Helsingin joukkoliikenteen heikentäminen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Helsingin joukkoliikenteen heikentäminen.

Saurin kirjeystävä

#76 Töölö itsenäiseksi

31.01.2013 13:10

Alankin seuraavaksi ajaa Töölön itsenäistymistä Kauniaisten malliin. Meillähän on jo kaikki, mitä tarvitaan: eduskunta, Ooppera, Finlandia-talo, Musiikkitalo, Jäähalli, sairaalat, teattereita jne. Sitten vain tullit rajoille kaikelle läpiajolle: henkilöautoille, busseille, fillareille. Töölö täyttää myös kirkkaasti Paras-hankkeen vaatimukset asukaspohjasta 28 000 asukkaallaan.

Tällä päästäisiin eroon näistä typeristä ongelmista: epäpätevistä liikennesuunnitelijoista, jotka ovat ulkopaikkakuntalaisia tai muualta muuttaneita eivätkä koskaan käytä joukkoliikennettä, läpiajo-ongelmasta, itsekkäästi ja raivokkaasti omaa etuaan ajavista pyöräilijöistä ja monista muista epäkohdista.

Herätkää vihdoin, Töölön päättäjät! Eihän tällainen meno voi jatkua kantakaupungin kurjistamiseksi.
paviljonki purkuun

#77 Re: Töölö itsenäiseksi

31.01.2013 14:06

#76: Saurin kirjeystävä - Töölö itsenäiseksi

Juu kannatan! Saadaan kunnallisveroprosentti tippumaan "Helsingissä" useita prosentteja.

 

Aikoinaan joku fiksu totesi: "menet pohjoiseen tai etelään, heität femman Töölönlahteen." Markka-aikainen summa on sama, jos ei jopa enemmän euroissa. Sen verran pitkä on tuella elävien julkisten rakennuksien suora.

 

Stadilaista ei lanstarit tapa!

 

Mitataanko liikennesuunnittelun laatu kapasiteetillä? Nykyisen 20 000 ajon./vuorokaudessa sijaan siinä voisikin kulkea 30 000 ajoneuvoa/vrk. Sitäkö te oikeasti haluatte? Myös Mechelininkatu 20. katutasossa asuvat?

Järkeä nyt asioihin, hyvät virkamiehet

#78 Re: Re: Re: Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

31.01.2013 14:32

#25: paviljonki purkuun, minä en sitä tarvitse - Re: Re: Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

Onko ollenkaan huomioitu, että ratikka 8 joutuu pysähtymään liikennevaloihin kuitenkin Mechelininkadun Caloniuksen-pysäkillä.   Mikäs ajansäästö se olisi, jos pysäkki olisi pois.  Perhon pysäkki on paljon tarpeettomampi, koska siinä on sitten bussi 24:n pysäkki ihan lähellä.

Lisäksi onko huomioitu Taivallahden koululaisia, jotka kulkevat nyt tuosta Caloniuksen pysäkiltä ja siinä ympäristössä on monta kookasta asuinrakennusta, joissa asuu runsaasti julkisen liikenteen käyttäjiä.

Ei   tunnu olevan järkevä ja käytännöllinen suunnittelu  vallalla virkamiehillä. Vain pienen pienelle ydinjoukolle ollaan suunnittelemassa tätä liikennettä.  Utopioissaan luulevat, että uudet pöytätiet tuovat lisää pyöräilijöitä liikenteeseen. Se ei kyllä toteudu, vaikka kuinka luullaan.  Elämme talvisessa, loskaisessa maassa, hyviä pyöräilykuukausia on enintään 8 kuukautta.

Vaihdetaanko pyörätiet talveksi maratoonareille juoksuradoiksi ?

Kyllä Helsingin kaupungilla on paljon tärkeämpiä kustannuskohteita kuin rakentaa Mechelininkadulle PYÖRÄTIE!

