Helsingin joukkoliikenteen heikentäminen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Helsingin joukkoliikenteen heikentäminen.

eläkeläinen etu-Töölöstä

#201 Re: Suunnitelma on hyvä

23.02.2013 19:40

#200: Pyöräilijä Töölöstä - Suunnitelma on hyvä

Töölö-seura ei mielestäni ole ottanut mitään kantaa asiaan, en ole huomannut, samoin Töölöläinen-lehden, joka pitäisi jakaa kaikkiin Töölön talouksiin, kahta viimeistä numeroa  ei ole esim. Ilmarinkadulle jaettu!!! Joten paikallistietoa ei meille asukkaille ole tullut.

Luulen, että suurin osa meistä töölöläisistä tällä hetkellä"taistelee" Caloniuksenkadun raitiovaunu 8:n pysäkin ja tuon vanhan "bulevardin" puolesta, emme halua, että meidän on käveltävä Hesperiankadun kulmalta Arkadiankadun kulmaan päästäksemme julkisella kulkuvälineellä joko Marian sairaalaan tai Ruoholahteen. Mechelinkatu parturoidaan ja tilalle istutetaan noita 2-4 metrin puita!

Mitään pyöräviha-ryhmää ei varmaan ole olemassa, ainoastaan  meissä täällä asuvissa herättää ihmetystä se, että on paljon tärkeämpää palvella sekä  autoilijoita että pyöräilijöitä Mechelinkadun liikenteessä kuin miettiä meitä täällä asuvia ja meidän joustavaa liikkumista. Miksi näitä ei voi yhdistää, tehdä kompromissi - säilyttää meille todella tärkeä pysäkki, vaikka siihen kuulema tuhrautuu kokonainen minuutti lisäaikaa ja meille rakkaat vanhat puut, ja antaa autoliikenteen Ruoholahdesta, Jätkäsaaresta, Espoosta ym vapaasti ajaa Mechelinkatu, mikä minnekin menee!

Surkeaa suunnittelua

#202 Re: Re: Suunnitelma on hyvä

23.02.2013 20:10

#201: eläkeläinen etu-Töölöstä - Re: Suunnitelma on hyvä 

En kuulu Töölö-seuraan, mutta pidän tosi kummallisena sitä, että fillaristit ovat tehneet seurasta jonkun ykkösluokan inhokin, jota pitää lytätä joka käänteessä.  En ole nähnyt yhtäkään seuran kommenttia asiasta, joten tässä taas luullun ymmärtäjät ovat asialla.

Fillaristit tekivät itselleen todellisen karhunpalveluksen. kun lähtivät mukaan tähän Mechelininkadun joukkoliikenteen heikentämiseen. Nyt sitten yriteteään selitellä, etteä eihän me vaan jotkut muut. Ei täällä kukaan vastusta pyöräilyä vaan joukkoliikenteen tuhoamista ja puiden kaatoa. Ensin lähtivät 24:n bussipysäkit, nyt sitten ratikka 8:n pysäkit. On ihan turhaa keskustella siitä, mistä heikennys johtuu, kun lopputulos on aina yhtä karu: ei liikennettä, ei pysäkkiä. Syy on yhdentekevä, mutta lopputulos raivostuttaa. Koettakaapa itse elää ilman julkista liikennettä.


Vieras

#204 Re: Re: Rantareitti riittää

23.02.2013 20:57

#203: - Re: Rantareitti riittää

Arvostellakseen joitakin pyöräilyjärjestelyjä ei tarvitse vihata tai vastustaa pyöräilyä. Eivät Guggenheimin torjujatkaan varmaan vihaa tai vastusta taidetta.

Haavi auki

#205 Re: Re: Re: Rantareitti riittää

24.02.2013 10:24

#204: - Re: Re: Rantareitti riittää 

Pyöräilijät ovat todella herkkänahkaisia. Itse asiassa koko p-sanaa eivät muut edes saisi lausua ääneen, koska se tulkitaan heti vastustukseksi. Pyöräilyä ei saa nimittää kulkumuodoksi, koska sekin tulkitaan vastustukseksi. Jos joku mainitsee sanan harrastus tässä yhteydessä, niin tiedossa on välitön lynkkaus.

