Teretulemast susihukka- Mielipiteen ilmaisu

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Teretulemast susihukka- Mielipiteen ilmaisu.


Vieras

#1

11.04.2013 16:04

Suurin syy susien liikkumiseen asuinalueiden lähistöillä ,mikä kylläkin moninkertaisesti liioiteltua,on että laumoja tietämättömyydestä/tahallisesti hajoitetaa ampumalla alfa-paria ja jäljelle jääneet, yleensä näiden erivuotisia pentuja, eivät osaa metsästää ilman "vanhempien" opastusta ja hakeutuvat etsimään ravintoa vääristä tai helpoista paikoista. Tuntuu toisinaan että metsästäjät toimivat tahallisesti näin saadakseen luvan "pihasusien" ampumiseesn.
Metsässä riittää hyvin ruokaa susille, antakaa suden olla sutena laumansa ympäröimänä!

Vieras

#2

11.04.2013 16:43

Surullista miten yhtäkkiä luontoomme kuuluvista petoeläimistä on tullut ihmisten ns. Vihollisia. Mutta luulen sen johtuvan tietämättömyydestä mm. pikkuhukkien elämästä,tavoista jnejne. Yksikään eläin ei pahuuttaan tee mitään pahaa kenellekkään,toisinkuin me ihmispedot. Jokaisessa ihmis-karhu-susi-tapaamisessa sattuneessa haaverissa uskon olevan jokin syy mikä johtaa eläinten puolustamiseen. Ja sekin täysin normaalia käytöstä. Ja kaikki koirat jotka ovat yksin ollessaan ulkona päätynyt syötäväksi,niin rakkaat ihmiset,HOITAKAA OSTAMANNE ELÄIMET NIIN ETTEI JÄÄ MAHDOLLISUUTTA TUOLLAISEEN. Mikäli petoja liikkuu paljon seudulla. Ei luulisi olevan vaikeaa ottaa koira sisälle samalla kun itse sinne menee. Terkuin suvi =)
Ikäihminen maalta

#3

11.04.2013 17:39

Kun maaseudun iältään vanhempi västö sanoo, varsinkin sosialisessa mediassa olevansa susi myönteinen, niin meitä mummeleita ja papparaisia ruvetaaan nimittelemään Ituhipeiksi, fanaatikoiksi,ekoterroristeisi, pettureiksi, kaupunkilais tolvanoiksi, jotka ei maaseudusta ja sen ogelmista mitään tiedä,, jne,,, joitain haukkumanimä mainitakseni, vain siitä syystä kun ollaan myötämielisiä susille. Sosiaalisessa mediassa tälläinen leimaaminen on jatkunut jo pitkää miltei koko talven. Mitenkä on mahdollista että ne muutamat tahot jotka tekevät tullaista herjaa, saavat jatkaa nimitelyään ja herjaamisiaan. Näiden muutaman nimittelijän ryhmän kirjoituksia saa lukea vähän kaikialta ja näkyy ne olevan lehdistönkin mieleisiä, kun noiden mielipiteiden mukaan nuita höpö höpö lehtijuttujaan kirjoittavat. Kyllä se susi saa tuolla vapaan kulkea, niiden kanssa on tultu toimeen ja tullaa toimeen jatkossakin ilman ampumisia.
Että tälläiset ituhippi susi papat ja faanatikko susi mammat täällä maalla sen lihan, maidon ja ruua teille tuotamme.

Vieras

#4 Re:

11.04.2013 17:50

#3: Ikäihminen maalta -

Joo tämä on meininki nykyään. Eikä susiasia ole ainoa. Minä olen pitkän linjan teollisuusmies metalliteollisuudesta ja entinen toimitusjohtajakin, mutta nykyisin kuulemma ekoterroristi, viherpiipertäjä ja työpaikkojen vastustaja kun joskus olen ottanut kantaa johonkin luonnonsuojelun puolesta.

