Perintövero pois

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Perintövero pois.

Sosiaalidemokraatti

#226 Älkää menkö tähän sumutukseen

22.05.2015 13:09

No ei todellakaan. Teitä on sumutettu ja pahasti. Suurin osa ihmisistä ei joudu maksamaan perintöveroa, vaikka suurin osa luulee näin ja vastustaa sitä. Sen poisto hyödyttäisi lähinnä muutamaa sataa rikkainta sukua. Suosittelen katsomaan tämän klipin https://www.youtube.com/watch?v=LZUuoyqpItY.


Vieras

#227

02.07.2015 01:55

Esittelyteksti kertoo miksi allekirjoitin, perusteet löytyvät nimenomaan siitä.
Koti verovapaaksi perinnöksi

#228 Re: PERINNÖT VALTIOLLE

02.07.2015 02:09

#168: - PERINNÖT VALTIOLLE 

Lahjoittaako sellainen ihminen lapsuudenkotinsa valtiolle ilomielin, joka ei kenties ole tuntenut jatkuvuutta, kiintymystä, toivetta saada jatkaa edellisten sukupolvien aloittamaa, iloa ja kiitollisuutta mahdollisuudesta, tai sisua mahdottomuudesta, ja voimia yrittää sittenkin?

Perintö menehtyneeltä vanhemmaltani oli minulle siten yllätys, etten odottanut sitä, eikä ajatuksissani ollut ajatusta "tämä minun kuuluu saada". Olisi silti tuntunut kovin vieraalta, jos vanhempani elämäntyö olisi noin vain lahjoitettu valtiolle ja se kaikki olisi katkennut siihen. Perintö oli vaatimaton, mutta henkisesti arvokas minulle. Jatkan sitä mielelläni. Vanhempani olivat maksaneet veronsa elämässään jo moneen kertaan - ja itse tein paljon työtä, jotta sain perintöveron pienistä tuloista maksetuksi.

Mitäs jos tehtäisi sellainen sopimus, että ihmiset saavat vailla veroa periä sentään kodin, asunnon siis. Joillekin se ihan oikeasti on KOTI. Ei sitä kuulu välillä lahjoittaa valtiolle ja sitten joutua ostamaan takaisin, kun se on jo aikoinaan kertaalleen veroineen  maksettu.

Tänä aikana, kun yhä useampi on joko pienipalkkainen tai työtön, ja moni meistä tulee elämässään myös siihen kohtaan, kun on sairas ja työkyvytön ja niistä syistä pienituloinen - olisi kansantaloudellisestikin järkevää, antaa ihmisen pitää sentään kotinsa peräti vielä kuolemantapauksen jälkeenkin.

Kalliimmaksi se yhteiskunnalle tulee, jos kaikki pitää vuorotellen asuttaa uudelleen ja nekin repiä juuriltaan, jotka niiden läheisyydessä tahtoisivat vielä pysytellä, ja kohtuullisin kustannuksin siihen kykenisivät - verrattuna siihen mitä  pakkomuuttaminen "kustantaa". 

Se tulee monin tavoin kalliimmaksi, myös mielenterveydellisesti. Minusta tuntuu, että tämän maan kansalaisten mielenterveyttä ei olisi enää paljoa varaa horjuttaa. Suurelle osalle ihmisiä on kuitenkin vielä tärkeää, että jotain omaa saa olla, muutakin, kuin upouutta ja tuoretta ja suurella rahalla hankittua. Jos jokin on omaa ja sen saa pitää, on se monelle tuhatkertaisesti arvokkaampi kuin mikään uusi.

Perinteitä tulisi saada vaalia, perhesiteitä pitää yllä, isän ja äidin pitää voida lahjoittaa lapselle se mitä haluavat. Nyt puhun kohtuullisista perinnöistä, tavallisista ihmisistä.

Tolkuttomat rahat omaavilla ihmisillä onkin mahdollisuus maksaa perintöveroa, menettämättä sen vuoksi kotejaan tai joutumatta velkavankeuteen. Silloin sitä voi periä.


