Parveketupakointi kiellettävä lailla

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Parveketupakointi kiellettävä lailla.


Vieras

#1 hah

16.09.2012 17:20

millähän oikeuksilla? laki ei tätä pysty kieltämään ja vaikka pystyis kuka sitä valvoo? jos tuo tulis voimaa nii ite ainaki menisin ihan tahallani 2 kertaa useemmi röökille PARVEKKEELLE
akkavaan

#2

16.09.2012 19:54

Tyypillinen tupakoija. Kyllähän ne tupakoijat sieltä pois saa, jos laki saadaan. Ilmoitus vaan isännöitsijälle, joka antaa varoituksen, sitten toisen ja sitten pikku hiljaa ulos. Onnistuu osaketaloissakin.
samik

#3 kannattaisikohan

20.09.2012 21:11

hankkia sitä järkeä tiedän että te osaatte valittaa tupakoijista vaik ne asuis teidän yläpuolella missä he eivät teitä myrkytä savullaan kun savu menee ylöspäin jos satut tietämään asioista
sama kun saunassa kylmä pysyy lattian luona ja lämmin nousee kattoa kohti ja ihmisenhän hengitys on lämmintä
liisa m

#4

18.10.2012 11:42

Voiks siellä polttaa pilvee (jos seassa ei ole röökiä)sitten ?
Ketjupolttaja

#5

24.10.2012 20:41

No eipä tuo minua haittaa rappukäytävässäkään rampata ulos ja sisään ja ulos ja sisään.. ihan kuin vaan naapurit tahtoo.
Samalla toivoisin että kissan pissan haju poistoisu kerrostaloista myös. Kiitos.
Ja ne hajuvedet ja muut tökötit. Pää niistä kipeäksi tulee ja vuoteessa joutuu makaamaan.
Epäilyttää kyllä myös homeiset ruuan tähteet ja tiskaamattomat tiskit ne voisi kieltää lailla kanssa.
kalle

#6

24.10.2012 20:50

Suomessapa pitää löytyä asunto jokaiselle tupakoitsijoillekkin ja jos tupakoitsijat jatkaa vaa polttamista niin ne korkeintaa vaa välil muuttaa.. ja mikä sitte ois se max istuttava rangaistus? Se on ihan jees täyttää vankilat tupakoijilla.. vähän onkin huolestuttanut jo että riittääkö suomessa kriminaaleja tarpeeks.
Tupakoimattomallakin on oikeutensa

#7

28.10.2012 12:11

Niin on se tosi kiva kun naaapurissa teinien tupakointipaikka, monta kerralla röökillä, 1/2 tunnin välein. Et voi itse kulkea terassille tai tuulettaa ulkona mitään. Vuokraa se maksan minäkin ja terassi kuuluu siihen. En ole itse koskaan polttanut ja nyt sairautenikin takia pitää pysyä kaukana tupakin kärystä. Ja kiva kiva, et saa edes kotona sisällä olla ilman tätä käryä.
Minunko vika on että muut myrkyttää itseään ja ovat niin ressaantuneita ja hermoheikkoja etteivät pysty tuntiakaan oleen ilman tätä ressileluaan.
Hyvin on ravintola-alallakin tuo kielto toiminut, kiitos päättäjille!! Joten voin jatkaa työssäni ja olisi kiva kun voisin asuakin savuttomana.
Kukaan ei ole niin itsekäs kun tupakoiva!

Vieras

#8

29.10.2012 18:43

Ganjaa voi lussutella sisälläkin.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

31.10.2012 07:01


moniväri

#10

14.11.2012 13:27

Turhapäiset niuhottajat joiden olemassaolo perustuu toisten vahtaamiseen tulisi saada pikaisesti pois kerrostaloista.
lopettanut

#11 tupakoinnin lopettanut 14v sitten

02.02.2013 15:35

Meille tulee tupakansavua sisälle parvekkeen kautta vaikka ovi on kiinni,naapurit kun polttaa välillä 5h ni johan sitä katkua on,ei voi kesälläkään olla parvekkeella.Siitä johtuen todettu astma kiitos naapurien. Eikä tämä ole mitään turhanpäiväistä niuhottelua vaan todellinen terveyshaitta ja rahaa menee astmalääkkeisiin. Miksi kaikki ne kun polttaa ei vois muuttaa pois kerrostalosta meitä tupakoimattomia aina kyörätään pois.Vuokraa se maksan minäkin ja terassi kuuluu siihen.Kukaan ei ole niin itsekäs kun tupakoiva!
Jos taloyhtiön rakenteissa ei ole todettu vikoja, parvekkeella tupakoiva on velvollinen huolehtimaan siitä, ettei tupakansavua pääse kulkeutumaan naapurihuoneistoon. Tällainen tilanne syntyy silloin, kun tupakansavua kulkeutuu parvekkeelta esimerkiksi korvausilmaventtiileiden kautta sisälle asuntoon. Tällöin terveydensuojeluviranomaisen toimenpidemääräys annetaan haittaa aiheuttavan huoneiston haltijalle.

