EI tuulivoimaloita Kaskisiin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista EI tuulivoimaloita Kaskisiin.

Kai Ylikoski
Adressin tekijä

#26 Re: että metsästäjiä :)

03.10.2012 23:02

#23: kani - että metsästäjiä :)

Parahin "kani", joka ei kuitenkaan liene kirkonkirjoihin painettu, todellinen nimesi. Tiedoksesi, että olen laittanut tämän adressin liikkeelle Kaskislaisena, luontoa rakastavana ja metsästävänä yksityishenkilönä. Tämä adressi on vastaan tuulivoimaloiden sijoittamista Kaskisiin. Voit kommentoida mitä haluat, mutta toivoisin sinunkin pysyvän asiassa ja totuudessa. Jos sinulle on aiheutunut mieliharmia tai muuta haittaa paikallisen metsästysseuran toiminnasta, niin voit ottaa yhteyttä allekirjoittaneeseen. Yhteystietoni eivät ole salaisia. Löytyvät myös tuolta ylempää viestiketjusta. (tämäkin menee jo kyllä ohi aiheen)

Kai Ylikoski

Kaskinen


Vieras

#27

06.10.2012 17:52

Viekää kauas merelle myllynne!
Jörö

#28 Kuka hyötyy?

06.10.2012 22:46

Vähän tekniikkaa: kaikki sähkö mikä tultaisiin tuottamaan näillä tuuliturbiineilla, menee tuulipuiston oman muuntamon kautta sähköasemille valtakunnanverkkoon, sieltä vasta kuluttajille. Onhan se lähellä tuotettua sähköä, mutta arvatkaapa kaksi kertaa alentaako Fortum siitä syystä sähkön siirtomaksuja ko. alueelle? Toki viherpiiperöt ja muut ekohipit voivat ostaa isommasta kiintiöstä "vihreää ekosähköä" jos haluavat paremman omantunnon ja isomman sähkölaskun. Vuonna 2011 tuulivoiman osuus sähköntuotannosta oli vain 0,7% ja tuulipuistoja on kuitenki rakennettu kymmeniä ympäri suomea.(lähde: http://energia.fi/energia-ja-ymparisto/sahkontuotanto ) Jos turbiinien määrä on näin vähäinen, ja työllistäisi vain kaksi henkilöä, kuten edellä olevassa viestissä luki, niin kuka tästä oikeasti hyötyy? Ei ainakaan Kaskinen tai sen asukkaat.

Vieras

#29 Tuulivoima on hyvä tapa kerätä tyhmältä kansalta rahat pois kuleksimasta

17.10.2012 08:53

Kuluttaja nmaksaa, sijoittajat nauravat makeasti.
http://www.talouselama.fi/sijoittaminen/tuuli+tuo+voitot/a2149872?s=r?s=k

Tuomo Kangas


kaskislainen

#30 Re: Tuulivoima on hyvä tapa kerätä tyhmältä kansalta rahat pois kuleksimasta

22.10.2012 08:51

#29: - Tuulivoima on hyvä tapa kerätä tyhmältä kansalta rahat pois kuleksimasta

No no Tuomo,olet oikeassa (kin). Ainahan kuluttaja maksaa siitä mitä ostaa. Toiseksi,kuka sijoittaa vain harrastaakseen. Jos ostat/sijoitat niin jonkinverran kuitenkin tuottoa haluat ja tuotoilla hankit ja työllistät. Jos ostat esim. metsää niin haluat että se kasvaa ja tuottaa. Harvemmin apaa nevaakaa ostetaan metsäksi.   ps. Tosiaan,hiljasii ne Porin myllyt ainakin oli kuten kani kirjotti.

Kai Ylikoski
Adressin tekijä

#31 Videota Reposaaren ja Tahkoluodon (PORI) myllyistä.

