Perinteiset kodinhoitajat takaisin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Perinteiset kodinhoitajat takaisin.

ihmettelen tätä aina

#1 Hmm

23.09.2012 18:12

Miksi erityistä apua kaipaisi juur kaksosten äiti? Kyllä kahden eri ikäisen lapsen vanhemmalla on yhtä suuri taakka kuin kaksosten äideillä kun on uhmaikäinen ja itkevä vauva.
Asiantuntija

#2 Suurperheet avuntarpeessa!

24.09.2012 16:19

Jos perheessä on alle kouluikäisiä lapsia neljä tai enemmän niin työmäärä ja pelkästään neuvola-, lääkäri- ja muiden käyntien määrä on valtava. Adressissa ei kuitenkaan sanallakaan mainita suurperheitä, vaikka juuri heillä avuntarve on suurin eikä ainakaan suurperheellisillä nuorilla ole yksityisiltä palveluntarjoajilta varaa ostaa kotiapua. Kotiapuhan on kuitenkin lakisääteistä esim. synnytyksen, sairauden ja perhetilanteen johdosta. Poljetaanko lapsiperheiden oikeuksia vielä kauankin vai ollaanko havahduttu lain laiminlyönnin seurauksiin (mielenterveysongelmat, kalliit sairaalahoidot, perheväkivalta, huostaanotot ynnä muu). Kodinhoitajien palkkaus olisi helpoin ja halvin keino tukea kaikkia lapsiperheitä ja ehkäistä ongelmia, joista juuri lapset sitten kärsivät.
Maija Sutinen
Adressin tekijä

#3 Suurperheiden avuntarve

24.09.2012 19:31

Olen nähnyt hyvin läheltä, miten suurperheet tarvitsevat apua. Haluaisin, että tässä yhteiskunnassa havahduttaisiin siihen, että lapsissa ja nuorissa on tämän maan tulevaisuus ja, että vihdoinkin perheitä autettaisiin ajoissa.
Lisään adressiin suurperheet. Kiitos hyvästä huomiosta :-)
Soili Haverinen KD, Vantaa

#4 Vaikuta äänestämällä kuntavaaleissa

25.09.2012 00:59

Tämä on tärkeä aloite. Lapsiperheiden avuntarpeeseen pitäisi vastata ripeästi.
Paras keino vaikuttaa tässä asiassa on kuntavaaleissa äänestäminen ja kuntavaaliehdokkaiden lobbaaminen ennen vaaleja, koska päätökset lapsiperheiden kotiavusta tehdään kuntatasolla. Hallitus ei tule tekemään uutta kuntia velvoittavaa lainsäädäntöä tästä asiasta.

Äänestäkää siis niitä puolueita, joiden tavoitteena on saada lapsiperheiden kotiapu taas toimimaan. KD:n tavoitteena se on.
Toivo

#5 No

04.10.2012 13:36

Kyllä hallituskin voi tehdä lainsäädännön, jossa kunnat velvoitetaan antamaan apua. Rahat takaisin korvamerkityiksi! Kyllä muutkin puolueet ajaa tätä, esim keskusta.
HILSE55
Vieras

#6 IHMINEN IHMISTÄ IHMISELLE IHMISEEN IHMISESTÄ IHMINEN

04.10.2012 23:42

Nykyään on vain lääkkeenjakajat ja siivoojat. Kun ei ole enää Ihmistä Ihmiselle huostaanotot+ terapiat sun muut sosiaalimenot on valtaisat. ENNEN OLI KODINHOITAJAT. <3

321

#7 Ei pelkästään suurperheille

17.10.2012 14:39

Muistuttaisin myös yksinhuoltajaäitien ja -isien avun tarpeen joka yhtä kipeä kuin suurperheissä.
Piko

#8 Re: Ei pelkästään suurperheille

17.10.2012 22:58

#7: 321 - Ei pelkästään suurperheille

Hei! Olen ihan samaa mieltä. Perheen koko ei ratkaisu avun tarvetta.

