Vaasan musiikkiluokkien puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vaasan musiikkiluokkien puolesta.

O sancta simplicitas!

#476 Re: Re: Re:

22.05.2012 01:25

#468: - Re: Re:

Voi hyvä tavaton!! Tulen muualta katsomasta ihan "livenä" monia musiikkiluokkia, en siis vain lue nettisivuja - jotka eivät yleensä anna oikeata kuvaa toiminnasta ja sen laadusta. En siis ole vaasalainen ylistäjä, en fanaattinen, tiedän mitä monessa koulussa muualla tehdään. Olen jopa kateellisena käynyt säännöllisesti Vaasassa kuuntelemassa noita konsertteja. En ole kuullut lurituksia ja olen yllätyksenä konserteissa saanut kuvan tasokkaasta musiikinopetuksesta täällä periferiassa. Kyllä tuo mainittu trio vain on ollut kehumisen arvoinen! Jos heitä kehuu, keneltä se on pois?

Taisit kirjoittaa asian vierestä muutenkin. Hymyilyttää musiikin ammattilaisena!


Vieras

#477 Re: Re: Re: Re:

22.05.2012 07:20

#476: O sancta simplicitas! - Re: Re: Re:

No en pidä sinua kovinkaan ammattilaisena, jos et näe muissa musiikinammattilaisissa mitään hyvää. Kyllä tästä maasta löytyy muualtakin hyvää musiikinopetusta. Onkilahden Alakoulussa musiikinopetus on hyvää, mutta kohtalaisen yksipuolista. Hyvä alakoululaisille, mutta en käsitä sitä järjetöntä vastustamista, jota yläkoulunopettajaa kohtaan on  tehty, kun hän haluaa hoitaa asioita vähän eritavalla. Hienoja esityksiä on sieltä musiikkiluokkien konserteissa nähty, kunnes vastustajat aloittivat painostamisen. Toivottavasti tilanne muttuu taas paremmaksi ja nähdään vielä mihin hän pystyy ja hän pystyy.

En ole opettaja sivusta seurannut vain!

#478 Re: Re: Re: Re: Re:

22.05.2012 09:48

#477: - Re: Re: Re: Re:  

 Et taida tietää että alaluokkien musiikinopettaja on välillä SAANUT harjoittaa yläluokkienkin kuoron!Oma opettaja halusi kyllä johtaa kuoroa konsertissa,joka oli aika kyseenalaista kun toinen oli harjoittanut????????

.....

#479 Re: Re: Re: Re: Kyllähän sitä kaikenlaista voi saada aikaan!

22.05.2012 12:39

#475: - Re: Re: Re: Kyllähän sitä kaikenlaista voi saada aikaan!

Mikä oli pohjimmiltaan tarkoitus laittaa kyseinen linkki esiin? Halveksunta? Aliarvioiminen?...Ongelmana näköjään taitaa olla se, että ei hyväksytä mitään muuta kuin tietynlainen toiminta ja tietynlainen musisointi. Itse olen suuri klassisen musiikin ystävä ja sellaisena pysyn (enkä tykkää liiemmin hörsköttämisestä), mutta on muistettava, että monta on tallaajaa maanpäällä ja niin on musiikkimakuakin. Luettuani näitten sivujen kommentit, en enää yhtään ihmettele, miksi tilanne on nyt se mikä on; Onkilahden koulun ylevän musiikinopetuksen ja kommenteissa esiin tulleen karaoken väliltä löytyy monenlaista muutakin musiikkia. On hienoa, että Vaasassa on musiikkiluokat, Kuula-opisto ja monia muita musiikkia arvostavia ja rakastavia instansseja, jotka voivat saada aikaan kaikenlaista ja kaikenlaiseen makuun sopivaa "ravintoa".

 


Vieras

#480

22.05.2012 12:48

Ei siinä mitään vikaa ole opettaa muutakin kuin klassista, vain se tapa millä yläkoulu sitä toteuttaa....
Monot jalassa

#481 Re: Sukset ristissä ja asiat solmussa

22.05.2012 12:57

#480: -

Eli pikku hiljaa alkaa hahmottumaan se missä mennään ja missä on mennyt ne paljon puhutut sukset ristiin...


