Alikulku saatava Haukiputaan Haukiväylälle

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Alikulku saatava Haukiputaan Haukiväylälle.

Puttaalainen

#26 Re: Päätoimija on keskeyttänyt kauppakeskuksen suunnittelun

22.03.2013 09:57

#20: Asko Myllymäki/ Päätoimija Oy - Päätoimija on keskeyttänyt kauppakeskuksen suunnittelun

Harmi että kauppa jää tekemättä. Nyt ei ole kaupungilla painetta kiirehtiä alikulun tekemisessä. Kauppa olisi ollut hyvänä paineena kaupungille, jotta liikenneasiat pitäisi laittaa kuntoon. Nyt kaupunki voi jatkaa katsotaan katsotaan touhua. Adressi kääntyi itseään vastaan.

Piia Simola, Heitonkangas

#27 Re: Re: Päätoimija on keskeyttänyt kauppakeskuksen suunnittelun

22.03.2013 10:50

#26: Puttaalainen - Re: Päätoimija on keskeyttänyt kauppakeskuksen suunnittelun 

 Puttaalainen, uskon että asia on juuri toisinpäin. Kaupungilla pitäisi nyt olla kovat paineet saattaa liikennejärjestelyt loppuun, koska tulonmenetys on kova joka vuodelta, kun kauppakeskusta ei ole. katsotaan katsotaan touhua on jatkunut 2008 vuodesta saakka. Sitä paitsi Halpa-Halli ei olisi saanut rakennuslupaa lain mukaan vaikka tätä adressia ei olisikaan. Tietenkin mahdollisuus olisi ollut, jos kukaan ei olisi älähtänyt, että alikulku olisi taas "unohdettu". Kun kauppakeskus olisi ollut valmis, mikä paine alikulun rakentamiselle olisi ollut???

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

22.03.2013 12:25


paikallinen asukas

#29 Re: Re: Päätoimija on keskeyttänyt kauppakeskuksen suunnittelun

22.03.2013 12:34

#26: Puttaalainen - Re: Päätoimija on keskeyttänyt kauppakeskuksen suunnittelun 

 Jos päättäjät ovat fiksuja ja käsittelevät asian kuntoon, pian,  kaikki rahahan ei ole korvamerkittyä! Niin risteystyöt alkavat nopeastikin, kaavakuvathan  ym.on jo olemassa.... Tässä tapauksessa Adressi ei käänny itseään vastaan. Tämä pallo on nyt Päättillä kaupungissa ja ELY:llä! Ja kauppakeskuskin pääsee painamaan lapion tontille!

Risteyksen turvallisuus asianmukaiseen kuntoon kaikille meille, ennen kauppakeskusta!

Potentiaalinen asiakas

#30 Re: Re: Re: Päätoimija on keskeyttänyt kauppakeskuksen suunnittelun

22.03.2013 14:27

#29: paikallinen asukas - Re: Re: Päätoimija on keskeyttänyt kauppakeskuksen suunnittelun

Uskoakseni Päätomija on tehnyt rakaisun, että kohteesta luovutaan adressin vuoksi. Varmaan kohde toteutetaan jonnekin muualle, mutta haukiputaalaiset jäävät paitsi.

Saimi

#31

22.03.2013 14:30

Kuulin että neuvottelut siirrosta toiselle paikkakunnalle ovat jo käynnissä.
Piia Simola Heitonkangas

#32 Re:

22.03.2013 14:53

#31: Saimi -  

 Potenttiaalinen asiakas ja Saimi

hankkeesta on luovuttu, koska kaupunki ei olisi voinut myöntää rakennuslupaa ennekuin rahat alikulkuun on saatu jostain.  Tämä tieto on faktaa ja se on minulle itselleni kerrottu kaupungin ja ELY-keskuksen taholta. Tottakai rakentaja on nyt harmissaan kun iso urakka siirtyy, ihmettelen vain, miten tämä on heille muka tullut yllätyksenä? Ikävää, että heidän vastineensa tänne adressiin antaa nyt sellaisen kuvan, että heidän Haukiputaalle pääsyn esteenä olemme me, Heitonkankaalaiset.

Minäkin kuulin, että toisesta kohteesta on ruvettu neuvottelemaan, joka on ollut jo aiemmin suunnitelmissa. Tämä toinen Halpa-Halli oli tarkoitus rakentaa Haukiputaan jälkeen, mutta se siirretään nyt ensimmäiseksi, koska siellä estettä rakentamiselle ei ole.

Adressia on turha syyttää, koska asemakaava,jossa kauppakeskus ja alikulku ovat, on vahvistettu jo vuosia sitten. On kaupungin ja ELY-keskuksen vastuulla hommata rahat, jotta Halpa-Halli pääsee rakentamaan.

Pankaa ihmiset vain nimiä tänne. Tällä adressilla haetaan lisäturvallisuutta risteykseen, oli se sitten alikulku, liikennevalot tai hidasteet, mahdollisimman nopealla aikataululla.