Maija Sutinen
Adressin tekijä

#9 Re: Re: Ei pelkästään suurperheille

21.10.2012 18:08

#8: Piko - Re: Ei pelkästään suurperheille

Perheen koko ei mielestäni ratkaise tuota avuntarvetta vaan kaikille lapsiperheille tulisi turvata avunsaanti koosta riippumatta.

Voisin päivittää tuota adressissa olevaa tekstiä. Kiitokset hyvästä palautteesta.

Ent.kodinhoitaja

#10 Kodinhoitajat entiseen malliin

09.11.2012 11:33

Tämä on tärkeä asia,kodinhoitajat entiseen malliin työskentelemään perheissä.Osallistuen kaikenlaiseen kodin töihin,siivouksiin,ruoanlaittoon yms.Nykyään on perhetyöntekijöitä lapsiperheille tarjolla.Olen valitettavasti omin silmin nähnyt sen kapea-alaisen työreviirin heillä.Kaksi hoitajaa lähti yhtä lasta ulkoiluttamaan.Mitään muuta ei kotona äiti saanut apua kuin astianpesukone tyhjättiin ja tämä ulkoilutus.Heille ei kuulema kuuliu,eivät saa tehdä.Kauheaa,eivät saa tehdä sitä mitä kotona juuri kipeimmin tarvitseis tehdä.Jokapäiväinen siistiminen,lapsihan on myös kodissa jossa tulee pölyä ja likaa,leipomusapua.Voi mihinkä on menty.olin -70 luvullla kodinhoitajakoulussa ja harjoittelemassa maalais-ja kaupunkilaiskodeissa.Silloin sai ja täytyi tehdä kaikkea mitä kotona oli tehtävää.Monesti työ oli rankkaakin mutta päällimmäisenä oli hyvä mieli kun näki autetun ilon ja jaksaminen oli eriluokkaa äideillä silloin.Juuri sen avun myötä.Heitä ei jätetty yksin työtaakan alle.toivotaan että tämä nykyinen systeemi saisi uudistuksen entisestä mallista.
Hyvinvointivaltiossa voidaan pahoin

#11 Nyt sitten ollaan suossa,

07.06.2013 15:00

kun kotihoito ajettu aivan tietoisesti alas. Ei kenenkään etu eikä tule myöskään edullisemmaksi!

Hirveä pelko, että vanhempia tuetaan ja hyysätään liikaa! Mielummin maksetaan täysin päättömästö ja kalliista, turhanpäiväisestä työstä, jota tehdään nykyisin; mitään ei myönnetä perheille, mielummin tutkitaan ja hutkitaan, kunnes kaikki ovat aivan pääloppuja. Mutta pääasia lienee, että vanhemmat hoitakoon itse kersansa; tukea ei pidä. Vai mistä lie kyse? En tiedä.
Vanhan ajan kodinhoitaja

#12 Terve maalaisjärki päättäjille!!

07.06.2013 18:40

Tarve lapsiperheille kohdistetulle kodinhoidolle perhehoidolle on kiistaton on aina ollut ja tulee aina olemaan olemme menettäneet viimeisen 30 vuoden aikana yhden sukupolven yli 50 000 nuorta syrjäytymiselle, kalliisiin sijoituksiin, mielenterveys asiakkaiksi, ennenaikaiselle eläkkeelle kova hinta valtiolle ei olisi kunnon kodinhoito tuollaisia summia maksanut, mikä järki oli purkaa hyvä ammattikunta, kouluttaa kaikista läheltäpitihoitajia,joiden työnkuvaan kuuluu korostetusti pillereiden pyöritys ja nopea katsominen, vielä hengittää ei kun menoksi niin maa makaa kuin se petaa.

Vieras

#13

08.06.2013 10:34

Mahdollisimman moni nyt kirjoittamaan tämä adressin!!!
Kotisisar mummo

#14 Re: Hmm

03.10.2013 12:56

#1: ihmettelen tätä aina - Hmm

Kyllä olet aivan oikeassa. Lapsien ollessa pieniä, juuri kotiin annettava apu kohdallaan. Ei tehdä katerioita kuka saa ja kuka ei vaan yhdenverataisuus tilanteiden ja perheiden tarpeen mukaan. Jo yksi koliikkivauva voi olla syy avun tarpeelle, ettei perhe väsy.

