Ambulanssien välitön lähtövalmius koko Pirkanmaalle


Vieras

#101 Re: Re: Se on niin...

03.11.2012 00:06

#99: ..ei tuollaista haluaisi uskoa edes todeksi... - Re: Se on niin...

Niin kysymyshän ei ole mainitsemistasi "työehtosopimusneuvotteluista". Kysymys on siitä, että millaista palvelua PSHP on ostamassa palveluntuottajilta. Asia ei siis ole ammattiliiton käsissä.


Huhhuh, mitä jos mieluummin hakeutuisit jollekin muulle alalle. Veronmaksajat haluavat maksaa palvelusta, joka pelastaa henkiä, ei siitä, että juodaan kahvit ja lähdetään sitten katsomaan kuoliko se jo.

Tälläistä palveluahan TE VERONMAKSAJAT olette juuri ostamassa/tilaamassa/ hyväksymässä. Sanotaanko lisäksi näin, että on kohtuutonta ehdotella alan vaihtoa, jos ei tee työtään ilmaiseksi. Nythän vaan kyseinen kirjoittaja johjon viittaat kertoo sen vain etukäteen, että ei tee palkatta työtä. (Tietyllä tapaa tässä vaiheessa jopa reilua)

 

Juon tulevaisuudessakin kahvini loppuun. Oli työni mikä tahansa niin se ei velvoita tekemään sitä ilmaiseksi. Jos joku muuta väittää niin voin lähettää kopion työehtosopimuksestani. Minun ja perheeni laskut eivät hoidu "hyvällä mielellä" ja "kauniilla ajatuksilla". Venyminen on loppu osaltani ja uskon, että tässä rintamassa seisoo kovin moni alan ammattilainen tästä eteenpäin, yleisestä mielipiteestä huolimatta. Jos väen vängällä halutaan erottua kiertämällä terveydenhuoltolakia ja sen henkeä niin olkoon niin. Päättäjät tekevät sen päätöksen puolestani miten toimia. Minun selkänahastani sen repiminen loppui siinä hetkessä kun PSHP:n valtuusto päättää 15 minuutin lähtövalmiudesta.

Palomies- sairaankuljettaja

#102 Re: Re: Poliittinen päätöskö ?

03.11.2012 09:31

#2: Ensihoitaja periferiasta - Re: Poliittinen päätöskö ?

Vaikka kustannuksissa yritetään säästää lähtövalmiuden kustannuksella, tulee se lopulta kalliimmaksi vaihtoehdoksi. Onkohan päättäjät tietoisia siitä, mitä maksaa esimerkiksi vain yhden aivohalvaus potilaan loppuelämän laitoshoito kun aika ikkuna on mennyt umpeen ?

Pirkanmaan AVH- yhdistyksen mukaan:

"AVH on kolmanneksi kallein kansantautimme mielenterveyden häiriöiden ja dementian jälkeen. Suorat hoitokustannukset vuonna 1999 olivat 440 miljoonaa euroa, kokonaiskustannuksiksi arvioidaan jopa 800 miljoonaa euroa vuodessa, joista pitkäaikaishoidon osuus on noin 200 miljoonaa euroa vuosittain. Akuuttihoidon hinta on keskimäärin 4 200 euroa, alle 10 % elinikäisistä kustannuksista (keskimäärin 60 000 euroa). Erikoissairaanhoidossa kuluu 400 000 hoitopäivää vuosittain ja perusterveydenhuollossa lisäksi 1 500 000 hoitopäivää. On laskettu, että vuoteen 2020 mennessä tarvitaan 100 uutta 33-paikkaista vuodeosastoa pelkästään aivohalvauspotilaille, elleivät ennaltaehkäisy ja akuuttihoito tehostu".

