Kansalaisadressi telakkateollisuuden turvaamiseksi Suomessa

Timppa

#51 Pelisimää

13.01.2013 14:19

Vaikka muutamat viimeaikaiset risteilijät on olleet telakalle tappiollisia, on ne kuitenkin työllistäneet tuhansia alihankkijoiden ja laitetoimittajien kautta, nämä on pääosin tulosta tekeviä kotimaisia yrityksiä, Of shore ym tekeleet työllistää pääasiassa vain telakkaa, siis murto-osan risteilijään verrattuna.
Masa

#52 Re: Petturipoliitikoille rangaistukset

13.01.2013 17:01

#50: Duunari - Petturipoliitikoille rangaistukset

Poliitikot kyllä julistavat auliisti ja jatkuvasti vastuunkantamista. En vaan vielä ole ymmärtänyt mistä vastuusta on kysymys, koska tosiasiassa poliitikoilla/ministereillä ei ole minkäänlaista vastuuta mistään. Kasvonsa kyllä menettävät, vaikka eivät näytä sitäkään itse ymmärtävän.

jap

#53 on ihmettä

13.01.2013 17:32

Mikä tukkii nyt virkamiesten, Vapaavuoren suut kun on kyseessä työpaikat Suomessa.
Eikö ne samaiset ole päättäneet Kreikan.... tukipaketeista, miten voi pankkien tukeminen pitkin Eurooppaa olla laillisempi kuin kyseinen jupakka Suomessa. Verorahoista on kyse molemmissa tapauksissa.
Mitä eroa on valtion virastojen 'laivatilauksilla' - Louhi mm ympäristöhallinnon käyttöön ja tulevat vastaavat rahoitukset.
Olaf17

#54

13.01.2013 17:47

Kyllähän tässä on selkeästi nähtävissä se, että poliittiset päättäjät ovat kadottaneet kokonaisvaltaisesti ymmärryksensä todellisuudessa. On vain yksi tehtävä; saattaa Suomi(kin) tilanteeseen, jossa köyhiä ja kurjia on tarpeeksi. Mutta mitäs sitten kun sekin jousto on käytetty???
Ascendantti

#55 Vääriä tietoja, naurettavia luuloja ja turhaa pessimismiä

13.01.2013 18:05

Hävettää, että Suomen valtuustoissa tai liitoissa istuu näin asiantuntematonta väkeä. Suomen valtio ei voi rahoittaa etelä-korealaista osakeyhtiötä. Valtion toimia sitoo paitsi maan oma lainsäädäntö, myös EU-kilpailulainsäädäntö.

Metalliliitonkin tulisi ymmärtää, että jotkut asiat ovat mahdottomia. Sen tulisi myös tajuta, että alihankintatyöt ranskalaiselle telakalle tulevat tuomaan paljon työpaikkoja takaisin. Pessimismin lietsominen vääriä tietoja levittämällä on halveksittavaa, mutta myös tyhmää.

Ilmeisesti jäsenmaksunne ovat huolestuttavasti tippumassa, mutta ei asiaa auta se, että mustamaalaatte tahoja, jotka eivät voi tilanteelle mitään.
Matti

#56 Luovuutta ja tahtoa tarvitaan

13.01.2013 18:15

Valtio perusteli lainakieltoaan lakiin vedoten (ettei voi lainata taloudellisesti epävakaalle yhtiölle jne.)
Valtio omistaa mm. Veraventuren ja Suomen Teollisuussijoitus yhtiöt, jotka lainaavat ja sijoittavat meidän varoja mm. riskiyhtiöihin työkseen.
Riski olisi ollut hyötyyn nähden mitätön sillä Royal Caribbean tarvitsee laivan(kaksi) joka tapauksessa eli vaikka STX menisi konkurssiin niin joku sen laivan tekee ja RC maksaa.
Kuinka siinä nyt noin on käynyt.

#57 Suuret risteilijä tilaukset

13.01.2013 18:57

Kysyntää on riteilijöiden rakentajille ja tilaajatki kaksi varustamoa tosi varakkaita, mutta rakentaja pers´eaukiinen.
Makope

#58 Re: Telakkateollisuus ei ole yhteiskunnalle tappiollista

13.01.2013 20:45

#19: Jouni Valkonen - Telakkateollisuus ei ole yhteiskunnalle tappiollista

Eli joka ukko maksaa min. 50 000 euroo veroja per vuosi?? Onkohan se palkka sitten hiukan yläkantissa??? Jos tulot on tuota luokkaa, niin ei oo ihme ettei laivan teko kannata...

