Hietasaari osaksi Oulun kansallista kaupunkipuistoa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Hietasaari osaksi Oulun kansallista kaupunkipuistoa.


Vieras

#1 Hietasaari

10.01.2013 21:06

Hietasaaren kaupunkipuisto on merkittävä
Oulun, Pohjois-Pohjanmaan ja koko Suomen kannalta.
Hietasaari on upea alue, ja sen läheisyydessä asuu tuhansia ihmisiä. Lisäksi siitä nauttivat matkailijat ja muut kävijät, jotka käyvät uimarannalla tai kulkevat luonnossa.
Ari Okkonen

#2 Säilyttäkäämme luontoa jatkossakin kävelymatkan päässä keskustasta

11.01.2013 16:22

Olisi kiva, että luontoa löytyisi jatkossakin kävelymatkan päässä keskustasta. Valitettavasti luonnolle käytetään nimityksiä: risukko, pusikko tai joutomaa, kun se halutaan pois tieltä, että pääsee tienaamaan.
Samoilija

#3 Hietasaari

11.01.2013 20:39

Yhdyn täysin siihen, mitä adressissa on lausuttu. Hietasaari on ainutlaatuinen "keidas" Oulun kaupungille.
Jukka

#4 Hietasaaren luonnon puolesta

13.01.2013 21:18

Kiitos adressista! Kauan eläköön Hietasaaren luonto!
Milla

#5

16.01.2013 19:29

Hieno juttu! että jaksatte taistella hienon asian puolesta. Niin on tosiaan upeaa, että näin lähellä keskustaa on aivan luonnontilaista, hyvin idyllistä ulkoilualuetta; ei ole monessa kaupungissa. Oulu voisi olla ylpeä ainutlaatuisesta Hietasaarestaan!!! Ei pitäisi rikkoa sellaista mitä eï voi korjata! t. MLT
jannepkorhonen

#6 Ei mokata tätä nyt...

16.01.2013 20:26

Hietsu, Musta- ja Vihreäsaari on hienoa luonnonkaunista aluetta, joita oululaiset ovat käyttäneet virkistyskäyttöön ainakin 1800-luvulta asti. Nyt alueelle ilmeisesti puuhataan huvipuistoa, mikä on huono idea, koska 1.Idylli särkyy, 2.Alueelle tulee hirveä trafiikki olettaen että vierailijoita on tarpeeksi tekemään bisneksestä kannattavan. Trafiikki tietysti tiivistyisi lähinnä myöhäiskevät-syksy-aikaan, jolloin alueen nautittavuus luonnontilassaan on huipussaan, 3,Monelta palstaviljelijältä loppuu monikymmenvuotinen harrastus (alueella on viljelty ilmeisesti yli sata vuotta)---toki tämä palstaviljelijäjuttu on suuressa kaavassa pikkujuttu, eihän heitä nyt ole kuin muutama sata, mutta katsoin asian mainitsemisen arvoiseksi. Monella kaupunkilaisella ei ole perheineen ainakaan näin maanläheistä kontaktia luontoon kuin p.viljelijöillä. On puhuttu, että kaupunki järjestää "vastaavankaltaiset viljelyalueet" toisaalle alueella. Haluaisin tietää minne, miten, milloin? Metsämaasta ei saa helposti viljelyskelpoista maata, 4. Luulisi bisnesmiesten ymmärtävän, että huvipuisto vetäisi paljon enemmän asiakkaita (joista tosi moni olisi läpikulkumatkalla olevia lapinreissaajia, koti- ja ulkomaisia) jos se olisi rampin päässä muutaman sadan metrin päässä E4-valtatiestä. Suunnistusvaikeuksiakaan ei olisi. Oulun ympäristössä on sanotaan vaikka 10-15km säteellä lukuisia lokalisaatioita joihin huvipuiston rakentaminen olisi järkevämpää kuin Hietsuun. Tällainen alue olisi tosiaan tod näk huomattavasti helppokulkuisempi, ehkä muutaman sadan metrin rampin päässä esim E4-valtatieltä. Meluhaittaa ei olisi (vrt jos huvipuisto olisi Hietsussa, niin luonnon rauha kesäaikaan olisi gone forever), ja huvipuiston mahdollisesti kannattaessa taloudellisesti hyvin, sitä olisi helppo laajentaakin tarpeen mukaan. Sama juttu parkkipaikkojen suhteen. Nyt osa Hietsua aiotaan raiskata parkkipaikoiksi...! Eli Oulun päättäjät: Nyt olis näytön paikka! Kuka uskaltaa! Älkää taipuko nyt rahan edessä, vaan näyttäkää, että teillä on muitakin arvoja, jotka voivat jopa olla rahaa arvokkaampia. Käytännössä raha ajaa kuitenkin AINA lopulta muiden arvojen edelle. Poliitikko! Vastusta Hietsun rakentamista huvipuistoalueeksi! saat ainakin minun ääneni helposti parinkymmenen vuoden ajaksi. Tiedän, että kaltaisiani on paljon... Deal?

