KEHITYSVAMMAISTEN RYHMÄKOTI ON VIHDOIN SAATAVA SÄKYLÄÄN

Mantu

#1

17.10.2012 17:54

Veljeni haluaa asumaan kotikuntaansa!! <3
demokraatti

#2 Hienoa

17.10.2012 21:24

Näyttää, että yhä useampi kokoomuslainen ja keskustalainen kuntavaaliehdokas on tästä hankkeesta samaa mieltä kuin demarit ovat koko ajan olleet. Hienoa ! Hyvä näpäytys oikeiston kunnanhallituksen jäsenille ja perusturvalautakunnan puheenjohtajalle. Järjen käyttö sallittua, jopa suotavaa.
Erkki

#3 Käryä ilmassa...

18.10.2012 15:12

Käri puhuu asiassa niin varmoin äänenpainoin, että taustalla voi olla vain täydellinen tietämättömyys...
markus kaunisto
köyliö

#4 asenteet

18.10.2012 21:47

taitaa olla ennako luuloa vamasia kohtaan ja tietämättömyys!
Hämmästynyt

#5 Herätys!

19.10.2012 07:27

Ihmettelee vaan, että onko Säkylällä varaa jättää kehitysvammaisensa ilman ympärivuorokautista palvelua ja oikeutta itsenäiseen asumiseen!
Mummi54

#6

19.10.2012 19:56

Kehitysvammaisilla on oikeus asua lähellä perhettään!

Perjantai-illan terveiset

#7 Marja-Liisa 57

19.10.2012 20:16

Haluan vielä tuoda tiedoksi kaikille, että tämän adressi ei liputa yhdenkään poliittisen puolueen väriä. Taustalta löytyy inhimillinen välittäminen. Hyviä ihmisiä siis vielä on olemassa.
Tutustu kehitysvammaiseen

#8 Pohdittavaksi

19.10.2012 20:38

Adressilla ei näpäytetä ketään! Asuntolahankkeen puoltajia on kaikista poliittista ryhmistä. Tarkoitus on auttaa ja tukea ihmisiä, joilla ei välttämättä ole voimia ajaa omaa asiaansa. Lähimmäisyys ja yhteisöllisyys kunniaan! Kehitysvamma ei ole sairaus! Kehitysvammaisella henkilöllä on oikeus itsenäiseen asumiseen siinä, missä meillä itseämme terveinä pitävilläkin.
Pidä huolta

#9 Mietipä ite

19.10.2012 21:04

Ihan joka ikisen kannattaa miettiä : jos ei vielä ole omassa perheessä kehitysvammaista, saattaa sellainen tilanne tulla eteen huomenna. Esimerkiksi onnettomuuden kautta voi läheisesi vammautua pysyvästi. Jaksaisitko sinä hoitaa ?
Paluumuutto mietityttää

#10 Oman kunnan palvelujen ryhtiliike

20.10.2012 15:31

Toivon että Säkylässä mietitään hyvin tarkoin palvelujen parantamista kaikkien kunnan asukkaiden kannalta. Palvelu joka kuntaan tulisi on kait mahdollistava palvelu myös naapurikunnille? Olisiko kunnassa mahdollisuus käyttää jotain vanhaa kiinteistöä jo tähän tarkoitukseen? Silmät auki ja todella yhteisössä talkoovoimat liikkeelle! Miksi odotetaan että tehdään päätös tai sitten ei. Hyvät ihmiset te allekirjoittaneet olette kaikki mahdollistajia itse. Kootkaa voimanne ja mahdollistakaa asia ilman että odotetaan ensin sitä tyrmäystä. www.käpytikka.fi
Paluumuutto mietityttää

#11 äänestäjille ..

20.10.2012 17:03

Kuinka monen kunnanvaaliehdokkaan nimet ovat listassa ja julkisesti? Haastakaa ehdokkaanne ottamaan nyt se ensimmäinen askel vaikuttamisessa..jos ei ole sinun asiallasi niin vaihda kandidaattia :-)
Innokas lukija

#12 Adressillako merkitystä...

20.10.2012 19:07

Eräs perusturvalautakunnan jäsenistä on ryhmänsä vaalijulkaisussa tehnyt selväksi, että adressilla on merkitystä, jos listalla on 200 nimeä. Tämän adressin allekirjoittaneita näyttää jo olevan 400! Hienoa!
Vastuuta enempi sukulaisille ja sukulaiset velvoitettaisiin vastuuseen.

