.

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista ..

Matti Uusitalo
Forssa

#26 Erinomainen artikkeli!

06.09.2007 00:14

Kannattaa lukea Jukka K. Korpelan artikkeli Kanava-lehden numerosta 6/2007. Siinä on hyvin ytimekkäästi esitetty perustelut miksi Suomen tulee muuttua yksikieliseksi mahdollisimman nopeasti. Järjen pitää voittaa tässä asiassa!
Sebastian Söderholm
Helsinki

#27 Rasismia? Ei sentään...

19.09.2007 07:15

"Olen syntynyt ihan Suomessa suomenkieliseen perheeseen ja ajan 460 mallia olevalla Volvolla." - Juha Adler

Juha Adler, miten voit mahdollisesti ajaa Volvolla, sehän tulee Ruotsista. Osta hyvä mies Suomalainen auto! Ai niin, eihän meillä valmisteta autoja.

Mitä tulee Ahvenanmaan kysymykseen, olen osittain samaa mieltä. Sielläkin pitäisi osata puhua Suomea, mutta ovat ilmeisesti sen verran lähempänä Ruotsia että puhuvat ennemmin sitä.

Matti Uusitalon kysymykseen "Mistä muualta maailmasta löydätte maan, jossa 95%:n enemmistö on pakotettu opiskelemaan 5%:n vähemmistön kieltä?" niin meikäläinen ei ainakaan tiedä sellaista maata. Onhan maita joissa puhutaan useampia kieliä mutta sielläkin varmaan "vähemmistöt" ovat 5 % suurempia. Totta puhut.

Jotkut ovat sitä mieltä että tämä on rasistista. Mielestäni "rasistinen"-sanaa käytetään jo liian usein joten kyseinen sana ei sovi tähän. Tyhmyys olisi liian rumaa sanoa, mutta ehkä sana "suvaitsemattomuus"? Ei sekään välttämättä oikea sana...

Ruotsin lukeminen kouluissa on pakollista, ainakin toistaiseksi. Jos Ruotsi poistetaan, niin seuraavana tulisi todennäköisesti Venäjä, koska on vain ajan kysymys milloin Suomalais-Venäläisiä on Suomenruotsalaisia enemmän. Itse olen Suomenruotsalainen (varmaan yllätys!) mutta en ole mitenkään katkera ko. asiasta. Päinvastoin. Olen saanut oppia kielen täysin ilmaiseksi ja hallitsen nyt kahta kieltä sujuvasti. En ole syntynyt rikkaaseen perheeseen, enkä ole lapsuuteni aikana saanut vanhemmiltani kaikkea mitä olen osoittanut. Olen joutunut 14 vuotiaasta tekemään kesätöitä jotta saisin rahaa. Eipä varmaan ketään kiinnosta kuulla lisää miten olen elänyt täysin yhtä vaatimatonta elämää kuin useimmat muutkin.

Ehkäpä se fakta, että kielitaito on nykyään arvostettua ottaa päähän niin paljon että on pakko aloittaa tällainen adressi?

Onhan se varmaankin totta, että jos Ruotsin kieli ei olisi pakollinen niin sitä ei varmaan vihattaisi niin paljon, eikä sitä varmaan lukisi hirveän usea. Eihän rekan ajamiseen tarvita kielitaitoa. Eikä välttämättä siivoojanakaan. Mutta fakta nyt vain on se, että palveluammateissa, valtion viroissa ja muissa arvostetummissa ammateissa kielitaito katsotaan etuna. Joten jos joku on opiskellut Ruotsin kieltä 15 vuotta, eikä sitä vieläkään hallitse, niin mitäköhän se henkilöstä kertoo? Onko tämä laiskuutta vai tyhmyyttä?

Tiedoksi kaikille: Kaikki suomenruotsalaiset eivät ole rikkaita. Kaikilla suomenruotslaisilla ei ole isän ostamaan volvoa tai bemaria. Luonnollisesti poikkeuksia on, mutta poikkeushan vahvistaa säännön, eikö?

Asiasta voisin keskustella kauan, mutta taidanpa lopettaa tähän.