Nyt akuuttihoitoa olaan huonontamassa. Tuossa oli kustannusarviota siis vain yhdestä sairaudesta. Viive vaikuttaa moneen muuhunkin sairauteen kuten esim. sydäninfarkti, diabetes, epilepsia, anafylaksia, monet hengityselinsairaudet, ym muut tajuttomuudet, kaatuilut ja muut vammat ja onnettomuudet. Kahden miljoonan säästöt sulavat hyvin nopeasti välillisten kustannuksien vuoksi. Pakkaselle jäädään ja pahasti sekä taloudellisesti, että ihmisten tasavertaisuuden nimissä. Palvelu maksaa. Se ei voi tulla kenellekkään yllätyksenä!

Maalaishoitaja

#103 Re: Re: Se on niin...

03.11.2012 15:55

#99: ..ei tuollaista haluaisi uskoa edes todeksi... - Re: Se on niin...

Oletko lukenut aiemmat alan ammattilaisten kirjoitukset? Varallaolo tarkoittaa sitä, että useimmat työntekijät ovat kotona varallaolossa ja sieltä 15 minuutin varoitusajalla hälytettävissä töihin. Ambulanssissa on kaksi työntekijää. Molemmat ovat kotonaan. Kotiosoitteiden välillä on esim. 10 km. matka. Miten olisi mahdollista, että lähtö (=molemmat työntekijät autossa ja auto liikkuu kohti potilaan osoitetta) olisi mahdollinen nopeammin kuin 15 minuutissa? Joskus kun molemmat työntekijät ovat ulkopaikkakuntalaisia ja viettävät siksi varallaoloajan asemapaikan tiloissa, on heillä halutessaan mahdollisuus lähteä hetikin tehtävälle. Maallikon on ehkä vaikeaa käsittää, että ambulanssi ihan oikeasti on 15 minuutin viiveellä käytettävissä. Asia tietysti tuntuu luonnollisesti liian mahdottomalta ymmärtää, jos on tottunut elämään siinä uskossa, että Suomi on hyvinvointivaltio. Ne on ihan muut tahot kuin ensihoitajat, joille ihmisen henki on halpaakin halvempi.

perustaso

#104 Esimerkki varallaolon ihanuudesta

03.11.2012 19:47

No niin , nytten pyhäinpäivänä tuli taas hyvä esimerkki tästä varallaolon ihanuudesta palkkauksen suhteen. Taustat: yksityinen sairaankuljetusyritys--> yksityisen sairaankuljetuksen TES käytössä.Ma-la klo 8-18 lähtövalmius 1 min ,muulloin 15 min.työvuorot 48 h putkeen ja vaihto klo 10.Nytten kun sattui tämä tuplapyhä ,eli lauantaikin on sunnuntai niin tämä tessin varallaolopykälähelvetti astuu voimaan.Tulin tänään lauantaina töihin klo 10 ,normaali lauantaina minulla olisi klo 10-18 lähtövalmius 1 min ,nyt se on koko päivän 15 min ja sitten huomenna kun on taas oikea sunnuntai lähtövalmius on koko päivän 15 min. pääsen pois ma-aamuna jolloin klo 8-10 on lähtövalmius 1 min.Mitä yritän tällä sitten sanoa ? No sitä ,että olen 48 h töissä ja minulle maksetaan oikeaa palkkaa 2 tunnin ajalta. Miten on nykysuomessa mahdollista että 48 tunnin työstä maksetaan kahden tunnin liksa ????? kun pannaan vielä eurot esille niin se tulee näyttämään tältä siinä tapauksessa ,ettei varallaoloaikana tule yhtään hälytystä ... 2 X 10.94€ = 21,88€ + 46 X 2,84€ (varallaolokorvaus)= 130,64 eli nämä yhteensä = 152,52€ !! tuplapyhäviikonlopun ansiot on tossa!!tekee muuten yhteensä 3,1 € /h miinus verot.
En tässä missään nimessä syyllistä enkä tuomitse työnantajaa ,sehän vaan tekee niinkuin sairaankuljetuksen työehtosopimus käskee.varallaoloaikana tietysti saisi vaikka lähteä kotiin, mutta hiukan hankalaa se on koska kotiin on liki 60 km matkaa ,eli ainoa vaihtoehto on olla täällä päivystyskämpällä odottelemassa kyytiä... niin joo ,mikäli työvuoronvaihto olisi kello 8 aamulla ,kuten useassa yrityksessä onkin ,viikonlopun palkka olisi 130,64€ eli 2,84 €/h
Matkalla vartin päästä!