Vieras

#482 Miksi????

22.05.2012 13:17

Kuulin tänään, että Musiikkiluokkien tuki ry järjestää kevätriehan musiikkiluokille. Miksi yläkoululaisia ei ole kutsuttu, vaikka heidänkin perheiltään kerätään jäsenmaksuja????? Eikö Musiikkiluokkien Tuki ry olekaan yläkoulun musiikkiluokkien tuki ry????? Onko siellä jotkut sisäpiiribileet?

Vieras

#483 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

22.05.2012 13:26

#478: En ole opettaja sivusta seurannut vain! - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Ilman palkkaako....tuskin....ja varmaane ei ollut pakko. Eikö se ole yhteistyötä se????


Vieras

#484 Re: Re: Re: Re: Re: Kyllähän sitä kaikenlaista voi saada aikaan!

22.05.2012 13:43

#479: ..... - Re: Re: Re: Re: Kyllähän sitä kaikenlaista voi saada aikaan! 

 Todella lapsellinen osoitti tuo henkilö olevansa, kun tuon linkin laittoi. Yritti varmaan halveksia, mutta itse näin siinä jutussa ainakin enemmän sitä, että opettaja on monipuolinen ja valmis laittamaan itsensä likoon vaikka missä. Arvostan sata kertaa enemmän hänen nöyrää luonnettaan, kuin irtisanotun opettajan ylistyksen nälkäistä luonnetta.

Musiikkiluokatkin voisivat tarjota monipuolista musiikinopiskelua. Sillä se innostus musiikkiin harrastamiseen säilytettäisiin musiikkiluokkien jälkeenkin. Itse en ainakaan sellaista musiikinharrastamisen intoa omista lapsistani löydä. En ole itse käynyt musiikkiluokkia, kun sellaista ei meillä päin ollutkaan, mutta olen laulanut kuitenkin kouluvuodet koulun kuorossa. Itse jäin sitä kaipaamaan, mutta jostain syystä omat lapset eivät kuorolaulamisesta ole niin innostuneita....miksi?

Vaasan Musiikkiluokkien Tuki ry / Timo Rinne

#485 Re: Miksi????

22.05.2012 15:59

#482: - Miksi????

Järjestämme tapahtuman, jossa voimme tavata yhdessä oppilaat, opettajat ja vanhemmat, kuten kevätkonsertissa olisi tapahtunut. Koska alakoulun kevätkonsertti on meistä riippumattomista syistä peruttu, halusimme järjestää tämän tapahtuman sen tilalle. Tila ja sateen uhka rajoitti alkuperäisen kutsun lähettämisen vain alakoululaisille, koska sääennusteet lupailivat pitkään vielä sadetta tälle päivälle. Yläkoulun oppilaat ovat myös tervetulleita nyt sään ollessa kuitenkin suotuisa, jolloin voimme oleilla enimmäkseen ulkotiloissa. Ohjelma on ensisijaisesti suunniteltu alakoululaisia varten, mutta yhdessäoloa riittää kaikille.

Yläkoulusta ei ole tälle vuodelle muita toiveita tuki ry:n suuntaan tullut, kuin syksyllä leirikustannuksiin osallistuminen sekä nyt keväällä 9M-luokan musikaalin ruusut. Olemme avoimia ideoille ja ehdotuksille, siksi pyysimmekin syksyllä kaikki musiikinopettajat mukaan yhteisiin suunnittelupalavereihin.

Kaikki musiikkiluokkalaiset perheineen ovat sydämellisesti tervetulleita kevätriehaan, samoin musiikinopettajat!

O sancta simplicitas

#486 Re: Re: Re: Re: Re:

22.05.2012 18:12

#477: - Re: Re: Re: Re:

Et tainnut ymmärtää lukemaasi...