Vieras

#229

20.09.2015 09:03

Se vain jotein järenvastaista että esimerkiksi asunnosta ensinnäkin sen hankkimiseen käytetyt rahat on verollisesti tienattu, sitten maksetaan kiinteistöveroa vuosittain (jonka piti alunperin olla määräaikainen katumaksu) sitten maksetaan varainsiirtoverot ja sitten perintöverot ja listahan jatkuu..... Käsittääkseni moninkerroin verotus ei kuulu kenenkään oikeustajuun paitsi valtion?

Vieras

#230

15.11.2015 18:42

perintövero on väärin mielummin myyntivero

Vieras

#231

11.01.2016 19:31

Kaikesta omaisuudesta on jo maksettu moninkertainen vero jossain muodossa, on väärin maksattaa lisää veroa jo verotetusta omaisuudesta!

Vieras

#232

16.01.2016 22:22

Perintövero on kohtuuttoman suuri, varsinkin jos sattuu olemaan sairas, vanha tai työtön, kuka antaa lainaa pankista maksaa yli kymppitonnien perintövero jos ei ole tuloja? Kuka tahansa voi sairastua koska vain ja menettää työpaikkansa ja kun menettää lähimmäisen se on pahinta siitä ei saa rangaista. Perintövero tulee poistaa pian!


Vieras

#233

08.02.2016 21:55

On väärin ,verot on jo maksettu näistä perintörahoista ja verottaja on jo saanut siitä suuren osan , mitä sitä toista kertaa verotetaan samaa rahaa , sen tyhmäkin jo ymmärtää

Vieras

#234

01.03.2016 11:30

Julma ja kohtuuton vero mm. rintaperillisille, sairaille ja eläkeläisille! Myös yrityksille epäreilu vero ....

Voisiko joku tehdä kansalaisaloitteen asiasta?


Vieras

#235

09.03.2016 22:53

Miksi pitää maksaa vielä veroja omaisuudesta, jonka hankkimiseen on käytetty tuloja, josta on jo maksettu aikanaan kunnalle ja valtiolle veroja. Aina vaan kaikenlaiset verot lisääntyy.

Papula

#236 Vieläkö asiaa viedään eteenpäin?:)

02.08.2016 12:45

itse juuri kirjoitin addressin


Vieras

#237

02.09.2016 14:59

Aivan oikein , jo maksettua, tai peräti kahteen tai kolmeen kertaan maksettua ( tulovero, leimavero, alv. yms. ) ei tule uudestaan verottaa jos se pysyy suvun piiriisä, tai edes lähisuvussa kuten rintaperilliset tai niiden puuttuessa seuraavat läheiset.
Perintöveroon ei ole mitään järkevää syytä. Muuta kun kateus ja ahneus.
kansalaisaloite.fi

#238 Re:

05.02.2018 23:34

#2: Olli Peltonen -  

kansalaisaloite fi sivulle nyt nimiä. Paljon hyviä kansalaisaloitteita. Perintövero, kansanedustajien eläke pois....

oikea on

#239 väärä paikka

17.02.2018 16:19

Perintövero

#240 Mielipiteeni Perintöverosta.

11.03.2018 11:49

Olen sitä mieltä,perintövero pois jolloin perijälle jäisi mahdollisuus vaikuttaa omaan ja muidenkin hyvinvointiin.Varallisuus jonka saisi verottomana palautuisi Valtiolle monenlaisina muina veroina.Ajatelkaapa autot asunnot (kaikki elämänlaatua parantavat hankinnat),remontit asumiseen /autoon/melkein mihinkä vaan. Niissä perittävä alv.( parantaisi yritysten,kauppojen muidenkin palveluiden kysyntää/lisäisi työpaikkoja.TÄMÄ PERINTÖVERO ON YHTEISKUNTAA SAASTUTTAVA MÄTÄPAISE JOSTA ON PÄÄSTÄVÄ EROON!

