Helsingin opetusvirasto tutkittava ja johtajan erottava

Kärsivällinen

#1 Höpö höpö

09.04.2013 14:03

Ei kai sitä tarvitse kuitenkaan syyllistyä samoihin virheisiin kuin virasto itse teki. Tutkittakoon ensin.

Vieras

#2 Heti toimeen. Virasto jäihin.

09.04.2013 14:11

On parasta toimia heti, sillä viraston toilailu aiheuttaa joka päivä huonoa ilmapiiriä koko koululaitokselle.

Antti Korhoselta vietiin leipä, maine ja ura lakkauttamalla virkasuhde ilman irtisanomista, mikä todella järeä toimenpide. Näin ei saa tehdä ilman että joutuu vastuuseen. Tiedän että opetusalalla tapahtuu muuallakin laittomia irtisanomisia, joista on tuomioitakin tullut työnantajille jos vain opettaja raukka on jaksanut taistella oikeusasteissa.

On todella syytä reagoida nopeasti tähän että alalla yleisemminkin palataan laillisuuden tielle. OAJ on kun tunnetusti valitettavan hampaaton pitämään jäsenistönsä puolia.
Näinhän se menee oikeusvaltiossa

#3 Opetusvirasto

09.04.2013 14:26

Outi Salo saattapi hyvinkin olla laittomilla jäljillä,jo siitäkin syystä,että opetuksen taso laskee ja toisten oppillaiden vallattomuus lisääntyy.Opetus ja turvallisuus vaarantuvat.Tarvitaan pitää ehdoton järjestys ja kuri,ei voi tilanne jatkua,kun on kehoitettu olemaan kerran siivosti.
On tapana,että esim. kapakoista ja ravintoloista räyhäävä asiakas poistetaa portsarien ja joskus poliisien toimesta pihalle ja joskus annetaan niinsanottu porttikieltokin tai viedään putkaakin rauhoittumaan ja kuulustellaan,joskus sakoitetaankin,käsitellään käräjillä ja laitetaan linnaan.
Tässä tapauksessa näyttää olevan juuri tämänkaltaisesta asiasta kysymys,joka vaatii kyseesenlaista jälkiselvittelyä.Täytyy muistaa aina hintavat,vahingon korvaukset,kärsineille osapuolille ja tuomarit ottavat myös osansa,siihenhän se perustuu koko oikeus, kuinka paljon tuomarit saavat palkkioita,toisinsanoen rahaa taskuihinsa.Jos miljoonan lyö taskuun.niin voitto on timantin varmaa Suomessa.

Vieras

#4 niinpä niin

09.04.2013 16:01

Mielenkiintoinen video opetustilanteesta. Tätä tämä on nykyjään http://vimeo.com/49462970
Opetusvirastot on häiriköiden puolella.

Vieras

#5 Re: Opetusvirasto

09.04.2013 16:41

#3: Näinhän se menee oikeusvaltiossa - Opetusvirasto

Outi Salo on nyt vaikeuttanut koulujen työrauhanylläpitoa oleellisesti.Levottomuus ja uhkailu ovat lisääntyneet kouluissa.


Vieras

#6 Re: Opetusvirasto

09.04.2013 16:43

#3: Näinhän se menee oikeusvaltiossa - Opetusvirasto

Kun valmistun opettajaksi, niin en hae varmasti Helsinkiin töihin. Huh,huh, mitä toimintaa rehtorin ,opetusviraston yms. virkamiesten taholta. On varmaankin opiskeltava johonkin toiseen ammattiin.


