Kirkkonummen kirjaston määrärahojen leikkaus

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kirkkonummen kirjaston määrärahojen leikkaus.


Vieras

#1

06.03.2013 01:12

Entisenä Kirkkonummelaisena, kirjaston suurkuluttajana ja monien teoksien kirjastoon ilmestymistä odottaneena toivoisin, että määrärahat voitaisiin nostaa entiselle tasolle.
Tero Strand

#2

06.03.2013 17:27

Sivistyslautakunnassa äänestettiin kirjaston määrärahoista viime syksynä. Esitin jo silloin ettei kirjasto tule pärjäämään ellei määrärahoja lisätä. Lautakunnan enemmistö oli kuitenkin toista mieltä ja hävisin äänestyksessä asian. On hienoa, että ihmiset aktivoituvat asian myötä. Teemme parhaamme, että kirjaston rahat palautetaan sen arvoiselle tasolle

Tero Strand
Sivistyslautakunnan puheenjohtaja 2008 - 2012 ja 2013 - 2016
Heidi V

#3

08.03.2013 17:00

Monet kirkkonummelaiset eivät käytä paljoakaan muita kunnan palveluksia kuin kirjastoa. Hyvin varustettu kirjasto näkyy kunnan käyntikorttina myös ulkopuolisille, ei riitä kirjaston henkilöstön loistava palvelutaso. Onko sivistystä ja kulttuuria ylläpitävä kirjasto oikea säästökohde?

Vieras

#4

08.03.2013 19:20

Suomen ainoa pelastus on sivistynyt kansa! Vielä vähän aikaa sitten rummutettiin huippuosaamista ja huippuosaajia! Nyt kun siihen on todellinen tarve pärjätäksemme globalisaatiossa edes jotenkin, käydään kumma kyllä taas kulttuurin kimppuun!?
Kirjastolla on monta muutakin tehtävää, esim. olla työttömyysaikana paikka, johon voi mennä ilmaiseksi, lukea lehdet ja tärkeät työpaikkailmoitukset. Kirjastolaiset paimentavat ja kasvattavat myös teidän päättäjien lapset, kadulleko heidät ajetaan? Oppimisen alkeetkin saadaan kirjaston kautta! Mitä enemmän lapset lukevat sitä paremmin sanavarasto kehittyy ja käsitemaailma laajenee, mielikuvitus rikastuu ja lapsi oppii käsittelemään tunteitaan, oppii kirjoista empaattisuutta. Erään tutkimuksen mukaan vangeille yhteistä oli se, ettei heille ollut koskaan luettu! On todella lyhytnäköistä huonona aikana ottaa rahaa sieltä, missä sitä eniten tarvitaan ja missä rahoista olisi eniten hyötyä! Lapsen maailmankuva kehittyy ensimmäisten vuosien aikana jo melko pysyväksi: Olenko OK suhteessa maailmaan vai en, onko maailma kiinostava, vai eikö sillä ole mitään annettavaa? Lukutaito ja ennekaikkea luetun ymmärtäminen ei kehity itsestään vaan tarvitsee tukea ja siinä kirjasto on ensiarvoinen merkitys! Pääkaupunkiseudun kunnat vars. Espoo panostavat kovasti juuri tällä hetkellä kirjaston kehittämiseen,tietotekniikkaan ja demokraattiseen tiedonsaantiin, ei sen alasajoon kuten Kirkkonummi näyttää tekevän! Kirjastolautakunnissa saattaa olla kirjaston asioista päättämässä henkilöitä, jotka eivät ole koskaan käyneet kirjastossa!? Informaatioyhteiskunnassa tuskin tullaan toimeen ilman suurta vahinkoa, jos kirjaston toimintaa aina vain vaikeutetaan. Käykääpä päättäjät naapurikunnassa Espoossa esim. Sellossa ja Entressessä katsomassa, mikä on nykyaikainen kirjasto, joka palvelee paitsi kaupunkia monipuolisesti, jonka merkitys sosiaali- ja nuorisotyössökin on suuri!
Sivistynyt lukija

#5 EU tuet alkaa realisoitua

08.03.2013 20:21

Näin ne EU-tuet alkavat näkymään kuntalaisten arjessa, kaikesta leikataan. Terveydenhuolto ja vanhukset on jo säästetty minimiin sekä turvallisuus.

Sivistykseen liittyvistä asiosta on helppo säästää. Tosin pakkohan tämä on allekirjoittaa.

