Fretin paikka ei ole häkissä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Fretin paikka ei ole häkissä.


Vieras

#26 Re: Fretit pois suomesta!

29.06.2012 17:50

Ongelmafretti

#27 Re: Re: Lukekaa! TÄMÄ ON TOTTA!

29.06.2012 23:50

#25: liisa - Re: Lukekaa! TÄMÄ ON TOTTA!

Jaa-a, ite hankin samoiselta tehtailijalta fretin, nykyisin 3 vuotias naaras ja edelleen pöpipää. Nuorena sai pitää nahkakenkiä ja hanskoja omassa kodissa elukan aggressiivisuuden vuoksi.  Nykyisimmin yhdenmiehen lemmikki niin sanotusti, ei tule muiden kanssa toimeen vaan käy puremaan vaikka koulutusta onkin koko ikä ollut.

Jos ette halua samallaista villieläintä kotiinne niin hankkikaa frettinne kodista missä fretit saavat syntyä ja kasvaa ihmisten parissa vapaasti kulkien. Niistä freteistä tulee kunnollisia lemmikkejä! Ottakaa selvää kasvattajista ennen hankintaa ja ottakaa selvää mikä fretti on lemmikkinä ennen kuin teette mitään virheitä!


Vieras

#28

01.07.2012 08:41

Hieno juttu, että allekirjoittajia on!
Janika

#29 näin

02.09.2012 16:29

Fretin paikka ei ole häkissä eikä eläinkaupassa!
Jules

#30 Nyt on pakko sanoa yksi juttu.

27.09.2012 00:47

Olen periaatteessa ihan samaa mieltä siitä, ettei fretti ole mikään häkkieläin, esim. meillä freteillä on ihan koko talo käytössä, mutta täytyy kyllä sanoa että Frettiliiton kasvattajilta on turha frettiä yrittää. Yli vuosi käytiin kolmen kasvattajan kanssa rumbaa ja mä täytin prikulleen kaikki toiveet mitä niillä oli, ja olin todella innokas pentua ottamaan. Kovasti lupailtiin ja asiat oli lyöty lukkoon, meille oli tulossa pentu erittäin hyvään kotiin ja kappas, kaikki pennut olikin yhtäkkiä jaettu ystäville ja niille joilla kys. kasvattajien frettejä jo oli. Muutamakin pentu meni samaan kotiin, ihan vaan kun kyseinen pennunostaja oli päättänyt, että haluaakin kaksi saman tien. Anteeksi ei pyydelty eikä mitään.

Haettiin eläinkaupasta fretti, joka on ollut aina ihmisystävällinen ja silti tietynlaisesti näätämäinen eli ei mikään pehmolelu, ei ole ollut mitään terveysongelmia eikä mitään muutakaan. Juttelin eläinkaupan omistajan kanssa, hän kyynelet silmissä kertoi kuinka häntä satuttaa se kun yrittää tehdä parhaansa ja varmistaa, että eläin voi hyvin, ja sitten jotkut mollaavat karvoihin katsomatta. Toinen fretti yritettiin saada kasvattajalta, sama homma jatkui kuin viime kerralla, lupailtiin kovasti. Toinenkin fretti jouduttiin hakemaan eläinkaupasta, yhtä upea yksilö kuin ensimmäinenkin, ja suomalaisiin frettikasvattajiin en luota pätkän vertaa enää.

Parhaat neuvotkin frettien kanssa olen saanut nimenomaan sieltä eläinkaupasta. Esimerkiksi kun soitin yhdelle kasvattajista ja kysyin hyvin kohteliaasti neuvoja kahden aikuisen fretin tutustuttamiseen ja tuumailin, että kasvattajalla varmasti on kokemusta. Kysyin saako nopealla kysymyksellä häiritä ja vastasi että sopiihan se. Esitin kysymyksen, niin tämäpä neiti vaan tiuski ja sanoi ettei hän oikein tiedä, se on niin vaikeaa. Eläinkaupasta sain innokkaalta ihmiseltä litanian kikkoja ja neuvoja, jotka toimivat todella hyvin. Että tällä viisiin.

Kolmatta frettiä jos joskus suunnittelen niin varmasti yritän taas kasvattajalta, mutta ei ole kyllä toiveet korkealla. Kiinnostaisi tuo näyttelytouhu eikä sinne voi eläinkaupasta ostettua viedä, kivittävät pian, vaikka rakkaalle eläimelle tarjoan niin hyvän kodin kuin vain mahdollista. En uskalla näyttää naamaani missään frettitapahtumissa, koska jos joku kysyy mistä näätäni ovat ja kerron, saan järjettömän syyllistyksen. Ei apuja, neuvoja tai ratkaisuja, vaan hirveää käytöstä ja eläintenkiduttajaksi haukkumista, ja osaatte varmaan kuvitella, että sellainen viiltää sydämestä kun tekee kaikkensa sen eteen, että omilla freteillä olis paras mahdollinen ruoka ja koti ja koulutus ja kaikki!!
Frett |<3ifani

#31 Fretti

17.10.2012 20:29

Mistä niitä freittei saa?
El Huron

#32 Re: Nyt on pakko sanoa yksi juttu.

21.11.2012 21:48

#30: Jules - Nyt on pakko sanoa yksi juttu.