Ei tuo pyörätie tunnu mitenkään hyvältä jo vilkaasti liikennöidyllä väylällä, eikä ole mitenkään terveellistä pyöräillä pakokaasujen seassa.  Tästä on mielestäni hyvä esimerkki rautatieaseman edessä kulkeva pyörätie, jossa saa pelätä henkensä edestä, milloin on pyörän sarvet niskassa ja muutenkin huonosti suunniteltu.  Useita vaaratilanteita syntyy jatkuvasti ja liikenne tukkeutuu, jolloin kyllä aikataulut heittävät pahastikin.

 

Ainotar

#79 Re: Re: Töölö itsenäiseksi

31.01.2013 14:55

#77: paviljonki purkuun - Re: Töölö itsenäiseksi

Liikennesuunnittelun laatu pitäisi mitata kapasiteetin vähentämisellä, jos tarkoitat kapasiteetilla moottoriajoneuvojen määrää keskustassa. Jos Mechelininkatua pitkin yksinään köröttelevät autoilijat saadaan pakatuksi busseihin, tai mieluummin metroon ja ratikoihin, ei ehkä tarvita kuin yksi autokaista suuntaansa ja toinen voidaan vapauttaa pyöräilylle.

Olen jutellut muutamien Mechelininkadun katutasossa asuvien kanssa, ja heidän näkemyksensä oli sama kuin ylemmissäkin kerroksissa asuvien: Jos pitää valita, valitaan mieluummin paisuva autoliikenne ja komea hoidettu lehmuskujanne kuin paisuva ja ruuhkautuva autoliikenne, pyörätiet, kavennettu keskikujanne ja puunrääpäleet. Ainahan on toivoa, että autoilua joskus saadaan vähennettyä.

En ole muuten huomannut eturivin fillaristien pitävän melua autoilun vähentämisestä. Heillä taitaa olla auto itselläänkin ja haluavat päästä yhtä esteettömästi liikkumaan molemmilla?

Saurin kirjeystävä

#80 Re: Re: Töölö itsenäiseksi

31.01.2013 16:22

#77: paviljonki purkuun - Re: Töölö itsenäiseksi 

Kun nyt joka päivä jaat apinan raivolla Etu-Töölön asukkaille neuvojasi siitä, miten täällä pitäisi elää ja liikkua, niin olisiko edes kerran kannattanut polkaista paikan päälle, ettei tulisi taas puhuttua puutaheinää?

Onhan se söpöä, että kannat huolta Mechelininkatu 20:n katutason asukkaista. Mutta valitettavasti kyseisen talon katutasossa on vain toimistoja. Tämän näkee selkeästi sekä ohi kävellessä että ratikasta.

Unohdit kantaa huolta naapuritalojen kivijalkaupoista, kampaamoista, ruokakaupoista ja pizzerioista, jotka elävät Caloniuksenkadun pysäkin läheisyydestä ja maksavat sijainnistaan siitä syystä lisävuokraa. Pysäkin poisto on totinen paikka monelle pienyrittäjälle.

Tämäkö on se "asiantuntemuksen" taso, jolla muiden asioista päätetään? Ei edes vihreä besserwisser-kaupunginvaltuutettu voi tosissaan kuvitella, että vähentämällä julkisen liikenteen käyttömahdollisuuksia Töölön ikääntyvä väestö siirtyy sankoin joukoin pyöräilijöiksi. Jos naivismin huipusta jaettaisiin palkintoja, niin tässä olisi hyvä ehdokas.

Näillä tempuilla pääsette ihan helposti 30 000 auton lukemiin (sehän on jo melkein saavutettu), kun kaikki pakotetaan taas autoilemaan, joko omalla kulkupelillä tai taksilla.

Mutta ehkäpä tästä lisääntyvästä läpiajoliikenteestä maksetaan liikennesuunnittelijoille bonuksia samalla lailla kuin HSL maksaa tulospalkkioita, kun vaihdot liikennevälineestä toiseen lisääntyvät.

