Jyväskylän luontokoulu säilytettävä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Jyväskylän luontokoulu säilytettävä.

ihmettelevä kaupunkilainen

#26 Luontokoulun lopettaminen olisi taloudellinen ja sivistyksellinen karilleajo

11.11.2012 16:40

Kim Suomalainen on tehnyt luontokouluopettajana jo nyt sellaisen elämäntyön, joka on valtakunnallisessakin mittakaavassa todella merkittävä. Pedagogina Kim on huippuluokkaa:rauhallinen, asiallinen ja lapsia arvostava. Hän huolehtii turvallisuusasiat viimeisen päälle. Tietotaito luontokouluttamisessa on hänellä sitä luokkaa, että useampi vuosikaan ei riitä tavalliselta opettajalta vastaavaan perehtymiseen. On oltava asianmukainen koulutus esim. melonnassa, jota ei saavuteta viikonloppukursseilla. Kuka tahansa ei jo pelkästään turvallisuusasiat huomioiden voi antaa oppilaille tällaista koulutusta. Tuntuu käsittämättömältä, että tällainen tietotaitopankki, jota Kim jakaa lukuisille kaupungin kouluille, halutaan ajaa alas. Tällaisesta osaamisesta täytyisi päin vastoin olla erityisen ylpeä. Sivistyneessä kaupungissa tällainen aarre oivallettaisiin pääomaksi monessakin mielessä, myös PR- sellaisessa. Tilataanko koulutus jatkossa koulukohtaisesti (vanhempien rahoilla)kalliilla hinnalla yksityisiltä palveluyrittäjiltä, joilta voi puuttua täysin kasvatuksellinen koulutuspohja.
Lopulta herää myös kysymys, halusiko kaupunki luontokoulun lopettamisuhalla ohjata keskustelun pois Leppälahden leirikeskuksen lakkauttamisesta. Kun luontokoulu on nyt uhattuna Leppälahden alasajo tuntuukin pieneltä pahalta...
Niina Mykrä

#27 Ollaan lähtötilanteessa - luontokoulu taas listoilla

05.09.2013 09:06

Onneksi en poistanut tätä addressia, sitä näköjään tarvitaan taas, luontokoulu ilmestyi säästölistoille.

Kaikki kynnelle kykenevät vaikuttamaan luontokoulun puilesta!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Niina Mykrä
Toiminnanjohtaja
Verksamhetsledare
niina.mykra (ät)luontokoulut.fi
gsm +358-44-700 2505

Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liitto ry.
Finlands natur- och miljöskolförbund rf.
Kuninkaankatu 39
33200 Tampere

www.luontokoulut.fi

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pahoinvoiva

#28 Hölmöläisten tilkkutäkki - hyvinvointioppimista Jyväskylässä

11.09.2013 11:18

Jyväskylässä on nostettu kärkihankkeeksi ns. hyvinvointioppiminen. Se on aiheena vanhempainilloissa, vesokoulutuksissa... Muun muassa on mietitty , millä keinoilla hyvinvointia koulussa lisätään. Lievää turhautumista ilmassa, kun toisella kädellä satsataan hyvinvointipohtimiseen ja toisella kädellä säästetään juuri niistä hyvistä, hyvinvointia edistävistä keinoista kuten luontokoulusta, kulttuuriretkistä, uinninopetuksesta... Pelkät puheet eivät hyvinvointia edistä!