#13 Kehitysvammaiset ja muutkin hoitoa tarvitsevat, vanhukset

21.10.2012 09:44

Ennen hodot tapahtyivat parhaiten kotona,sukulaiset kustansivat hoidon.Miksi muuttaa käytäntöä ja tunkea toisten maksettavaksi kaikki täysihoitolaan.On työvoimapula kuulema ja kotona suuri työttömyys,vapa-ajan ongelmiakin.
Aasiassa ja aasialaisia euroopassa kyllä piisaa,aikaa myöten hekin vaativat hoitoa ja paremmpia oloja,leveämpää elämää suomalaisten mennessä hunompia-aikoja kohti.
Yhteisöllisyys ja lähimmäisyys kunniaan!

#14 Re: Kehitysvammaiset ja muutkin hoitoa tarvitsevat, vanhukset

21.10.2012 11:17

#13: Vastuuta enempi sukulaisille ja sukulaiset velvoitettaisiin vastuuseen. - Kehitysvammaiset ja muutkin hoitoa tarvitsevat, vanhukset

Ei aiouttu asuntolahanke poista vanhempien ja muiden sukulaisten vastuuta. Vastuuta he ovat kantaneet, mutta haluavat varmistaa turvatun tulevaisuuden omalle kehitysvammaiselleen sen jälkeen, kun omat voimat ovat lopussa. Itsenäisen elämän oppiminen ei käy hetkessä, siihen pitää valmentaa tuetussa asumisyksikössä. Sinun kannattaisi tustustua ihmisoikeuksiin! Elämme sivistysvaltiossa, jossa kunnioitamme lain yksilölle suomia oikeuksia ja niiden eteen teemme työtä. Kehitysvammaisten vanhemmat ovat tehneet jo valtavan työn saattaessaan lapsensa aikuisuuden kynnykselle. Takana on 20 v työtä, uupumusta, toivoa ja toivottomuutta, mutta samalla kiitollisuutta elämän ikkunan näköalan avartumisesta.

Kokemusta on

#15

21.10.2012 11:41

Moni vanhempi on pitänyt neljä- jopa viisikymmentäkin vuotta kehitysvammaista lastaan kotona. Eikö sitten jo olisi aika päästä elämään rauhallista vanhuutta ilman ainaista huolenpitoa ja vastuuta siitä kehitysvammaisestaan? Ei se vammainen silti unohdu, vaikka hän muuttaa pois kotoa.
Eikä vammaista voi jättää sukulaisille perinnöksi, se on liikaa vaadittu!
Ari ja Päivi

#16 Myös tilapäishoito tärkeää

22.10.2012 00:21

Asumisyksikköä tarvitaan myös ja nimenomaan eri ikäisten kehitysvammaisten itsenäistymisen harjoitteluun ja sitä myötä vanhempien vapaa-ajan mahdollistajaksi. Esim. meillä kyseiset käynnit tehdään nyt Säkylästä Nakkilaan. Itse paikasta on pelkkää hyvää sanottavaa, mutta kaikki kai ymmärtävät, että lähellä oleva tilapäishoito olisi monin tavoin parempi. Ajatellen vaikkapa ikääntyviä vanhempia, jotka kuitenkin haluavat hoitaa 'lapsensa' loppuun asti.
Lähettyvillä ei ole paikkoja, joissa on ympärivuorokautinen hoito ja päivystys, ja mahdollisuus henkilökohtaiseen hoitajaan.

Jos kunta haluaa ja pystyy itse tuottamaan kuntalaisten tarvitsemat ja lain vaatimat palvelut edullisemmin, ja mieluummin vielä paremmin kuin shp, mikäs siinä.
Sairaanhoitopiiri on 'viranomainen', jonka päätehtävänä on tuottaa oikeita ja lain mukaisia palveluja. Kunnat sen sijaan liian usein tulkitsevat lakia omin päin, ja siitäpä on järkyttäviä esimerkkejä monissa paikoin ympäri maata.
Kokemuksemme mukaan Säkylä ansaitsee toiminnastaan kuitenkin tähän asti kiitoksen.

Löytyykö mistään empaattista, ymmärtäväistä ja puolueetonta tahoa, joka selvittäisi syntyneen sotkun kehitysvammaistemme parhaaksi?

Toivotaan hyvää ratkaisua.
102 syytä

#17 Se toteuttaminen!!