rane

#59 tukiainen

13.01.2013 21:15

Olen samaa mieltä HALLITUKSEN kanssa että turhat tuet pois.Aloitetaan vaikka puoluetuesta joka on 34 milj. vuosi. Suomessa EU:n toiseksi korkein per asukas.Muuten KREIKAN HALLITUKSEN ensimmäinen teko EU tuen saatuaan oli korottaa KREIKAN puoluetukia 30 prosenttia.Että nyt me suomalaiset maksetaan kahden maan puoluetukia. 34 milj. kertaa 3 vuotta on n.100 miljoonaa joka olisi taannut tilauksen Turkuun.
Masa

#60 Re: tukiainen

13.01.2013 21:37

#59: rane - tukiainen

Juuri niin on näiden poliitikkoloisien päämäärärnä ensisijaisesti turvata oma ja klikkinsä hyvinvointi. Kotimaan asioiden hoito "unohtuu" kun ei ole kykyä, asiantuntemusta ja pätevyyttä hoitaa yhteiskunnan asioita, tärkeysjärjestyksestä ja kokonaisuuksien tajuamisesta puhumattakaan. Selityksiä kyllä löytyy joka lähtöön, usein epämääräisesti vetoamalla johonkin luottamuksellisuuteen! Ovat ne poliitikot kummallisia eläimiä, kun niiden kantti kestää näyttää viatonta ja samalla kehua vastuunkantamista.

Seilori

#61 Re: Vääriä tietoja, naurettavia luuloja ja turhaa pessimismiä

13.01.2013 21:56

#55: Ascendantti - Vääriä tietoja, naurettavia luuloja ja turhaa pessimismiä 

Ei tarvitse hävetä. Oman pesän likaajan sopii hävetä. Suomessa toimiva laivanrakennusyhtiö on suomalainen, joskin eteläkorealaisessa kelvottomassa omistuksessa. Viis EU:n kilpailiulainsäädännöstä, siihen vetoaminen on raukkamaisuutta. Alihankintatöistä Ranskaan ei tule juuri mitään, peliympäristö ja kulttuuri on toinen ja lähtötilanne kehno ulkopuolisille. Myös alihankintatyöt ovat vahvasti kilpailtuja jo Suomessa, mene sitten ulkomaantöihin ja yritä menestyä vieraalla malla ylimääräisin kustannuspainein. Pitäisi olla itäeuroppalainen palkkataso, sellaisatako tarjoat suomalaiselle suunnittelijalle ja työmiehelle? Kyllä sopii mustamaalata typeriä päättäjiä, jotka epäsivät oman  maan ja omien firmojen ja kansalaisten edun ja tulivat tarjonneeksi valmiit juhlat tarjottimella ranskalaisille, joiden ei tarvinnut tehdä mitään muuta kuin suostutella poliitikkojaan tilauksen taakse. He eivät tarvinneet siihen aikaa kuukausia eikä suostusttelijoita. Se hävettää, että hallituksessamme istuu täysin ymmärtämätöntä väkeä.

Roope

#62 LISÄÄ VAUHTIA KANSALAISADRESSIIN!!!

13.01.2013 22:31

Mahtava ajatus tämä nettiadressi. Pankaa hyvät ihmiset muutenkin Facebookin sun muut mediat laulamaan hyvän asian puolesta.

Adressiin saatava heti maanantaiaamuna huimasti lisää vauhtia.
Levittäköön jokainen asian oikeana näkevä tätä sanomaa ystävilleen, sukulaisilleen, kolleegoilleen ja yhteistyökumppanilleen.
Tavoitteeksi viikon päästä vähintään se 20000, joka vastaa suunnilleen meriteollisuuden suoraa työllistämisvaikutusta.
Kokonaistavoite 50000 tammikuun loppuun mennessä.
Näillä luvuilla voi jo esittää konkreettisia vaatimuksia asian hoitamiseksi.
Meriteollisuudessa toimivat yritykset voisivat organisoida sisäisesti omien sähköisten verkkojensa tms. kautta tähän adressiin osallistumisen koko henkilöstön osalta.
Netti laulamaan talvisodan hengessä!