Jos kannatat EU-tukia, kannatat myös kaikkia säästöjä ja palvelujen alasajoa. Jotka on siis pakko tehdä, jotta miljoonat voidaan antaa pankkiirien tueksi. Koskahan tähän herää myös päättäjät?
vieras

#6 Alibudjetoitu

10.03.2013 00:48

Sitä vaan ihmettelen, että miksi sivistyslautakunta alibudjetoi, että jo heti tammikuussa pitää olla pyytämässä lisää rahaa? Tarkastuslautakunta on tähän usein puuttunut, mutta edelleenkään talousarvion tekeminen ei tunnu onnistuvan.
HÖH

#7 Talousosaamista tarvitaan

10.03.2013 00:53

Totta tuo alibudjetointi! Ei kunnan talous kestä, jos koko ajan kesken vuotta tullaan pyytämään lisää rahaa, pitää osata suunnitella taloutta silloin, kun on se aika! Mistä se raha otettaisiin, kun velkakatto on jo pian tapissa? Terveydenhuollostako?
kuntalainen

#8 kirjasto on enemmän

10.03.2013 23:05

Kirjastolaitos on ollut Suomen ylpeys ja sen loi ja sitä ylläpiti huomattavasti nykyistä köyhempi Suomi. Toimivaa kirjastoa ei pidä romuttaa yhden kauden lautakunnan asiantuntemattomalla ja kehnolla päätöksellä. Kulttuurim harrastamisen osana kirjasto on myös osa ennalta ehkäisevää terveydenhoitoa.
Talousosaaminen on tietysti sekin poliitikolle suositeltava taito.

Vieras

#9

11.03.2013 16:17

Kirjastot ovat korvaamattomia, joten määrärahoja ei todellakaan saa vähentää.

Vieras

#10 Kirjaston lisämäärärahojen puolesta

13.03.2013 10:54

Kirjasto on instituutiona osoitus siitä, millainen me yhteiskuntana olemme ja millaiseksi me yhteiskuntana olemme halunneet itsemme nähdä: demokraattiseksi, tasa-arvoiseksi, tiedolliseen ja sivistykselliseen itsemme kehittämiseen suuntautuneeksi, kaikille myös avointa ajanvietettä tarjoavaksi yhteishyvän vaalijaksi. Kun kuntatalouden akuuttitoimenpiteitä suunnitellaan, on toivottavaa, ettemme vammauttavasti vahingoita itsessämme sitä, mitä omimmillamme ja parhaimmillamme edustamme. Tämän adressin liikkeelle pano on tässä ajankohtaisessa kuntatalouden tilanteessa järjestäjiltään ja adressin allekirjoittavilta osuva tapa osoittaa kirjastotoimen tärkeä merkitys meille kirkkonummelaisille.

Juha Tarvainen, sivistyslautakunta 2013-
Maarit Orko, kirjaston ystävä

#11 Kiitos kaikille hyvistä kannanotoista

13.03.2013 19:35

On ollut ilo huomata, että on olemassa muitakin, jotka ymmärtävät kirjaston tärkeyden. Kyllä kirjastoista varmasti löytyy paljon kirjoja, joita emme ole lukeneet vielä, mutta huolissani olen, jos aineisto ei uusiudu. Kirjan elinkaari on nykyisin melko lyhyt ja uutuudet usein painottuvat syksyyn, joulun alle. Varsinkin "ahmimisikäiset" lapset kaipaavat sarjojen uutuuksia ja on todella ikävää, jos hyvin palveleva kirjaston henkilökunta joutuu toistuvasti selittämään, ettei kirjaa ole. Olisi tärkeää, että mielekästä luettavaa löytyy niille, jotka lukemisen koukkuun ovat jääneet. Ja tärkeää olisi myös saada koukutettua yhä useampia lapsia kirjojen pariin, varsinkin poikia, sillä viimeisimmät tutkimukset ovat osoittaneet, että lukutaito ja luetun ymmärrys on oleellisesti heikentynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana. Varsinkin poikien (mutta jopa aikuisten). Tämä taas aiheuttaa sitten ongelmia koulunkäynnissä, kun ei ymmärretä tekstiä ja sitten seuraavaksi onkin jo vaara syrjäytyä. Viime syksynä asiasta oli paljonkin tiedotusvälineissä.

Eilen tarkastin kirjastoissa olleiden nimien määrän ja nyt reilussa viikossa on yhteensä reilut 1500 nimeä kertynyt listoihin, paperisiin ja täällä yhteensä. Kiitos niistä!

Vieras

#12 Re: Kirjaston määrärahojen leikkausta vastaan oleva adressi

15.03.2013 09:20

#2: Tero Strand -

Hei,

Kiitokset myönteisestä kannasta. Olemme tulossa kunnantalolle kertomaan adressin tilanteen/luovuttamaan jo olemassa olevat kerätyt paperiadressit 3.4. ennen sivistyslautakunnan kokousta.

T: MaaritOrko, Kirkkonummen kirjaston ystävät ry

Maarit Orko
Adressin tekijä

#13 Kiitos allekirjoittaneille

08.04.2013 21:48

Toimitimme adressin tänään Kirkkonummen kunnanvaltuutetuille. Yhteensä kirjastoilla olleisiin ja täällä olleeseen adressiin kerääntyi allekirjoituksia 3875 kpl. Nyt jäämme odottamaan parempia päätöksiä. Hyvää kevättä kaikille!
HEMMO HOMO

#14 MUUMILAAKSON HOMO BAARI

22.07.2020 01:03

 

 

EI PASKÉMPI IDEA TURVAA KIRJASTO JA HOMO OMOS HINTENDOS KIRJALLISUUS JA OMOILU