Vieras

#7 Re: Ei mokata tätä nyt...

16.01.2013 20:27


Vieras

#8

19.01.2013 21:35

Kyllä, palajasjalkaisena oululaisena -ensimmäisen ja viimeisen sukupolven kapunkilaisena- voin sanoi etenkin keskustan kupeeseen tarvitaan luonnontilaista virkistysaluetta jo kaupunkilaisten mielenterveydenkin turvaamiseksi.
Lapsiperheen äiti Etelä-Suomesta

#9 Kiitos adressista!

22.01.2013 21:25

Hienoa, että löytyy kansalaisaktiivisuutta ja intoa viedä tärkeitä asioita rakentavasti eteenpäin! Huvipuiston parkkipaikkoineen voi rakentaa vaikka keskelle peltoa, mutta merenranta-alueelle on parempaakin käyttöä.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.01.2013 13:32



Vieras

#11

01.02.2013 21:03

Hyvä idea tuo Kansallinen kaupunkipuisto. Ehkäpä sen myötä myös "pusikot" ja "risukot" siistiytyvät. Toivotaan myötätuulta!
Kaikille hyvää :)

#12 Monimuotoinen virkistysalue

03.02.2013 21:30

Alueen asukkaana voi sanoa, miten hienoa päästä omalta kotiovelta nauttimaan luonnon monimuotoisuutta. Hietasaarta voitaisiin paljon enemmän opetella hyödyntämään esim. koululaisten, uusien Oululaisten, työikäisten ja vanhusten virkistymiseen. Ei tarvitse lähteä kauas, kun löytyy läheltä, eri vuodenaikoina erilaisia elämyksiä:kevään herääminen, kesän tuoksut eri kasvien kukkiessa, kuihtuessa.. syksyn tulo putoilevien lehtien aikaan...lumihiutaleiden leijailu --- laita lämmintä päälle ja lähde seikkailemaan lumisille, tuulisille rannoille ja koe olevasi kuin jossakin kaukana arkielämän kiireistä ja vastuista - vietä hetki, retki lähellä ja tule mieli tyyntyneenä takaisin - - - ilman bussia, autoa, ratikkaa ---


Vieras

#13

08.03.2013 11:44

Olen aloittanut luottamushenkilötoiminnan (Vihr.) vuoden 2013 alusta Oulun Lähidemokratiatoimikunnassa, joten ko. asia on minulle tärkeä tältäkin osin. Lisäksi Pikisaaressa asuvana lenkkeilen melkeinpä päivittäin Hietasaaren luonnoltaan ainutlaatuisessa, kauniissa ja rauhallisessa ympäristössä!

Vieras

#14 Re:

08.03.2013 11:45

#13: -  

 


Vieras

#15

10.04.2013 11:58

Tarpeellinen kannanotto asuinympäristön suojelemiseksi melulta,saasteilta,liikenteen aiheuttamalta ruuhkalta. Tarjootaan mielummin Oulun asukkaille viihtyisä luonto siistittynä ja metsäisiä polkuja kumnnostettuna,ja annetaan olevalle eläimistölle mahdollisuus elämiseen.Olen tavannut Hietasaaressa saukon poikasineen, sammakoita, metsäkauriin,jäniksiä,kuunnellut lintujen laulua sekä havainnut monipuolisen kasvuston. Luonto on lähellämme ja pienillä
kustannuksilla saatettavissa kaikkien ulottuville.

Vieras

#16

12.04.2013 07:22

Hietasaari on todellinen keidas oululaisille. Sen luonto ja tunnelma pitää säilyttää.

