Vastustamme Helsingin kaupungin määräaik. opett. palkkaleikkausta


Vieras

#26

19.04.2012 21:19

Samasta työstä sama palkka!

Vieras

#27

20.04.2012 01:34

Olemme ilmaisseet mielipiteemme. Sitten?

Vieras

#28

20.04.2012 07:43

En ymmärrä opettajien määräaikaisuuksia muutenkaan! Vakinaistakaa opettajat!!!!
Opettaja Vantaalta

#29 Opettajat ahneita?!

20.04.2012 09:06

HS sivu C9 tänään 20.4.2012: Kimmo Pennanen Taipalsaarelta on näreissään, että lapsia opettavat henkilöt ovat huolissaan palkastaan eivtkä lapsista.

Eli taas ihmiset luulevat, että me opettajat olemme ahneita, käymme töissä vain lomien takia ja nostamme tähtitieteellisen korkeita palkkioita noista loma-ajoistakin. Olisi mukavaa, jos esim. OAJ saisi jotenkin ujutettua yleiseen tietoon sen, että saamme kesällä palkkaa talvella tehdyistä töistä.

Vieras

#30

20.04.2012 09:33

Eikö samalla markkinaperiaatteella tehdä kaikista työpaikoista pätkätöitä, jolloin kierretään vastuuta maksaa työstä sille kuuluva palkka? Vai mennäänkö suoraan rakennusalan malliin ja haetaan työvoima (opettajat) halvemmalla Virosta.
Hemmetin Guggenhaimit yms.!! Selvitystyö on varmaan jo ottanut kaupungin kassasta opettajien osuuden tulevista leikkauksista.

Vieras

#31

20.04.2012 09:38

Opettaja ansaitsee heinäkuun palkkansa vuoden kuluessa ja onn oikeutettu saamaan koko palkan. Määräaikainen tekee samaa työtä kuin virassa oleva, jopa ehkä tarmokkaamminkin saadakseen jatkoa työlleen seuraavana vuonna.

Vieras

#32

20.04.2012 09:52

Lisää kuraa Helsingiltä opettajille. Opettajat syövät kai heinäkuisinkin?

Vieras

#33

20.04.2012 10:12

Voisimme me opettajat eri pääkaupunkiseudun kouluissa toimia vähän korkeammalla profiililla työolojemme hyväksi. Työskentelemme haasteellisessa oppimisympäristössä (LUKUISAT KIELI- JA KULTTUURIRYHMÄT, HOMEONGELMAT, ONGELMAPERHEEIDEN MÄÄRÄ yms.)
loinen

#34

20.04.2012 11:33

mitäs kitisette, koko ajan aina kehuskelette niillä lomillanne.

Vieras

#35

20.04.2012 12:12

aderessinlaatija voisi laittaa tittelinsä/asemansa yms. tiedoksi.
Lehtori

#36 Re: Opettajat ahneita?!

20.04.2012 12:15

#29: Opettaja Vantaalta - Opettajat ahneita?! 

Kimmo Pennasen kirjoituksesta tulee mieleen, että jotkut haluavat tahallaan käsittää väärin  opettajien vaatimukset. surullista.

OAJ vastuuseen

#37 Sama tilanne

20.04.2012 13:36

on muissakin kunnissa. Päteviä määräaikaisia kyykytetään vuodesta toiseen ja opet ovat nöyrinä, jotta saavat seuraavalle vuodelle jatkoa. Ja mitä tekee OAJ?

Vieras

#38 Re:

20.04.2012 16:16

#13: PHL -  

 Hyvä!


Vieras

#39

20.04.2012 16:30

Palkka kuuluu tehdystä työstä ja se kuuluu jokaiselle, se on selvä!
Muistakaamme myös se, että epäpäteviä palkkaamalla koulut ovat vuosikymmeniä "säästäneet" palkkakuluissa mojovan summan!
Pätevyyttä vailla oleva opettaja on epäpätevä ja aina olisi ratkaistava opetus niin, että paikan saa pätevä/ne jotka haluavat tehdä enemmän töitä voivat mahdollisuuksien rajoissa opettaa.


Vieras

#40

20.04.2012 17:06

Osaako joku sanoa milloin tämä asia varmistuu? Tietäisi hakea muita töitä.
OAJ:n asia hoitaa tämä

#41 nettiadressin osoite on OAJ:n toimisto

20.04.2012 17:38

Täysin turhaa pikkumaisuutta taas! Kitistään kuukauden palkasta, mutta miten äitiyslomasijaiset, jotka ovat joka kesä 2,5kk palkatta!! Moniko määräaikainen on vaatinut adressilla heille sitä, että virassa olevan palkka pitää maksaa sille sijaiselle eikä sille virassa olevalle? Täälläkin huudellaan "samasta työstä sama palkka", mutta eipä ole vuosikausiin äitiyslomasijaiset saanneet "samasta työstä samaa palkkaa".