Mitä on kohtalaisen yksipuolinen musiikinopetus? Sanohan, jotta minäkin tietäisin. Miten hoidetaan asioita vähän eri tavalla - jos taso ei laske, miksi se ei olisi hyväksyttävää? Minkä painostamisen vastustajat aloittivat? Kerrohan. Mitä mieltä lapset ja nuoret ovat ja ovat olleet? Miksi musiikkiluokat on perustettu Vaasaan? Kerro!

 


Vieras

#487 Re: Re: Miksi????

22.05.2012 18:13

#485: Vaasan Musiikkiluokkien Tuki ry / Timo Rinne - Re: Miksi???? Toivottavsti kutsu on mennyt myös jotakin muuta kautta, ja hieman aiemmin...

 


Vieras

#488 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

22.05.2012 21:13

#483: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Sitäpä tarkoitin yhteistyötä alakoulun opettajat pystyvät tekemään!!!!


Vieras

#489 Re: Re: Miksi????

22.05.2012 22:15

#485: Vaasan Musiikkiluokkien Tuki ry / Timo Rinne - Re: Miksi????

Oli kyllä tuossa vaiheessa kutsuminen vähän myöhäistä. Yhteinen tilaisuus olisi ollut näyttö siitä, että Musiikkiluokkien tuki ry on molemmille kouluille.....mutta jostain syystä se aina unohtuu....kyllä kai yläkoulultakin on edustaja kokouksissa....vai eikö ole asiaa edes esitetty niin, että yläkoululaisetkin olisivat olleet tervetulleita? Eikö kevätrieha ollut tuki ry:n toimintaa eikä koulun, joten miten siihen olisi tarvittu pyyntö koululta? Mutta näihän se on viime vuosina mennyt.....ehkä pitäisi perustaa erilliset vanhempainyhdistykset, jos tasapuolisuus ei muuten toteudu.....


Vieras

#490 Re: Re: Re: Miksi????

22.05.2012 23:06

#489: - Re: Re: Miksi???? 

 En tiedä tätä päivää,mutta jos Yläkoulun panos Tuki ry toiminnassa ei ole lisääntynyt siitä mitä se oli ennen,niin ehkä se pitäisikin olla oma vanhempain yhdistys!

Vuosia sitten kun olin mukana ei Yläkoulua kiinnostanut Tuki ry,mutta raha toki oli yhteistä..

Jos ollaan mukana niin varmaan olisitte tienneet mitä siellä tehdään..odotitteko vain valmista "pöytää"

Timo Rinne

#491 Re: Re: Re: Miksi????

22.05.2012 23:30

#489: - Re: Re: Miksi miksi miksi?

Missä "tuossa vaiheessa"? Niinkuin aikaisemmin kirjoitin, tämä kevätrieha oli ensisijaisesti suunnattu rankan kevään kokeneille alakoulun oppilaille ja heidän perheilleen. Päiväkin oli sama, jolle oli alustavasti ALAKOULUN kevätkonserttia suunniteltu - ennen kuin sekin peruuntui. Kuten mainitsin, tapahtuman suunnittelupalaverissa rajasimme tilojen rajallisuudesta (max 150 henkeä) ja silloisesta sateen uhkasta johtuen kutsun ensisijaisesti 3-6 luokille, laajentaen sen koko alakoulun musiikkiluokille PERHEINEEN (siis myös yläkoululaiset olivat tervetulleita). Tapahtumassa jaettiin perinteiset ruusut 6. luokkalaisille, kuten yläkoulun musikaalissa jaoimme 9. luokkalaisille viikko sitten. Ne yläkoululaiset, joita alakoulun kevään tapahtumat eivät ole koskettaneet millään tavalla, ovat saaneet keskittyä rauhassa oman koulunsa tapahtumiin.

Minä olen koko vuoden odottanut tasapuolisuutta ylä- ja alakoulun välillä ja kaikkea muuta olen saanut kohdata.
Silti olen edelleen koittanut olla tasapuolinen. On yläkoulun viestinviejä ollut aina mukana kokouksissa, muttei kertaakaan yläkoulun musiikinopettaja kuluneen vuoden aikana. Voimme varmasti järjestää myös yläkoulun oppilaille vastaavan tilaisuuden vastaavan tilanteen osuessa kohdalle.