Ota selvää

#81 Re: Re: Re: Re: Miten asia todellisuudessa on

31.01.2013 18:03

Pysäkillä seisoja

#82 Re: Re: Re: Re: Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

31.01.2013 23:27

#78: Järkeä nyt asioihin, hyvät virkamiehet - Re: Re: Re: Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta 

Caloniuksenkadun kulman liikennevalot ovat todella hyvä näkökulma, jota takuulla ei kukaan ole ottanut tässä huomioon. Tuleehan se olemaan jatkossa mielenkiintoista, kun kasin ratikka pysähtyy liikennevaloihin samaan kulmaan kuin aina ennenkin ja seisoo siinä ihan yhtä kauan, mutta ovet vaan eivät aukea, kun ei enää ole pysäkkiä. Eihän se ovien avaaminen ja sulkeminen matkustajia varten vie kuin vajaan minuutin.

Mutta eihän tässä ole otettu mitään muitakaan järkiperusteita huomioon (niin kuin kaupungin hommissa ei muutenkaan ole nykyään). Kauhistun aina, kun kaupunki alkaa "uudistaa", "elävöittää" tai "saneerata" jotakin. Lopputulos on yleensä karmea, kuten vaikka Kiseleffin basaarissa tai Hietalahden-halliseikkailussa, jossa hallia muutetaan edestakaisin ruokahalliksi ja joksikin muuksi, ja aina palaa miljoonatolkulla veronmaksajien rahaa.

Tässä olisikin vihreille liikenne- ja kaupunkisuunnittelijoille pari ilmaista ideaa: ei niitä ratikkapysäkin korokkeita kannata purkaa, vaikka viettekin meiltä väkisin pysäkit. Siihen voisi perustaa pari pikaruokakioskia, joista voi myydä ruokaa autoilijoille. Liikenne tulee kuitenkin seisomaan siinä vieressä niin kauan, että hyvin ehtii haukata parit hampurilaiset. Eikä kaadettujen lehmusten paikalle kannata istuttaa uusien lehmusten taimia, kun kasvu kestää 50 vuotta. Eukaleptushan kasvaa paljon nopeammin, joten niitä pystyy saneeraamaan useammin. Ja jos ne eivät siinä oikein menesty, niin voisihan siihen perustaa kujanteen vaikka hylätyistä muovikuusista, niin hoito-ongelmat olisi "hoidettu" pitkäksi aikaa. Tulisi Mechelininkatu kerralla "elävöitettyä".

Lisää fiktiota

#83 Re: Miten asia todellisuudessa on

01.02.2013 09:31

#56: Faktaa - Miten asia todellisuudessa on 

Taas löytyi fillaristien riveistä yksi lahjakas matemaatikko. Siis liikennerahoista menee 99 % autoilun infraan ja 1 % kevyen liikenteen infraan. Montakohan prosenttia teidän taulukoissa ylipäänsä on tarjolla (110 %?), kun joukkoliikenteeseen ei tämän laskuopin mukaan käytetä latin latia? Siltä se sitä paitsi alkaa vaikuttaa, kun katsoo lopputulosta. Joukkoliikenteen puolella harrastetaan vain "säästämistä", mikä tarkoittaa joukkoliikennevälineiden "nopeutusta" eliminoimalla hommaa haittaavat matkustajat.

Fillarimafia jyrää meitin

#84 Re: Mechelininkadun liikennejärjestelyt

01.02.2013 09:48

#54: Pyöräilevä-kävelevä aikuinen Töölöstä - Mechelininkadun liikennejärjestelyt 

Odotettavissa on lisää merkittäviä "uudistuksia" Töölön liikenneoloihin. Kun me kaikki nyt matkustamme Helsingin ydinkeskustaan "kätevästi" käymällä kääntymässä Oopperan/Kisahallin pysäkillä, niin muutaman vuoden päästä tämäkin mahdollisuus on meiltä viety. Sitten kun Oopperalle ei täältä enää pääse 8:n ratikalla, pitäisi siirtyä käyttämään Eläintarhaan menevää kolmosta (joka kohta onkin nro 2) ja tehdä sama vaihto-operaatio. Mutta kas, tämä linja aiotaan siirtää Runeberginkadulta Topeliuksenkadulle, jolloin yhteisiä vaihtopysäkkejä ei enää olekaan yhtään minkään linjan kanssa. Ensin vaihtomahdollisuudet vietiin keskustasta, kun kolmonen ei enää aja Lasipalatsin pysäkille.