Asukas

#33 Re: Re: Päätoimija on keskeyttänyt kauppakeskuksen suunnittelun

22.03.2013 14:56

#26: Puttaalainen - Re: Päätoimija on keskeyttänyt kauppakeskuksen suunnittelun

Minun käsitykseni mukaan adressin tarkoitus on lasten turvallisuus ja siitä huolehtiminen. Sen osalta on siis herttaisen yhdentekevää tuleeko kauppakeskusta vai ei - se ei ole tässä pääasiana. Pääasia on se lasten turvallisuus ja sitä vastaan tätä adressia on aika hankala saada kääntymään!

 

Tosin on Päätoimija Oy:n puoleltakin täysi naurettavaa "viiden pennin politikointia" väittää, että ovat keskeyttäneet hankkeen adressin takia. Höpö höpö !

Koko rakennuslupaa ei olisi edes voitu myöntää ilman, että noita liikennejärjestelyjä on olemassa ja kun niitä ei ole, niin lopputulos lienee kaikille jo etukäteen selvä. Lisäksi päätoimijan kannattaisi perehtyä hieman lukuihin ennen kuin alkaa niillä jeesustelemaan. Liikenneympyrä ja alikulutko saa tehtyä 150.000 eurolla? Lisäksi en usko, että tuo mainittu 150.000 € vastaa edes roskaa Itämeressä jos sitä vertaa alueella asuvien talouksien ja lapsiperheiden maksamiin veroihin ja tontin vuokriin.

Jos tämä rahalla siis ratkaistaan, niin luulenpa että siinä numeroleikissä pidemmän korren vetävät alueen asukkaat...

Piia Simola

#34 Re: Re: Re: Päätoimija on keskeyttänyt kauppakeskuksen suunnittelun

22.03.2013 15:12

#33: Asukas - Re: Re: Päätoimija on keskeyttänyt kauppakeskuksen suunnittelun 

 alikulkuun oli muistaakseni budjetoitu yli miljoona euroa yhteensä Kaupungilta ja ELY-Keskukselta, joten 150 000€ ei todellakaan riitä mihinkään.

paikallinen asukas

#35 Re: Re: Re: Re: Päätoimija on keskeyttänyt kauppakeskuksen suunnittelun

22.03.2013 16:52

#30: Potentiaalinen asiakas - Re: Re: Re: Päätoimija on keskeyttänyt kauppakeskuksen suunnittelun 

 Täytyyhän aina tähänkin "jupakkaan" syyllinen löytää...me Heitonkankaan asukkaat emme ole niitä, vaan entinen kunta ja nykyinen kaupunki! Aliska syntyy vajaalla 500 000eurolla.

Lisää vaan nimiä adressiin turvallisuuden puolesta meille kaikille tiellä liikkujille!

Opiskelija

#36

23.03.2013 02:00

Kyllä nyt adressilla mokattiin pahasti Haukiputaan kehittäminen, Surku!!
mietteliäs

#37

23.03.2013 02:11

Onko kauppakeskuksen saaminen ihan oikeasti jollekin putaalaiselle tärkeämpi asia, kuin turvalliset liikennejärjestelyt? Entä lapsen/aikuisen henki?

Halpa Halli kyllä tulee, kunhan oulun kaupunki saa liikennejärjestelyt kuntoon. Ihmettelen, miten halpa hallin asiakkaat olisivat nykyisillä liikennejärjestelyillä päässeet edes kauppaan, saati kaupasta pois... sen verran vilkasta tuo haukiväylän liikenne jo entuudestaan ja heitonkangaskin melkoisen iso asuinalue.

Raha-asioihin kun on päästy, niin paljonko maksaa lapsen/aikuisen tehohoito-päivä kaupungille? Entä ihmishenki? Äkkiä haukkuu alikulku hintansa, jos näin ikävästi päästetään käymään.

Alikulku on saatava oikeasti pian ennen kuin sattuu isompi onnettomuus!
Paikallinen asukas

#38 Re:

23.03.2013 11:19

#36: Opiskelija -  

 

Opiskelija ei taida tietää, millainen tuo risteys on? Autoilijat eivät päästä yli, ajavat ylinopeutta..saati sitten sivulilta tulleet autoijilat eivät pääse ruuhka-aikana kääntymään. En oikein ymmärrä, tässä haetaan turvallisuutta risteykseen, mitä se kauppakeskusta olisi hyödyttänyt, jos risteystä olisi aloitettu parantamaan vasta kaupan tultua... Niin kuin mietteliäs ilmoitti teho-hoito haukkaa yhden alikulkukustannuksen vähintään! Eli mikä olisi järjestys oikea! mahtava on todeta, että tämän turvallisuuden takana on jo näinkin monta ja hiljaisia ääniähän on varmasti ainakin saman verran!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

23.03.2013 12:50


Trulli

#40 Re: Re:

24.03.2013 01:54

Yksikin vammautunut lapsi maksaa yhteiskunnalle reilsti enemmän kuin alikulku. Kyllä ainakin riedän ketä päättäjiä en jatkossa tule äänestämään. Sen verran ponnetonta on toiminta ollut.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

24.03.2013 01:59


Trulli

#42 Lisäys äskeiseen

24.03.2013 02:02

Yhden vaikean aivovamman saaneen lapsen yhteiskunnalle aiheuttamat kustannukset ovat yli 1,3 miljoonaa euroa!

