EI tuulivoimaloita Kaskisiin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista EI tuulivoimaloita Kaskisiin.


Vieras

#201 dyrt

13.09.2013 04:51


Vieras

#202

15.09.2013 12:53

VAADIMME ILMAISTA PUHDASTA TUULIVOIMAA.
missä Kaskine on?

#203 Re:

15.09.2013 20:04

#202: -

Just joo. ilmanen aika kaukana. siinähän saa vaatia. tuulivoima ikinä mee ilman tukia ja haittaa on.

Kai Ylikoski
Adressin tekijä

#204 Kaskinen ja Kauhajoki

17.09.2013 20:18

Hyvin samankaltainen tuulivoimahanke, on käynnissä Kauhajoen Aronkylässä, Riuttaankallion tuulivoima-alue. Sama toimija, Kaskisten Tuulivoima Oy, tehnyt maanvuokrasopimukset. Hanketta viedään eteenpäin kovalla kiireellä, vajain ja valheellisin selvityksin. Tuntuu jotenkin tutulta... No, taitaa olla tuulivoima-alalla enemmänkin sääntö kuin poikkeus.
Aronkylässä ollaan kuitenkin hereillä.
Linkin takaa aukee sivut joista saa hyvin selvyyden hankkeesta, jota myös koitetaan saada äkkiä pystyyn liian lähelle asutusta, luontoarvoistakin piittaamatta.

https://sites.google.com/site/stoptuulivoima/

Hanketta ajaa nyt Lagerwey Devoploment Oy, jonka kotipaikaksi on merkitty Kauhajoki. Yrityksen omistavat Jaakko Leppinen ja Hollantilainen Pool
https://www.yritystiedustelu.com/Lagerwey%20Development%20Oy/Kauhajoki/2549717-2/company/mZGNwjAQLjBGNk

Elikkä näin:Ensin Kaskisten Tuulivoima Oy (kotipaikka Kaskinen) tekee maanvuokrasopimukset, Myllyt pystyttää Lagerwey Devoploment Oy (kotipaikka Kauhajoki) ja Myllyjä pyörittää kuka? Villi veikkaus, Lagerwey Power (kotipaikka Hollannissa) (nimi kuvitteellinen ja kotipaikka, mutta...)
Tällöin syöttötariffi verovaroista valuu ulkomaille, yhteisöveroja ei tule, mitä jää kunnille jotka jäivät energiantuotantoalueiksi? HAITAT!

Ja kun sopimuksia myydään eteenpäin, toimija vaihtuu, niin kenellä loppuviimein vastuu toiminnasta? Esimerkiksi kun toiminta loppuu, kenen vastuulla myllyjen purku on? Ja jos maanvuokrasopimuksissa ei olla asiasta sovittu, niin tuskinpa ainakaan energiayhtiö. Jäävätkö maanomistajan harteille?

Ei tuulivoimaloita Kaskisiin

Teemu Tuovinen

#205 Ylimitoitettua tuulivoimaa

19.09.2013 18:51

Laitanpa tämän vanhan kommenttini myös tänne:
Tuulivoimahankkeet rajusti ylimitoitettuja

Pohjanmaan maakunnan asukkaiden oikeusturvan kannalta olisi tärkeää, että heille annettaisiin selkeä kokonaiskuva maakunnan tuulivoimahankkeiden tilasta. Nykyisin hankkeita esitellään vain yksi kerrallaan, jolloin kokonaisuus jää täysin huomiotta. Tuulivoimahankkeiden kattavaa yhteisvaikutusarviointia ei edelleenkään ole tehty siinä laajuudessa, mikä sille olisi tarpeellinen.

Etenkin Pohjanmaan maakunnan eteläosaan on varattu niin paljon tuulivoima-alueita että ne tulevat häiritsemään alueen kaikkea muuta tavanomaista maankäyttöä erittäin merkittävästi. Tuulivoima-alueisiin olennaisesti kuuluvat sähköverkko- ja tieverkostot tulisivat lisäksi pirstomaan rannikon metsäalueet lähes täydellisesti.

Pahin tilanne on Närpiön ja Kristiinankaupungin seudulla, jossa tuulivoimalle varattuja alueita on maapinta-alaan nähden rajusti ylimitoitetusti. Närpiössä tuulivoima-alueita on varattu 10% ja Kristiinankaupungissa jopa 21% kaikesta maa-alasta. Näissä luvuissa on huomioimatta vielä mahdolliset off-shore -merivoima-alueet.