Jotkut tuntuvat ihan tosissaan vihaavan kaikkea luontoon liittyvää, villieläimiä erityisesti.

Hohhoijaa

#5 Että mitä

11.04.2013 22:14

Adressin aloittajilla on varmaan ollut hyvä tarkoitus. Itse en kuitenkaan oikein ymmärrä mitä tällä adressilla haetaan. Emme hyväksy salametsästystä, tämän ymmärsin. Ok, tottakai - eli täysin turha adressi. Parempi muotoilu saisi osallistujia!!
huhhuijjaa

#6 Re: Että mitä

11.04.2013 22:23

#5: Hohhoijaa - Että mitä

hyvin selkeästi lukee, mielipiteen ilmaus

Leena Iivonen
Adressin tekijä

#7 Re: Että mitä

11.04.2013 22:44

#5: Hohhoijaa - Että mitä

Tämä ei ole adressi sanan varsinaisessa merkityksessä Tämä on joukkokannanotto YLE:n 16.4 lähetettävään A2 teeman susi-iltaan. Tämä on adressit.com:ssa siksi,että tämä alusta toimii mainioa välineenä allekirjoitusten keräämiseen myös tällaisessa tarkoituksessa.

Kun huomioidaan, että asia ei ole kuitenkaan sellainen, että se koskettaisi kovin henkilökohtaisesti jokaista suomalaista, samoin kuin se, että nimiä on kerätty alle puoli vuorokautta, on osallistujia varsin mukavasti.

sepe

#8 Re: Re: Että mitä

12.04.2013 02:43

#7: Leena Iivonen - Re: Että mitä

Ottakaa seuraavaksi suojelun kohteeksenne rotta.Vaatikaa sille ihmisarvo ja pesintäajan kunnioitus. hieno eläin siinä kuin susikin. antaa kaikkien kjkkien kukkia.

Eagle One

#9 Re: Re: Re: Että mitä

12.04.2013 06:23

#8: sepe - Re: Re: Että mitä

Sepe, Sinähän voit puolestasi ottaa sen rotta-homman. Ei kai tässä kaikkea tarvitse samojen ihmisten tehdä.

Ei muuta kuin toimeen, eikä itketä sitä, että muiden pitäisi aina tehdä!

 

Jos kanttisi kestää...

Seppo Mäkinen

#10

12.04.2013 06:46

Ei näillä turhanpäiväisillä, parin sadan viherpiiperön allekirjoittamalla "adresseilla" saavuteta yhtään mitään, joten en todellakaan allekirjoita enää yhtään näitä..

Matikkaa eikä nimittelyä

#11 Re:

12.04.2013 06:49

#10: Seppo Mäkinen -

En tiedä, mitä tarkoitat nimittelylläsi, mutta 175 nimeä 16 tunnissa ei ole ollenkaan heikosti. Päinvastoin.

 


Vieras

#12

12.04.2013 07:20

Susi on ollut täällä ennen meitä,meillä ei ole oikeutta ajaa sitä ammoisilta sijoiltaan pois.Järjetön susivisa on täysin käsittämötöntä.Harmaasusi on koiran esiäiti.Kaikille on tilaa ja jättäkää metsästäjät luonnoneläimille ahneuksissanne jotain ruokaakin!

Vieras

#13

12.04.2013 08:37

Hyvä! Tällaista on kaivattu! Asun maalla, mutta en todellakaan halua tulla niputetuksi niiden vellihousujen joukkoon, jotka hysteerisesti pelkäävät sutta.
3pientä<porsasta

#14

12.04.2013 09:58

Kannatamme susia, homoseksuaalisuutta, äärimmäistä tasa-arvoa ja maahanmuuttoliikettä. Suomen rahat pitäisi jakaa köyhiin afrikan maihin. VIHREÄ VASEMMISTO YLÖS!
Reija L

#15 Jakakaa eteenpäin

12.04.2013 13:55

Muistakaa myös jakaa eteenpäin adressia, että saadaan mahdollisimman paljon nimiä ennen sunnuntaita kasaan.