Fillaristeilla taitaa olla tosi paha itsetunto-ongelma, kun aiheesta ei edes kestä keskustella. Ja pahoja valepukuisia autoilijoita luuraa joka nurkan takana vaanimassa fillaristeja.


Vieras

#206 Mechelininkadun liikenne

24.02.2013 11:23

Kysymys Töölöläisille, kumpaa haluatte:
vaihtoehto 1) yksi ajokaista ja 24/7 pysäköinti toisela kaistalla. Tämä rauhoittaisi Mechelininkadun liikenteen puoleen nykyisestä ja ohjaisi autoliikenteen Hakamäentielle ja Kehälle.
vaihtoehto 2) tämänhetkinenn suunnitelma eli poistetaan yöparkkipaikat, jolloin kadulla on kaksi ajokaistaa käytössä 24/7. Tämä luonnollisesti lisää läpiajoliikennettä.

Vaihtoehto 1 suosii paikallisia asukkaita, vaihtoehto 2 suosii läpiajoliikennnettä. Molemmat vaihtoehdot sisältävät pyöräkaistan.

Keskustelu pyörii nyt täysin pyöräilyn ympärillä ja ei huomata, että samalla ollaan luomassa Mechelininkadusta entistä vilkkaampaa autobaana läpiajoliikenteelle. Itse ainakin vastustaisin yöparkkipaikkojen poistamista, sillä se tulisi automaattisesti lisäämään Mechelininkadun läpiajoliikennettä.
Ei savua ilman puita

#207 Re: Mechelininkadun liikenne

24.02.2013 11:54

#206: - Mechelininkadun liikenne

En tiedä töölöläisten enemmistön kantaa, vain muutamien. En myöskään ole liikennesuunnittelun asiantuntija, mutta mielestäni pitäisi selvittää kuinka suuri osuus Mechelininkadun liikenteestä on Helsingin ulkopuolelta tulevaa pendelöintiä. Uskon, että hyvin huomattava osa. Sitä pitäisi pyrkiä julkisen liikenteen tehostamisella ja tiemaksuilla vähentämään niin, että Mechelininkadulla pärjättäisiin yhdella autokaistalla suuntaansa. Sen vieressä voisi olla pysäköintikaista ja suunniteltua leveämpi pyöräilykaista.

On mahdoton ajatus, että hevoskärrien aikaan suunnitelluille keskustan kaduille voidaan tunkea pyöräkaistat ja samalla varmistaa lisääntyvän autoilun sujuvuus. Jos halutaan rakentaa autottomampaa kaupunkia ja edistää kevyttä liikennettä, niin kyllä silloin autoilun etuihinkin on pystyttävä koskemaan. Suunnittelun pitäisi olla kaukonäköistä eikä sellaista, että kunhan nyt vain jotenkin äkkiä saadaan ne punaiset kaistat pääväylille niin sitten on kaikki OK.

Pysäköinti on kantakaupungissa hankala asia, mutta onko oikein että esimerkiksi Mechelininkadun asukkaille tehdään auton omistaminen mahdottomaksi, jotta muiden läpiajon sujuvuus varmistettaisiin? Kantakaupungissahan autoilu on aika vähäistä ja makaavasta peltilehmästä joka tapauksessa vähemmän haittaa kuin liikkuvasta. Ja kaupunkihan voi velottaa siitä makuupaikasta suhteessa enemmän kuin asuntojen "makuupaikasta" kiinteistöverona.