Pohjanmaan maakunnassa omana tavoitteena on tuottaa tuulivoimaa 1500-1800 MW. Tuulivoima-alueita on varauksessa noin kaksinkertainen määrä, lähes 500 km2. Koko maassa on tavoitteena saada tuulivoimaa vuoteen 2020 mennessä noin 2000 MW, käytännössä se tarkoittaa noin tuhatta myllyä.

Pohjanmaan maakunnassa siis suunnitellaan tuotettavan lähes koko maamme tuulienergiatarve, vaikka Suomessa on meneillään lukuisia muita tuulivoimahankkeita, kaikkiaan 205 hanketta. Kokonaisuudessaan Suomessa on tuulivoimahankkeita 8900 MW eli yli kolme kertaa tuulivoiman tuotantotavoitteen verran.

Tuulivoimarakentamista ohjaava maakuntakaavoitus alueella on myöhässä jo vuosia. Maakuntakaavan luonnoksessakin esitetään lähinnä vain jo olemassa olevia hankealueita, joka ei ole kaavoituksen oikea lähtökohta.

Kaikki Suomen tuulivoimahankkeet löytyvät sivustolta: http://www.tuulivoimayhdistys.fi/hankkeet

Vieras

#206

19.09.2013 21:04

Ei missään tapauksessa tuulivoimalaa Kaskisiin. Valtavat melu haitat. Merikotkia häiritseviä. Mökkejä häiritseviä. Luonto kärsii, ihmiset kärsii. Lisäksi ne ova
Jukka Finni
Kauhava

#207 Kopioitu Kalevan netti sivuilta

20.09.2013 18:56

Riutunkarin rikkoontuneiden tuulivoimaloiden korjaaminen ei näillä näkymin kannata. Alun perin kuudella voimalalla pyörineen tuulivoimapuiston myllyistä täydellä teholla toimii enää kolme.
Oulunsalossa Hailuodon lauttalaiturin läheisyydessä sijaitsevan tuulivoimapuiston kahdessa yhden megawatin myllyssä on vaihderikko.
Näistä vuonna 2003 valmistuneista voimaloista toinen on vian vuoksi pyörinyt vajaateholla jo pitkään, ja toisessa vaihdelaatikko on kokonaan rikki. Vaihteiden asteittainen rikkoutuminen alkoi jo keväällä 2012.
Vanhin, vuonna 1999 valmistunut tuulivoimala purettiin ja myytiin tämän vuoden keväällä. Tuulivoimalassa havaittiin ongelma, joka Riutunkarissa olisi voinut aiheuttaa turvallisuusriskin.
Tuulivoimayhtiö Innopower Oy:n toimitusjohtajan Frans Liskin mukaan tuulivoiman näkymät Suomessa ovat tällä hetkellä sen verran haastavat, että Riutunkarin yksimegaisten voimaloiden korjaaminen ei ole mielekästä.
Vaihdelaatikon korjaamisen kustannukset voivat olla jopa kymmeniä prosentteja koko voimalan hinnasta.
Tuet seis

#208 Re: Kopioitu Kalevan netti sivuilta

20.09.2013 19:06

#207: Jukka Finni - Kopioitu Kalevan netti sivuilta

Eikös Frans Liski ole myös EPV-tuulivoiman edustaja? Maanpetturimyyrä Eloppeja firmat täynnä! Tukia kerätään, justiin oli uutisis yritystuista tuulivoimala yritykset saanu paljon tukea ja varmaan päälle viä noita tuotantotukiaki!

Jukka Finni
Kauhava

#209 Re: Re: Kopioitu Kalevan netti sivuilta

20.09.2013 19:38

#208: Tuet seis - Re: Kopioitu Kalevan netti sivuilta

Kyllä Frans Liski on EPV tuulivoiman toimitus johtaja.

Pyhis

#210 Rahalla saa jopa tuulisähköä

23.09.2013 18:14

Jos tuulivoimaloita rakennetaan niin paljon, että ne tuottavat sähköä yhtä paljon kuin Pyhäjoelle suunniteltu ydinvoimala (1200 MW), joutuvat veronmaksajat maksamaan niille syöttötariffin muodossa tukea ensimmäisen kymmenen vuoden aikana yli viisi miljardia euroa. Sillä rakentaisi jo ydinvoimalan.

Kyllä joku on nyt kusettanut hyväuskoisia.

Vieras

#211

23.09.2013 21:27

No onneksi tuulivoima on likipitäen haitatonta turvealaan nähden, siksipä finni täällä innolla musta maalaakin tuulivoimaa, jotta saisi kannatusta omalle leipätyölleen.
Jukka Finni
Kauhava

#212 Kopioitu Kansanedustaja Reijo Hongiston nettisivuilta

28.09.2013 19:35


Tallennettu kategorioihin Yleinen | Jätä kommentti


MINKÄ TURVE TOI…..