#105 15 minuuttia

04.11.2012 04:02

15 minuuttia ja sitten vasta lähden! Ei haittaa, eikä tunnu missään vaikka olisi pieni lapsikin avun tarvitsijana! 15 minuuttia ja se sitten vasta lähdetään matkaan! Näin määritellään, niin näin toteutetaan! Jos minulle tulee asiasta valituksia, ohjaan asian suoraan PSHP:lle, joka saa asian ohjata suoraan kunnille.
Työurani aikana olen useaan otteeseen lähtenyt alle 15 minuutissa (varalla-olosta) avun tarvitsijan luokse, kun on esitietojen perusteella ollut todellinen A- keikka, mutta periaatteestakaan EN ENÄÄN LÄHDE! Tasa-arvoinen palvelu asuinpaikkakunnasta riippumatta --> in my as*
Siinähän ihmisiä kuolee, ei ole minun tuntipalkasta pois!!!!!
Jos joku tulee arvostelemaan minua, niin esittäköön viestissään seuraavat faktat: Tehtävänkuvaus, työaika, muu työaika (varallaolo)
Omat speksit tässä:
Tehtävän kuvaus: Ensihoitaja (AMK)
Työaika: 114,45 h (3 viikkoa)
Muu työaika: ka 220 varallaoloa (3 viikossa)
aarne tehtävä

#106 Re: Re: Re: Se on niin...

04.11.2012 10:29

#101: - Re: Re: Se on niin... 

 Ihmettelen suuresti osan lanssikuskien asennetta. Ymmärrän että raha puhuu, mutta hälläväliä lähden 15min päästä jos niin on sovittu, kannattaa harkita ammatti uudelleen. Käytetään enemmän syrjäkulmilla VPK:n ensivaste lähtöjä. Se porukka lähtee ripeästi liikkeelle hälytyksen saatuaan. auto on liikkeellä jopa 5min hälytyksestä, niillä on koulutus siihen että osaavat elvyttää ja käyttää defiä. Ne lähtee kesken saunomisen, syömisen jne. ne ei kattele kelloa, että jokohan

sitä lähtis. Monesti ensivaste olisi paikalla aloittamassa elvytystä ja ensiapua ennen ambulanssia, joka sitten hoitaa lopun johon heillä on parempi koulutus. Näin parannetaan potilaan selviytymis mahdollisuuksia. Nyt ensivasteitakin on vähennetty rahan takia, ja kuitenkin nämä VPK:t tekevät tätä muutaman euron korvauksesta. Sitä en tiedä arvostetaanko joka paikassa ensivastetta, mutta suurimmassa osassa pieniä paikkakuntia se on ollut suuri apu ja sen on jopa lanssihenkilökunta sanonut äänen. On turhan kallista opettaa päättäjiä sillä että "näkevätpähän mitä tapahtuu kun ambulanssin lähtö kestää 15min" Kaikella muulla saa leikkiä, mutta ei ihmishengellä. Kaikkihan on sopimus kysymyksiä ja kunnon sopimus joka palvelee veronmaksajia tasapuolisesti syntyy kun tullaan puolin jos toisin vastaan. Jonkun asian muka suuri säästö, voikin olla todella iso menoerä, eli siinä että potilas jää vihanneksena sängyn pohjalle.

esim. eräällä paikkakunnalla hälytyksestä perille tuloon 35min, matkaa 16km. Luoja paratkoon jos palokunnalla menisi kyseinen aika. NYT VÄHÄN ASENNETTA KOHDALLEEN KAIKILLA JOTKA LÄHTÖVALMIUDESTA PÄÄTTÄÄ: ONKO 15min palkkakulu niin iso ettei sitä voida maksaa niistä rahoista jotka työnnetää kaikkeen höpöhöpö tarkoitukseen. Valtuustot nostivat kokouskorvauksiaan HÄVETKÄÄ JA LAITTAKAA NEKIN RAHAT tähän asiaan. Ei ole niin vatiivaa istua pöydän vieressä kahvi- kuppi kädessä, kokeilkaa mennä vaikka onnettomuuspaikalle pelastamaan pienen lapsen henki ja miettikää sitten uudestaan asiaa mihin niitä rahoja vois laittaa.