Surkeaa suunnittelua

#208 Re: Re: Mechelininkadun liikenne

24.02.2013 12:54

#207: Ei savua ilman puita - Re: Mechelininkadun liikenne 

Tiedän aika monia, jotka ovat kanssasi samaa mieltä. Eihän Mechelininkadun pitäisi olla Espoon, Ruoholahden, Lauttasaaren ja pian myös Jätkäsaaren moottoritie. Nyt asetetaan vastakkain Mechelininkadun asukkaiden oikeus elää ja liikkua omalla asuntokadullaan ja Jätkäsaaren tulevien autoilijoiden oikeus ajaa sieltä sujuvasti läpi.

Eihän näitä Jätkäsaaren autoilijoita ole vielä edes olemassakaan, kun suurin osa taloista on rakentamatta ja myymättä. Vaikkei edes tiedetä, kuka sinne muuttaa, niin silti heidän etunsa on tärkeämpi kuin niiden tuhansien ihmisten, jotka asuvat jo valmiiksi Etu-Töölössä. Tässä tuetaan varsinkin rakennuttajien ja rakennusliikkeiden markkinointia, jotta kalliit asunnot menisivät kaupaksi.

Suurin hölmöys tässä Mechelininkadun katusuunnitelmassa on se, että yhtä aikaa heikennetään sekä julkista liikennettä että paikallisten autoilijoiden mahdollisuutta pysäköidä. Ei autoilu tule ikinä vähenemään, jos ei ole olemassa julkisen liikenteen kaltaista käyttökelpoista vaihtoehtoa. Kaupungin pitäisi satsata asukkaita palvelevaan jjoukkoliikenteeseen eikä heikentää sitä joka käänteessä. Viimevuotinen bussiuudistus rassaa edelleen jokaikinen päivä.

Helsingin liikenneoloja suunnitellaan täydellisen näköalattomasti ja kapeasti katsoen. Ensin päätetään rakentaa uusi kaupunginosa, kuten Jätkäsaari, ja vasta sitten ruvetaan ihmettelemään, miten sinne pääsee kulkemaan.

Faktaa löytyy Googlella

#209 Re: Re: Re: Mechelininkadun liikenne

24.02.2013 13:52

#208: Surkeaa suunnittelua - Re: Re: Mechelininkadun liikenne

"Suurin hölmöys tässä Mechelininkadun katusuunnitelmassa on se, että yhtä aikaa heikennetään sekä julkista liikennettä että paikallisten autoilijoiden mahdollisuutta pysäköidä."

Raitiolinja 8:n kahden lähekkäisen pysäkin yhdistäminen pidentää hieman niiden käyttäjien matkaa pysäkille, joilla pysäkki on ollut lähes oven edessä. Toisilla taas matka pysäkille lyhenee. Kokonaisuutena tarkastellen pysäkkien yhdistäminen nopeuttaa matkantekoa. Julkista liikennettä on suunniteltava kaikki käyttäjät ja kokonaisuus huomioon ottaen, eikä optimoida muutamalle kovaäänisimmälle töölöläiselle muiden matkustajien kustannuksella.

Kantakaupungin pysäköintipaikat ovat lisääntyneet 39 % vuodesta 1990 vuoteen 2010. Lähde: http://marttitulenheimo.fi/2010/11/pysakoinnin-subventoinnista-on-luovuttava/

Töölöön on rakenteilla / suunnitteilla useitakin satojen paikkojen pysäköintilaitoksia. Paikallisten autoilijoiden mahdollisuutta pysäköidä parannetaan eikä heikennetä. Auton voi parkkeerata maan alle, vai pitäisikö niiden autojenkin päästä nauttimaan Meklun lehmuksista? Maanpäällinen tila on kallista ja epätarkoituksenmukaista käyttää autojen varastointiin.

Surkeaa suunnittelua

#210 Re: Re: Re: Re: Mechelininkadun liikenne

24.02.2013 14:37

#209: Faktaa löytyy Googlella - Re: Re: Re: Mechelininkadun liikenne 

Kokonaisuutena tarkastellen Mechelininkadulla ei ole uudistuksen jälkeen lainkaan joukkoliikennettä välillä Hesperiankatu - Arkadiankatu. Ilman julkisen liikenteen palveluja ei jää kuin noin tuhat käyttäjää.