 

äitix7, tuplatädiksi tulossa.

#15 Re: Hmm

28.10.2014 09:52

#1: ihmettelen tätä aina - Hmm 

 Hei.

Minulla on ollut 2x 1v lapsi ja vastasyntynyt, eli kokemusta on kahdesta eri-ikäisestä vaippaikäisestä. !v lapsi kuitenkin pystyy hetken odottamaan, normaali 1v lapsi alkaa syödä itse, juttelee, lohduttautuu muullakin kuin tissillä/tutilla/sylillä/vaipanvaihdolla. Kaksi vauvaa kun on, niin toinen ei osaa "pikkuisen odottaa", eikä vastasyntyneelle auta se selittäminen, että äiti vaihtaa nyt tämän vaipan ja pesee tämän vauvan. Jo yksivuotias ymmärtää näitä toimenpiteitä ja katselee vieressä. Syöttäessä jos 1v vielä käy rinnalla, hän voi itse tulla imetykseenkin mukaan. Kaksoisvauvat taas tarvitsee jonkun liikuttamaan paikasta toiseen jne. 

Usean lapsen kokemuksella sanoisin, että vauvana kun reakoidaan vauvan tarpeisiin nopeasti tulee tyytyväisiä ja reippaita lapsia, kaksosten äidit tarvitsee tässä apua, kun kahdelle pitäisi saada annettua se huolenpito, joskus samaan aikaan. 

Koko sukumme ymmärtää tämän ja ensi vuodelle syntyville sukulaiskaksosille mietimme jo miten ajoitamme lomamme ja saamme monikkoperheelle annettua apua niin, että tilanne ei väsytä perhettä liikaa. Tämän perheen äiti on usein auttanut meitä pienlapsiarjessa, nykyisin on vain tuollainen n.300km välimatka pieni ongelmatekijä. 

Kodinhoitajaksi haluava

#16 Ehdottomasti kodinhoitajat takaisin

25.01.2015 16:33

Nykyisin lapsiperheille on tarjolla kodinhoitoon rinnastettavaa apua vain lastensuojelusta ja silloinkin perhetyöntekijöiden tehtävä on ohjata ja jutella asiakasperheen kanssa ja ehkä jotkut heistä jopa vievät lapset kerran-pari viikossa noin tunnin verran leikkipuistoon tms. Monet Pienten lasten äidit vain väsyvät, kun sohvalla istuu yksi tai kaksi sosionomia jakamassa kodinhoito ohjeita mutta juuri synnyttänyt kaipaisi apua vaikka imuroinnissa tai että voisi käydä suihkussa edes rauhassa tai kauppa-apuna tai mitä se sitten onkin, ja juuri siksi kodinhoitaja olisi hyödyllisempi koska sitten äidillä tai vaikka isällä jäisi aikaa enemmän lapsille ja voisi kerätä omia voimiaan kun ei tarvitsisi tehdä ihan kaikkea ääirirajoille asti ja myös huostaanotoilta voitaisiin joissakin tapauksissa välttyä. Itse olisin halukas tekemään tällaista työtä, arvostelematta ja auttamalla konkreettisesti siellä, missä apua tarvitaan


Vieras

#17

07.04.2015 16:07

Koska asia on tärkeä.
Kodeissa tarvitaan oikeaa kodinhoitoapua, joka on muutakin kuin lääkkeiden antamista ja pikapyörähdyksiä.
Perheen ja yksilön kokonaisvaltainen tukeminen olisi aloitettava tarvittaessa ennakoivasti ihan tavallisilla kodin askareilla. Perhe tai yksilö saa aikaa hengähtää, levätä, kerätä voimia.
Nykyisin on paljon perheitä, joiden tukiverkostot puuttuvat. Tässä olisi yksi linkki, ehkä juuri se puuttuva.

Kommentoi adressia

Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tulisiko viikottainen työaika lyhentää 35 tuntiin?