 

Huhuu tohtorit

#107

04.11.2012 15:01

Vepareita ei pidä sekottaa tähän soppaan mitenkään. He harrastavat ja ei siinä mitään pahaa ole, mutta heidän tekemiset ei vaikuta ammattilaisten kohtaloon.

Oliskohan Neurologi Ollikaisen jo aika astua esiin ja paukuttaa kovalla kädellä omaa asiaansa. Päättäjät kun vie pohjan heidänkin työltään. Sydänkeskuksen olis myös hyvä nostaa selkänsä suoraan ja avata suunsa.

Ihmettelen suuresti näiden erikoisalojen hiljais eloon johtavia syitä, onkohan ylhäältä tullut käsky vai jotain muuta taustalla.
Kerrotaas nyt totuus kokonaan

#108 Re: Re: Re: Poliittinen päätöskö ?

04.11.2012 16:34

#13: plim plim - Re: Re: Poliittinen päätöskö ? 

Huom. Pelastuslaitokselta lähtee heti ensivasteyksikkö (pelastajat paloautollaan), joten kyllä apu saadaan ihan yhtä nopeasti paikalle kuin ambulanssilla.

HM

#109 Re: Re: Re: Re: Poliittinen päätöskö ?

04.11.2012 17:35

 

Ei saakeli! Nyt olisi jo aika päästä tuosta aikanaan talonmiehille keksitystä varallaolomuodosta. Se ehkä sopii lisätienestiä tekeville talkkareille kun käyvät avaamassa ovia avaimensa hukanneille. Tai korjaamassa yöllä hajonneen ilmanvaihtokoneen. Päivystyksellisiin ensihoitokeikkoihin se ei kuitenkaan millään muotoa sovi. Siitä ei hyödy kuin yksityiset ambulanssiyrittäjät, jotka saavat palkkakulut minimiin ja toimintaylijäämän tilillensä. Varallaolon seurauksia on työntekijöiden kokemattomuus ja huomattava vaihtuvuus. Tämä näkyy valitettavasti myös tuloksissa. Varallaolon voisin nähdä ehkä varavalmiudessa olevien ambulanssien työaikana siten, että nämä ambulanssit nostetaan valmiuteen erikoistilanteissa. Tällöinkin varallaoloa ei saa olla työntekijän listoissa enempää kuin pari kertaa kuukaudessa ja varallaolon aikana tehdyt työt maksettaisiin ylityönä.


Vieras

#110 Re: Se on niin.

04.11.2012 23:39

#25: SK maalta - Se on niin.. että kyllä myös kaupan kassa ja muut myyjät valitettavasti tekevät ilmaista duunia saadakseen työnsä hoidettua. luulitko että vain oma ammattikuntasi on ajettu ahtaalle?

 


Vieras

#111

05.11.2012 01:04

Tsemppiä ensihoitajat. Yhteisen hyvän puolesta.

Vieras

#112 Re: Re: Re: Re: Poliittinen päätöskö ?

05.11.2012 12:51

#108: Kerrotaas nyt totuus kokonaan - Re: Re: Re: Poliittinen päätöskö ?

Kerropas nyt koko totuus. Löytyykö sieltä paloautosta samat hoitovalmiudet kuin ambulanssista? Onkos kaikilla pienemmillä paikkakunnilla välittömässä lähtövalmiudessa palokuntaa vai lähteekö vapaapalokunta kotoaan kunhan kerkiää? Onko kaikilla paikkakunnilla, joissa ambulanssi on varalla, hälytysohjeessa jokaiselle A ja B tehtävälle ensivasteyksikkö?