Ei savua ilman puita

#211 Re: Re: Re: Re: Mechelininkadun liikenne

24.02.2013 16:20

#209: Faktaa löytyy Googlella - Re: Re: Re: Mechelininkadun liikenne

Onko tosiaan varmistettu, että raitiovaunuilla matkustavat arvostavat enemmän muutaman minuutin nopeammin kulkevaa vuoroa kuin hyvää saavutettavuutta? Eli mikä se yhteinen hyvä on, jonka vuoksi me meclulaiset pysäkkimme uhraamme? Pikaratikat olisivat asia erikseen, mutta niiden vauhtiinhan ei muutaman pysäkin poistolla päästä. Jos pysäkille kävelemiseen joutuu käyttämään kolme minuuttia enemmän aikaa ja raitiovaunussa tarvitsee istua kaksi minuuttia vähemmän, niin paljonko työmatka nopeutuu? Kaikki eivät matkusta linjan päästä päähän eivätkä siten pääse nauttimaan siitä merkittävästä vuoron lyhenemisestä, joka pysäkkien poistolla saavutetaan. Tuntuu vähän näpertelyltä tämä, vaikka liikennelaitos voi jotain säästääkin, kun voi jättää jonkun vuoron ajamatta.

Pysäköintitarve on lisääntynyt ja lisääntyy edelleen sitä mukaa kuin autojen omistuskin, selvä se. Jos tätä ei haluta on autojen ostamista säänneltävä niinkuin sodan jälkeen ja ostolupa myönnettävä vain erityisen painavista syistä, mutta sääntöjen on sitten oltava samat kaikille kaupunkilaisille eikä vain Mechelininkadulla asuville. Ja jos maanpäällinen tila on kallista, niin voi saman tilan kaivaminen keskustassa maan allekin jotakin kustantaa. Jos halleista tulee yksityinen bisnes niin asukaspysäköinnin hintakin asettuu kohdalleen samalla tavoin kuin katsastuksen.

Mechelininkadun tunteva

#212 Re: Re: Re: Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

24.02.2013 16:23

Surkeaa suunnittelua

#213 Re: Re: Re: Re: Re: Mechelininkadun liikenne

24.02.2013 17:02

#211: Ei savua ilman puita - Re: Re: Re: Re: Mechelininkadun liikenne 

Eipä ole matkustajilta mitään kyselty. Ihmettelen edelleen, mikä tämän "uudistuksen" todellinen motiivi on, kun se maksaa paljon eikä tuota mitään muuta kuin satoja vihaisia matkustajia.

Olen aina välillä lueskellut raitiolinja 8:n kehittämisohjelmaa. Siellä on 19 kohdan uudistusohjelma, joka maksaa ties kuinka monta miljoonaa. Jos kaikki kohdat pannaan täytäntöön, niin kokonaisajansäästö linjan päästä päähän on komeat 4,9 minuuttia. Hintaa tulee rutkasti joka minuutille. Kukahan tästäkin mahtaa hyötyä? Ne samaiset alle 5 minuuttia hukkuvat mennen tullen ruuhka-aikana vaikka minkä pienen esteen tai häiriön vuoksi.

Ja sekin ihmetyttää, kuka näitä ohjelmia oikein rustailee. Joku saa siitä tietysti palkkaa, mutta muuta hyötyä ei ihan heti pysty huomaamaan, varsinkin kun linja 8 on muutenkin jo kaupungin nopeimpia, jollei kaikkein nopein. 

Faktaa löytyy Googlella

#214 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mechelininkadun liikenne

24.02.2013 18:13

#213: Surkeaa suunnittelua - Re: Re: Re: Re: Re: Mechelininkadun liikenne

"Ihmettelen edelleen, mikä tämän "uudistuksen" todellinen motiivi on, kun se maksaa paljon eikä tuota mitään muuta kuin satoja vihaisia matkustajia."

Se on se harha mikä syntyy, kun vain ne muutamat vihaiset täällä internetissä huutavat, että muita ei olekaan kuin vihaisia matkustajia. Huutoäänestys ei kuulu demokratiaan.