Seuraavaksi odotamme taas kauhulla, kuinka monta "uusittavaa" puuta Topeliuksenkadulta yllättäen löytyy. Päivänselvää on sekin, että fillaristimafia saa ratikkakiskojen alta tapettua suurimman osan kadun pysäköintipaikoista.

Mihin näillä kaikilla älyttömyyksillä oikein pyritään? Onko tarkoitus vangita töölöläiset koteihinsa, kun liikkumaan ei pääse julkisella liikenteellä mutta ei myöskään omilla autoilla? Vai onko tässä sama periaate kuin HSL:n uudessa mainoksessa, jossa väitetään, että "päämäärä ei ole tärkeä". Kunhan nyt jotain kohelletaan, jotta palkka ja bonukset juoksevat.


Vieras

#85

01.02.2013 11:00

Suunnitelmissa siirtää 8-ratikan pysäkki Caloniuksenkadulta Arkadiankadun kohdalle on järjetön, koska bussi 24 pysäkki on siinä Hietaniemenkadun kulmassa. Caloniuksenkadun päässä ei ole mitään. Kummankin linjan pysäkit poistettu.
Elämmekö vain trendimaailmassa?

#86 Re: Vaihda auto polkupyörään Mechelininkadulla

01.02.2013 11:16

#85: -

Aivan uskomatonta, että tuosta vain auto vaihdetaan polkypyörään esittää Marjut Ollitervo Hesarissa 1.2.2013.  Eivät kaikki ole 30-40 -vuotiaita, jotka voisivat pyöräillä.  Sitä paitsi, jos liikut pyörällä ja jätät sen vaikka lukittunakin jonnekin, se varastetaan melko nopeasti.  Eräältä tuttavalta varastettiin samana kesänä 3 polkupyörää, jotka olivat lukittuja.

Tämä pyöräily tuntuu nyt vain olevan niin megatrendi, että luullaan kaikkien voivan pyöräillä.  Kuka olisi eilen pyöräillyt liukkaalla, sateisella, vesilammikoita täynnä olevalla Mechelininkadulla?

Helsingin liikenne saadaan sujuvammaksi, kun julkisten liikennevälineiden taksoja alennetaan, tehdään sujuvia reittejä, koulutetaan kuljettajia tuntemaan reittinsä, jotta voivat palvella matkustajia.  Tällä tavoin Helsingin autoliikennekin pienenee. Tehdään sitten niitä tíetulleja, kyllä niillä saadaan autoliikennettä' pienemmäksi.

Järkeä nyt liikennesuunnitteluun!

 

 

99 %

#87 Re: Re: Miten asia todellisuudessa on

01.02.2013 15:58

#83: Lisää fiktiota - Re: Miten asia todellisuudessa on

Kun nyt vaan sattuu olemaan niin että siihen autoiluinfraan lasketaan mukaan joukkoliikenne.

52v

#88 Re: Re: Vaihda auto polkupyörään Mechelininkadulla

01.02.2013 16:00

Surkeaa suunnittelua

#89 Re: Re: Re: Re: Re: Miten asia todellisuudessa on

01.02.2013 17:28

#81: Ota selvää - Re: Re: Re: Re: Miten asia todellisuudessa on 

Siis mitä yrität tällä todistaa? Mechelininkadulle on suunniteltu 1,5 m leveät yksisuuntaiset pyörätiet, sanoo kaupunkisuunnittelulautakunta.