22.10.2012 23:02

Linkki mannertuuli-hankkeen tekemään videoon Porista, näistä myllyistä, joihin täälä useasti viitattu. http://vimeo.com/16493172
Video vähän yli 5 minuuttia pitkä. Alun ääninäytteet eivät ainakaan minua oikeen vakuuta, kuvaus ja äänitys tuulen yläpuolelta tien vierestä, ohiajomelu sotkee ääniä (tarkoituksella?) Videon kohdassa 3:13 hienoa kuvaa varjoista ja heti perään välkkeestä.
Joku voi saada niistä hyvät takaumat -70 luvulle Diskon kulta-aikaan?

Laitetaan tähän toinenkin linkki, joka mulle lähetettiin joku aika sitten. Eija-Riitta Korholan blogi-kirjotus energiapaketista vuodelta 2010, asian esittää ehkä hieman kärjistäen mutta lukemisen arvoinen kirjotus, asia ei ole vanhentunut
http://blogit.iltalehti.fi/eija-riitta-korhola/2010/04/21/energiapaketti-on-virhe/

Vieras

#32 Suomi, masokismin luvattu maa

23.10.2012 09:05

Niin, enhän minä sijoittajia arvostellutkaan, hehän keräävät hillot talteen, koska se oikein valtiovallan myötävaikuttaman, tuulivoiman erityissuosimisen tarjottimella tarjotaan.
Minua ärsyttää kansalaisten tyhmyys ja kaiken ylempää tarjotun kritiikitön vastaanottaminen. Se on suomalaisen kansanluonteen erityispiirre. Kaikki uskotaan, mitä valtiovaltA, hallitus, oman puoluekannan nokkamiehet/naiset ehdottavat ja ajavat.
Minä suhtaudun kaikkeen kriittisesti ja otan asioista selvää parhaani mukaan. Kun olen omalle itselleni asiat selvittänyt vasta sitten otan kannan, joka on yleensä pysyvää luokkaa. Tämäkin "päätös" voi muuttua, mikäli muutokselle löytyy perusteita.
Me Suomen kansalaiset olemme "valtio". Ensin me veronmaksajina, maksamme veroissa näitä syöttötariffeja, toisaalta vähenevien palvelujen kautta myöskin. Palkaksi tästä saamme jo lähitulevaisuudessa huomattavasti kohonneet sähkölaskut kuluttajina. Veikkaan sähkön hinnan tuplaantuvan tai ainakin lähes viidessä vuodessa, tavallisille kuluttajille.
Tämän voi (ehkä) estää vain maailmantalouden romahdus, joka on edessä 100,1 %:n todennäköisyydellä. Tässä vaiheessa lukuisat muut ongelmat olisivat jo sitä luokkaa, että siinä tilanteessa ainoastaan tuplasti kalliimpi sähkölasku tuntuisi suoranaiselta joululahjalta.
Suomi on masokistien luvattu maa.

Tuomo
tuulen viemää

#33 Re: Suomi, masokismin luvattu maa

23.10.2012 13:20

#32: - Suomi, masokismin luvattu maa

muutoksen aika! Jeesuskin oli naimisissa.    ps. töitä nuorille Kaskisiin tuli sitä vaikka tuulen myötä.


Vieras

#34 Kyllä mua nyt satutettiin - auts!

23.10.2012 22:17

Vai oli naimisissa - väittää joku, joka ei uskalla esiintyä nimellään. Miten oheinen liittyy tuulivoimaan?
Tällaiset nimettömät Rohkeuden Jättiläiset kannattaa jättää vastaisuudessa täysin noteeraamatta.
Vau!

Tuomo

Kai Ylikoski
Adressin tekijä

#35 Syöttötariffit, kultakaivos jollekkin... Kuka maksaa lopulta?

31.10.2012 00:16

Talouspuolesta vielä, ihan yleisesti ajateltavaa. Ei nyt ehkä niin Kaskisten kantilta katsottuna, mutta... Verovaroista maksetut syöttötariffit ja tuet valuu sijoittajille osinkoina, eikä välttämättä edes kotimaahan... Onneksi tähän ollaan puuttumassa.

http://www.iltalehti.fi/talous/2012102716255566_ta.shtml

Raha on globaalia, haitat ja negatiiviset vaikutukset paikallisia. Kustannukset maksaa Suomen kansa. Kuka ja missä hyötyy? Ei Suomi eikä ainakaan Kaskinen. Kaskisissa ei tuulen varaan voi tulevaisuutta rakentaa, ei ainakaan huomioon ottaen sen vaatimia uhrauksia luonnolle. Jossain se voi olla mahdollista, mutta ei Kaskisissa.