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Kova%C3%A4%C3%A4nisimm%C3%A4t+periv%C3%A4t+maan/a1359176520470

paviljonki purkuun

#215 Muistutukset luettavissa, "mehän emme pyöräilyä vastusta"

24.02.2013 18:38

Nyt huumoria sunnuntai-iltaan. Lobbarit ovat saaneet muistutustulvan aikaiseksi. Harmi vaan, että samat nimet vilahtelevat todella monen taloyhtiön muistutuksen jättäjänä ja itse muistutukset ovat hämmästyttävän samanlaisia(?). Jopa Autoliiton Helsingin osasto (siinäkin kovin tuttu nimi) on jättänyt virallisen muistutuksen. Onko se todellakin Autoliiton mielipide, vai Autoliiton edustajan oma mielipide. Myös eriäviä (jopa as. oy:n sisällä) on jätetty!

Töölö-seura ei ehtinyt saamaan vielä muuta kuin anomuksen jatkoaikaan.

Ja kaupungin vastaus kaikelle vuodatukselle ja pyöräväylävihalle on, rakennetaan niin kuin on suunniteltu. Ytlk:n siunaus on varma.

http://www.hel.fi/static/public/hela/Yleisten_toiden_lautakunta/Suomi/Esitys/2013/HKR_2013-02-26_Ytlk_5_El/2054B972-7173-4363-A92E-8D0283E104CD/Mechelininkatu,_katusuunnitelman_hyvaksyminen,_Etu.pdf

http://www.hel.fi/hki/hkr/fi/P__t_ksenteko/Asiakirja?ls=11&doc=HKR_2013-02-26_Ytlk_5_El (katu- ja puisto-osaston asia 2)

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

24.02.2013 18:45


suunnitelmat aloitettu väärästä näkökulmasta

#217 Re: Suunnittelijoiden uskomattomat suunnitelmat vailla järkeä

24.02.2013 19:32

#2: - Suunnittelijoiden uskomattomat suunnitelmat vailla järkeä 

 Näin on!  Tuntuu siltä, että Mechelininkatua suunnitellaan vain väyläksi niille, jotka ovat matkalla jostakin jonnekkin autolla tai polkupyörällä.  Kadun asukkaiden ympäristön viihtyisyys ja liikkuminen julkisilla on jäänyt näiden kauttakulkijoiden etujen varjoon.    Ja minne pysäköidään ne 200 autoa, jotka nyt häädetään kadulta. Ei ainakaan läheisille sivukaduille, jonne ei nytkään mahdu asukaspysäköintipaikan lunastaneista kuin runsas puolet.  Turha on toivoa, että pyörätien myötä asukkaiden autot häipyisivät olemattomiin.

Lehmusten avohakkuu todella muuttaa koko  kadun moottoritieksi.  On hyvin vaikea uskoa, että nykyisellä tietämyksellä ei pystytä uusimaan kujannetta lempeämmin.  Puisto-osastoko ottaa osaamattomuuden  kontolleen?

pysäköintipaikka tarvitaan myös nyt

#218 Re: Re: Re: Re: Mechelininkadun liikenne

24.02.2013 19:36

#209: Faktaa löytyy Googlella - Re: Re: Re: Mechelininkadun liikenne 

 Rakenteilla ja suunnitteilla ei poista tarvetta lähiaikoina :-)

Haavi auki

#219 Re: Muistutukset luettavissa, "mehän emme pyöräilyä vastusta"

24.02.2013 20:16

#215: paviljonki purkuun - Muistutukset luettavissa, "mehän emme pyöräilyä vastusta" 

Ja taas löytyi yksi laajakatseinen fillaristi, joka näkee pyöräilyn vihaajia joka puun takana. Valepukuiset autoilijat ovat tosi kammottava vastus, kun niitä tulee joka paikasta vastaan.