Taloyhtiö voi myös kieltää tai rajoittaa hallituksen tai yhtiökokouksen päätöksillä tupakointia kiinteistön yhteisissä ja yleisissä tiloissa (kuten piha-alueilla, rappukäytävissä tai tuuletusparvekkeilla) ja/tai kiinteistön muissa tiloissa. Jos taloyhtiön tupakointikieltoja ja – rajoituksia ei noudateta, taloyhtiön tulisi neuvotella asianosaisten kanssa. Taloyhtiö voi antaa kirjallisen varoituksen sääntöjen vastaisesta toiminnasta.

Vieras

#12 Re: tupakoinnin lopettanut 14v sitten

02.02.2013 15:36

Puhtaat keuhkot

#13

31.03.2013 13:22

Kovasti puhutaan tupakoitsijan oikeuksista käyttää parvekettaan tupakoimiseen, mutta entäs ne tupakoimattoman oikeudet nauttia savuttomasta parvekkeestaan ?

Vieras

#14

03.04.2013 20:37

Vaikka joku onkin eri mieltä tämän adressin tavoitteesta, olisi silti hyviin tapoihin kuuluvaa olla sabotoimatta (= pilkata, tehdä tyhjäksi, vahingoittaa)
tämän adressin tarpeelliseksi kokevia kansalaisia.
Monille meistä parveketupakointi aiheuttaa vakavaa sydän ja keuhkosairauksien vaaraa ja vaikeuttaa selviämistämme arkielämässä. Lääkkeidenkäytön lisääminen ja hoitotasapainon horjumisen korjailu sairaalle itselleen ja yhteiskunnalle huomattavaa taloudellista rasitusta ja vaivaa ja käyntejä päivystyksessä. Tätä ei ole syytä vähesksyä, eikä pilkata!
Terve

#15 Parveketupakointi on syvältä

07.01.2014 12:17

Parveketupakoinnille ei ole mitään puolustusta. Jos joku haluaa tupakoida, tehkööt sen niin, ettei siitä aiheudu mitään haittaa muille. Jos tupakointi on yksilön kiistämätön oikeus, on tupakasta vapaa elämä myös sellainen. Kukaan ei ole kieltämässä tupakoitsijoilta tupakointia, mutta tupakoitsijat kieltävät muilta tupakkavapaan ympäristön. Kuka siis terrorisoi ja ketä?
Tupakoitsijat, polttakaa itsenne vaikka hengiltä, mutta älkää pakottako meitä muita kärsimään teidän tyhmyyksistänne ja myrkyistänne. Kantakaa itse vastuu omista älyttömyyksistänne. Polttakaa siellä, missä se ei häiritse muita. Jos se tarkoittaa ylimääräisiä askelia, ei mahda mitään. Jos ei niitä jaksa ottaa, on aina mahdollista lopettaa se tupakointi.
Parveketupakointi kiellettävä

#16 Parveketupakoijat ovat vastuuttomia rääkkääjiä ja laiskoja

07.01.2014 12:29

Asumme hissittömässä kerrostalossa joten on haastavaa nukuttaa lasta ulkona, ulospääsy rattaitten kanssa on todella työlästä vaimolle. Meillä on lasitettu parveke mutta sitäkään ei voi käyttää koska alapuolella asuu mahdoton ketjupolttaja joka tupruttelee vähän väliä parvekkeellaan ja kaikki savut nousevat meidän parvekkeelle ja jäävät sinne (lasitettu parveke kun on). Lasta emme vie sinne tukehtumaan. Koska parvekkeen ovea ei parane availla, olohuonetta ei voi koskaan tuulettaa koska muuten tulee tupakan käryä sisälle. Eli tunkkaista tai savullista on tämän lapsiperheen elämän oltava yhden laiskan ketjupolttajan takia joka ei viitsi ottaa muutamaa askelta ulos tupakkapaikalle, asuu vieläpä alimmassa kerroksessa. Odotamme innolla että tupakka hoitaisi nopeasti tehtävänsä tämän asukin kohdalla.
Lakiin vaan

#17 Re: hah

07.01.2014 12:49

#1: - hah

Naurettava kommentti todella. Heti kun laki tarkentuu niin kyllä varmasti alkaa loppua parveketupakointi. Naapurit, isännöitsijä, talonmies ja tarvittaessa poliisi valvoo että lakia noudatetaan. Kyllä minä kännykkä kameralla saisin kuvattua naapurin itse teossa jos tarvitaan todisteita tai pyydän isännöitsijän paikalle haistelemaan.