Julkaistu: 18.9.2013 | Kirjoittanut: Reijo Hongisto


….Sen tuulivoima vei……

Aaamun (18.9.2013) uutisissa oli juttua tuulivoimasta.

Jos et sattunut näkemään, kannattaa katsoa vaikka areenasta.

Jutussa haastateltiin energiamarkkinaviraston ryhmäpäällikköä, Pekka Ripattia.

Ripatti totesi että ns. risupaketilla tuetaan kotimaista haketta ja tuulivoimaa. Ilman tukea haketta palaisi, mutta yhtään tuulivoimalaa ei pyörisi.

Mistä se mielestäsi kertoo?

Minun mielestäni siitä, että hake kannattaa, mutta tuulivoima ei kannata.

Valtio maksoi energiatukia vuonna 2012 lähes 670 milj. euroa.

Tuulivoimaloita on syöttötariffin piirissä 29 kappaletta.

Kukin voimala saa tukea 12 vuoden ajan. Mitäs sen jälkeen? Muuttuuko voimala kolmantena toimintavuotenaan kannattavaksi?

Vuonna 2011 tuulitukea maksettiin 19,1 miljoonaa. Vuonna 2012 jo 47,2 miljoonaa ja vuonna 2020 arvioidaan tuulituen määrän olevan jo 200 miljoonaa euroa.

Minä luvittaisin kiireen vilkkaa uusia turvesoita ja hakettaisin risukoita.

Nykytietämyksen valossa minä EN rakentaisi yhtään tuulivoimalaa.

Vieras

#213 HELEVETILLISET KELIT

29.09.2013 15:32

Maan ilmasto lämpenee lämpenemistään ihmisen aiheuttamana ja se lämpeneminen aiheuttaa lisää lämpenemistä veden haihtumisen takia, se taas aiheuttaa äärimmäisen rankkoja sateita ja myrskyjä sekä toisaalla totaalista kuivuutta. Kesäisin tukahduttavia kosteita ja pitkäkestoisia helteitä sekä toisaalta talvella äärimmäisen kovia pakkasia ja lumimyrskyjä. Nyt muutamina vuosina on tullut jo vain vähän koettua tulevaisuuden kelejä, mutta se vain pahenee. Ja kaikki vain sen takia, ettei Kaskisiin saanut rakentaa puhdasta ja ympäristöystävällistä tuulivoimaa, koska idylli kärsisi. Kiitos tästä kaikesta teille kaikille saastuttavan energiatuotannon puolestapuhujille niin vitus.ti. Toivottavasti joudutte elämään ja kärsimään siinä tulevaisuuden idyllisessä helevetissä kauan.
Tuomo Kangas

#214 Maailman olisi pelastunut, jos Kaskisiin olisi tullut 6 myllyä

29.09.2013 20:10

Ajatella Kaskisten kuusi tuulimyllyä ihmisten nurkilla olisi pelastanut maailman! Maailmanloppu tulee ajallaan sitä ei kukaan voi estää.
Helsinkiin oli kymmenisen vuotta sitten suunnitteilla merelle kilometrien päähän myllyjä, mutta sitä ei lopulta hyväksytty, koska se olisi pilannut "korvaamattoman merimaiseman". Mm. O. Soininvaara vastusti kovasti. Ja tietääkseni myös vihreät kääntyivät laajemminkin hanketta vastaan lopuksi. Että sillä lailla.

Muuten tässä on infoa hyvistä valvontakameroista. Itsellä hyviä kokemuksia. Omalla metsätiellä olen jo vuosien ajan käyttänyt, siellä tosin käytössä punaisella ledillä varustettu malli. Nämä ovat parempia, koska kuvan ottoa ei todellakaan näe, mustan ledin ansiosta. On hauskaa katsella mitä löytyy, yleensä aika tylsiä kuvia.
Nyt on mulla Kaskisissakin parempi kamera.
http://www.eranetti.fi/index.php?act=viewProd&productId=330
http://www.sissos.fi/tuote/wildgame-ir-led-riistakamera-5mp-night-vision/6416173011134/

Vieras

#215

30.09.2013 02:47

Vai että hyvät kamerat?? No voi sun perkle. Tyypillistä sokeutta, kiva että nippeleitä ja nappeleita on itsellä paljon. Ajattelumaailmaan ei ympäristön tila sovi.
Kai Ylikoski
Adressin tekijä

#216 Ilmastorealismiä

03.10.2013 15:53

Mielenkiintoinen blogi kirjoitus osui silmään.

http://ilmastorealismia.blogspot.fi/2013/08/rahan-tekoa-ilmastonmuutoksella.html?spref=fb

Ei tuulivoimaloita Kaskisiin

Vieras

#217

03.10.2013 16:31

KASKISESSA TUHOTAAN TAHALLAAN KAIKKI ELÄMÄ MAAPALLOLTA.