Provosoimatta, voisi loppukevennyksenä vielä sanoa niinkuin joskus kuulin jonkun sanovan:
"Puhukaa te mitä osaatte, niin me puhutaan mitä me halutaan..."
Nina Järvinen
Porvoo

#28

25.11.2007 14:01

Eikös teillä ihmisillä ole muuta sisältöä elämässä, kun marista jostain helvetin kieliasiasta, anna nyt ihmisten elää ja puhua miten haluaa!
Jos ruotsinkieliset Ruotsiin, niin suomenkieliset johonkin ryssien metsiin takaisin, onhan sitten tämä pieni Nazi-maa tyhjä ja saatte olla tyytyväisiä! Kyllä ihminen osaa olla pienimielinen, osaatte näyttää että todella on apinoiden tasoa tää ajattelu.
Hävetkää rasistit ja hankkikaa elämä!
Nimim. suomenruotsalaisnainen ja naimisissa ihanan perussuomalaisen kanssa
Matti Uusitalo
Forssa

#29 Logiikka menee näin

26.11.2007 02:00

Suomessa - suomen kieli
Ruotsissa - ruotsin kieli
Venäjällä - venäjän kieli
jne.
Ei se tämän monimutkaisempaa ole!
Nina Järvinen
Porvoo

#30

26.11.2007 12:55

Ruotsinkieliset tullut aikoinaan Ruotsista Suomeen, joka silloin oli tyhä maa. Eli ruotsinkieli oli täällä ensin, ennenkuin suomenkieliset apinat kaiveli itselleen tien sieltä ryssämetsistä karvalakkeineen!
Sitten kun Venäjä hyökkää tänne taas kerran, niin mihin te outoa kieltä puhuvat rasistit sitten suunnaatte, kun ette muita kieliä edes jaksa/halua/osaa puhua tai oppia?
Ja kyllä Janina Frostell, Mikael Forssell, Markus Grönholm jne kelpaa teille, vaikka suomenruotsalaisia ovatkin? Silloinhan se on kyllä "kyllä se SUOMI osaa". Hemmetti miten kaksinaamaisia osaattekin olla!

Nimim. veroja maksava Suomeen syntynyt kansalainen, kuten kaikki muutkin!
Ilari Peltomäki
Sipoo

#31

26.11.2007 19:37

Kuinka tyhmiä ihmiset saavat olla ?!? MIKSI suomen pitäisi muuttua yksikieliseksi ?? Ainoa asia miten se häiritsee teitä on että te tiedostatte sen että se on kaksikielinen, lopettakaa se. Antaa niitten elää rauhassa niin tekin elätte rauhassa ?

Kuinka voi olla olemassakaan näin idioottimainen adressi. Ja se toinen adressi mikä jo oli lähetetty sisään, luuleko joku tosissaan että se voi mennä läpi ?

Kaikki tietävät että se ei tule menemään läpi, koska kaikki muut ovat älykkäämpiä kuin ne herrat jotka tulevat syrjäseudulta tai "landelta" (mikä on ruotsinkielinen ilmaisu; Landsbygden)ja ovat"vitun kovia" koska he kiusasivat paikkakunnan ainoaa hurria koska hän käyttäytyi koulussa koska hänet oli KASVATETTU sillä tavoin, toisin kuin näitä idootteja jotka saivat päähänsä että "koulu on perseestä, sitä pitää vihata" joten he pilasivat muitten nuoruutta koska eivät olleet tiedostaneet asiaa että sillä tavoin voi vaikuttaa tulevaisuuteensa ja ostaa se vitun bemari johon tulee karvanopat ja voi pokata 25vuotiaana 16vuotiaita koska muulla tavalla ei heru.

Ja myöhemmin elämässä he ovat löytäneet maagisen internetin ja tämän sivuston ja luulevat että he pystyvät lakkauttamaan yhden kielen kostoksi siitä että pienenä Daniel ei kutsunnut Markoa tai Maxia synttäreilleen koska he olivat pellejä.

Ja nyt Pikku Daniel omistaa sen kaupan joka tulee myymään ne halvat bemarit näille kahdelle idiootille.
Ja tietenkin nämä kaksi idioottia muistavat Danielin ja yrittävät kaveerata hänen kanssaa nytten kun hän on vanhempi ja menestynyt elämässään, toisin kuin nämä kaksi kapeakatseista pelleä.

Kiitos. (-ÄÖ-raja elämälle organisaatiosta)
Tia Heikkinen
Kerava

#32 Miksi ruotsinkieli on pakollista Suomessa?