Vieras

#113 Re: Re: Re: Re: Re: Poliittinen päätöskö ?

05.11.2012 15:05

#112: - Re: Re: Re: Re: Poliittinen päätöskö ? 

 

Suunnitelmissa on siis pudottaa yksiköt yöaikaan 15 minuutin valmiuteen? No mikäs siinä. Ei ole ainakaan hirveä hoppu avata unisia silmiä keikalle sännätessä. Varallaolon kanssa sillä ei pitäisi olla mitään tekemisissä. Ammattiliitot ja työsuojeluneuvosto ovat linjanneet 15 minuutin valmiuden onnistuvan ainoastaan päivystystyöajan puitteissa. Ei siis varallaolosta. Jos ja todennäköisesti kun työnantajat tulevat varallaoloa henkilöstölleen ehdottamaan, ei siihen tule enää nykyisen tiedon ja lainsäädännön puitteissa tarvetta suostua. Eikä ole pakkokaan. Tai toki, jos se on satunnaista ja edellyttää esim. tunnissa tapahtuvaa työpaikalletuloa 50% korvauksella, voi löytyä kiinnostusta. Näinhän lääkäreillä varallaolo toteutetaan. Ja muissakin ammateissa, joissa työntekijät ovat nykyaikaisia järkeviä kansalaisia. Oletteko tosiaan siellä Pirkanmaalla aikeissa suostua moiseen? Ehdottaisin ainakin, jos mihinkään parempaan lopputulemaan ette pääse, että olette todellakin varallaolossa tuon 15 minuutin valmiusajan, jos työnantaja sitä ehdottelee. Varallaolohan tarkoittaa, että menette kotiin tai vaikka naapuriin kylään ja kannatte puhelinta josta teidät saa kiinni. Hälytyksen tultua puette työvaatteet päälle ja lähdette ajamaan työpaikalle. Seuraavana päivänä kirjaatte ylös bensakulut ja laskutatte ne työnantajalta. Kuten myös ylityöt, niin kuin TES sanoo. Ja jos ette ehdi ajelemaan työpaikalle 15 minuutissa, ei voi mitään. Ei ole pakko muuttaa työpaikkaa lähemmäs varallaolon takia. Sitä ei sitten vaan tehdä, jos olosuhteet tai yleinen tahto sanoo muuta.
Järki käteen - tässä ei ole kyse tunteista

#114 Terveydenhuoltolaki 2010-luvulta!?

05.11.2012 20:24

Onkohan STM:n asiantuntijat ihan tämmöistä miettineet, kun ovat uutta lakia suunnitelleet edellisen ensihoitoa ohjanneen kansanterveyslain tilalle (joka oli varhaiselta 1970-luvulta)????

Kyllä minun käsityksen mukaan on lain henki ollut päinvastainen. Kotivarallaolo ei kuulu ammattimaisen ensihoitopalveluun. Lain henki on semmoinen, että korkeariskisten potilaiden tavoittamisviiveitä on pyritty lyhentämään niin kaupunki- kuin maaseutuympäristössäkin. Samoin hoidon antajien ammattitaitoon on luotu vaatimukset 2010-luvun mukaan. Nyt saattaa käydä niin, ettei KUKAAN ammattitaitoinen/pätevä/kokenut ensihoitaja suostu päivystämään varallaolokorvauksilla (talkoilla). Koulutettu henkilökunta saa töitä muualta terveydenhuollosta ja jakajan käteen jää luu.

Minkä vuoksi tämmöinen "säästö"?
Noin 2 miljoonan säästö sairaanhoitopiirin noin 900 miljoonan menoissa. Minkä hintainen on onnettomuudessa menehtynyt työikäinen tai hoitoviiveen vuoksi halvaatuneeksi jääneen aivoinfarktipotilaan alentunut toimintakyky????
Perustason matemaatikko

#115 Re: Re: Poliittinen päätöskö ?

