Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto

Tommy B

#576 Re: Tasa-arvosta

20.03.2013 20:20

#567: Inkeri - Tasa-arvosta

Pedofilia nyt lienee kuitenkin sairaus, jota homoseksuaalisuus ei ole. Et kai tosissasi rinnasta pedofiilin halua sekaantua lapsiin, kahden aikuisen väliseen kanssakäymiseen? Menee taas ihan penttioinos-linjalle. Eihän tässä nyt mitään rikoslain kanssa ristiriidassa olevaa lakia olla säätämässä.

Mikä homoseksuaalisuudesta tekee epänormaalin? Sekö, että se on vähemmistön juttu? Ensin pitäisi määritellä normaali ja sen määritelmä tuskin on pelkästään heteroavioliitossa asuva, ainoastaan genitaaliseksiä harrastava pari. Se, että joku pitää, usein Raamattuun tukeutuen, homoseksuaalisuutta epänormaalina on sitten hänen ongelmansa. Onneksi lakia puoltava adressi osoittaa suurimman osan suomalaisista olevan eri mieltä, ainakin kun vertaa tämän adressin allakirjoittajamäärään n. 8 000/4 kk. verrattuna 120 000/36 tuntia.

murheellinen

#577 Re: Hetkinen

20.03.2013 20:21

#574: - Re: Hetkinen

Olen olllut hyvin ahdistunut tästä homojen aggressiivisesta kampanjoinnista. Sydän itkee. He eivät ymmärrä mitä elämän historian tukipilareita murretaan. On paha olla eikä uni tule. Kuinka revitään rikki pyhää ja kaunista.


Vieras

#578

20.03.2013 20:22

Asia on hyvä ! Raamatullinen miehen ja naisen välinen liitto on Jumalan luoma systeemi, joka on pitänyt maapallon asuttuna jo 6000 vuotta. Kaikki muut systeemit ovat Jumalan vastaisia ja tulevat pitkässä juoksussa tuhoutumaan. Tulisi saada ainakin 500 000 nimeä asian puolesta, sillä suurin osa Suomalaisista kannattaa miehen ja naisen väloistä avioliittoa.
Toiseksi avioliittoneutraali laki polkisi lasten oikeuksia. Lapsella tulee olla oikeus isään sekä äitiin.
Siunaavin rukousterveisin Jorma Lappalainen.
Just saying

#579 Re: Re: Re: Tasa-arvosta

20.03.2013 20:22

#575: Harri - Re: Re: Tasa-arvosta

Kyllä, näin on, mutta seuraavissa pykälissä asetetaan myös ehdot, milloin voidaan solmia avioliitto.

Finlexistä lainataakseni:

Nainen ja mies, jotka ovat sopineet menevänsä avioliittoon keskenään, ovat kihlautuneet.

Avioliitto solmitaan vihkimisellä.

Ennen vihkimistä on selvitettävä, ettei avioliitolle ole esteitä.

 

Avioliitto laki, toinen luku, neljäs pykälä:

Avioliittoon ei saa mennä alle kahdeksantoistavuotias.

Oikeusministeriö voi kuitenkin erityisistä syistä antaa kahdeksaatoista vuotta nuoremmalle luvan mennä avioliittoon. Ennen asian ratkaisemista luvanhakijan huoltajalle on varattava tilaisuus tulla kuulluksi, jos hänen olinpaikkansa voidaan kohtuullisin toimenpitein selvittää.

taku

#580 Re: Re: Re: Re: Re: Mitä vttua?

20.03.2013 20:23

#559: Rautalanka - Re: Re: Re: Re: Mitä vttua?

sinä sanotaan että rekisteröidyllä parisuhteella on samat vaikutukset kuin avioliitolla jollei toisin säädetä.No näin ei nyt siis ole säädetty joten oikeudet on samat missä vika


Vieras

#581

20.03.2013 20:25

Hirveä homovouhotus on muoti ilmiö ja kuuluu tähän aikaan..joskus se menee ohi ja ties vaikka 20 vuodn kuluttua olisi muotia tykätä eläimistä ja se voi olla sillon ihan sallittua..pitää hyväksyä ajan trendit.
Just saying

#582 Re:

20.03.2013 20:27

#578: -

Lapsella voi olla oikeus isään ja äitiin, mutta tämä oikeus on siis "riistetty" lapselta, kun vanhemmat päättävät laittaa lapsensa adoptioon. Tämän seurauksena moni lapsista joutuu laitokseen, koska heille ei löydy sopivia sijaisvanhempia. Homoadoptio mahdollistaa sen, että lapsilla olisi edes jokin vakituinen perhe, jossa kasvaa turvallisesti.