Enempää en aio tätä asiaa tällä foorumilla kommentoida. Soittakoon/viestittäköön suoraan minulle se, jolla on asiaa.

Olen ollut mukana TYÖSSÄ Aikanaan oman lapseni ollessa Musiikkiluokilla!

#492 Re: Re: Re: Re: Miksi????

22.05.2012 23:38

#491: Timo Rinne - Re: Re: Re: Miksi???? 

 Juuri näin on aina ollut,Yläkoulu ei oikein ymmärrä mitä sana Tasapuolisuus tarkoittaa,siis myös omaa panosta yhteiseen työhön! Se ei ole vain joku jäsenmaksu se on paljon muuta mitä meidän pitää ja saamme lastemme eteen tehdä!!!!


Vieras

#493 Re: Re: Re: Re: Re: Miksi????

23.05.2012 09:03

#492: Olen ollut mukana TYÖSSÄ Aikanaan oman lapseni ollessa Musiikkiluokilla! - Re: Re: Re: Re: Miksi???? 

 Kannattaa muistaa, että yläkoulussa on yksi opettaja ja alakoulussa monta opettajaa. Yläkoulun opettajalla on varmasti niin paljon tunteja, että ylimääräiseen ei jää aikaa. Yläkoulussa on muutenkin eri juttu, koska ei ole luokanopettajaa, joka voi muokata päivää tarpeen mukaan vann oppilailla on eri opettaja lähes joka tunnilla. Isossa koulussa ei noin vaan vaihdella tunteja sinne ja tänne, eikä tietenkään käytetäkään niitä muuhun kuin kyseisen tunnin  oppiaineen opiskeluun.

Yläkoululaisia ja heidän vanhempiaankin voi olla jo tuossa vaiheessa, kuten yleensäkin nykyään saada mihinkään talkoisiin. Se on vaan tosiasia, että yläkoulussa opiskelu on jo niin erilaista, että ei siellä mitään sen suurempia projekteja voi tehdä. Sitäkään ei saa unohtaa, että ne yläkoululaiset ja heidän vanhempansa ovat kuitenkin alakoulussa antaneet panoksensa varojen keräämiseen, joten heillä pitäisi olla yhtäläinen oikeus varoja käyttää. Varmasti nyt yläkoulussa olevien perheet ovat mm. ostaneet runsaasti joululevyä ja oppilaat ovat olleet sitä tekemässä.

Musiikkiluokkien Tuki ry on VANHEMPAIN yhdistys, joka tukee musiikkiluokkien toimintaa.

Yläkoulun opettaja olisi varmaankin resurssiensa mukaan mielellään mukana Musiikkiluokkien Tuki ry:n toiminnassa mukana, mutta valitettavasti häntä on kohdeltu kokouksissa erittäin tyhmästi toisen opettajan toimesta ja on joutunut lähtemään kokouksesta kesken pois.  En minäkään tulisi, jos minua olisi samalla tavalla kohdeltu.


Vieras

#494 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miksi????

23.05.2012 13:20

#493: - Re: Re: Re: Re: Re: Miksi???? 

 Tässä se nähdään ,olisi pitänyt hoitaa nuo pahat mielet pois ,niin ei tarvitsisi tässä kenenkään kirjoitella!++

 


Vieras

#495 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miksi????

23.05.2012 13:25

#493: - Re: Re: Re: Re: Re: Miksi???? "olisi varmaankin resurssiensa mukaan mielellään mukana"

Miten on kohdeltu? Kuinka tyhmästi? Mistä johtuen? Ei ainakaan kuluneen lukuvuoden aikana.


Vieras

#496 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miksi????

23.05.2012 13:53

#495: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Miksi???? 

No ei varmaan, jos opettaja ei siellä ole ollut....kuka nyt huvikseen lähtisi piinattavaksi ja pilkattavaksi.........Ei varmasti luota vielä pitkään aikaan siihen, että hänet otetaan vastaan samoin kuin muut opettajat. Siitä on moni ihminen pitänyt tämänkin lukuvuoden aikana huolen monessa muussa paikassa.....

sivusta seurannut

#497 Kuka painostaa?