05.11.2012 22:16

#2: Ensihoitaja periferiasta - Re: Poliittinen päätöskö ?

"Ei me itsellemme syvää ojaa kaiveta, josta ei pääse pois... Samalla, kun vaaditte välitöntä lähtövalmiutta, niin katsokaa mitä se maksaa Teille veronmaksajille."

Kyllä te valitettavasti juuri sellaista ojaa noilla puheilla kaivatte. Ja Pirkanmaalla se välitön lähtövalmius maksaisi n. 5€/ vuosi per veronmaksaja enemmän kuin esitetty palvelutaso. (säästö kokonaiskustannuksista uudessa esityksessä jossa on mukana varallaolo vs. vanha esitys, jossa pelkkää välitöntä lähtövalmiutta = n. 2,1 miljoonaa euroa. Pirkanmaalla tulonsaajia = veronmaksajia n. 401 000. Laske itse) (lähteet Aamulehti ja Tilastokeskus)

Valitse nimimerkki

#116 Re: Re: Re: Poliittinen päätöskö ?

06.11.2012 00:19

"Samalla, kun vaaditte välitöntä lähtövalmiutta, niin katsokaa mitä se maksaa Teille veronmaksajille."

Juupajuu...Poliisin toimintamenot ovat 2012 jotain 720 miljoonaa. Jaettuna 5,4 miljoonalla suomalaisella tekee 133€ per asukas, tamperelainenkin.

Pirkanmaan ensihoidon kustannukset 15-18 miljoonaa, tasosta riippuen. Jaettuna 401 000 asukkaalla tekee 37,4-44.9€ per manselainen.

Kukaan ei kyseenalaista poliisin välitöntä lähtövalmiutta jonkun roposen vuoksi, miksi siis toisen kuntalaisen perusturvallisuuspalvelun...Vieras

#117 15 minuuttia ja varallaoloa

06.11.2012 13:44

On se huvittavaa, että ensihoidossa on porukkaa joka uhraa elämäänsä työlle ja esittää huoltaan veronmaksajien rahoista. Ei se ole mitään tuhlausta, jos päätetään järjestää ambulanssitoimintaa ja palkataan niihin ihmisiä työlakeja ja sopimuksia noudattaen. Tottakai tulisi edullisemmaksi, jos tyydytään pitkiin toimintaviiveisiin ja varallaoloperusteiseen päivystykseen, mutta samallahan voitaisiin kai samaa menettelyä soveltaa poliisiin, palokuntaan ja rajavartiostoon. Säästettäisiin vielä enemmän. Ensihoito on päivystysluonteinen peruspalvelu, jota ei 15 minuutin tai varallaolon pohjalta voi tuottaa. Jos pshp näin päättää toimia, olisi parasta osoittaa mieltä jaloillaan.

Vieras

#118 Pirkanmaa = kehitysmaa

06.11.2012 18:08

Oliko järkeä perustaa lääkärihelikopteri, jos rahat on niin tiukalla ettei kunnon ambulansseihin ole enää muka varaa??

Onhan se komean näköistä lääkäreiden pörrätä räikeällä kopterilla ja mukavilla liksoilla vielä. Hoitajat sitten hoitaa 99% hommista tehden surkean palkkansa eteen 250 tuntia kuukaudessa ja käyttäen yönsä varallaoloon. Upeeta!
Valitse nimimerkki

#119 Re: Re: Re: Re: Poliittinen päätöskö ?

06.11.2012 20:50

#116: Valitse nimimerkki - Re: Re: Re: Poliittinen päätöskö ?

Lisätään nyt vielä tuohon edelläkirjoittamaani tämän päivän lehdestä lukemani. Ilmavoimat päivittää MLU-2 päivityksessä Hawk-kalustoa 760 miljoonalla - 140€/kansalainen. Ilmavoimien Hawkit polttavat polttoainetta 60 miljoonaa litraa / vuosi, 11 litraa / kansalainen.(Kaivakaa itse polttoaineen hinta.)