Raivostunut kansalainen

#241 Vielä akuutimpi ongelma

24.03.2018 13:30

Jos menen kauppaan ja ostan sieltä tölkin kevytmaitoa, joudun maksamaan siitä kaupan vaatiman hinnan. Jos menen seuraavana päivänä samaan kauppaan ja ostan taas tölkin kevytmaitoa, joudun taas maksamaan siitä. Miksi? Maksoinhan siitä jo edellisenä päivänä ja kyseessä on kuitenkin sama maito! Aivan erityisesti jos sukulais- tai tuttavapiirissäni on sattunut kuolintapaus, on moraalitonta ja minua loukkaavaa vaatia minua maksamaan samasta maidosta kahteen kertaan!

Koska tästä epäkohdasta tehdään adressi tai kansalaisaloite?

Tyhmä

#242 Re:

29.03.2018 22:04

#1: Antti Rantakolmonen -  

Perintöveron poistaminen kiristää perintöjen verotusta, koska peristöveroasteikko on lievempi kuin yleinen pääomaveroasteikko. Mitä järkeä on vaatia perintöveron kiristämistä? Selittäkää.

Sari Salokoski

#243 Verothan on maksettu jo moneen kertaan...

17.04.2018 10:02

Ihmetyttää edelleen tämä perintöveron olemassa olo. 
Vainaja on jo eläessään maksanut työstään verot jo moneen kertaan. Samoin ostaessaan asuntoa on maksettu veroa enemmän kuin tarpeeksi. Kiinteistöveroina etc.. 

Suomi todellakin on veroparatiisi sen käänteisessä merkityksessä. 

Valtion ahneudella ei ole mitään häpyä eikä vainajaa kunnioiteta edes viimeiselle matkalleen.

Aa niinkuin aapinen

#244 Re: Vielä akuutimpi ongelma

17.04.2018 10:04

#241: Raivostunut kansalainen - Vielä akuutimpi ongelma 

Tätähän tässä haettiin.. Akutiimpi ongelma taitaa olla siinä, että sinulla on luetun ymmärtämisessä häikkää..

Helu

#245 Re: Älkää menkö tähän sumutukseen

08.11.2018 16:17

Helu#226: Sosiaalidemokraatti - Älkää menkö tähän sumutukseen 

Ei pidä paikkaansa. On nimittäin niin että esim. perheet ovat entistä pienempiä ja perheen perijöitä vähemmän. Ja heti kun perintöosuus menee yli 20000,- euroa niin joudut ylittävästä psadta maksamaan perintöveroa. Koetapas ajatella kun vanhemmilta jää esim. asunto, kesämökki ja jonkin verran muuta omaisuutta ja jos perijöitä on yksi tai kaksi on perintövero (progressiivinen) melko tuntuva.

jotain rajaa

#246 Re: Verothan on maksettu jo moneen kertaan...

21.12.2018 13:35

#243: Sari Salokoski - Verothan on maksettu jo moneen kertaan... 

Samaa mieltä! Ihminen tekee vuosikymmenet töitä, joihin verottaja iskee ahnaasti verottamalla työnteosta päältä oman osansa, eikä armoa anneta.

Kun ihminen yrittää säästää omille lapsilleen edes pientä pesämunaa siitä rahasta, minkä verottaja armollisesti hänelle jättää - niin eikö valtio/kunta iske näppinsä jälleen siihenkin omaisuuteen! Iskee! Omaisuuteen, josta verot palkansaaja/yrittäjä on jo maksanut palkan/palkkion nostaessaan.

Oikeudenmukaisuutta ei perintöverossa ole olemassakaan - ja koko verohan keksittiinkin laman aikaan juuri siksi, että valtion kirstu oli tyhjä - ja rahaa piti saada kansalta vaikka väkisin. Siis varastaa kansalaisten jälkipolville säästämät rahat. Perintövero on pakko-otto valtion pohjattomaan kassaan köyhältä kansalta. Rikkailla on konstit välttää tämä vero.

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Pitäisikö Suomen myöntää Edward Snowdenille turvapaikka?