Vieras

#218

05.10.2013 21:12

#212
En epäile hetkeäkään, että turvaisit oman leipäsi. Unohdit mainita, että turve saa suoraa tukea 128 milj euroa ja kun lasketaan kaikki välilliset tuet on summa kaksinkertainen. Lisäksi tuhotaan vesistöt, sekä suot siinä ohessa. Turpeella ei juuri sähköä tuoteta n. 6%.
Tuulivoima on sentään ekologinen vaihtoehto, mitä taas fossiilinen turve ei missään nimessä ole.

Vieras

#219 Re:

06.10.2013 17:34

#218: -

Turve tuo työpaikkoja. turvetta verotetaan moninkertaisesti. yrittäjät maksaa veroja, arvonlisäveroa, dieselveroa, työnteköistä veroa, työn tekijät veroa. Joidenkin pitää maksaa veroa että on varaa pyörittää tuulimyllyjä. Tuulella ei tule sähköä eikä kaukolämpöä! Kivihiiltä vaan lisää.

vieras

#220 Re:

06.10.2013 18:07

#218: -

ajatellaan turvetta vähän laajemmin ja otetaan esimerkiksi vaikkapa kuopio.

yli 100000 asukasta

90% kiinteistöistä kaukolämmitteisiä

turpeen osuus kokonaisenergian tuotannossa 50-90%(sähkö+lämpö)

siellä hypitään tasajalkaa jos turvetta ei olisi.

hieman kaukana kaikista rajoista ja satamista (kivihiili kumipyörillä tulee kalliiksi ja ei nyt ihan mikään ekologisin vaihtoehto)

 

ja kun tuulimyllystä ei lämpöä irtoa niin kuinka se tässä tapauksessa auttaisi.

 

asialla on monia puolia, ei sähkö ole ainoa asia mitä me suomalaiset tarvitsemme.turpeen käyttö on lämmöntuotannossa merkittävä pää/tukipolttoaine.

 

 


Vieras

#221 tuulivoimasta tietoa.

07.10.2013 07:33


Vieras

#222 Ely- keskukselta järkipuhetta

11.10.2013 16:19


Ely- keskukselta tervetullutta realismia hyrrähurmoslaiseen humalatilaan.

Tuomo
http://www.pohjalainen.fi/arki-ja-el%C3%A4m%C3%A4/ely-keskus-yhdeksan-tuulivoima-aluetta-vaarantaa-linnut-1.1478674

Vieras

#223 Re: Ely- keskukselta järkipuhetta

11.10.2013 19:38

#222: - Ely- keskukselta järkipuhetta

Myös sosiaali/terveysministeriö reagoinut viimein asiaan.

STM on antanut lausunnon.

"Ottaen huomioon edellä mainittu ja se, että tuulivoimaloiden tuottaman pienitaajuisen melun terveyshaitoista on vielä erittäin vähän tietoa sosiaali- ja terveysministeriö katsoo, että maakuntakaavoituksessa tuulivoimala-alueiden suojavyöhyke lähimpään asutukseen tulisi olla 2km"

 

Lapin kansaa ei mylly haittaa

#224 Johonkin pitää tuulivoimaa rakentaa

25.10.2013 15:19

Jos se paikka sattuu olemaan nyt kaskinen niin siitä on turhaa protestoida.
Tuulimyllyjä tulee tulevaisuudessa enemmän ja enemmän ja hyvä niin.
Vai haluaako joku että kaskisiin tulee korotuksia sähkönhintaan tai ydinvoimala loppusijoituspaikkoineen siihen takapihalle.
Lopettakaa tuo kauhean lapsellinen narina jostain tuulimyllyistä.

Estella työnjohtajaksi

#225 Re: Varoituksen sana

25.10.2013 17:25

#25: - Varoituksen sana 

 

Tässä on oikeaa tietoa.  Äänestäjät HOI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Nyt olisi korkein aika vaihtaa kaupunginvaltuusto.  Vanhat vuosikymmeniä vahinkoa aiheuttaneet, kaavoihin kangistuneet idiootit siivoustöihin Tallvarpenin ranta-alueelle.