Vieras

#18

15.02.2014 07:11

Olen jo joutunut muuttamaan tupakkasuu napureiden vuoksi sairastuttuani keuhkoveritulppaan en voinut hengittää kotonani kokoaikaisen tupakoinnin takia. Valiin asiasta, mutta se johti riitaan ja minä tietty olin suvaisematon. Kun ei polta itse, niin löyhkä omassa kodissa on kammottava. Tupakoitsijoilla ei ole hajuaistia, jos olsi ei yksikään polttaisi. Ihminen joka polttaa on jälkeenjäänyt.

Vieras

#19

15.02.2014 08:48

On se kumma kun tupakoitsijat ei ymmärrä omaa hyväänsä saatikka toisten, kuin lain voimalla.??? Taitaa olla ällissä vikaa.
myrkytön

#20 Re:

15.02.2014 08:58

#19: -

Olen täysin samaa mieltä. Onhan tehty tutkimustakin, että alimmissa sosiaaliluokissa tupakoidaan paljon enemmän kuin muissa. Kummallista sinänsä, että ne joilla on muutenkin rahasta puutetta polttavat sitä savuna ilmaan. Tupakoitsijat luulevat sen olevan jotenkin hienoa kun sieraimista pursuaa savua kuin ilmestyskirjan pedolta ja samalla haistaan niin kuvottavalta, ettei koirakaan ei voi sietää tupakoivaa " hienoa"  ihmistä.

Tupakoinnista ei ole muuta kuin haittaa ja sen valmistus ja myynti pitäisi kieltää lailla!!!!!!!!!! SEN joka ei tupakoi on vaikea elää myrkytöntä elämää.

Oikeus savuttomaan kotiin

#21

18.04.2014 15:55

Kannatan parveketupakoinnin täyskieltoa! Itse asiassa tupakointi pitäisi kieltää kerrostaloissa kokonaan, mikäli tupakoitsija ei pysty estämään tupakansavun pääsyä muihin asuntoihin esim. ilmastoinnin, tuuletusikkunan tai avoimen parvekkeen oven kautta. Asunnossani on lasitettu parveke, josta haluaisin nauttia kesäisin. Nuorison tupakointi alakerran vuokra-asunnossa ja sen parvekkeella tekee tämän kuitenkin ajoittain täysin mahdottomaksi. Ongelmaa pahentaa se, että savu tulee sisään parvekkeelta korvausilman mukana myös parvekkeen oven ollessa kiinni.
sota

#22 Re: hah

10.06.2014 14:31

#1: - hah

Kehoitan lämpimästi kaikkia tupakoimattomia käymään sotaan parveketupakoijia vastaan. Lain mukaan tupakoija on vastuussa tupakansavun kulkeutumisesta naapuriin joten jos laki ei ole tupakoimattomien puolella on se otettava omiin käsiin. Savustakaa parveketupakoija pois keinoja kaihtamatta.

sota

#23 Re: Re:

10.06.2014 14:36

#20: myrkytön - Re:

>Olen täysin samaa mieltä. Onhan tehty tutkimustakin, että alimmissa sosiaaliluokissa tupakoidaan paljon enemmän kuin >muissa. Kummallista sinänsä, että ne joilla on muutenkin rahasta puutetta polttavat sitä savuna ilmaan. Tupakoitsijat luulevat >sen olevan jotenkin hienoa kun sieraimista pursuaa savua kuin ilmestyskirjan pedolta ja samalla haistaan niin kuvottavalta, >ettei koirakaan ei voi sietää tupakoivaa " hienoa"  ihmistä.

>Tupakoinnista ei ole muuta kuin haittaa ja sen valmistus ja myynti pitäisi kieltää lailla!!!!!!!!!! SEN joka ei tupakoi on vaikea >elää myrkytöntä elämää.

 

Myös ylimmissä sosiaaliluokissa poltetaan. Meillä on kunnianarvoisan RKP meppinä Nils Torvalds joka Helsingin kaupunginvaltuustossa ajoi/ajaa tupakoivien asiaa. Aika röyhkeästi herra Nils vähätteli tupakoinnin haittoja. Kuvottavaa.

 

 

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

10.06.2014 15:18



Vieras

#25

13.07.2014 05:41

Makuhuonetta ei voi tuulettaa eikä parvikeovea voi avata kun naapuri on jatkuvasti tupakalla ja silloin kun ei ole niin tuhkakupista leviää p... haju. Kaikki tämä olisi vielä jotenkin siedettävä, mutta kun neljavuotisella pojallamme umpi suljetussa asunnossa alkaa tulla hengitysvaikeuksia.