Kai Ylikoski
Adressin tekijä

#36 Suomessa luontoarvot jäävät toiseksi...

11.11.2012 21:56

Raha, ahneus, ajattelemattomuus...
Kyllä Suomessa osataan ympäristö asiat? ns. "Banaanivaltioissa" luontoa raiskataan, ei meillä... Väärä kuvitelma? KYLLÄ!
Sanomalehti Pohjalaisessa 10.11.2012 linkin alta löytyvä kirjoitus. Täyttä totta.
http://www.pohjalainen.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/talvivaara-kipsissa-1.1286444
Kai Ylikoski
Adressin tekijä

#37 Tuulibisnes

11.11.2012 22:28

Sopiva sekoitus tuulta, näennäistä ekologisuutta, tukien keruuta... Ja kun joukkoon lisätään vielä hyväuskoisia päättäjiä ja sopivasti valehteluakin (tai muunneltua totuutta)niin saadaan hankkeisiin tuulta alle.
Linkin alta löytyy Isojoen kunnanhallituksen pöytäkirja 5.11.2012
http://www.isojoki.fi/site?node_id=160
Siellä pykälä 196 Tuulivoima-alueen esisopimus Kaskisten Tuulivoima Oy, on se mielenkiintoinen kohta. Kaskisten Tuulivoima hakee alueita myös Isojoelta, se ok. Mutta tekstissä väitetään että ko. toimijalla olisi jo sopimus myös Kaskisten kaupungin kanssa 3-6 tuulivoimalan rakentamisesta. Ja sehän ei pidä paikkaansa. Esisopimus maanvuokrasta on, mutta se ei ole sopimus tuuliturbiinien rakentamisesta. Tietysti voi joitain tahoja hyödyttää, ja nopeuttaa hankkeita, jos muuallakin on jo "tehty sopimus"
Isojoella asia jäi pöydälle lisäselvityksiä varten. Ihan viisasta.
Isojoella saattaa olla hyviä paikkoja tuulivoiman sijoittamiselle, ehkä?
Kaskisissa ei ole.
Kai Ylikoski
Adressin tekijä

#38 Väärin sijoitettu tuulivoima, rannikon vitsaus, leviää kuin rutto!

13.11.2012 21:52

Ei näytä Kaskisten tuulivoimahanke olevan ainoa luonnon ja asukkaiden kannalta järjettömästi sijoitettu hanke.
Uudessakaupungissa tekeillä samankaltainen järjetön hanke.
http://www.adressit.com/varekallion_tuulipuisto

Myös siellä vastustetaan suunnitelmia, joita viety eteenpäin samankaltaisesti kuin Kaskisissa, tiedottamatta, kiireellä, luonto ja asukkaat sivuuttaen.

Uudenkaupungin adressin etusivulta löytyy hienosti toteutettu Pdf tiedosto, Tuulenviemää.
Sen havainnekuvista selviää karu todellisuus, mitä se olisi kun tuuliturbiini on lähellä asutusta, kuvia eri etäsyyksiltä. Kaskisissa voimalat tulisivat osaksi vielä lähemmäksi asutusta ja kesämökkejä kuin noissa kuvissa.

Tuulenviemää PDF http://paniikki.fi/public/Tuulenviem%C3%A4%C3%A4.pdf

Ympäristöministeriön suositus etäisyydeksi asutukseen 2 kilometriä. Joissain maissa suojaetäisyys asutukseen vielä pidempi.

Haluatko sinä tuuliturbiinin naapuriin?