Säästöä kaupungille

#90 Lisää matikkaa

01.02.2013 19:25

Koska pyöräilyn osuus on 11% kaikesta liikenteestä (Helsinkiläisten liikkumistottumukset 2012), niin silloinhan pyöräilyyn tulisi sijoittaa 11M€ kaupungin liikenteen varoista? Eli nykyiset varat tulisi moninkertaistaa. Ja jos halutaan lisätä pyöräilyn osuutta, niin se vaatii myös lisäinvestointeja. Tukholma nosti juuri pyöräilyn varat 19M€/vuosi. Siinä on vielä Helsingillä tavoiteltavaa. Kyse on siitä, että panostetaan kaikkein kustannustehokkaimpaan liikennemuotoon, mikä on erittän perusteltua, kun talous on epävakaa.

Viime vuonna työmatkapyöräily kasvoi 14% -> 18% (Helsinkiläisten liikkumistottumukset 2012). Samalla sekä autoilun (26%) että joukkoliikenteen (46%) kulkutapaosuudet laskivat, mikä tarkoittaa helpotusta ruuhkiin sekä selviä säästöjä kaupungille.

Itsekkin pyöräilen

#91 Re: Re: Vaihda auto polkupyörään Mechelininkadulla

01.02.2013 19:38

#86: Elämmekö vain trendimaailmassa? - Re: Vaihda auto polkupyörään Mechelininkadulla

Pyöräilyhän on erittäin suositeltu liikkumismuoto esim. ylipainoisille tai iäkkäille ihmisille, sillä se ei rasita niveliä ja helpottaa kantamusten kannossa. Pyöräily ei kuitenkaan sovi patalaiskalle ihmisille, joka on tottunut liikkumaan ovelta ovelle. Se ei myöskään sovi sellaiselle, joka pitää pyöräilyä yksin hippien harrastuksena. Jos on asennevamma, niin sitten pyöräily ei sovi.

Mutta ei kait tässä ketään olla pyöräilyyn pakottamassa. Ihmiset siirtyvät pyöräilyyn ihan omasta tahdostaan, kun he huomaavat, miten näppärä ja vaivaton tapa se on liikkua paikasta toiseen. Esteenä pyöräilyn lisääntymiselle on turvallisen ja sujuvan pyöräverkoston puuttuminen. Bussien ja tööttäilevien autojen seassa pyöräily pelottaa, mikä on täysin ymmärrettävää. Siksi tärkeimmille väylille tulee rakentaa pyöräkaistat, jotta pyöräilijät voivat kulkea turvallisesti.

Kyse onkin siitä, ovatko kaikki liikenteessä tasa-arvoisia? Pyöräilijät ovat vähemmistössä, mutta siitä huolimatta heilläkin on oikeus turvalliseen ja sujuvaan infraan. Ja heillä on myös oikeus vaatia sitä.

rv-kuljettaja 2004

#92 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

01.02.2013 22:09

#82: Pysäkillä seisoja - Re: Re: Re: Re: Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston liikennevalotoimistosta on luvattu, että raitioliikenne saadaan pysähtymättä läpi Mechelininkadun ja Calonuksenkadun liikennevaloista, jos ehdotettu Perhonkadun ja Caloniuksenkadun pysäkkien yhdistäminen toteutetaan. Luotan tässä asiassa liikenteenohjauksen ammattilaisiin.

Helsingin raitioliikenne on länsi-eurooppalaisesta näkökulmasta katsoen hidasta ja kallista, merkittävimpänä syinä tarpeeton liikennevaloissa seisominen, monin paikoin aivan liian lyhyet pysäkinvälit (200-350 metriä) ja vanhentuneet ratatekniikan ratkaisut. Kaikki tämä maksaa selvää rahaa. Ja raha ei tunnetusti kasva puussa.

