Rahkoilan koulun toiminnan jatkumisen puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Rahkoilan koulun toiminnan jatkumisen puolesta.


Vieras

#1

17.02.2013 20:39

Mielestäni pienten lasten tulisi saada käydä koulua, mahdollisimman pienissä ryhmissä,virikkeellisessä ja turvallisessa ympäristössä.Koulu matkan tulisi olla myös turvallinen ja kohtuullinen. Liputan pienten koulujen puolesta.

Vieras

#2

17.02.2013 20:40

Rahkoilan koulu on aivan mahtava ko alueen lapsille alkukoulutaipaleelle, haluan että tyttärenpoikani voi aloittaa opiskelunsa ko koulussa, joka on ainutlaatuinen
mummu

#3

17.02.2013 21:23

kyllä on poukkoilevaa tää koulupolitiikka välillä on liikaa javalillä liian vähän . Antakaa lasten käydä koulua kävelymatkan päässä kotoa!!!!

Vieras

#4

18.02.2013 07:07

Olen ollut niin iloinen, kun rakas kummipoikani Jere on saaanut aloittaa opintiensä tutussa, turvallisessa eikä liian suuressa kyläkoulussa. Toivottavasti myös Emmi-sisko saa kulkea samaa koulutietä, joten vastustan ehdottomasti koulun lakkauttamista!
Rahkoilalainen

#5

18.02.2013 09:40

Rahkoila on kasvava alue. Tänne tarvitaan Koulu kun on kerran tonttejakin! Kevyenliikenteen väylät ovat kunnossa Rahkoilan koulun ympäristössä ja täten turvallisin paikka koululle Rahkoilassa. Toivomme todella että koulu pysyy!!
iso ei ole aina paras

#6

18.02.2013 09:49

Mielummin lapsille raitista ilmaa ja liikuntaa koulumatkoilla kuin saastuttavaa koulukyytiä, joka maksaa maltaita.
Teemu Saarinen - Kivimäki, Hattula

#7

18.02.2013 10:22

Rahkoilan koulun lopettaminen aiheuttaa perheissä suuria ongelmia niin lasten koulunkäyntiin kuin vanhempien työssäkäyntiin. Tuntuu kohtuuttomalta, että näin tärkeä päätös on valmisteltu ja yritettiin toteuttaa salassa. Me asukkaat toivoisimme, että Hattulan kunta olisi meitä varten ja sitä rakenettaisiin yhteistyössä. Tähän olemme uskoneet ja siksi moni on halunnut säilyttää Hattulan omana kuntana kustannuksista huolimatta.

Vieras

#8

18.02.2013 10:34

Olen yhden ekaluokkalisen isoäiti. Montakohan vuotta olemme käyneet katsomassa tulevan koulun pihaa, innostaneet lapsi kouluun. Rahkoilan yllättävät järjestelyt saattavat tulevaisuudessa vaikuttaa myös meidän isovanhempien tehtäviin, emmekä asu aivan lähellä.
Kettumäeltä terveisiä

#9

18.02.2013 10:40

Isompi luokkakoko on lapsen kehityksen kannalta huolestuttava. Kunta maksaa siitä myöhemmin mm. huonostivoivien nuorten ja aikuisten tuomissa kuluissa. TIetääkseni minkään kyläkoulun lakkauttamisen yhteydessä säästöt eivät ole olleet yksi yhteen yhdestä koulusta aiheutuvien menojen kanssa. Kunta, joka tekee kuntalaisen kannalta huonoja päätöksiä, ei toivota uusia asukkaita tervetulleiksi.
ai että mitä säästöjä

#10 Re:

18.02.2013 11:43

#9: Kettumäeltä terveisiä -

Tiedossa on, että Hattulan kunnalle on myönnetty tälle vuodelle koululaisten ryhmäkoon pienentämiseen korvamerkittyä rahaa. Tällä hetkellä kunta yrittää tehdä päätöksiä, joilla mennään päinvastaiseen suuntaan. Onko säästölaskelmissa otettu huomioon se, että tuo valtiolta tullut raha joudutaan maksamaan takaisin, ellei sitä ole käytetty oikeaan tarkoitukseen? Suomessa on kuntia, jotka ovat jo joutuneet takaisinperintään.