26.11.2007 22:16

Olen opiskelija ja haluan sanoa, että ruotsinkielen ei pitäisi olla pakollinen.
Ruotsinkielen - kuten saksan, ranskan ja venäjänkielenkin tulisi olla vapaavalintainen. Peruskoulun ruotsin tunnit olivat yhtä turhautumista, sillä ketään ei kiinnostanut. En missään nimessä halua sanoa, etteikö ruotsinkielen taito olisi tärkeää, mutta esimerkiksi peruskoulua käydessäni luokkien ruotsinkielen numeroiden keskiarvot hipoivat lähellä hylättyä. Puhun nyt siis keskiarvoista, en yksittäisistä numeroista. Keskiarvo oli 4.9, jonka muistan vieläkin, koska se ei ollut minulle mikään yllätys. Pyydänkin, että jokainen hetken miettisi onko ruotsinkieli todella syytä pitää toisena äidinkielenämme tänä päivänä? Miksi?
henri ristiniemi
oulu

#33 Tässä luettavaa

26.11.2007 22:35

Minä en jaksa tänne erikseen mitään erityistä alkaa kirjoittelemaan, joten puhukoon tämä sivu puolestani:

http://www.pakkoruotsi.net/
Matti Uusitalo
Forssa

#34 Suomalaiset olivat täällä ensin!

27.11.2007 01:27

Tieteellisesti tutkitut ja hyväksytyt historialliset tosiasiat ovat nämä:
Suomalaisugrilaiset kansanryhmät ovat asuttaneet tätä maata koko jääkauden päättymisen jälkeisen ajan eli lähes 10 000 vuotta. Lännestä päin tapahtunut ruotsalaisten maahantunkeutuminen alkoi vasta 1100-luvulla ensin Ahvenanmaalle ja muualle Lounaissaaristoon. Sitten 1200- ja 1300-luvuilla Uudenmaan sekä Pohjanmaan rannikoille. Paikannimi- ja muu tutkimus on osoittanut, että nämä seudut eivät olleet silloin tyhjiä, vaan jo suomalaisten pitkään asuttamia.
Ruotsin alkaneen siirtomaavallan vuoksi uudet ruotsinkieliset asukkaat eivät sulautuneetkaan maan alkuperäisväestöön, vaan muodostivat erillisen "herrakansan", jonka avulla Ruotsin valtio pyrki toteuttamaan kolonialistiset tavoitteensa. Koko maahan pakotettiin virka- ja opetuskieleksi ruotsi. Vielä nyt 200 vuotta Ruotsin vallan päättymisen jälkeenkin pyritään ruotsalaisten henkistä siirtomaavaltaa jatkamaan keinotekoisella kaksikielisyydellä, pakkoruotsin opetuksella, erilaisilla ruotsinkielisten opiskelu- ja muilla kiintiöillä, monilla kohtuuttomilla etuoikeuksilla sekä mahdollisuudella käyttää yli 20 % (!) Yleisradion menoista 5 %:n vähemmistön tarpeisiin. Eiköhän ole aika siirtyä Suomessakin normaaliin enemmistövaltaan?
Emil Sandholm
Karis

#35 Naurettavaa :)

27.11.2007 13:56

Hitlerko tän adressin tekijä? Ymmärrättehän että tämä adressi ei ole mitään muuta kun Nazi-kerho ;) "Ein volk ein sprach". Jep kuulostaa hyvältä..^^ Onnea tulevaisuudessa.

"Puhu te mitä osaatte niin minä puhun mitä haluun" fiksu mies sanoi kerran yökerhon ulkopuolella ja turpaan tuli! Nyrkki tais olla (ainoa) toinen hallussa oleva kieli ;)

T: Suomalainen (Hurri;)

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

27.11.2007 18:44


henri ristiniemi
oulu

#37

27.11.2007 21:39

Suomenruotsalaiset vetää täällä omia johtopäätöksiä, tuskinpa tätäkään adressia on rasismin nimissä tehty. Itselläni ei ole mitään ruotsalaisia eikä suomenruotsalaisia vastaan, vaan ruotsin kielen pakko-opetusta. En ymmärrä miksi 5% vähemmistön takia kaikkien suomalaisten täytyisi ruotsia opiskella, mielummin laittaisivat valinnaiseksi kouluihin, silloin sitä voisi opiskella kaikki joita se oikeasti kiinnostaa.
Lukekaa tuo linkkini ylempää, niin löydätte valtavasti perusteluja miksi pakkoruotsi pitäisi lopettaa.
Nina Järvinen
Porvoo