Kokemuksia voi siis olla moneen junaan.. Itselläni on muutamakin näätä jotka ovat Frettiliiton hyväksymältä kasvattajalta. Kasvattajan kautta eläimen hankkimiseen päädyin sen perusteella, että kasvattajat sitoutuvat kasvatustoiminnallaan tuomaan jotain lisää Suomen frettikantaan. Isona lisäarvona myöhemmin huomasin saavani erittäin paljon neuvoja ja tukea kun eläimistä joku oli sairaana. Eläinkaupan fretteihin en nyt viitsi tässä puuttua sen enempää, mutta sanon vain että niiden alkuperä kun ei välttämättä ole aivan selvä, niin koen toiminnan vähintäänkin epäeettiseksi.

Ennen ensimmäistä frettiä, tuli miltei vuosi oltua aktiivisesti mukana tapaamisissa ja näyttelyissä, ihan vain sen takia että ymmärtäisi minkä eläimen on kotiinsa ottamassa. Se ei kyllä siltikään valmistaunut siihen mitä odotti kun ensimmäinen pötkylä tuli kotiin :) Siltikin kasvattaja kasvattaja noudatti velvollisuuttaan läväyttämällä lippuset ja lappuset täytettäväksi, niin kuin kuuluukin. Siinä sitä sitten saikin jännittää meneekö "pentuhakemus" läpi. Loppupeleissä kasvattaja saa päättää kenelle pennut myy ja on vain toivottavaa että kaikki löytävät hyvän kodin. On niin kovin ikävää lukea alku syksyllä netti-ilmoituksia joissa myydään nuoria frettejä kun omistajat ovat allergisoituneet tai muuta vastaavaa.

Noh, tässä oli vain omia kokemuksia ja sekaista lätinää. Loppuun voin vain sanoa että en tiedä yhtään kivitettyä eläinkaupasta ostetun fretin omistajaa. Turha meitä muitakaan on sen takia pelätä sillä sille on kyllä joku looginen syy miksi et nyt ole vielä saanut kasvattajalta frettiä :)

Lisa

#33 Re: Nyt on pakko sanoa yksi juttu.

22.11.2012 06:54

#30: Jules - Nyt on pakko sanoa yksi juttu.

Ikävää, että olet saanut näin negatiivisen mielikuvan kasvattajista. En usko, että kellään liiton kasvattajalla on oikeasti noin huono asenne eläinkauppafrettejä tai muiden kuin liiton kasvattajien frettejä kohtaan. Ihan yhtä lailla ne eläinkaupasta tai mistä tahansa ostetut fretit ansaitsevat hyvän kodin kuin liiton kasvattajilta tulleet!

 

Ymmärrän, että se harmittaa todella paljon jos sinulle on lupailtu pentua, mutta lopulta et ole sitä saanutkaan. Itselläni on tapana myydä pennut niihin koteihin joista minulla on paras tunne, oli se sitten tuttu tai tuntematon. En nykyään enää lupaile mitään ennen kun asia on täysin varma, sillä olen vuosien varrella oppinut, että asiat voivat mennä aivan eri tavalla kuin miltä ne alkuun näytti, eikä kaikille hyville kotiehdokkaille aina riitä pentua. Silloin yleensä suosittelen kyseistä kotia jollekin toiselle kasvattajalle tai toivon, että kotiehdokas olisi kiinnostunut seuraavana vuonna suunnittelemistani pentueista. Syyllistyn myymään pentujani ensisijaisesti ystävilleni, mutta toki kaikki pennut eivät ole menneet vain tutuille. Kyllä joukossa on aina ensikertalaisiakin fretin hankkijoita. Kasvattajan roolissa tulee aina tuottamaan joillekin ihmisille pettymyksiä. Kaikkia ei vaan voi miellyttää, vaikka haluisikin. Tärkeintä on, että kaikki pennut löytävät hyvät rakastavat kodit!

 

Liitonkin kasvattajat ovat kaikki erillisiä henkilöitä, eli jos yhden kasvattajan toiminta ei miellytä, niin kannattaa kokeilla jos seuraavan kanssa asiat sujuisi paremmin. Ihmisiä tässä ollaan ja joskus meidän henkilökemiat, aatteet tai persoonat eivät vain kohtaa. Kaikki ihmiset eivät ole kovin taitavia ilmaisemaan ajatuksiaan… Itse ainakin myönnän olevani todella huono siinä!

 

Toivottavasti uskallat tulla tapahtumiin frettiesi kanssa ja tulla nykäisemään myös kasvattajia hihasta ja esittäytymään. Aivan varmasti oma näkemyksesikin muuttuisi. Ihan tavallisia Maija/Matti Meikäläisiä tässä ollaan! En millään usko, että kukaan meistä tuomitsee sinua fretin omistajana sen perusteella mistä frettisi ovat! Tule rohkeasti mukaan vaan! J

 

Ystävällisin terveisin

Lisa Hyöky

Pickpocket's Ferrets

Heioikeesti

#34 mikäs olikaan se aihe

08.12.2013 18:43

Tänhän idea ei ollut häätä frettejä suomesta, vaan lopettaa kauppojen huonot tavat.

Vieras

#35

26.11.2015 06:39

Voi ressukat... :(っ╥╯﹏╰╥c)
Toivottavasti asiaan tulee muutos! ❤