Vieras

#11

18.02.2013 11:58

Jokainen Hattulan koulu on paikkansa ansainnut.

Vieras

#12

18.02.2013 13:43

Mitenköhän suhtaudutaan ulkopaikkakuntalaisiin allekirjoittaheisiin?

Vieras

#13

18.02.2013 13:45

Olen toiminut IP-Ohjaana Rahkoilan koulussa vuosina 2010-2012, kunnes toiminta siirtyi kunnan hallintaan ja siksi jouduin jäämään eläkkeelle... olin tosin jo ihan oikeassa eläkeiässä. Kunta vaan oli toista mieltä hyvässä kunnossa ja innokkaasta työtekijästä, olisin voinut vielä jatkaa 68 vuotiaaksi, jota eläkeikää nyt tavoitellaan!! Ko. kaulussa ei ollut aikaisemmin IP-toimintaa, joten meille kaikille, myös vanhempaiyhdistykselle kaikki oli aivan uutta. Kaikki, opettajat, muu koulun henkilökunta, vanhempainyhdistys..olivat toiminnan kehittämisessä täysillä mukana.. voin vain itkusilmässä todeta..näin ihanaa koulua, lasten vanhempien kanssa sujuvaa yhteistyötä ei saa lopettaa. Ja kaiken yhteistyön takan on koulun rehtori, jolla kärsivällisyyttä on riittänyt puutteista huolimatta. Ennenkaikkea ovat LAPSET, heidän turvallinen ja virikkeellinen kouluympäristönsä!!!


Vieras

#14 Re: Ehdottamasti on näin ainutlaatuinen ja kunnan tämä päättävä henkilö on lapsivihamielinen...

18.02.2013 13:56


Vieras

#15 Re: On aivan käsittämätöntä tonttipolitiikkaa kunnalta, kun tontteja on tarjolla Rahkoilan koulun ym

18.02.2013 14:01


Vieras

#16

18.02.2013 14:10

Ei taida olla Hurttalan koulu vaihtoehto Rahkoilan lapsille, koska eikö myös Hurttalan koulu olla lopettamassa? Huhujen mukaan kunta suunnittelee rakentavansa uuden koulun entisen Jokisen puutarhan paikalle, käsittääkseni Hurttalan ja Rahkoilan koululaisille (?). Kurjaa tässä on se, että kaikki tämäkin vain kuulopuheita, faktaa ei ole kukaan kertonut :(

Vieras

#17

18.02.2013 14:47

Vaikka olenkin ulkopaikkakuntalainen, niin lapsen läheisensä ihmisenä en voi muuta kuin antaa tukeni hänen turvallisen ja ihanan lähikoulunsa säilymiseksi! Vain ja ainoastaan hyvää olen kuullut Rahkoilan koulun toiminnasta. Julkisesti puhutaan lapsen edusta ja kuinka pieni koululainen on kaikessa etusijalla, hänen hyvinvointinsa, turvallinen tuttu koulu ja koulumatka. Ja mitä arvoa sillä sitten on, raha ratkaisee ja kaunopuheet jäävät leijumaan ilmaan ja kuntalaisten arvostus päättäviä kohtaan painuu epäuskon ja täysin luottamuksensa menettäneen tunteen alle. Ja sitä ei enää helpolla takaisin. Hävettävää toimintaa!!
Kyläläinen

#18 Järjetön ajatus

18.02.2013 16:47

Mitä säästöjä Rahkoilan koulun lopettamisesta syntyy, kun kunnan on järjestettävä turvallinen koulukyyti lapsille Lepaalle. Ja hulluin ajatus on siirtää alakouluikäiset lapset juuri Lepaan kouluun, kaikkein vaarallisimman koulureitin selkään. Ei ole harmainta aavistusta, koska sinne tulee kevytväylä, vai tuleeko koskaan. Tuskin ainakaan nyt, kun säästöjä revitään. On taas päättäjien kravatit liian kireällä, eikä aivoparat saa riittävästi happea näitä asioita ymmärtääkseen. Omia lapsia päättäjillä ei Rahkoilassa ilmeisesti ole, eikä omaa lastaan koskaan menettänyt, ei huoli toisten lapsista tule silloin säästeliääseen mieleen. Järki käteen ja säästöt muista kohteista. Myös katuvaloja voisi öiseen aikaan laitakylillä jälleen säännöstellä.