#38 Just joo

29.11.2007 10:44

Erinomainen kommentti, etteikö tämä ole rasismin nimissä tehty adressi. Senhän näkee jopa sokeakin kun lukee tekijät tähän piilonatsi-meininkiin. "Hurrit vittuun-organisaatio", tuo ainakin minulle kylmät väreet selkärankaan, kun muistan kun pienenä teinityttönä pelkäsi suomenkielisiä nuoria, jotka otti asiakseen kutsua hurriksi, jos avasi suunsa ruotsiksi.
Onneksi lapseni ovat kaksikielisiä, ettei he joudu tuntemaan samaa syrjintää ja pelkoa olla oma itsensä kuin minä aikoinaan. Puhumme vain eri kieltä, ja silloinko pitää satuttaa?

Ja tiedoksi, minä viis veisaan jostain pakkoruotsista tai -suomesta. Oppikaa vaikka arabiaa tai siansaksaa, ei voisi vähempää kiinnostaa.
Ilari Peltomäki
Sipoo

#39

04.12.2007 22:50

Mutta tämä adressi tehtiin sen takia että ruotsin puhuminen loppuisi kokonaan, eikö ? Eikä sen takia että pakkoruotsi kouluissa lopetettaisiin. Vaan suomi yksikieliseksi !! "Ein volk ein sprach" kyllä juu. Eli se joka sitten puhuu ruotsia suomessa ammutaan eikö ???? ????

En itse oikein tiedä miten tämä voi ottaa päähän näin paljon, mutta siitä huolimatta.. rakkaat idiootit, lopettakaa elämänne..
Annina Sundman
Tammisaari

#41 unikt med svenska

17.01.2008 23:17

PÅRIKTIGT ! ! ! Bara för att NI är så LATA att ni ORKAR inte lära er svenska, vill ni att Finland skall bli helt finskt?! URSÄKTA. De e ni som e problemet här, och inte VI! jag är helt 2 språkig, mamma finne pappa finlandssvensk. Så jag har tur att jag fått båda språken gratis. jag tar det som en loukkaus om någån sejjer att jag är SVENSK!! Jag är FINNE med, tyska, ryska och estniska rötter - INGET SVENSKT BLOD I MIG !!! Ni kan inte kategorisera oss alla !!! At vi är "svenska talande bättre folk" wtf lixom ?! de e nog mera jokejoke . . de är ni finnar som säger det - inte vi! ni behöv INTE lära er svenska flytande om ni inte vill. Men för att det i varjefall ännu e pakollista att läsa det - varför int bara läsa det som vanligt ämne?! Som ni alla måste läsa historia, engelska och biologi !! Flera av er har någåt emot svenska bara för "att ha någå emot det! SANT?! jooo .. om nån int förstår svenska .. jag kan lika bra skriv aom det till finska ^^ men för tillfälle orkar jag inte .. . . . jag är stolt för att vara finlands svensk . . så unika som vi verkligen är ;) avundsjuka.
Annina Sundman
Tammisaari

#42

17.01.2008 23:24

Suomessa - suomen kieli
Ruotsissa - ruotsin kieli
Venäjällä - venäjän kieli
jne.
Ei se tämän monimutkaisempaa ole!

Svetsissä - Italia, ranska, saksa . .
Belgiassa - ranska ja "flamländska" << hmmm
Espanjassa - espanja ja katalaanien kieli . .
Matti Uusitalo
Forssa

#43 Sveitsin ja Belgian tilanne

21.01.2008 01:05

Sveitsi on löyhä valtioliitto, joka koostuu 26:sta autonomisesta kantonista ja puolikantonista. Niillä ei ole keskenään juuri muuta yhdistävää tekijää kuin punavalkoinen ristilippu.
Belgia on jo käytännössä hajonnut ranskankieliseen Valloniaan ja flaamilaisen Flanderiin.
Kumpikaan ei siis sovellu esimerkiksi yhtenäisestä valtiosta, jossa olisi useita tasavertaisia kieliä.
Michail Jaction
Jurmaa

#44

03.04.2008 13:09

Jos henkilö haluaa niin kovasti puhua mångerrusta[ruotsin kieltä], niin henkilö voi ottaa tavaransa ja siirtyä vaikkapa Haaparantaan.
Kari Hyvönen
Nurmes

#45 Mannerheim

20.10.2009 15:03

En halua keskustella paljon Suomen historiasta,mutta muista, että mm. Mannerheim oli suomenruotsalainen, ja Paasikivi(sen nimi oli oikeesti Hellstén).