En allekirjoita siitä periaatteellisuudesta, että omaan kuppiin kyllä haalitaan murot, mutta naapurin kuppiin kustaan vaikka päivittäin samassa pöydässä istutaan.

Jos OAJ ei saa hoidetuksi näitä asioita kuntoon - myös äitiyslomasijalaisten osalta - on yhdentekevää, mitä HOAY tekee. Yksinkertaisesti on selvää, että OAJ:n virassa olevat naisopettajat ajattelevat vain itseään ja tulevat kesäksi töihin nostamaan sijaiselle kuuluvan palkan. Palkka voitaisiin jättää maksamatta äitiyslomalla oleville, koska OAJ nimenomaan painottaa sitä, että se on palkkaa vuoden aikana tehdystä työstä, joka on projektiluontoista. Mitähän työtä se kotona ollu virassa oleva opettaja on tehnyt? Eikö viransijainen siis olekaan tehnyt koko vuonna projektiluontoisesti töitä?

Onneksi itse olen virassa ja tulen saamaan kesältäkin palkan. En kuulu OAJ:hin, enkä liity, koska tällaiset palkkaukseen liittyvät asiat on hoidettu niin päin bersettä kuin vain voi olla ja näiden asioiden oikea osoite on OAJ eikä nettiadressit. Palkat ovat palkkakuopassa ja kummallisesti vain jotkut opettajat nostavat sijaistensa palkatkin itselle. Ihmettelen, että miten edes kehtaavat tehdä tällaista - minä en ainakaan kehtaisi tulla työpaikalle vauvaa esittelemään, kun kollega on paikalla, jonka palkan viet...

Turha mitään adresseja kerätä. OAJ on oikea taho korjaamaan opettajien palkkausvirheet. Jos liitto ei saa asioita kuntoon, miksi kuulua tällaiseen liittoon?
nimierkki

#42 Re: nettiadressin osoite on OAJ:n toimisto

20.04.2012 18:05

#41: OAJ:n asia hoitaa tämä - nettiadressin osoite on OAJ:n toimisto

Ymmärsinkö nyt oikein... olet siis sitä mieltä, että äitiyslomasijaiset ansaitsevat oman adressin, mutta että adresseja on turha kerätä. Toisaalta et ole OAJ:n jäsen, mutta vaadit ammattijärjestöä kuitenkin toimiin äitiyslomasijaisten aseman parantamiseksi. Kuulostaa hieman ristiriitaiselta.

Olet aivan oikeassa siinä, että äitiyslomasijaiset kärsivät vääryyttä, mutta olisiko ehkä tehokkaampaa sinunkin liittyä OAJ:hin, laatia ITSE adressi heidän puolestaan tai vaikka lähteä mukaan kunnallispolitiikkaan ja pyrkiä näin vaikuttamaan asioihin, eikä vain valittaa ja vinkua tyhjänpäiväisesti.


Vieras

#43 Lisää leikkauksia?

20.04.2012 18:26

Oliko tarkoitus aloittaa leikkaukset kivuttomimmasta päästä?

Ovatko tulevat leikkaukset vielä shokeeraavampia?

Vai oliko tämä kuitenkin tarkoitettukin vain avaamaan päättäjien silmät?

On vaikea uskoa, että tämä esitys oli vakava esitys!

Olisivatko opettajat osoittaneet tällaista solidaarisuutta, jos leikkaus olisi
kohdistettu vain muodollisesti epäpäteviin?

Opettajan työ on sen verran rankkaa, että jokainen luokkaa lukuvuoden opettanut ja

kasvattanut on kesälomatienestinsä ansainnut.


Vieras

#44 Re: nettiadressin osoite on OAJ:n toimisto

20.04.2012 20:35

Äitiysloman aikana kertyyy lomapäiviä ihan kaikille palkkatyöstä äitiyslomalla oleville. Muissa töissä äitiyslomalle jäävä saa valita, milloin pitää ennen äitiyslomaa ja sen aikana kertyneet lomapäivänsä. Opettaja ei voi olla lomalla koulupäivien aikana, joten ainoa mahdollisuus on tulla kesäksi töihin saadakseen oiketetut lomapäivät. Äitiyslomasijaiset toki ansaitsevat kesän palkan, mutta sen puuttumisesta on turha syyttää virassa olevia opettajia.

Ope

#45 Re: Re: nettiadressin osoite on OAJ:n toimisto

20.04.2012 21:29

#44: - Re: nettiadressin osoite on OAJ:n toimisto

Samaa mieltä. Opettajat eivät saa pitää lomiaan äitiysloman päätteeksi, vaan loma on pidettävä kesäaikaan.