Vieras

#7 erottaminen on mielivaltaista ja vastuutonta

09.04.2013 17:00

Suomessa on muillakin aloilla esimiehinä henkilöitä, jotka eivät voi perua tekemiään päätöksiä. Rehtori sanoi irtisanovansa määräaikaisen työsuhteen katsottuaan Antti Korhosen toimineen väärin. Työsuhde voidaan katkaista määräaikaisilta työntekijöiltä saman tien. Itselläni on ollut vastaava kokemus ja sanat " minulla ei ole tapana muuttaa tekemääni päätöstä eikä sitä muuta muutkaan" on suoraan esimieheni suusta. Seuraukset "omasta syystä johtuneesta irtisanomisesta" lankeavat irtisanotulle työntekijälle: työnhaku, palkan menettäminen, 3 kuukauden karenssi päivärahoissa, merkintä työtodistuksessa ja oikeuksistaan taistelut sekä kaikki paperityö. Oppilaat saivat tunteen vallasta ja valta on huumetta. Sehän innostaa entisestään kokeilemaan rajoja ja kouluissa opettajien hermoja. Opettajien vaihtumiset ja sijaiset vievät opetukselta oman aikansa, mikä on pois opetuksesta. Pelkääkö rehtori oman arvovaltansa puolesta, jos antaa periksi asiassa. Ei ole helppoa nyt hänelläkään, kun kansa on oettajan puolella. Onhan meitä mm. saman kohtalon kokeneita.

Vieras

#8 Re: Re: Opetusvirasto

09.04.2013 18:00

#6: - Re: Opetusvirasto

Ei joka paikassa aivan yhtä ääliötä johtajia ole. Oppilaita kyllä, mutta sitä vartenhan sä opiskelet että osaat opettaa heitä.


Vieras

#9

09.04.2013 18:50

Luojalle kiitos, että lapseni eivät ole koulussa Helsingissä.

Vieras

#10

09.04.2013 20:00

Jo on aikoihin eletty huppu päässä ruokapöytään ja miten voi rehtori hyväksyä tämän?

Vieras

#11

10.04.2013 04:56

Opettajat tekevät työtään johon he ovat kouluttautunneet siis opettamaan oppilaita.Vanhemmat katsokaa peiliin! Opettajat sairastelevat kun heillä ei ole työrauhaa.Kenen mieli kestää tälläisessä työympäristössä.Oettajat loppuvat tässä maassa koska ei kukaan halua opiskella tälle alalle.Kakarat kasvatettava kotona että oppivat kunnioittamaan opettajia ja muitakin ihmisiä kodin ulkopuollella.

Vieras

#12

10.04.2013 06:28

Tutkitaan ensin ja päätetään erottamisesta sitten tulosten pohjalta.
Tutkintapyynnön voi tehdä ilman mitään addressiakin. Siitä vaan heti pyyntö oikeusasiamiehelle.
Vieras

#13 Nyt tuli lupa häiriköintiin koulun hallinnolta

10.04.2013 18:54

Meille käy kuten Ruotsissa eli pätevistä opettajista on pulaa. Ruotsissa on jo vaikea saada opiskelijoita opettajakoulutukseen. Omien kokemusteni myötä olen kyllä sitä mieltä, että kannattaa kyllä miettiä monta kertaa alkaako opettajaksi.

Koulutuksessa annetaan ihannoiva kuva koulumaailmasta ja opekokelaat opettavat harjoituskouluilla valittuja oppilaita. Muutaman vuoden työssäkäynnin jälkeen jokainen opiskelijatoverini sanoi, että sitä ja tätä ei opetettu koulutuksessa. Esimerkkinä se miten kohdata hankala oppilas tai tosi hankala äiti tai isä. Miten kohdata tilanne, jossa oppilas heittää pulpetin opettajan päälle tai sylkee, potkii, karjuu, makaa lattialla, repii koulukirjan, puhuu puhelimessa. Olen nähnyt täyttä pelkoa nk. normaalien lasten silmissä ja kuinka he vaikeana istuvat ja eivät tiedä miten olla, ettei heidän kimppuunsa käydä. Jonkun onnettoman kimppuun välillä käydään ja sitä sitten pohditaan erilaisissa ryhmissä.

Olen todellakin sitä mieltä, että koulun rehtori pitäisi erottaa liian hätäisen tulkinnan vuoksi. Näytti olevan sellainen valtaa tavoitteleva naisihminen,joka hakee joka tilanteessa sopivaa tilaisuutta jotenkin nipottaa.