Vieras

#17 Päättäjät herätkää

14.04.2013 07:34

Oulun kaupunki pistänyt viisaasti verottajien rahoja Hartaanselän rannoille uusia venepaikkoja rakentaen. Kaupunkilaisille suotu mahdollisuus nauttia luonnonrauhasta mm. kalastellen.
Nytkö rakennettasiin meluisa huvipuisto viereen sekä aiheutettaisiin liikennemelua ja saasteita. Voiko päättäjät olla tälläisiä tuuliviirejä rahan edessä??
Päättäjien nimet esille puolesta ja vastaan, että tiedämme, ketä äänestää jatkossa.
Käykääpä tutustumassa, kuinka paljon kaupunkilaisia ja turisteja liikkuu jokisuiston kevyenliikenteen väyliä pitkin varsinkin kauniina päivinä. Ilmainen kertamaksu kuntosalille ja mielenterveystoimistoon. Antakaa meidän nauttia ainutlaatuisesta joki-ja saarimaisemasta.

Riituliini
Vieras

#18 Keidas kaupungissa

14.04.2013 16:18

Hietasaari on vanha alue ja ollut aina asukkaiden virkistys käytössä sinne tullaan kauempaakin esim. pottupellolle jne. Olisi hyvä jos Oulussa olisi edes yksi paikka johon voisi tulla ulkoiemaan Olisi niin kuin olohuone Hiljaisuuksineen ja lintuineen ja kasveineen


Vieras

#19

15.04.2013 14:09

Hietasaaren luonto-ja kulttuuriperintö säilytettävä
tulin tullista 43 v sitten

#20 Kaunis Hietasaari

03.05.2013 07:56

Näin ainutlaatuista paikkaa ei saa pilata. Luonnonläheisyys säilytettävä. Ei mitään karuselleja
Hietasaareen. Arvokkuutta ja arvostusta hyvät oululaiset päättäjät.
Ei kaikkea mammonan alttarille.
JOUKO MAIJALA, HEINÄPÄÄ

#21 OULUSSA TUNNETUSTI TUHOTAAN

12.05.2013 09:42

Tiedossa on, kuinka Oulun hullut herrat ova vuosien saatossa tehneet parhaansa tuhotakseen kaupunkimme historiaa sitä polttamalla ja purkamalla vrt. KOP:n talo, Aleksanterinkatu, asemanseutu ja nyt tämä Hietuskin huvipuistokiima. Onneksi on olemassa vauraita yksityisiä tahoja, jotka pelastavat sitä, mitä pelastettavissa on, kuten Teräksen talo, aseman vanhojen rakennusten siirto Toppilan asemalle, jonne muuten kuuluisi kuuluisa Kivikukkokin.

AVOJALAKASENA - ei siis paljas - heinäpääläisenä/oululaisena en voi mitenkään hyväksyä, että asfaltin alle pannaan ainutlaatuinen ja historiallinen Hietasaaren ympäristö melusaasteineen ja liikenneruuhkineen. Siitä saamme nauttia ihan tarpeeksi kantakaupungissakin.Pantakoon kierrätykseen kaupungin kirjoituspöytäsuunnittelijat!

Vieras

#22

30.06.2013 12:22

Kirsa Muinonen,tänään Kalevassa ollut upean naseva kirjoitus antoi lopullisen päätöksen allekirjoittaa adressi.t.Anne Purala

Vieras

#23

05.09.2013 19:17

Aavaa maata merenrannan tuntumassa on Oulusta etelään ja pohjoiseen - eikö todellakaan mielikuvitus riitä rakentamaan jotain uuta vaan hyväksi koettu tuhotaan ja paikalle laitetaan varmasti huonompaa, koska ei ole mahdollista saada takaisin hävitettyä. Oulu ei oikeasti uskalla olla iso.
oululaisten adressin allekirjoittanut espoolainen

#24 Tässä myös hyvä adressi!

03.03.2015 17:30

Espoossa on myös herännyt kansanliike kaupunkimetsän puolustamiseksi tuhoamiselta .Samanlaista huolta kannetaan siis asuinpaikasta riippumatta.

Tämä espoolaisten adressi

"Länsimetron jatkohanke-Sammalvuoren tuhoaminen estettävä"

löytyy tämän kommennttiosion alapuolelta kohdasta "Tutustu myös näihin adresseihi".

 


Vieras

#25

02.04.2016 18:51

Ei enemppä rakennuksia Hietsuun. Sen pitää säilyä tulevillekin sukupolville luonnonkauniina, virkistävänä saarena. Eläimetkin siellä viihtyvät ja ne tarvitsevat sitä kuten mekin, virkistäytymiseen.