Tommy B

#583 Re: 6 000 vuotta???

20.03.2013 20:28

#572: -

Olet Jorma aivan kuutamolla. Maapallolla on ollut asutusta, jos nykyihmisistä puhutaan, ainakin 60 000 vuotta. Taidat olla Aatami ja Eeva- tarun lumoissa. Käännäpä kellosi tähän aikaan ja mieti asisoita vähän uudestaan. Raamatu on niin täynnä valheita, epäloogisuuksia ja silkkoja mahdottomia tapahtumia, että sitä nyt ei voi ottaa vakavasti. Miksi sen jorinoihin pitäisi perustaa tämän päivän päätökset jostain avioliiton solmimisesta?

hekke

#584 Mies ja nainen ovat jo tasa-arvoisessa avioliitossa

20.03.2013 20:29

#576: Tommy B - Re: Tasa-arvosta

Epänormaalia sen vuoksi, että se ei johda lisääntymiseen, mikä on seksin tarkoitus. Kaikki vietit ja hormonit ovat sitä varten. Lisäksi se vahingoittaa ihmisen psyykeä.  Allekirjoittajien määrällä ei muuteta totuutta. Yleensä totuus on vähäisemmän ja valhe suuremman joukon kannattamaa. Koska totuus on usein epämiellyttävää kohdata. Ei totuudesta voi äänestää.  Lait eivät poista sitä totuutta, että homous ei ole normaalia. (Sitähän ei saa edes tiede tutkia, koska homot pelkäävät, että löytyy jotain tieteellistä, joka on negatiivista. Sitä ei saa tutkia, koska homot ovat päättäneet sen olevan normaalia ja jos joku ei usko, niin sille huudetaan lujaa ja haukutaan tyhmäksi ja suvaitsemattomaksi.Sillai se vaikenee.)


Vieras

#585 surkeeta

20.03.2013 20:30

näissä ns. sateenkaariperheissä lapsethan kasvavat KIEROON!!
Ja tulevat koulukiusatuiksi..säälittää.

Vieras

#586 Re: Re: Re: Re: lempi raamatunkohtani

20.03.2013 20:35

#30: - Re: Re: Re: lempi raamatunkohtani

Se sivistystaso meillä ihmisillä on kyllä suhteellinen käsite.

Sodan jälkeinen Suomi on kokenut maailman mittapuussakin ennen näkemättömän kehityksen. Merkittävin vaikutin asiaan on ilman muuta ollut aito kaverin jeesaaminen ja lähinmäisen rakkaus, elikkä just' se Kristin usko ja sen ydin sanoma.

tietysti nykyään halutaan antaa kaikki kunnia ihmiselle ja sen hienoudelle, vaan ikävä kyllä tuo "fiksuus" on jo kokeiltu itänaapurissa. Kristillisyys oikein sarjatulella yritettiin nujertaa, vaan ei ihan rohkaiseva esimerkki ihmisen oman mielen tuomasta korkeasta kulttuurista, sori

Just saying

#588 Re: surkeeta

20.03.2013 20:39

#585: - surkeeta

Se on yhteiskunnan roolimallien ongelma jos sateenkaariperheiden lapset tulevat koulukiusatuiksi, eli veikkaisin itsesi kaltaisten ihmisten vika, koska opettavat lapsillensa mallit, miten kohdella toisia ihmisiä.

Niitä sateenkaariperheitä on jo olemassa, kun homot on pyrkineet elämään yhteiskunnan normien mukaan ja hankkineet itsellensä vastakkaista sukupuolta olevan puolison ja vuosikausien kärsimyksien jälkeen eivät kykene enää elämään siinä. Silloin tämän kyseisen ihmisen lapsi saattaa tulla kiusatuksi, jos koulussa opitaan et "ton iskä tai äiskä on homo, ei me leikitä sen kaa". Ja missä lapset oppivat nämä käytöstavat? Eivät ne keskenään näitä keksi, vaan sieltä mistä ne vahingossa kuulee niitä, esimerkiksi vanhempien kahvipöytäkeskusteluista että "hyi joku homo taas".