Ei savua ilman puita

#220 Re: Re: Re: Re: Re: Mechelininkadun liikenne

24.02.2013 21:12

#218: pysäköintipaikka tarvitaan myös nyt - Re: Re: Re: Re: Mechelininkadun liikenne

Jotkut vihreät syyttävät Jätkäsaaren ylimitoitettua pysäköintinormia siitä, että sieltä on nyt tulossa kauheasti autoja Mechelininkadulle ja töölöläiset joutuvat kärsimään. Oikaiskaa joku, jos en ymmärrä. Eivätkös töölöläisetkin toivoisi, että talojen autotalleissa olisi riittävästi paikkoja, ettei tarvitsisi kaivaa niitä maanalaisia halleja, mutta kun pysäköintinormia ei sata vuotta sitten tunnettu. Sen miten usein ja paljon  autoja käytetään ratkaisee joukkoliikenteen toimivuus. Auton voi ottaa käyttöön jos lähtee maaseudulle tai jos on kuljetettava isompi määrä tavaraa, mutta kuka viitsii autoilla päivittäin kaupungissa, jos lähistöllä on joukkoliikenteen pysäkki. Tätä auton käyttöönottohaluttomuutta voi vielä edistää polttoaineveron korotuksella ja joukkoliikenteen maksujen pitämisellä kohtuullisina. Ja jotkut voivat jopa innostua pyöräilemään, kun pyörätieverkko kehittyy.

Näistä adressin kommenteistakin näkee, että tieto suunnitelmasta ei tavoittanut asukkaita ajoissa ja sen perusteita ja puutteita on jouduttu selvittämään valitustenjättöajan jälkeen. HS onneksi lobbasi kirjoittamalla asiasta muutaman rivin ja huomauttamalla muistutusten viimeisestä jättöpäivästä.

Toivottavasti  tiedotustilaisuus järjestetään uudestaan paremmin ja muistutusaikaa jatketaan, niin että taloyhtiöissä ehditään keskustella asiasta kunnolla.

Haavi auki

#221 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mechelininkadun liikenne

24.02.2013 21:21

#220: Ei savua ilman puita - Re: Re: Re: Re: Re: Mechelininkadun liikenne 

Mielenkiintoista tässä onkin se, että Vihreät vastustavat henkeen ja vereen autoilua Mechelininkadulla paitsi silloin, kun autot tulevat Jätkäsaaresta. Silloin niille yllättäen tarvitaankin niin paljon tilaa eli kaksi kaistaa yötä päivää Mechelininkadulta, että täältä joutavat pois kaikki yöparkkipaikat. Ihan kuin heillä ei olisi mitään tekemistä Jätkäsaaren suunnittelun kanssa.

Hauska tapaus tällainen joustava ideologia. "Vastustamme autoilua paitsi silloin, kun muista syistä haluamme varmistaa sen sujuvuuden." Usealta taholta on kuultu, että Vihreiden mielestä Mechelininkadun "saneeraustarpeen" ensisijainen syy on Jätkäsaaren liikenteen sujuvoittaminen.

Pyöräilijä Töölöstä

#222 Re: Re: Muistutukset luettavissa, "mehän emme pyöräilyä vastusta"

24.02.2013 22:33

#219: Haavi auki - Re: Muistutukset luettavissa, "mehän emme pyöräilyä vastusta"

Ja taas löytyi yksi laajakatseinen fillaristi, joka näkee pyöräilyn vihaajia joka puun takana. Valepukuiset autoilijat ovat tosi kammottava vastus, kun niitä tulee joka paikasta vastaan.

Nimimerkki Haavi auki, eikö sinulla ole mitään muuta annettavaa tähän keskusteluun, kuin pyöräilijöiden panetteleminen jokaisessa viestissäsi?


Faktaa löytyy Googlella

#223 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mechelininkadun liikenne

24.02.2013 23:11

#221: Haavi auki - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mechelininkadun liikenne

"Mielenkiintoista tässä onkin se, että Vihreät vastustavat henkeen ja vereen autoilua Mechelininkadulla paitsi silloin, kun autot tulevat Jätkäsaaresta."