Jos Helsingissä halutaan vähentää autoilua, on panostettava siihen millä saadaan vaihtoehtoisiin kulkumuotoihin siirtymään ne autoilijat, joiden ei ole esim. työtehtävien tai tavaran kuljettamisen vuoksi välttämätöntä autoilla. Ja tässä ei ratkaise yksittäisen kävelymatkan mahdollinen pidentyminen 150 -> 250 m, vaan aivan muut seikat. Eli joukkoliikenteen tapauksessa matkanteon on oltava helppoa ja mukavaa ja kulkuvälineiden kuljettava aikataulun mukaisesti ja autoon nähden jotenkuten järkevällä matkanopeudella. Ja kävelymatkojen oltava järjellisissä mitoissa, eli ei kilometriluokkaa.

Epätietoinen

#93 Missä on toimittajamme?

02.02.2013 09:47

Anna-Maija Gruber, lyhyt yhteenveto voisi olla paikallaan.
Kansalainen Kampista

#94 Nyt vaikuttamaan yleisten töiden lautakuntaan

02.02.2013 10:39

Tämä asia on kuulemma menossa päätökseen yleisten töiden lautakuntaan helmikuun lopussa.
Kukahan voisi etsiä lautakunnan jäsenet ja heidän s-postiosoitteet. Sitten laitetaan PAINETTA sinne. Heidän täytyy ottaa huomioon asukkaiden mielipiteet, varsinkin kun valtuusto on uusi. Minulla on kokemusta aikaisemmin pienemmältä paikkakunnalta ja siitä että tämä on paras vaikuttamiskeino. Eli miten sadaa nämä kaikki kommentit lautakunnan jäsenille ja sitten kirjoitetaan vielä lisääkin ja paljon.
Kansalainen Kampista

#95 Nyt vaikuttamaan yleisten töiden lautakuntaan

02.02.2013 10:50

Tämä asia on kuulemma menossa päätökseen yleisten töiden lautakuntaan helmikuun lopussa.
Kukahan voisi etsiä lautakunnan jäsenet ja heidän s-postiosoitteet. Sitten laitetaan PAINETTA sinne. Heidän täytyy ottaa huomioon asukkaiden mielipiteet, varsinkin kun valtuusto on uusi. Minulla on kokemusta aikaisemmin pienemmältä paikkakunnalta ja siitä että tämä on paras vaikuttamiskeino. Eli miten sadaa nämä kaikki kommentit lautakunnan jäsenille ja sitten kirjoitetaan vielä lisääkin ja paljon.
Tapio Keihänen

#96 Re: Re: Vaihda auto polkupyörään Mechelininkadulla

02.02.2013 10:53

#86: Elämmekö vain trendimaailmassa? - Re: Vaihda auto polkupyörään Mechelininkadulla

> "Kuka olisi eilen pyöräillyt liukkaalla, sateisella, vesilammikoita täynnä olevalla Mechelininkadulla?"

Minä pyöräilin juuri kyseisenä päivänä Mechelininkadun päästä päähän. Lätäköitä toki oli, mutta liukasta ei ollut missään - tiehän oli kauttaaltaan aivan sula. Itse asiassa, koko 14-15 kilometrin työmatkastani Mechelininkatu oli ylivoimaisesti paremmassa kunnossa kuin mikään muu katu Pihlajamäen ja Ruoholahden välillä. Vielä kun ne pyöräkaistat saadaan siihen, työmatka sujuvoituu kummasti ja samalla todennäköisesti muuttuu turvallisemmaksi, kun ehkä ne autoilijoiden älyttömät ylinopeudetkin hieman kapeampien kaistojen ansiosta saadaan edes vähän putoamaan. Ehkä päästään myös siitä, että autoilijat ajavat aivan pyörän takalokarissa kiinni osaamatta ohittaa, kun pyöräilijät tulevat ajamaan omalla kaistallaan.