Vieras

#589

20.03.2013 20:39

Avioliitto on naisen ja miehen välinen Jumalan tarkoittama liitto. Avioliitto tulee säilyttää tässä merkityksessä. Muille liitoille löytyy muita hyviä nimiä.
diipadaapa, get real already!

#590 tekopyhyys haisee

20.03.2013 20:46

Raamatussa myös sanotaan:
- Naisen vaietkoon seurakunnassa (tarkoittaen myös siis kaikkialla. Poliitikot, opettajat, vaimot..
- Esiaviollinen seksi kiellettyä - elikkäs isät joilla yli 13v tytär kivittämään tyttäriä
- isukit voski hakee uuden vaimokkeen naapurin isännän 12v tyttärestä
- miehillä ei saa olla pitkiä hiuksia eikä naisilla lyhyitä

- JA kuinka moni naisista käyttääkään MIESTEN vaatteita, hm? Siitäkin on sääntöjä.

- kuinkas moni uhraa vasikan päivittäin?
- paljon lisää kivaa löytyy.
- Vietätkin varmaa juhannusta? Pakanallinen valon, kesän ja kylvinnän juhla. TEET SYNTIÄ.
- Pääsiäinenkin menee tipujen, pääsiäispupujen ja noita-akkojen ympäröimänä.
- Entäpä joulu? Kuinka moni oikeasti teistä ei vietä yulea, pakanajuhlaa? Aika monet teistä hilluu kaiken muun kuin meditoinnin/rukoilun ja Jeesuksen syntymää pohdiskellen.
- Niin ja Jessehän ei ole edes syntynyt lähelläkään yulea niinkuin meille lapsena faktana tätä syötetään.

Tässä nyt muutama esimerkki miten raamatun sanaa on käännetty itselle sopivaksi..
Tekopyhää sontaa, sanoisinko, tämä käyttäytyminen...
Kirkkoa EI olla vaatimassa lain uhalla siunaamaan samaa sukupuolta olevien liittoja, itse asiassa olisi hieno asia jos valtio ja kirkko saataisiin kokonaan erotettua niin kuin uskonnonvapauden tunnustavalla "sivistysvaltiolla" kuuluisi olla.

Avioliitto on ollut olemassa jo kauan ennen kuin kristinusko saapui Suomeen joten turha vedota siihen että avioliito kuuluu vain kristityille yms.
MISTÄ se on teiltä pois jos homoseksuaalit saa tasavertaisuuden lain edessä?
Mistä, oi kerokaa.

Ps. En ole homoseksuaali, mutta kannatan Rakkautta
Pps. Kyllä, Suurempi Voima ohjaa minua
Ppps. Ja (mielipiteideni takia valitettavasti) olen nainen.


Vieras

#591

20.03.2013 20:47

Kiitos adressin alkuunpanijoille. Tällaista adressia tänään tarvitaan.
Lumi

#592

20.03.2013 20:48

En allekirjoita.
Jarp8000

#593 Re: Re: 6 000 vuotta???

20.03.2013 20:50

#583: Tommy B - Re: 6 000 vuotta???

Kai tiedät, että löytyy kymmeniä todisteita maapallon nuorelle iälle (<10000vuotta). Ei kannattaisi luulla niin paljoa. Tutustu vaikka teokseen nimeltä - The mythology of modern dating methods ja mene sen jälkeen mittailemaan kivien ikää.

Tommy B

#594 Re: Mies ja nainen ovat jo tasa-arvoisessa avioliitossa

20.03.2013 20:53

#584: hekke - Mies ja nainen ovat jo tasa-arvoisessa avioliitossa

Onhan sekin seksin tarkoitus, mutta lienee taas vaan Raamatun jorinoita, että sitä ei voisi huvikseen harrastaa. Homoilla sen harrastaminen, kuten heteroillakin, on rakkauden osittamista. Eikö sitä osoiteta olemalla toiselle hellä ja tekemällä hyvää. Tuolla logiikallasi kaikki ehkäisykin on epänormaalia, koska sen tarkoitus on nimenomaan ehkäistä lisääntyminen ja/tai sukupuolitaudit.