Ensihoidon päivityksessä ollaan nyt laittamassa valmiudet sille tasolle, jolla niiden olisi kuulunut olla jo vuosikymmeniä. Ne ovat perusturvaa, kuten puolustusvoimat, poliisi, pelastuslaitokset, ensiapupkl:t, joille yhdellekään ei olla ehdottamassa varallaoloa säästösyistä. Viimeksi niitä joku oman alan ammatti-ihminen ehdottaisi.

 

Vierihoitaja

#120 Huh heijaa....

06.11.2012 21:06

Luettuani nämä kommentit tulin viimeistään nyt vakuuttuneeksi siitä että siirtyminen (hoitotasoisesta)ensihoidosta siisteihin,normaaleihin sisätöihin oli todella viisas ratkaisu. Näiden kuudentoista ensihoidossa työskennellyn vuoden perusteella voin sanoa, että paitsi valmiudessa ja korvauksissa, myös henkilöstön suhteen mennään päin puuta ja kovaa....Mutta niinhän se on että 10v sitten kaikista piti tulla poliiseja, nyt on ensihoito, ehkä se 10 vuoden päästä on sitten joku muu trendiammatti......

Vieras

#121 Re:

07.11.2012 06:04

#4: -

Ei nimeä tälläiseen. Siellä ne ambulanssimiehet ja naiset istuu ja juo kahvia. Lähdön tulessa pitää pelata kivi, paperi, sakset että kuka joutuu lähtemään. Tärkeä työ mutta tekijöillä noussut kusi päähän luulevat olevansa korvaamattomia.

Varallaolo pois!

#122

07.11.2012 12:00

Mainittakoon, ettei varallaolo kerrytä työkokemusta tai kokemuslisiä.
pete

#123 15min!!!

07.11.2012 12:19

ei ole mitään järkeä lähettää elottoman potilaan luo ambulanssia jos lähtövalmius on 15min!! Musta autokin lähtee nopeammin;)
Ambulanssihoitsu

#124 Re: Re:

07.11.2012 13:01

#121: - Re:

Täällä on keskustelu mennyt sivupoluille joidenkin ihmisten takia. Puhuttaessa lähtövalmiudesta tulee helposti puhuttua varallaolokorvauksesta, vaikka se ei ole nyt tämän adressin tarkoitus. Kysymys on ihan oikeasti huolesta ja siitä tiedosta mitä tuo 15 minuutin viivästys aiheuttaa potilaalle. Itse henkilökohtaisesti olen  erittäin väsynyt nimenomaan siihen kun tiedän mitä tuo viivästys aiheuttaa- se olen minä ja kollegani jotka saamme potilaan ja/tai läheisten vihat päällemme kun on kestänyt niin kauan tulla kohteeseen. Minulle on huudettu, raivottu menty henkilökohtaisuuksiin,minua on lyöty ja muulla tavalla käyty päälle, on syljetty päälle..jne. Olen väsynyt siihen, kun tiedän, että potilaan kohtalo olisi voinut olla eri jos olisimme olleet aiemmin paikalla. Se käy ihan oikeasti ammattiylpeyden päälle! Nyt sitten jotka siellä miettivät, että kyllähän minä saan lähteä heti keikalle eikä minun tarvitse pelata sitä kivi-paperi-sakset peliä viittätoista minuuttia. Voin sanoa, että moiseen en ole koskaan aikaani käyttänyt kun ihmisellä on hätä!