Vihreillä on johdonmukainen linja. Vihreät nimenomaan vastustivat sitä, että kaupunki pakottaa rakentamaan Jätkäsaareen ylimitoitetun määrän parkkipaikkoja. Hävisivät äänestyksen. Nyt tyypit oikeasti järki käteen. Jätkäsaaren pysäköintinormeista ja sen myötä Meklun lisääntyvästä liikenteestä voitte kiitoksenne kohdistaa mielellään oikeaan osoitteeseen, eli oikeistopuolueisiin. He ovat päättäneet pysäköintinormeista ja sen kanssa on nyt elettävä. Kyllä varmasti vihreille sopisi että Meklulla olisi vain yksi ajokaista. Sopisiko se persuille ja kokkareille? Se ei olisi linjassa kaupungin aiemman päätöksen kanssa Jätkäsaaren pysäköintinormeista.

"Rakenteilla ja suunnitteilla ei poista tarvetta lähiaikoina :-)"

No onhan noita pysäköintilaitoksia Töölössä jo nyt. Ja lisää on tulossa. Laput silmillä ja korvillako sitä eletään?

"Kokonaisuutena tarkastellen Mechelininkadulla ei ole uudistuksen jälkeen lainkaan joukkoliikennettä välillä Hesperiankatu - Arkadiankatu. Ilman julkisen liikenteen palveluja ei jää kuin noin tuhat käyttäjää."

Ja millähän perusteella ei ole julkista liikennettä tällä välillä. "Ratikkapysäkkien alueella asuun noin 12 000 ihmistä, joista 320 jää nyt 300m palvelualueen ulkopuolelle." Lähde:

http://otsokivekas.fi/wordpress/wp-content/uploads/otsokivekas/2013/01/mechelininkatu.png

http://otsokivekas.fi/2013/01/pyoraily-on-liikennetta/

Ja ainoa, joka täällä näkee valepukuisia pahoja autoilijoita joka nurkan takana, on nimimerkki Haavi auki.

Todella, täällä vain vastustetaan ihan vastustamisen takia, milloin milläkin höpöhöpö-argumenteilla joilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Eikä vaivauduta ottamaan asioista selvää. Kun on päätetty vastustaa niin sitten kanssa vastustetaan hampaat irvessä vaikka kuinka lyötäisiin faktaa ja järkeä pöytään.

Ei savua ilman puita

#224 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mechelininkadun liikenne

25.02.2013 11:05

#223: Faktaa löytyy Googlella - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mechelininkadun liikenne

Kiitos opastuksesta, mutta kyllä Töölössä varmaan seuraavissa vaaleissa osataan kiittää sekä Vihreitä että muita  oikeistopuolueita Mechelininkadun kiitoradasta. Vasemmisto on perinteisesti yrittänyt ruikuttaa ainakin joukkoliikenteen puolesta. Kunhan ratkaisun kaikki vaikutukset mm. talojen huollolle ja sen kustannuksille ja osakkeiden neliöhinnoille selviävät, niin heräävät nekin asukkaat, jotka ymmärtävät vain rahan päälle.

Pysäkillä seisoja

#225 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mechelininkadun liikenne

25.02.2013 12:10

#224: Ei savua ilman puita - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mechelininkadun liikenne 

Mechelininkatu on joutunut politiikan pelinappulaksi, ja tavallisia asukkaita yritetään lytätä milloin milläkin argumenteilla, joilla joku porukka ajaa vain omaa etuaan. Siinä pelissä ei pari puuta tai pysäkkiä paljon paina. Jos joku Kivekäs sanoo, että muutama sata asukasta joutaa hyvin kävelemään kauemmas, niin tämä on sitten sitä faktaa. Tähän mennessä yhteensä 550 henkeä on vastustanut pysäkkimuutosta tässä ja toisessa adressissa, joten meitä väärinajattelijoita on enemmän kuin poliitikot ovat päättäneet.