Tunnen aika paljon homoseksuaaleja, eikä heidän psyykessään ole mitään vikaa, eikä käsittääkseni mikään riippumaton tutkimus tue väitettäsi. Miten niin ei saa tiede tutkia?? Homoillako olisi valtaa estää tiedeyhteisöä tutkimasta homoseksuaalisuutta. Taidat nyt olla kyllä perustella argumenttejasi uskolla enemmän kuin kriminaalipsykiatrialla, johon aiemmin viittasit. Jälkimmäinen on sentään tiede ja tulokset todennettavissa,

VP

#595 Re: Miehen ja naisen välinen suhde

20.03.2013 20:56

#2: Pitäisi kaikille terveille olla itsestään selvä asiakin. - Miehen ja naisen välinen suhde

Pitäisi kaikille terveille ihmisille olla selvä, että lain pitäisi olla kaikille sama sukupuolesta riippumatta ja että jokainen ihminen saisi mennä naimisiin ja jättää perinnöksi/puolisolle omaisuutensa sukupuolesta riippumatta. Se, että jossakin laissa yhä edes puhutaan miehestä ja naisesta sen sijaan, että puhutaan ihmisestä tai henkilöstä, kertoo sen että laki on muinaismuisto, joka pitäisi muuttaa.

Justine

#596 Vielä on uskoa ihmisten empatiaan

20.03.2013 20:56

Te jotka vastustatte homoavioliittoja, onko se teiltä jotenkin pois jos homot saavat avioliitto-oikeuden? Itse olen hetero, mutta sentään kunnioitan homoja ja pidän heitä aivan yhtä tasa-arvoisina ihmisinä kuin kaikkia muitakin. Minua järkyttää miten moni täälläkin tuntuu rinnastavan homot eläimiin ja leimaavan homouden sairaudeksi.
Onneksi tiedän että maailmassa on vielä hyviäkin, empatiaa tuntevia ihmisiä, ei täällä muuten kestäisi elää tällaisten ahdasmielisten foobikkojen keskellä.

Nykyinen avioliittolaki myös rikkoo perustuslakiin kirjoitettuja jokaiselle kuuluvia oikeuksia. Jos te foobikot ette kestä tätä hyvästä tulevaa muutosta ja vastustatte Suomen perustuslain yhtäkään kohtaa, muuttakaa muualle missä voitte elää yhdessä muiden ahdasmielisten kanssa. Voisin ehdottaa vaikkapa Keniaa. Ehkäpä sieltä voisitte oppia jotain siitä mitä on lähimmäisestä välittäminen.

Monella tuntuu muutenkin olevan nyt väärä kuva tuosta tämän hetkisestä kansalaisaloitteesta. Jos joku vaivautuisi lukemaan tuon kansalaisaloitteen, löytäisitte siitä mm. kohdan jossa lukee että lain muuttaminen ei velvoittaisi kirkkoa vihkimään homopareja, vaan kyseessä olisivat maistraattivihkimiset. Kirkko saa olla täysin oma instituutionsa ja soveltaa omia oppejaan, mutta sen kannan avioliittokysymykseen ei tarvitse sotkeentua lakiin - eikä myöskään niiden ihmisten, jotka puoltavat epätasa-arvoista avioliittolakia perustelemalla sitä Raamatulla.

Suosittelen syvästi lukemaan tuon koko kansalaisaloitteen perustelut, ehkä sieltä löytyisi vielä järjen valoa.

PS. Eikös Raamattu sano että ihmisen tehtävä ei ole tuomita, vaan se kuuluu Jumalalle?
janika

#597 tsemppiä

20.03.2013 20:58

Hyvä addressi!

Vieras

#598

20.03.2013 20:59

Asia on todella tärkeä sekä myös vakava

Vieras

#599

20.03.2013 20:59

Avioliittolakimme on hyvä ja turvaa niin miehen kuin naisenkin aseman avioliitossa tarkoituksen mukaisesti. Adressi avioliiton puolesta on OK!

Vieras

#600

20.03.2013 20:59

Homoliitot on luonnotonta. Mies naiselle ja nainen
miehelle.