti

No me vaasalaiset nyt ainakin aluksi maksamme, kun kovapalkkaiset -ja päiset heikkovarpaiset johtajat tuhlaavat taas työaikaansa tähän ja oikeudenkäynteihin. Nyt tällä hetkellä, kun kerran muutkin joutuvat säästämään, niin kaikki turha tuhlailu pitäisi loppua -johtoporrasta myöten ja varsinkin siellä. En itse ainakaan tällaiseen naurettavuuteen halua tuhlata verorahoja. Oikeuden päätös tuli jo. Siihen saisivat Swanljung ja muut tyytyä. Miksi he nyt vasta selkeämmin ilmaisisivat asian? Olisivat panostaneet juttuun sitten kunnolla jo hallinto-oikeudessa, jos kerran asia on niin tärkeä, ettei yksi oikeuden päätös riitä. Tämä on huonoimpia esimerkkejä johtajuudesta, mitä olen elämäni aikana nähnyt.

kallista ja lapsellista

#2474 lisäykset

31.10.2013 05:26

Käsittääkseni uusia lisäyksiä eikä selityksiä kaupunki voi enää antaa seuraavaa oikeudenkäyntiä varten. Jos näin on, miksi viedä asiaa eteenpäin. Ajan tappamista? Kallista! Toivottavasti Jurilla on mahdollisuus täydentää "listaansa". Lisämateriaalia kun on kuulemma ilmestynyt...

Vieras

#2475 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mietinpähän vaan

31.10.2013 09:22

#2464: luulo ei ole tiedon väärtti - Re: Re: Re: Re: Re: Mietinpähän vaan 

 Mielestäni tuossa kommentissa ei puhuttu Jurista vaan yläkoulun opettajan työn arvostelemisesta yleensä, esim lehdissä. Ihan taatusti ahdistavaa ja loukkaavaa. Esim. luvalliset poissaolot ovat henkilökohtainen asia ja syyt eivät kuulu kenellekään.