Vieras

#43 Re: Re: Päätoimija on keskeyttänyt kauppakeskuksen suunnittelun

24.03.2013 11:10

Tämähän on taas sellainen asia, että jotain pitää tapahtua ennen kuin asialle tehdään jotain. Nyt se alikulku siihen ja piste!!!
Petri

#44

24.03.2013 17:52

Kyllä ärsyttää kun halpa- halli jäi tulematta. Nythän risteysalueelle ei ikinä tule mitään alikulkua kun ei ole kauppojakaan. Kauppa olisi pakottanut tiejärjestelyiden parantamiseen. Kiitti vaan!
putaalainen minäkin

#45 Re: ei olisi kauppaa tullut muutenkaan

25.03.2013 16:12

#44: Petri -

Koko rakennuslupaa ei olisi edes voitu myöntää ilman, että noita liikennejärjestelyjä on olemassa ja kun niitä ei ole, niin lopputulos lienee kaikille jo etukäteen selvä.

Ei nyt pysy perässä..

#46 Re: Re: ei olisi kauppaa tullut muutenkaan

25.03.2013 17:56

Anniina- koululaisen äiti

#47 Ei voi olla totta.

25.03.2013 19:23

#46: Ei nyt pysy perässä.. - Re: Re: ei olisi kauppaa tullut muutenkaan

Tässä sen näkee kenelle mikäkin asia on tärkysjärjestyksessä numero yksi.

Opiskelija kaipaa kauppoja kun me muut kaipaamme ennen kaikkea turvallisuutta, sekä lapsille että myös meille aikuisille.

Työskentelen oys.n päivystyksessä ja valitettavasti olen joutunut siellä näkemään yhtä jos toista. Oli se auton alle jäänyt aikuinen tai lapsi, on se aina surullista. Lapset ei osaa vielä katsoa neljään suuntaan mistä se auto milloinkin tulee ja kuinka kovalla vauhdilla. Tuossa meidän risteysalueellahan tuo 40km/h rajoitus taitaa päteä ainoastaan alueella asuvien keskuudessa, jos edes kaikilla niillä. Siitä kun rekka pölähtää ohi 80km/h vauhdilla niin ei jalankulkijalla ole paljon toiveita selviytyä jos alle jää. Kyllä itse sanoisin näin, että eipä paljon sureta jos siihen ei kauppaa rakenneta. Ensin risteys kaikille turvalliseksi ja sen jälkeen voidaan haaveilla muusta. Ja vähästä se Haukiputaan kehitys on kiinni jos se kaatuu yhteen Halpa-Halliin. Tuskinpa tänne muuttavat sen vuoksi muuttaa.

Olen samaa mieltä siitä, että monikin on tälle alueelle muuttanut juurikin sen turvallisuuden vuoksi.

Kaiken lisäksi jokainen alueella asuva/kulkeva, muistakaa alueen nopeusrajoitus sekä väistämisvelvollisuus. Tulen varmasti eteen oikealta.

Piia Simola

#48 Re: Re: Re: ei olisi kauppaa tullut muutenkaan

25.03.2013 22:16

#46: Ei nyt pysy perässä.. - Re: Re: ei olisi kauppaa tullut muutenkaan

Edelleenkään tätä adressia ei ole perustettu estämään minkään kauppakeskuksen tuloa vaan herättämään Kaupunki täyttämään lupauksensa, joka olisi pitänyt tehdän jo 2008. Eli rakentaa se alikulku. Ja jos nyt kerran (kuten pahalta näyttää) Haukiputaan kunta on luvannut Halpa-Hallin rakentajalle ja kuntalaisille sen alikulun ja rahoja ei nyt olekkaan, me asukkaat vaadimme siihen jotain väliaikais ratkaisua MAHDOLLISIMMAN PIAN kunnes rahat  alikulkuun löytyvät.

Joidenkin mielestä on hauskaa käydä täällä provoamassa tai sitten ei lueta edes koko adressia ennen kommentin lähettämistä.

Mutta ihan mahtavaa, melkein 500 nimeä täällä ja ovelta ovellekkin on saatu kaikilta!!! Kiitos kaikille!!

 


Vieras

#49

25.03.2013 22:53

Toivottavasti joukkovoima auttaa turvaamaan koulutien.

Vieras

#50

26.03.2013 09:02

Taisi mennä alikulkurahat Virpiniemen golf tiehen.

Kommentoi adressia