Itä-Helsingin musiikkikoulun yhtenäiskouluna säilymisen puolesta


Vieras

#1

12.03.2013 21:09

Lapsemme on viime syksynä aloittanut koulutaipaleensa Itä-Helsingin musiikkikoulussa ja olemme saaneet positiivisin mielin seurata IHMU:n yhteisöllisyyttä. Lapset leikkivät kaikki yhdessä ekaluokkalaisista kuudesluokkalaisiin. Tällaista harvoin näkee ja tätä asiaa ei saa muuttaa sekä viedä pois.Myös yhden opetuspaikan sijainti täytyy säilyttää, se on turvallisuuden kannalta erittäin tärkeää ja lasten jaksamisen kannalta!

Vieras

#2

13.03.2013 01:01

Itse IHMUn käyneenä haluan sanoa, että kahden koulun välillä kulkeminen soittimen kanssa on todella rankkaa jopa 7. -9. luokkalaisille, ja mahdollisuus opiskella koko pitkä koulupäivä samassa rakennuksessa pitäisi ehdottomasti säilyttää lapsille niin pitkään kuin mahdollista. Viidesluokkalainen on vasta 11-vuotias, ja esimerkiksi sellon kuljettaminen monta kertaa viikossa ympäri Roihuvuorta tuon ikäisenä olisi merkittävä rasitus.
ami

#3

13.03.2013 07:07

Hyvä harrastus ja tutut kaverit on tärkeimpiä suojatekijöitä jotka kantavat murrosiän kuohujen yli turvallisesti. Jos juuri 5-6 luokkalaisena joutuukin siirtymään isompaan kouluun, harrastuksen käytännön järjestelyt hankaloituvat ja käyvät lapselle raskaaksi, on ratkaisuna helposti harrastuksen jättäminen.

TÄMÄKÖ ON ENNALTAEHKÄISEVÄÄ NUORTEN TUKEMISTA JA SYRJÄYTYMISEN ESTÄMISTÄ?
Äiti

#4 Onko kaikki hyvä aina pakko tuhota?

13.03.2013 21:57

Koulu on taistellut koko olemassa olonsa ajan erilaisia vastoinkäymisiä vastaan. Silti koulussa on pystytty ainutlaatuisella tavalla yhdistämään peruskoulu, musiikinopiskelu ja poikkeuksellinen, kyläkoulumainen yhteisöllisyys. Lapset IHMUssa todella välittävät toisistaan yli luokkarajojen, hämmästyttävällä tavalla. Viidennen ja kuudennen luokan siirtäminen pois koulun ytimestä tulevat väistämättä romuttamaan koko koulun toiminta-ajatuksen. Kaksi lasta IHMUlaisia - kolmannesta ei varmaankaan tule, jos uudistukset toteutetaan. Valitettavasti.

Vieras

#5

14.03.2013 09:49

Olisi mukava saada linkki päätökseen ja sen perusteluihin. Addressin teksti antaa sangen yksipuolisen näkökulman päätökseen. Jos uskoo argumenttiinsa, pitäisi uskaltaa julkistaa myös vastakkaiset argumentit.
äiti

#6 Re:

14.03.2013 10:18

 

Valitettavasti vanhemmille ei ole kerrottu mikä taho ja minkä perustein on päätöksen tehnyt. Rehtori on yhdessä sivulauseessa ilmoittanut että niin tulee todennäköisesti tapahtumaan. Asiasta tulossa 25.3. infotilaisuus, toivottavasti selviä lisää.

IHMU in my heart

#7 #7

14.03.2013 10:55

Olen itse käynyt koulun ja se että yläasteella joutui ravaamaan vaan parina päivänä viikossa koululla tuntui jo raskaalta, ja jos 5-6 luokkalaiset laitetaan tekemään samaa vieläpä useammin niin huhhuh. Ymmärrän kyllä että rahat on aina vähissä ja kaikenlaista mutta ei tämä nyt kuitenkaan ole se paras ratkaisu. Päällimäisenä koulusta on jäänyt mieleen juuri se ns. kyläyhteisöllisyys ja haluaisin muiden pystyvän nauttimaan siitä
Susse Huhta

#8 Parakista pyritään eroon

18.03.2013 17:07

#5: -

Vastakkaisina "argumentteina" on varmastikin vain se, että koulun pihaalueella olevasta parakkirakennuksesta halutaan eroon. Siinä on kaksi luokkatilaa. Tätä asiaa vastaan on taisteltu jo kerran aikaisemminkin, ja nyt siis uudestaan. Musiikkiopiston yhteyteen on jo ollut suunnitelma siipirakennukselle, jonka valmistumisen jälkeen parakkia (joka sijaitsee puistoksi kaavoitetulla tontilla) ei enää tarvittaisi, mutta rahaa siiven toteuttamiseen ei missään vaihessa saatu. Virkamiesten ja ehkä poliitikkojenkin papereissa 5.- ja 6.-luokkalaisten siirtäminen muualle näyttää ilmeisesti oikein näppärältä ratkaisulta, mutta he eivät tiedäkään koulun toiminnasta hölkäsen pöläystä. Siksi siitä on heille kerrottava.

Vanhemmat

#9 Lapset jo muutenkin pitkämatkalaisia

19.03.2013 12:02

Koulun lapset ovat jo muutenkin suurimmilta osin pitkämatkalaisia eli tulevat julkisilla kulkuneuvoilla kouluun - jotkut jopa kolmella kulkuneuvolla suuntaansa. Eli heidän koulumatkansa ovat jo pitkiä ja rasittavia instrumenttien kanssa. Tämän lisäksi jos vielä koulupäivän aikana kuljetaan palautumiseen varatuilla välitunneilla kilometri suuntaansa soittotunnille, niin kyllä alkaa näkyä lasten jaksamisessa, terveydessä, motivaatiossa, keskittymiskyvyssä ja luokan työrauhassa.