Vieras

#39 Ääliöt toivotetaan tervetulleiksi

14.11.2012 09:16


Ääliöitä ja tyhmiä tarvitaan, yksityisiä ja kollektiivisia yhteisöjä, jotta humpuukilla saadaan hillot haltuun. Maksajana tavalliset kuluttajaveronmaksajat ja luonto.
http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=217691&tstart=0

Tuomo

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

14.11.2012 09:30


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

26.11.2012 11:34


Kai Ylikoski
Adressin tekijä

#42 Mikä tämä Kaskisten Tuulivoima Oy lopulta on?

12.12.2012 23:08

Vähän taustatietoa Kaskisiin tuulivoimaloita suunnittelevasta Kaskisten Tuulivoima Oy.stä.

Kaskisisten Tuulivoima Oy.
Kotipaikka Kaskinen.
Käyntiosoite Kurikantie 255, 61850 Kauhajoki as.
Y-tunnus tullut voimaan 25.5.2012
Osakepääoma 2500e
Tarkemmat tiedot: http://www.kauppalehti.fi/yritykset/yritys/kaskisten+tuulivoima+oy/24804177

Kaskisten Tuulivoima Oy.n webbisivut: http://www.kaskistentuulivoima.fi

Tuoreella yrityksellä ei aiempia referenssejä vastaavista projekteista, toimitusjohtaja Jaakko Leppinen tosin toiminut Suupohjan elinkeino keskuksen tuulivoimakoordinaattorina ym.

Kaskisten Tuulivoiman vireillä olevat hankkeet, jotka nyt pikaisesti löysin.

Kaskinen 3-6 tuuliturbiinia.
Isojoki 18 tuuliturbiinia. (energia yhtiö perustettaisiin Isojoelle, yhteisöverot sinne)
Jalasjärvi ja Karvia (Ilvesjoen yhteismetsä) 60-70 tuuliturbiinia.
Ii (Pahkakosken yhteismetsä) 20-30 tuuliturbiinia. http://www.rantapohja.fi/uutiset.php?article=TUULIVOIMAA-IIHIN.html

Voi olla että on muitakin hankkeita? Tuossakin nyt yhteensä 101-124 tuulivoimalaa suunnitteilla, eri puolille maata. Ja jos 3MW tuuliturbiini maksaa noin 3 miljoonaa euroa (ilman ympäröivää infraa) niin rahoitusta hankkeet vaativat toteutuessaan pitkälti yli 300 miljoonaa euroa + infran rakentaminen (sähköliittymät, huoltotiet ym.) niin lopulta viivan alle jää rahotettavaa hankkeissa, jos kaikki toteutuu, noin 500 miljoonaa euroa, sehän on puoli miljardia euroa? Suuret on suunnitelmat. Vaikuttaa aika tuulesta temmatuilta suunnitelmilta?

Yhteisöverojen toivossako Kaskinen tähän on lähtenyt? Kyllä ne menee muualle, jos niitä joskus joku edes saa? Liiketoiminta on liiketoimintaa eikä hyväntekeväisyyttä pikkukaupungille. Tämä vaikuttaa kyllä "Ahopaja" touhulta, eikös sieltäkin lupailtu suuria ja jäi vain raiskattua luontoa ja noin miljoonan euron tontti, kaupungin (kuntalaisten) maksettavaks?
Ei kannata heittää rahaa, jota ei ole, enempää tuuleen. Kaavoituskaan ei ole ilmaista. Raha kylläkin vaan rahaa, sitä tulee painokoneesta. Mutta tuota vielä jäljellä olevaa rakentamatonta luontoa ja pikkukaupungin rauhaa ei ole järkeä uhrata tälläiseen.




Tulevaisuus

#43 Tuulivoima on tulevaisuus

13.12.2012 10:21

En tiedä kuinka moni teistä haluaa elää sellaisessa menneisyydessä jossa kallis ydinvoima saastuttaa tulevaisuuttamme. Ydinvoima vaikuttaa sen takia halvalta kun ei lasketa ydinjäteongelma mukaan, se on nimittäin yhteiskunnan ongelma eikä niitten yrityksien, jotka tuottavat sitä jätettä.