23.05.2012 16:25

Ongelmat tutuvat kärjistyneen sen jälkeen, kun alakoulun opettajat päättivät. että ollaan nyt erillään ja pidetään omat konsertit, kun toiminta yhdessä yläkoulun kanssa on niin hankalaa.
Siitäpä meteli syntyi! Oikein johtoporrasa päätti, että on pakko pitää yhteisiä konsertteja.
Tähän asti alakoulu on järjestänyt konsertit ja antanut yläkoululaisille mahdollisuuden tulla mukaan. Se on koettu painostukseksi.
Muualla Suomessa mus.luokkien työn tulokset näkyvät yläkoulujen konserteissa. Lukioilla ja yläkouluilla on yleensä yksi opettaja, joka saa keskittyä vain musiikin opettamiseen.
Alakoulun opettajien pitää hoitaa luokkaopetus, jopa lasten pukeminen ja monet pienten lasten käytännön asioiden hoitamiset.Yläkoulullakin on musiikkiluokilla kymmeniä muita opettajia oppilailla. Ei musiikinopettaja ole yksin.
pieni on ihmisen mieli

#498 Voi, voi!

23.05.2012 16:37

Yksipuoliseksi katsotaan opetusta, josta puuttuu kaupallinen joka tuutista kaikuva jytke.
Tutkikaapa mus. luokkalaisten vanhemmat lastenne mus. vihkoja 3-6- luokilta.
Siellä paneudutaa monien vuosisatojen tyyleihin ja tullaan kohti nykypäivää. Jos linja jatkuisi, olisi lapsilla peruskoulun jälkeen mahtava, monipuolinen käsitys musiikin historiasta oman soitto- ja laulutaidon lisäksi. Siinä sivussa valkenisivat oikeat mittasuhtee, mikä on kestävää ja arvokasta, mikä kertakäyttötavaraa.

Vieras

#499 Re: Voi, voi!

23.05.2012 20:03


Vieras

#500 Re: Kuka painostaa?

23.05.2012 20:45

#497: sivusta seurannut - Kuka painostaa?

Musiikin opettaja opettaa vain musiikkia, mutta kun laskee viikkotuntien määrän, niin tunteja on varmasti yläkoulun opettajalla enemmän kuin alakoulun opettajalla. Lisäksi opetettavia luokkia ja oppilaitan on pajon enemmän eli luokanopettaja esimerkiksi näkee omia oppilaitaan pajon enemmän. Yläkoulun opettaja opettaa lukumääräisesti paljon suurempaa määrää oppilaita ja tämä tietysti vaikuttaa työn määrään. Tämä asia on ihan helppo ymmärtää, jos haluaa....

Kiinnostaisi tietää miksi toiminta yläkoulun kanssa oli niin hankalaa. Eikö alakoulu suostunut tekemään mitä yläkoulu sanoo vai eikö yläkoulu suostunut tekemään mitä alakoulu sanoo....kyllä sanoisin, että vähän suvaitsevaisuutta siihen mitä yläkoulussa halutaan esittää ja tehdä, niin mitään ongelmaa ei edes olisi. Yläkoulun opettajaa olen pitänyt aina aidosti miellyttävänä ja mukavana ihmisenä. Alakoulun musiikinopettaja sen sijaa näyttää pelaavan peliä, enkä pysty häneen luottamaan. Liikaa ihmisiä muurina ympärillä miksi.....mihin hän tarvitsee suojamuuria, jos on oikeasti niin hyvä.

Nuorisokuoro perustettiin ja aluksi siinä oli mukana oppilaita, mutta mihin ne kuorolaiset ovat kadonneet??? Edes ne kaksi yhdessä esiintyvää kuoroa yhteensä ei ole se määrä, jota julkisuudessa esitetään nuoriso kuoron kooksi. Kaiken maailman ylistyspuheiden jälkeen luulisi kuoroon olevan suorastaan jono...Taitaapa suurin osa niistäkin olla opettajien lapsia....