Kotihoidontuen kuntalisä Kajaaniin! Uusi yritys!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kotihoidontuen kuntalisä Kajaaniin! Uusi yritys!.

Muistan osallistuneeni kyselyyn

#1 Muistan kyselyn..

17.08.2012 18:04

Nehän teki sen kyselytutkimuksen sillon joku vuosi takaperin ja sen vastausten perusteella päätyivät tähän tulokseen, ettei kotihoidontuen kuntalisälle ole tarvetta.

Eli kun vastaajat vastasi, että "hoidan lapseni joka tapauksessa kotona, enkä mistään hinnasta veisi heitä hoitoon", niin tutkimus osoitti sen, ettei lisärahaa tarvita :)
jk

#2

17.08.2012 19:20

:) minä 4 lapsen äitinä en muista koko kyselyä ja veikkaa että aika moni muukin on jättänyt vastaamatta joten uskoisin että jos kysely tehtäisiin uudestaan voisi vastaukset muuttua. en usko että radikaalisti 150e:lla kaikki jäisivät kotiin mutta kyllä se auttaisi ja rohkaisisi varmasti monia jäämään olemaan lasten kanssa...2-3 vuotta lapsen elämässä on kuitenki lyhyt aika, töissäkin ja veronmaksajana ehtii taas olla..
nyt o valtakunnallisestikkin puututtu kotihoidontuen pienuuteen, nämä asiat laahaa kovasti jäljessä tässä kallistuvassa yhteiskunnassa.
Tuen puolesta!

#3 #3

17.08.2012 23:03

Minäkään en ole vastannut mihinkään kyselyyn... Lapsia on 3. Ja ymmärtääköhän päättäjät sitä että on hyvin yleistä hakea työttömyystukea kotihoidontuen lisäksi? Eli kuntalisä varmasti vähentäisi työttömyyttä. Entä miten vuosia taloudellisesti tiukilla eläminen vaikuttaa parisuhteeseen, perheiden hyvinvointiin, masennukseen yms. Kuinka moni perhe elää niin että vanhemmat eivät näe toisiaan paljoakaan/ei ole perheen yhteistä aikaa kun käydään töissä vuorotellen jotta saadaan lapset hoidettua kotona. Ei nämä ole niin mustavalkoisia asioita. 150€ on jo iso raha tämän pienen kotihoidontuen lisäksi, helpottaisi kummasti.

Vieras

#4

18.08.2012 02:10

Muuten loisto idea, mutta sitä en ymmärrä miksi lisää ei pitäisi maksaa palkkatuloa
saavalle vanhemmalle (siis sille jolle myös kotihoidontuki maksetaan)? Kuntalisän tarkoituksenahan on saada säästöä kunnalle, eikä puuttua perheen tulotasoon. Säästöhän syntyy siinä, että lasta EI VIEDÄ PÄIVÄHOITOON, ei siitä mitä perhe "tienaa"! Tässä ois kunnille ihan näppärä idea: kuntalisä kaikille perheille jossa alle 3v lapset kotona, toinen vanhemmista voi tehdä osaaika työtä, MUTTA LAPSET SAA OLLA KOTONA, ja tulotaso säilyy siinä että kotiin voi jäädä niin että tulonpudotus ei ole mieletön töihinpaluuseen verrattuna. Kuka tässä häviäisi? -no ei kukaan: lapset saisi olla pidempään kotona, perhe voisi paremmin, ja kyllä: myös se kunta hyötyy sillä se saa verot myös siitä osa-aika töissä olevan vanhemman palkasta.

Vieras

#5 Re:

18.08.2012 02:21

#4: - ja tarkennukseks (kelan) kotihoidontukeahan saa siis vaikka kävisit töissä, kunhan lapsi ei ole päivähoidossa!

ja tarkennettakoon myös tuota ideaa: toinen vanhemmista voi tehdä ihan kokopäivätyötä, ja kh-tukilaiselle pitää suoda mahdollisuus tehdä edes osaaikatyötä. Tässä on sekin hyvä  puoli, että lapsille tulee molemmista vanhemmista läheisiä kun hoitavana vanhempan toimii molemmat. Useinhan isä jää työssäkäyvänä varjoon, mutta tämä aktivoisi isääkin varmasti enemmän viettämään lasten kanssa aikaa.  Ja toinen hyvä puoli: kotona olevan vanhemman ammattitaito tässä jatkuvasti muuttuvassa maailmassa seuraa ajan mukana, kun annetaan mahdollisuus pysyä ammattissaan kiinni, ja tämä taas osaltaan pienentää tulevaa työttömyyden riskiä, koska harva palkkaa mielellään pitkään ammatista irti ollutta henkilöä :)

 


Vieras

#6

18.08.2012 20:23

itse asiassa vieraan ajatukset on ihanteellisia....
mun mielestä kotihoidontukea ei saa yhtäaikaa kotihoidontuen kanssa kuten tuen puolesta kirjoittaa... mutta moni epämukavassa, pienituloisessa tms työssä sanoiutuu irti ja jää mi eluummin työttömäksi kuin hoitovapaalle sillä työttymyyskorvushan on reilut 300e suuremmat ku kotihoidontuki.
harmi ettei ole mahdollisuutta vuorotella hoidossa perheen isän kanssa...

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

25.08.2012 07:03



Vieras

#8 ensimmäinen kommentoija jatkaa..

26.09.2012 15:53

Niin, että mitenkähän laaja se otanta mahto olla siihen kyselyyn.. Mutta joka tapauksessa tästä kyselystä tehtiin se johtopäätös, ettei tarvetta kuntalisälle ole. Ne oli ne tulokset luettavissa jossain, en muista.

Muistelen, että sain neuvolasta jonkun lapun, jossa oli vastausohjeet ja vastaaminen tapahtu netissä. Oiskohan ollu vuotta 2009 tai 2010.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

27.11.2012 03:03


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

20.12.2012 05:46


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

05.01.2013 04:52


Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…