Jonathan Fröjdö



Tämä oli sietämätön loukkaus Mannerheimin jaloa sukua kohtaan.Puhutaan sitten itse historiaa.Mannerheimin suku on lähtöisin Saksasta,ja 1640-50 luvulla (ei voi muistaa) suvun kantaisä muutti Ruotsiin.Vuonna 1693 Augustin Manneheim aateloitiin Ruotsissa jolloin suvun sukunimi vaihdettiin kyseiseksi Mannerheimiksi.
Gustaf Mannerheimin isoisoisä oli ensimmäinen Suomeen muuttanut Mannerheim ja siitä lähtien suku on suomalaista.G.Mannerheim itse kävi sotilaskoulutuksensa sittemmin Venäjällä.
Tilannekatsaus asiaan on että Mannerheim teoriassa saksanruotsinsuomalainen mutta koska suku oli jo asunut suomessa 4 sukupolvea,ainakin minä toteaisin että Mannerheim on suomalainen...
Muuten en ota kantaa tähän täysin turhaan keskusteluun,näitä on käyty jo niin monet.
Heikki Ekman
Vantaa

#46

20.10.2009 17:47

"Sveitsi on löyhä valtioliitto, joka koostuu 26:sta autonomisesta kantonista ja puolikantonista. Niillä ei ole keskenään juuri muuta yhdistävää tekijää kuin punavalkoinen ristilippu.
Belgia on jo käytännössä hajonnut ranskankieliseen Valloniaan ja flaamilaisen Flanderiin.
Kumpikaan ei siis sovellu esimerkiksi yhtenäisestä valtiosta, jossa olisi useita tasavertaisia kieliä."

Otetaan kuitenkin huomioon, että, vaikka Suomi on nykyisin pääosin ja näennäisesti homogeenistä ja yhtenäistä kansaa, on suomalaisuus käsitteenä varsin uusi. Huolimatta täällä asuneista heimoista ja Agricolasta (joka todennäköisesti alunperin puhui itsekin ruotsia) suomalaisuusaate laajempana käsitteenä muodostui vasta Suomen ollessa Venäjän vallan alla. Asialla olivat, ironista sinänsä, ruotsinkielinen sivistyneistö.

Puhuttaessa yhtenäisyydestä unohdetaan usein saamelaiset, joiden kieli eroaa jyrkästi suomen kielestä. Jos Karjala olisi Suomen provinssina, kielellinen ja kulttuurillinen monimuotoisuus olisi vielä suurempi. Itse en esimerkiksi pidä itseäni suomalaisena, vaan nimenomaan karjalaisena (livviläisenä), pakolaisten ja maahanmuuttajien jälkeläisenä.

Siinä ollaan tosin oikeassa, että Suomi on nykyään homogeenisempää, kuin esimerkiksi USA:n ja Bosnia&Hertsegovinan väestöt, mutta ei Suomikaan täysin homogeeninen ole ja suomalaisuus nykymuodossaan vaikuttaa hieman keinotekoiselta.

Julia Vahtiala
Helsinki

#47

24.10.2009 21:12

Tässä vastaus kaikille niille, jotka ovat esittäneet kysymyksen "Miksi 95% suomalaisista opiskelee kieltä jota 5% maassamme puhuvat?"

Siksi että suomenruotsalaiset ovat suomalaisia, ja tästä syystä ruotsinkielisyys on osa suomalaista identiteettiä. Suomenruotsalaisia ei mitenkään voi verrata keihinkään maahanmuuttajiin tai venäläisiin, koska he eivät ole suomalaisia. Joka näin tekee, loukkaa monea suomenruotsalaista.
Juha Nuutila
Valkeakoski

#48 Giljotiini

24.10.2009 23:15

Humen giljotiini: Se, mitä on, ei tarkoita, miten asioiden pitäisi olla.

On se jännä kun tätä voi soveltaa niin moneen poliittisenkiin asiaan...
Pertti Persreikä
Korpihanuri

#49

25.10.2009 01:45

Ruotsi vittuun.
Heiddi
Vieras

#50

30.05.2010 17:27

hahahahahahahahahhahahahaha