Olisin itse aikanani Vantaalla antanut kesäloman palkkani sijaiselle, mutta Vantaan kaupungilta tuli viesti, että sijainen ei sitä saa, vaikka en itse sitä ottaisi. Vaihtoehdot olivat siis, että pidän rahan itse tai sitä ei saa kukaan.

 

 

Make Maisteri

#46

21.04.2012 00:27

Jos joku tulee vielä sanomaan, että mitä te opettajat kitisette kesän palkasta kun on pitkät lomat jne., niin voi minun puolesta sitten vaikkapa istua miekkaan. Olen oikeutettu saamaan tehdystä työstä korvausta virassa olevien opettajien tavoin. Se, että tyytyy tällaiseen k.usetukseen on sitten jo ihan omaa tyhmyyttä. Nyt pitää tapella.

OAJ on muuten yks iso vitsi.

Vieras

#47 Syytökset oikeaan osoitteeseen!

21.04.2012 09:00


Vuosien varrella n 30 vuotta luokanopena toimineena on ollut

pakko kuunnella jatkuvaa kitinää työmme epäkohdista.

Pahimmat narisijat ovat olleet yleensä sellaiset, jotka eivät millään tavalla

viitsi laittaa itseään likoon yhteisten asioiden hoitamiseen. Pahimpia ovat ne vapaamatkustajat

jotka eivät maksa jäsenmaksuja, mutta tiukan paikan tullen ovat kärkkäitä arvostelemaan OAJ:N

toimintaa. Katsomosta on helppoa huudella!

Täytyy nyt kuitenkin pitää mielessä, kuka tässä on syntipukki ja osoittaa joukolla

ainakin syyttävä sormi sinnepäin. Mitäs ne virkaveljet siellä Virossa vähän aikaa sitten tekivätkään..
ANONYMOUS

#48 OAJ vaikenee?

21.04.2012 10:26

Se on kummallista, miten oma ammattiyhdistys tuntuu olevan yleensä päättäjien eikä omien jäsentensä puolella. Itsekin olen ottanut yhteyttä OAJ:ön, kun olin määräaikaisena äitiyslomansijaisena toiselle määräaikaiselle ja tuli sotkua kesäajan palkoista. OAJ päätti olla ottamatta mitenkään kantaa heille esitettyihin kysymyksiin ja lähetti minulle vain OVTES:istä lainauksen kommentoimatta sitä mitenkään. Miten OAJ on tätä Helsingin asiaa kommentoinut? Varmasti lähettää taas OVTESistä jonkin sopivan kohdan sekoittamaan pakkaa entisestään. On siinä edunvalvoja, joka ei todellakaan valvo omien jäsentensä etua.
Nuorope

#49 Re: Syytökset oikeaan osoitteeseen!

21.04.2012 10:39

#47: - Syytökset oikeaan osoitteeseen!

Johan pomppasi! Olen nuorta opettajasukupolvea ja tyytymätön OAJ:n ajamaan politiikkaan, pidän ammattijärjestöön kuulumista kuitenkin tärkeänä ja teen huomattavasti vapaaehtoistyötä opetustyön kehittämisen vuoksi. Uraansa aloittaville opettajille tilanne pääkaupunkiseudulla on sietämätön (palkkaus, pätkätyöläisyys, ylipäätään työpaikan saanti omassa aineyhdistelmässäni edes 200km säteellä sieltä missä haluaisi asua - on sattumanvarainen lottovoitto). On ihan turha tulla sanomaan, ettei OAJ voi vaikuttaa kaikkiin asioihin. Vahvemman liitot, jotka tajuavat oman merkityksensä ja omaa sitä kuuluisaa itsekunnioitusta ja ammattiylpeyttä, ajavat asioitaan tehokkaammin. Lisäksi päivätyönsä hoitavalta opettajalta on paksua olettaa, että hän lähtisi kehittämään opettajakunnan työolosuhteita kunnallispolitiikan kautta. Hidas ja raskas malli, mikä on omiaan lisäämään opettajien eriarvoisuutta kuntatyönantajasta riippuen. Tämä on väärä foorumi kritisoida OAJ:n toimintaa, mutta näihin epäkohtiin olen itse tyytymätön.