Saurin kirjeystävä

#97 Re: Nyt vaikuttamaan yleisten töiden lautakuntaan

02.02.2013 17:54

#94: Kansalainen Kampista - Nyt vaikuttamaan yleisten töiden lautakuntaan 

Kyllähän tätä voi kokeilla, mutta vaikuttaa aika hankalalta. Näyttää siltä, että yleisten töiden lautakunnassa istuu vain kaksi kaupunginvaltuutettua eli kokoomuksen Jarmo Nieminen (puheenjohtaja) ja demareitten Tuomo (Tumppi) Valokainen. Heidän sähköpostiosoitteensa on periaatteessa muotoa etunimi.sukunimi@valtuusto.hel.fi.  

Koko lautakunnan yhteystiedot piti julkaista ensimmäisen kokouksen jälkeen, joka pidettiin 29.1.13. En kuitenkaan löydä tätä listaa vielä netistä. Yleensä näitä tietoja kannattaa etsiä Helsingin kaupungin sivuilta, jotka on kyllä tehty sikamaisen sekaviksi ja vaikeaselkoisiksi. Ehkä se on tarkoitus.

Kaikki muut jäsenet näyttävät olevan B-luokan poliittisia harjoittelijoita, samoin kuin lautakunnan varajäsenet. Sehän tarkoittaa valitettavasti sitä, että tällä lautakunnalla ei ole oikeasti mitään poliittista painoarvoa vaan sinne on istutettu nippu aloittelijoita. Silloin päätöksentekokin on pelkkää kumileimasinmeininkiä. Että huonolta näyttää tältä osin. Siksi kannattaisi yrittää suoraa vaikuttamista vähän korkeammalle tasolle. Jos oma ehdokas pääsi valtuustoon, niin sitten hänen kimppuunsa. Tai sitten suora yhteys johonkin isompaan viskaaliin.

Pysäkillä seisoja

#98 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta

02.02.2013 18:04

#92: rv-kuljettaja 2004 - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pyöräteitä on suunniteltu kohta kolme vuotta 

Kyllä tekniikka on ihmeellistä! Minä kun olen aina kuvitellut, että se liikennevalo saa signaalin lähestyvältä ratikalta. Mutta tämän tiedon mukaan se onkin ratikan edessä oleva pysäkki, joka aiheuttaa valoissa seisomisen. On se vaan ihmeellistä.

Aattele jos valoetuudet voitaisiin ohjelmoida uusiksi ilman pysäkkien "yhdistämistä", niin koko yhdistämistä ei tarvittaisi lainkaan. Ratikka ei seisoisi turhan panttina Sammonkadun kulmassa, jossa ei ole lainkaan risteävää liikennettä. Ja näin säästyisi 150 000 euroa! Huikea visio, mutta ei taida sopia hankkeen puuhamiehille.

Miten pysäkkejä muuten "yhdistetään"? Käsittääkseni vanhat pysäkit puretaan ja "tilalle" rakennetaan uusi, jonka etäisyys vanhasta Perhonkadun pysäkistä tulee olemaan muutama kymmenen metriä.

Kainalosauva

#99 Re: Re: Re: Vaihda auto polkupyörään Mechelininkadulla

02.02.2013 18:22

#91: Itsekkin pyöräilen - Re: Re: Vaihda auto polkupyörään Mechelininkadulla 

Joo, pyöräily on aivan loistava vaihtoehto kaikille rollaattorin, pyörätuolin, kävelykepin tai kainalosauvojen varassa kulkeville. Samoin se on aivan ylivoimainen vaihtoehto lapsenlapsiaan päivittäin kuljettaville isovanhemmille, proteesi-, nivelreuma- ja nivelrikkopotilaille ja mitä näitä muita patalaiskoja tyyppejä Töölö nyt on tulvillaan.

Onhan se hyvä, että kaikkiin joukkoliikenteen käyttäjiin yritetään nyt lyödä "patalaiskan" leima. Tästähän se selviää kristallinkirkkaasti, että joukkoliikenteen "edistäminen" on pelkkää sanahelinää. Missä ihmeen pilven reunalla näitä utopioita oikein kirjoitetaan? Vai siirtyvät nämä "patalaiskat" invalidit ihan itsestään pyöräilijöiksi, kun Mechelininkadun autovirran reunaan ilmestyy pätkä punaruskeaa asfalttia, jota nimitetään pyöräkaistaksi.

