Vastustamme Salon opettajien lomautuksia

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vastustamme Salon opettajien lomautuksia.

Tukiopetukseenko säästöt?

#1

02.11.2012 12:41

Lomautusten vaikutus on enemmän kuin kaksi viikkoa. Oma opettaja kuitenkin tuuraa toiset kaksi viikkoa jotain toista opettajaa, joten lapset ovat neljä viikkoa heikommalla opetuksella. Kyllä se jo alkaa näkymään! Paljonko näistä aiheutuu lisää tukiopetusta - häviävätkö nämä "muka säästöt" jo niihin?
lapsi- ja nuorisotyöntekijä

#2

02.11.2012 13:27

Olen töissä Salossa lasten ja nuorten parissa. Olen äärimmäisen huolissani Salon päätöksistä muutenkin. Kaikkia päätöksiä ei ole loppuun asti ajateltu kaikkien turvallisuuden ja hyvinvoinnin puolesta. Eikö olisi huomattavasti helpompi lomauttaa loma-aikoina, jolloin ei tulisi otettua turhia riskejä? Ottakaa mallia seurakunnalta tässä asiassa!
ex-ope

#3 Re:

02.11.2012 20:13

#2: lapsi- ja nuorisotyöntekijä -

....Asiasta on sovittu virkaehtosopimuksella. Opettajat eivät ole vuosilomalain piirissä. Heidän työaikansa kertyy silloin kun oppilaat ovat opetuksessa! Jos opettaja voitaisiin lomauttaa kesän aikana, niin silloin lainsäädännön tulisi mahdollistaa myös tavallisen työntekijän lomauttaminen vuosilomansa tai muiden vastaavien vapaiden aikana. Opettaja ei tee kesällä työtä, joten opettajaa ei voi kesällä lomauttaa. Jos lomauttaminen lomilla yleistyisi, niin mm. kaikki firmojen työnantajat lomauttaisivat aina lomilla kaikki työntekijänsä! Haloo!