 

Minulla vain menee kaikkinensa se vähän vajaa 15 minuuttia, että pääsen asemapaikalla vaikka kuinka toimin reippaasti ja olen järjestänyt asiat niin, että kotona ei mene ylimääräistä aikaa. Sitten jotka kysytte miksi en ole asemapaikalla. No meidän asemapaikalla on muutama tuoli ja keittiönpöytä. Ei ole suihkua, mikro löytyy,  ei nukkumapaikkoja.. Firman tarjoamaan päivystysasuntoon mahtuu juuri ne  jotka tulevat kauempaa ja heidänkin työvuorot tarvitsee esimiehen suunnitella niin, että ei ole kuin korkeintaan 2 pitkämatkalaista töissä. Sitten kun pääsemme työvuorojen pituuteen niin työsidonnaisuus kolmessa viikossa on keskimäärin noin 200h (joskus enemmän joskus vähemmän) ja työvuoron pituus 24-48-72h riippuen varallaolon määrästä. Tänä aikana se on fakta, että nukkuakin tosiaan pitää jossain välissä joten kotiin on mentävä varallaoloaikana, jos ei ole hälytyksiä. Suihkussakin on kiva käydä jos olet veressä, oksennuksessa, virtsassa ja muissa eritteissä ja se ei työpaikalla ole mahdollista ja se suihkumahdollisuus on sitten sama käynkö omassa kotona tai sitten päivystysasunnolla.. Tässä siis syitä miksi se auto liikkuu viidessätoista minuutissa. Kun siitä päästäisiin niin työvuorot ei olisi niin pitkiä ja sitä voisi keskittyä siihen työntekoon ja sinne kotiin ei olisi tarvetta mennä kun vielä asemapaikalle saisi muutaman parannuksen. En siis koe, että minulla on kusta päässä kun se auto ei liiku ennenkuin siinä viidessätoista minuutissa. Välillä on myös hiljaisempia aikoja jolloin ei vain ole tarvetta ambulanssille ja olen silloin mielestäni oikeutettu nauttimaan kahvikupposen tai kaksi, koska sitten saatetaankin mennä taas 12h putkeen suuntaan ja toiseen ennen seuraavaa taukoa. Väkisinkaan emme voi itsellemme potilaita keksiä.

 

Toivottavasti tästä eteenpäin muistetaan, että joka ihmisryhmässä ja ammattiryhmässä on niitä joilla on kusta päässä ja jotka on idiootteja ja jos joku juuri sinua ärsyttää niin se ei ole syy olla kirjoittamatta tätä adressia- tämä yrittää vaikuttaa KANSALAISTEN elämään! TÄMÄ EI OLE ENSIHOITAJIEN PALKKATAISTO!!!! Tässä väki  haluaa, että se apu tulisi mahdollisimman pian. Tällä ehdotuksella ihmiset on eriarvoisessa asemassa jos tampereella ja nokialla ihmiset ansaitsevat nopean avun ja muualla ihmiset voi odottaa 15 minuuttia pitempään! Väistämättä tämä välitön lähtövalmius vaikuttaisi positiivisesti ensihoitajien työnkuvaan ja elämään, mutta ei kai se saa olla syy miksi joku ei kirjoita, jotta ei meillä vain olot paranisi?? Allekirjoittanut haluaa kansalaisena, että jos minulle tulee hätä tai minun läheiselleni, että ambulanssi on auttamassa 15 minuuttia aikaisemmin kuin 15 minuuttia myöhemmin.  En olisi tässä niin hengellä ja voimalla mukana jos en tietäisi kuinka 15 minuuttia voi muuttaa monen ihmisen elämän..


Vieras

#125 Re: Re: Re:

07.11.2012 13:31

#124: Ambulanssihoitsu - Re: Re:

Myös ylipitkät työvuorot, jotka johtuvat varallaolosta, vaarantavat potilasturvallisuuden, työturvallisuuden ja liikenneturvallisuuden. Silloin kun varallaolossakin on hälytyksiä ja työvuoron pituus on esim. 72h, on ambulanssin kyydissä jokseenkin yhtä turvallista kuin rattijuopon kyydissä. Eikö tämä kiinnosta toimintaa valvovia viranomaisia? Eikös tieliikennelakikin sano jotain väsyneenä ajamisesta? Itse en ainakaan uskaltaisi mennä kenenkään kolme vuorokautta valvoneen kuskin kyytiin. En myöskään haluaisi, että minulle annostelee suonensisäisiä lääkkeitä hoitaja, joka on väsymyksen takia kuin parin promillen kännissä.