Yksi asia vielä: onko kukaan ajatellut että se, joka kuvasi tapahtuman teki rikoksen. Joukkoa saa kuvata, mutta ketään yksittäistä henkilöä ei saa ilman lupaa. Eli myös kuvaajalle rangaistus.

Vieras

#14

10.04.2013 19:44

Näin ei voi jatkua;tämä tapahtuma jääköön lajissaan viimeiseksi ja opettajille on annettava valtuudet ylläpitää järjestystä;koska palkattuihin vartijoihin ei liene valtiolla varaa kun homekoulujen korjaamiseenkaan ei raha riitä!
Jussi lakeuksilta

Vieras

#15 Re: Nyt tuli lupa häiriköintiin koulun hallinnolta

11.04.2013 05:29

tsemppiä!

#16 OAJ...

11.04.2013 07:47

#2: - Heti toimeen. Virasto jäihin.

oaj=jäsenet. eli oaj on juuri yhtä vahva tai hampaaton kuin jäsenensä. eli jos kaikki jäsenet reagoivat niin kyllä se vaikuttaa mutta uskaltavatko opettajat reagoida edes tällaisessa asiassa vai vaikenevatko, odottavatko vain että OAJ:n johto yksin saa asian kuntoon.....tässäpä miettimistä kaikille opettajille. sama pätee kaikkiin liittoihin monissa asioissa.

tämä adressi ei sinällään vielä riitä vaikka vaikuttava onkin.

mää vaan

#17 Re: aivan

11.04.2013 07:50

#9: -

juu luojalle kiitos lapseni ovat jo koulunsa käyneet,huhhuh...vapaa kasvatus tekee kouluista ihan mahdottomia paikkoja.

Valitse nimimerkki

#18 kommentoi adressia

11.04.2013 10:30

Opetusviraston toilailuja ei nyt päästä edes tutkimaan, kun valtakunnansyyttäjä Jorma Kalske otti Antti Korhosen toimet syyteharkintaan. Niin kauan kuin hän istuu papereiden päällä eivät todelliset rikokset eli virkasuhteen lopettaminen, ilmiannot ja muu mustamaalaus muutu virallisesti laittomiksi.

Käykää allekirjoittamassa adressi, missä Kalskeen päätä vaaditaan tutkittavaksi. Onhan nyt täysin järjetöntä, että ylin syyttäjäviranomainen uhraa resursseja siihen että työnsiko joku opettaja oppilaan ulos ruokalasta liian kovakouraisesti vai ei? Minusta vaikuttaa ainakin täysin sekopäiseltä touhulta.
http://www.adressit.com/alppilan_koulun_tapaus_valtakunnansyyttaja_kalske_tutkittava


Vieras

#19

11.04.2013 12:27

Aivan liioiteltu toimenpide ja suuri uhka koulurauhalle.

Vieras

#20

11.04.2013 17:41

Epäoikeudenmukainen, puolueellinen, moraaliton, asioista tietämätön nainen ei saa toimia tuollaisessa virassa tekemässä oikeusmurhia! Heti erotettava!

Vieras

#21

12.04.2013 11:16

Opettajan valtaa kovissa asioissa on lisättävä.Opettaja on toiminut oikein

Vieras

#22

12.04.2013 18:47

Opettajaa ei saa erottaa, hän hoiti esimerkillisesti tehtäväänsa.

Vieras

#23

12.04.2013 18:48

tulkaa tähän pöivään tarviseekö kouluihin tuhannen kameraa opettajien suojaksi oppilaita vastaan opettajat yrittävät parhaansa oppilaitten eteen se onnelma on 95%oppilaitten puolella en ole koskaan tavannut kusipäistä opettajaa joja ei haluaisi autta lasta minä lähdin koulusta 5,5 keskiarvolla ilman opettajien kuria en eläisi tai olisin linnassa mutta olen ollut 6 päivää työttömänä ikäni on 53 vuotta

Vieras

#24 Re:

12.04.2013 18:49

ritu

#25 Toivottavasti opettajilla on jotain valtaa - on paljon oppilaita, jotka haluavat opiskella !

12.04.2013 18:52