Vieras

#19

18.02.2013 17:41

Vaikka nykyään asun toisella puolella Suomea, niin vastustan Rahkoilan koulun lakkauttamista. Siellä itsekin aikoinaan kouluni aloitin ja toivon että monet muutkin lapset saavat sen mahdollisuuden!

Vieras

#20

18.02.2013 18:08

Kaikilla ltava oikeus lähikouluun, kuin myös muuhun peruspalveluun
ent.oppilas

#21

18.02.2013 18:56

Ehdottomasti vastustan Rahkoilan koulun lopettamista. Itse olen koulua käynyt kyseisessä koulussa, ja sitä aina ikävöin. Niin mukavat opettajat, hyvä ilmapiiri eikä koulu kiusaamisesta tietoakaan kun ei itseä montaa vuotta vanhempia koulussa ollut. Koululla on hyvä ja turvallinen paikka, miksi se pitäisi siirtää. Liikunta tunneilla käveltiin pellon poikki luistelemaan kentälle ja hiihdettiin opettajan johdolla, saatiin siis raitista ilmaa, eikä jouduttu salissa hippaa leikkimään. Antakaa lapsille pienessä kyläkoulussa mahdollisuus kasvaa, kunnes on aika siirtyä isompaan kouluun. Mielestäni 1-luokkalaiset eivät sovi samaan pihapiiriin 6-luokkalaisten kanssa.
-Turvallisen kyläkoulun puolesta-
ihmetellään.

#22 omituista säästämistä

18.02.2013 19:18

Mitäköhän siinä säästetään kun ensin lopetetaan kaks koulua ja sit parinvuoden päästä rakennetaan yksi iso koulu, minun matikkapäällä ei siinä paljon säästöa synny.
Loppujen lopuks meillä on kaksi lopetettua koulua, ei yhtään uutta koulua ja julmetun suuret oppilasryhmät niissä jäljellä olevissa kouluissa, vai onko siitä uudesta koulusta olemassa joku rakennuttamis sopimus jonkun firman kanssa, pelkkiä kaunopuheita sanon minä.
Onko siihen joku pätevä syy miksi se koulu olis tulossa just siiihen kentänviereen, muukin kuin kentän pukukopit?

Vieras

#23 Laiton viranhaltijapäätös

18.02.2013 19:43

Viranhaltija on tehnyt laittoman päätöksen! Koulun lopettamisesta pitäisi olla PÄÄTÖS ei riitä mikään 06/2012 kiinteistöohjelman hyväksyntä jossa Rahkoilan koulu on "myytävien" listalla ja asiaa on vain sivuttu. Pitäisi olla myös PÄÄTÖS minne Rahkoilan koulun oppilaat tullaan sijoittamaan ENNEN tätä viranhaltijapäätöstä. Nyt on menty taas kerran peppu edellä puuhun eli ei näitä asioita voida hoitaa väärässä järjestyksessä. Nyt tuntuu että yritetään saada sivistyslautakunnassa viranhaltijapäätöksellä asia lävitse, joten TARKKANA uudet sivistyslautakunnan jäsenet!! Nyt on myös kyse siitä, kuinka laillisesti kunnassamme hoidetaan virkamiesten puolesta kuntalaisten asioita.
Noora Vuorinen

#24 Itsekkin nykyään 'ulkopaikkakuntalainen'

18.02.2013 20:07

#12: -

Asun nykyään Ypäjällä eli melko kaukana Hattulasta, mutta olen syntynyt ja kasvanut Parolassa. Se, että olen muuttanut koulun takia toiselle paikkakunnalle ei tarkoita ettenkö olisi kiinnostunut vanhan kotikuntani asioista. Minusta kaikilla on oikeus paikkakuntaan katsomatta olla samaa mieltä tärkeistä asioista. Eikö se ole vain hyvä, että saadaan huomiota myös muualta kuin omasta pienestä kylästä? Se tuo vain lisää nimiä tähän adressiin ja tuo esille, että myös muut, 'ulkopaikkakuntalaiset', seuraavat tilannetta.


Vieras

#25

18.02.2013 20:37

Hyvä että reagoidaan heti.
Henkilökohtaisesti ärsyttää että hyvästä kunnasta koetetaan tehdä Mämmilää.