22.10.2012 02:01

Kehitysvammaisten asuntolahankkeelle on kuntalaisten ja lähiseudun kannatus ja tuki. Kaikista oleellisin asia on se, kuinka asuntolahanke toteutetaan viisaasti! Sairaanhoitopiirin tai yksityisen palveluntuottajan kautta EI missään nimessä! Vain kunnan itse tuottamana palveluna päätökset ja kustannukset pysyvät omassa hanskassa, omassa määräysvallassa! Omavaraisuuteen pyrkien - tavoitteena vahva ja itsenäinen Säkylä!
Ystäväpiiristä

#18 Kysyvä ei tieltä eksy!

22.10.2012 11:20

Huh, huh! Mitä kehitysvammaisuus on! Kehitysvammaisuus ei todellakaan ole sairaus! Joskus olisi hyvä ottaa selvää asioista ennenkuin alkaa esiintyä kaikkitietätävästi ja asiantuntien. Kysyäkin saa ja voi.
Toska

#19 Vastakkainasettelu

22.10.2012 13:00

Tosi ikävää tämä vastakkainasettelu - vanhukset vai kehitysvammaiset:(. Kehitysvammaisten asuntolahanketta torpataan nyt sillä, että myös vanhukset tarvitsevat uusia asuntoja. Hyvin toimeentulevalla Säkylällä on kyllä varaa pitää huolta omista kehitysvammaisistaan ja vanhuksistaan! Vastakkainasettelu on moraalitonta!
Epätietoinen

#20 Suunnitelmavuodet

22.10.2012 13:10

Kannanotto 102 syytä kirjoittajalle. Onko Säkylän kunta varautunut rakentamaan kehitysvammaisille tarkoitetun ryhmäkodin, jossa olisi ympärivuorokautinen päivystys? Jos SHP rakentaa ARAn osarahoituksella, ei Säkylän kunnalle koidu siitä rakentamiskuluja, mutta tuo työpaikkoja ja lähipalveluja. Hankkeen taustalla lienee seudullinen tarve.
Kummastuttaa

#21 Hämmästyttää

22.10.2012 13:20

Mistä moinen vastakkainasettelu johtuu? Adressin tarkoitus lienee KANNATTAA kehitysvammaisten ryhmäkodin rakentamista eikä olla mitään vastaan. Kenen varpaille ollaan astuttu?
PEPIPA

#22 NIMBY-Säkylä

22.10.2012 13:29

Ei kai vain mitään "ei minun takapihalleni" -ajattelua!!! Joku on nimittäin ehdottanut seudullisen asuntolan rakentamista PORIIN!
Elli

#23 Hoi Säkylä!

22.10.2012 14:11

Säkylän olisi aika tässäkin siirtyä nykypäivään. Kehitysvammaisten asuntolat ovat olleet tervetulleita muihin kuntiin ja kaupunkeihin. Päivittykääpä siellä tähän päivään!
Äiti

#24 Kiitos!

22.10.2012 22:16

Miten upeaa! Välittäviä ihmisiä on olemassa. Teitä jokaista tarvitaan <3
NL

#25 onko se oikein?

22.10.2012 23:11

Asumispalveluiden kehittämistarpeet liittyvät yhteiskunnalliseen rakennemuutokseen, jossa laitosasumista hajautetaan ja korvataan itsenäisemmillä asumismuodoilla.(tässä tapauksessa ympärivuorokautisella asumisyksiköllä)Nykyisillään kehitysvammaisille tarkoitetut asuntolat eivät pysty vastaamaan muutoksen asettamiin tarpeisiin, asuntolat ovat täynnä eikä tilapäishoidollekaan ole järjestettävissä riittävästi paikkoja.

Satakunnan Sairaanhoitopiirillä sosiaalipalveluiden organisaatiossa on noin 10 säkyläläistä kehitysvammaista henkilöä, jotka asuntolahankkeen myötä pääsisivät omalle kotiseudulleen asumaan ja tilaa avautuisi vastaavasti joihinkin asumisyksikköihin. Noin 5v sisällä tarve on suuri kotona iäkkäiden vanhempien kanssa asuvilla. Onko heitä mietitty? vai onko vain katsottu nykytilanne?

Kehitysvammaista henkilöä hoitaessa mietitään usein missä menee itsemääräämisoikeuden raja? Voidaanko heiltä rajata mahdollisuus omalle kotikunnalle muuttamisesta? Eihän meiltäkään voida.

Mielestäni kukin Peruslautakunnassa/kunnanhallituksessa ja päätöksiä tehdessä voisi miettiä mitä jos minulle
tehtäisiin niin?

Lain mukaan (vammaispalvelulaki, kehitysvammalaki) kehitysvammaisten asumisen järjestämisvastuu on kunnalla.

Asia herättää paljon kysymyksiä ja ajatuksia toivottavasti kaikki kääntyy parhain päin.