  1. Terveellinen työympäristö ei toteudu siitä huolimatta, että OAJ pitää asiaa esillä (homekoulut). Kunnilla on ollut mahdollisuuksia hidastella asian korjaamista useita vuosia – samalla vaarantaen opetushenkilöstön ja lasten terveyden.
  2. Opetusryhmien maksimikokoon puuttuminen hidasta ja ponnetonta. Ryhmäkoko vaikuttaa suoraan työrauhaan, oppilaan yksilölliseen kohtaamiseen ja tukemiseen, oppimistuloksiin ja opettajan jaksamiseen.
  3. Opetusmateriaalin määrärahojen puute. Kaikissa kouluissa oppikirjoja ei hankita riittävästi, tehtäväkirjoja ei monessa aineessa hankita lainkaan, kokeellinen opetus ei ole mahdollista määrärahojen puutteen vuoksi -> lisää opettajien työmäärää, kuormitusta, näkyy välillisesti opetuksen laadussa, oppilaiden motivaatiossa, oppimistuloksissa, myös kustantajien oppimateriaalin laadussa ja tarjonnassa.
  4. Opetusalan lainsäädäntöä ei ole päivitetty vastaamaan nykyajan haasteita. Opettajan vaikutuskeinot ovat liian vähäiset. Opettajien työhön ja vastuuseen olennaisesti vaikuttaviin tekijöihin on annettu suosituksia, joihin työnantaja ei reagoi. Niistä pitäisi tehdä lakipykäliä.
  5. Täydennyskoulutusmahdollisuuksien rahoituksen puute estää opettajan ammatillisen kehityksen. Opettajat ovat joutuneet itse kustantamaan opetustyön ja työnantajan edellyttämän täydennyskoulutuksen (mm. terveystiedon aineenopettajat). Kärjistetysti sanottuna : pahimmillaan opettajan tiedollinen osaaminen jää sille tasolle, mikä se on ollut valmistumishetkellä.
  6. Erityisoppilaiden integrointi normaaleille luokille on lisännyt opettajien työmäärää, näkymättä palkkauksessa. Erityisoppilaat eivät aina saa omien tarpeidensa mukaista opetusta resurssien puuttumisen vuoksi.
  7. Organisaatiomallin ongelmat. Opetustyö ja koulun johtaminen vaatii läsnäoloa ja aikaa ihmisten väliselle kohtaamiselle. Johtomalli, jossa rehtorilla on satoja, jopa tuhat alaista, on työläs, käytännössä mahdoton. Koulun johdon palkkaus ei vastaa työn vaativuutta.
  8. Eri opettajien välinen epätasa-arvo opetusvelvollisuudessa (erityisopettaja, eri aineenopettajat). Perustuu historiallisiin olettamuksiin opettajien työmäärästä, mikä ei kaikilta osin vastaa nykytodellisuutta. Asiasta ei keskustella avoimesti, eikä tilannetta kartoiteta tutkimuksin.
  9. Kunnilla on vuodesta toiseen mahdollisuus säästää jatkuvilla määräaikaisuuksilla sekä epäpätevien opettajien palkkauksella. OAJ ei puutu asiaan riittävän napakasti.
  10. Opettajia koulutetaan tietyissä aineyhdistelmissä aivan liikaa suhteessa vapautuviin työpaikkoihin. OAJ ei tunnu reagoivan asiaan millään tavoin. Mallia voisi ottaa esimerkiksi lääkäriliitosta. Omasta aineyhdistelmästäni voitaisiin lohkaista vähintään 30 opetuspaikkaa vuosittain (arvio perustuu kurssitovereiden työllistymistilastoon, arvioon vuosittain avautuvista vapaista työpaikoista sekä hakijamääristä viimeisen 5 vuoden aikana).
  11. Palkkakehitys ei ole kyennyt seuraamaan yleistä palkkakehitystä ja elinkustannusten nousua.
  12. Opettaja-lehti, jossa olisi mahdollisuus julkaista ja tiedottaa opetustyöhön olennaisesti liittyviä artikkeleita, tutkimustuloksia ym. opettajan ammattitaitoa kehittävää materiaalia - on ponneton ja laimea.
  13. Jäsenmaksusta huolimatta, OAJ:ta ei saa aina tarvittaessa apua ja neuvoa mm. työsuhdetta koskeviin asioihin.

 

ope virassa

#50 Re: Re: nettiadressin osoite on OAJ:n toimisto

21.04.2012 11:22

#42: nimierkki - Re: nettiadressin osoite on OAJ:n toimisto

Ymmärsit väärin.

Liittoon kuuluvien ei tule kerätä nettiadressia siitä syystä, että liitto ei osaa ajaa jäsentensä etuja. On täysin ammattitaidotonta väkeä liitossa, jossa jäsentin on kerättävä nimiä yms. jotta joku asiaa saadaan hoidetuksi. Tätä vartenhan me (te) maksamme (tte) liitolle, että he hoitavat asian.

En koe tarvetta kuuluvani liittoon, joka ei aja opettajien asioita eikä etenkään virattomien opettajien.