Vieras

#63

14.01.2013 07:22

Suomen asialla.
Kansalainen

#64 Valtio mukaan talkoisiin

14.01.2013 07:45

Pitäisi olla itsestäänselvää, että pidämme kiinni kynsin hampain vahvasta osaamisesta meriteollisuudessa. Satuin katsomaan Fox kanavalta Oasis laivan valmistuksesta tehtyä dokumenttia, suitsutus Suomen osaamiselle oli jopa ylitsevuotavaa. Kyseessä maailman suurin risteilijä. Näin pienen kansantalouden on satsattava erikoisosaamiseen ja meriteollisuudessa sitä on. Valtio mukaan turvaamaan kansalaisten työpaikat.
V-M Salminen

#65 Re:

14.01.2013 08:06

#12: plm -  

 niin samaa mieltä. Ehkä se Audin takapenkki kuitenkin tuntuu niin mukavalta, että siinä duunarin asiat unohuvat

urmaxi

#66

14.01.2013 10:11

Telakan pyytämä laina oli tosi pieni, sehän on vajaa kymppi per kansalainen.
Vapaavuori järjesti vapaavuoron liian monelle, turha rypistellä kun huonot on housussa.

Vieras

#67

14.01.2013 10:22

Olen aina ollut ylpea suomalaiseen laatun. Olen asunut Sydneyssa 34 vuotta mutta en unohda miten paljon isani nautti hanen tyopaikkaa valmetin telakalla 70 luvulla....
eestinpoika

#68

14.01.2013 10:25

veronmaksajien kannattaa maksaa siitä että eestiläiset ja venäläiset tulevat tekemään työt ja verot jää maksamatta

Vieras

#69 Kansanäänestys EU:sta kansalaisaloite

14.01.2013 10:43

Käy myös allekirjoittamassa kansanäänestys EU:sta kansalaisaloite. Nyt viimeistään pitäisi olla kaikille selvää, ettei me pärjätä samassa pöydässä näitten huijareiden kanssa. Suomen sinisilmäiset tai tyhmät poliitikot ajavat olevinaan EU:n etua, kun muut maat ajavat oman maansa etua tai omien poliitikkojensa etua. Enää ei riitä, että erotaan eurosta, EU alkaa olla yhtä paha asia Suomelle.
https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/11
vote-votkale

#70 raha-raha-rahaa

14.01.2013 11:10

Jos meillä on varaa elättää kreikan eliittiä yli miljardilla ,niin kai meillä on myös varaa elättää suomen tollisuutta!Rahaa telakalle, että edes jokunen työpaikka pidetään suomessa.
Veronmaksaja

#71 Metalliliitto maksakoon tukensa itse

14.01.2013 11:32

Telakkateollisuudelle vaaditaan valtion erityissuojaa. Miksi? Miksi juuri telakkatyöntekijöille pitäisi veronmaksajien rahoilla taata työpaikka ja korkeat tulot kun Suomessa on satoja tuhansia muitakin työttöminä?

Palautetaan mieleen, että kun valtio heittää tukirahoja telakkaan, kaikkien kansalaisten veroja joudutaan korottamaan. Tässäkään ei ole tarjolla ilmaisia lounaita. Valtion tehtävä on ylläpitää julkiset palvelut eikä juosta liittojen asialla tukemassa heidän jäsentensä korkeita palkkoja verorahoilla.

Rikas Metalliliitto voi maksaa tukia omasta pussistaan jos asia nähdään tärkeäksi. Älkää taas tulko ruikuttamaan veronmaksajilta rahaa jäsenillenne.

Hartsa

#72

14.01.2013 11:34

Suomalais osaamiseen ei satsata mutta konkurssikypsiin euroopanmaihin kyllä löytyy rahaa ja tämä olisi pieni sijoitus veroilla kuitata.

Vieras

#73 TURKU

14.01.2013 11:35

Hyva SOUMI
TaiKa

#74 Re: Huvittavaa metalliliitto!

14.01.2013 11:37

#14: Ei tukia missään nimessä - Huvittavaa metalliliitto!

Ihan vaan tiedoksi huvittuneelle; telakoiden palkat on olleet joskus viime vuosituhannella ehkä metalliteollisuuden huippua, mutta ei enää nykyisin ystävä hyvä. Sitäpaitsi palkat ovat ihan samalla tasolla, kuin Saksa, Hollanti, Ranska, Belgia ym.

Olisit palkkaamassa Puolalaisia halvalla töihin sen sijaan, että Suomalaiselle metallimiehelle olisi töitä. En oikein ymmärrä, miten se parantaisi meidän pärjäämistämme. Siis Puolalaisia esimerkiksi 5 euron tuntipalkalla töihin ja suomalaiset kotiin työttömyyskorvaukselle, vai oliko tarkoitus, että sekin poistetaan työttömiltä? Missä kohtaa sitä säästöä tulee? Omistajat ainakin rikastuvat entisestään.


Vieras

#75 .

14.01.2013 11:55