Ja tässä vielä juttu tuulivoiman kannattavuudesta:

http://www.tekniikkatalous.fi/energia/yllattava+tulos+tuulivoima+voittaa+fennovoiman+sahkon+hinnassa/a860593?s=r&wtm=-30112012&

Vieras

#44

13.12.2012 12:55

Tuulivoimalat tuskin ovat tulevaisuuden ratkaisu energiatarpeeseen.
Ne pilaavat maiseman täysin ja tappavat lintuja.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

20.12.2012 04:04



Vieras

#46

22.12.2012 13:21

Minä rakastan metsää ja
merta ja sen rannalla
olevia kallioita.
Ja
tuo pääni yllä puhaltava tuuli , se
hivelee vain hymyileviä kasvojani,
Tuulimyllyt eivät sovi minun unelmaani.

nim.m.i

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

05.01.2013 04:52


Jukka Finni
Kauhava

#48 Järjetön tuulivoiman tuki

06.01.2013 00:33

”Valtio tukee tuulisähköä siten, että se maksaa markkinahinnan ja syöttötariffin välisen erotuksen täysimääräisenä vuoteen 2015 saakka. Siitä eteenpäin tukea on luvattu 83 euroa megawattitunnille yhdeksän vuoden ajan”,

Ei ihme kun on valtion kassa tyhjä.

www.velkakello.fi
Kai Ylikoski
Adressin tekijä

#49 Tutkimus tuulivoimalan käyttöiästä.

10.01.2013 22:21

Britti-lehti "The Telegraph" julkaisi 30.12.2012 artikkelin tutkimuksesta, jossa oli selvitetty tuuliturbiinien taloudellista käyttöikää. Tutkimuksessa mukana lähes 3000 turbiinia, laajin tutkimus alallaan.

http://www.telegraph.co.uk/earth/energy/windpower/9770837/Wind-farm-turbines-wear-sooner-than-expected-says-study.html

Tutkimuksessa selvisi että käyttöikä on 12-15 vuotta. Kallista ja lyhytikäistä tekniikkaa.
Suomen olosuhteet, lähinnä talven pakkasten takia, eivät ainakaan käyttöikää pidennä. Metallirakenteet, hitsaussaumat ja hydrauliikka pakkasessa paljon kovemmalla koetuksella.
Kai Ylikoski
Adressin tekijä

#50 Fysiikan lait aiheuttaa vakavasti otettavan riskin!

10.01.2013 23:02

Kaskisiin kaavaillut tuulivoimalat T4-T6, jotka ovat kaavaluonnoksessa sijoitettu Dicksholmeniin ja Hjärtsholmeniin. Sijoittautuisivat muutamien satojen metrien päähän Metsä-Boardin (M-real) kemihierretehtaasta.
M-realilta tuotannon aikana päästetään ilmaan valtavia määriä vesihöyryä, joka sinänsä on harmitonta ja vaaratonta.
Mutta mitä tapahtuisi, kun muutaman sadan metrin päässä, pakkasella, pyörisi tuuliturbiinin lavat? Paikallisesti normaalia enemmän kosteutta sisältävä ilma kohtaa pakkasessa pyörivän, jäähtyneen tuuliturbiinin lavan? Kosteus jäätyy lapaan, ja jääkerros alkaa kasvamaan. Jääkerros muuttaa lavan aerodynaamisia ominaisuuksia ja aiheuttanee epätasapainoa, joka vaikuttaa negatiivisesti voimalan tuottoon ja rasittaa sen rakenteita.
Jää irtoaa lavoista, ehkä, kun sitä on kertynyt niin paljon että keskipakovoima repii sen irti tuulen vietäväksi... Mihin päätyy, riippuu tuulensuunnasta. Aiheuttaa "jäämeteori" riskin myös M-realille, sen tuotannolle, työntekijöille, unohtamatta vakavan ympäristöonnettomuuden vaaraa, josta koituisi haittaa Kaskisten luonnolle ja asukkaille, esim. kemikaalivuodon sattuessa.

Tämäkin kannattaa vastuullisesti ajatellen ottaa huomioon. Fysiikan lakeja ei voi kumota, tuurilla ehkä pärjää jonkin aikaa. Kaskisista ei löydy sopivia paikkoja sijoittaa tuulivoimaloita.