Tässä yhden proteesin varassa liikkuvan töölöläisen iltarukous: "Oi kiitos Osmo pieni, kun avasit silmäni. Muistan sinua iltarukouksessa! Vasta nyt ymmärrän, miten paljon viisaampaa on pysyä kaiken päivää neljän seinän sisällä, kun ruokakauppaankaan en enää ratikalla tai bussilla pääse. Vaan eipä hätiä mitiä, kotipalvelu autoilee alaovelle kolme kertaa päivässä ja pysäköi näppärästi jalkakäytävälle. Onhan meillä kuitenkin vielä jalkakäytävät jäljellä, kiitos siitäkin. Kyllä niille autoja mahtuu, vaikka meitä invalideja onkin täällä laumoittain."

Terveisiä Pjongjangista

#100 Kateudesta Vihreät

02.02.2013 18:58

Sain vasta nyt käsiini tämän kuuluisan Mechelininkadun katusuunnitelman piirrokset. Kyllä pääsi makeat naurut, kun näin, mitä täällä puuhastellaan. Vai on uusi pyöräkaista "terveellinen" ja "turvallinen". Eihän kukaan täysjärkinen fillaristi mene vapaaehtoisesti polkemaan tällaisen 30 000 auton liikennevirran viereen kadulle, jossa on joka hiton kulmassa liikennevalot ja autot paahtavat ohi pakoputket käryten. Pakokaasutilanne ei muutu kuin huonompaan suuntaan, kun ajorataa kavennetaan ja liikenne hidastuu ja seisoo. Vierestä pyyhkäisevät ohi vauhdilla tulevat paloautot, joita muut autot joutuvat väistelemään pyöräkaistalle. En aio olla siinä paikalla, kun ensimmäiset väistäjät tunkevat päälle.

Minkä ihmeen vuoksi tätä markkinoidaan turvallisena vaihtoehtona Hesarin "normilapsenlapsen" suulla? Tässähän vääristellään totuutta oikein olan takaa. Tekeillä on punaisella värillä "erotettu" kadunreunan kaista, eikä väristä näy talvella vilaustakaan, kun se on lumen peitossa. Eihän kukaan vastuullinen vanhempi päästä lastaan fillaroimaan tällaiseen paikkaan eikä itsekään mene sekaan, kun lähistöllä on tarjolla paljon miellyttävämpiä pyöräilyvaihtoehtoja.

Tässä onkin selvästi kyse jostain aivan muusta kuin pyöräilymahdollisuuksien parantamisesta. Vanha kunnon kateus nostaa päätään, ja suunnitelman kärki kohdistuu tietysti yksityisautoiluun, vaikkei sitä sanota suoraan, yritetään vain vaikeuttaa kaikin käytettävissä olevin keinoin. Samalla viedään siinä sivussa ikäihmisiltä kaikki mahdollisuudet käyttää julkista liikennettä, jotta mummot saataisiin pidettyä pois Stockmannilla. Vaan kyllä ne penteleet menevät sinne vaikka taksilla.

"Joku" yrittää tehdä itselleen monumenttia "koko kantakaupunkia koskevasta pyöräilyn tavoiteverkosta". Vanhat, hienot miljööt nurin tällaisen turhanpäiväisen kaistanpätkän vuoksi! Minkähän arvoympäristön aiotte saneerata seuraavaksi? Kyllä Töölössä on vielä puita kaadettavaksi... Vihreät entiset "ympäristönsuojelijat" ovat näköjään tehneet täyskäännöksen, kun tavoitteena on oman poliittisen uran edistäminen muut jyräämällä. "Kyse on politiikasta", kuten hankkeen taustapiru muistaa muistuttaa.

Kateus on vahva käyttövoima, mutta harmillisesti se värjää vihreäksi.