Hienosti on jo nimiä tullutkin lyhyessä ajassa!
kalle

#16 joo

12.04.2013 14:26

ihan asiallinen mielenilmaus, johon kirjoittaa nimensä ihan mieluusti. on jo pidemmän aikaa vaivannut se yksipuolinen kuva, mikä julkisuudessa on syntynyt eritoten perhon tapauksen johdosta. ei kaikki maaseudulla asuvat ole salakaatajia, susienvihaajia tai vaikkapa nyt metsästyksen harrastajia. maaseudulla asuu myös muullaisen luontonäkemyksen jakajia. yhtälailla ei jokainen sudensuojelun puolesta puhuva ole kehäkolmosen sisäpuolella asuva, vaan heitä asuu ihan maaseudullakin.
Sudet takaisin saloille tai turkiksi!!

#17 Re:

12.04.2013 15:18

#2: -

Susihan on ollut sitä ihmiselle AINA!!!!!! Teidänlaisten ihmisten takia sudesta on tehty ihana pikku karvaturri jota pitää suojella, sutta ei olaa saatu eikä saada tapettua sukupuuttoon vaikka niin haluttaisiin.Jos sinulle /teille ei sudesta ole haittaa niin miksi pitää olla niin  vastakarvaan niille joille sudesta on haittaa, ei elämänne muutu miksikään vaikka susia olisi suomessa vain 50kpl

sus siunakkoon

#18

12.04.2013 16:22

Juntit ovat näköjään osanneet korjata junttiryhmänsä (fb) otsikon kielioppivirheen. Minulle on huomattavasti tärkeämpää monipuolinen luonto eliöstöineen, kuin pelkurijuntit lähiöissään!

Maaseutu fiksuille ihmisille! Luonnostavieraantuneet juntit pysykööt susihysterioineen kaupungissa.

Vieras

#19

12.04.2013 16:32

Raaseporin alueella, jossa asun, on myös susia mutta täällä ei ole kukaan lietsomassa susipelko hysteriaa.
Leena Iivonen
Adressin tekijä

#20 Re: Re:

12.04.2013 16:34

#17: Sudet takaisin saloille tai turkiksi!! - Re:

On hyvin yhteiskunnalle tyypillinen ilmiö, että kaikki sen jäsenet eivät halua kaikkia asioita tapahtuvaksi. Yhteiskunnassa kuten elämässä yleensä on niin, että kaikkea mitä haluaa, ei voi saada. Jos nyt tässä tilanteessa alueellisesti koetaan tarvetta suden tappamiseksi sukupuuttoon, ei se suinkaan automaattisesti tarkoita sitä, että näin todella tulisi menetellä. Demokraattinen yhteiskunta ei toimi niin, että se päätös tehdään mistä lujempaa huudetaan ja kiukutellaan.


Vieras

#21

12.04.2013 17:58

Todellakin pitäisi tehdä laki, joka estää kaikkia pyssynheiluttelijoita ampumasta susia tai mitään muutakaan suurta tai vähän pienempää eläintä. Samoin pitäisi kiristää tuomioita salametsästyksestä, etteivät jotkut kuvittele että sitä voi noin vain ampua suden tai karhun.
Maalaisliittolainen

#22 Vitsikö ?

12.04.2013 21:35

Onkohan joku viimeinen taistolainen punavihreäryhmä herännyt Pöllyineen poteroistaan?

Kai tämä nyt on vitsi ? Ei Kai kukaan itsestään nyt näin iidioottia tee...
sus

#23

12.04.2013 21:45

Mitähän idioottia tässä nyt on?

Vieras

#24 Re:

13.04.2013 01:10

#10: Seppo Mäkinen -

Se on sinun asiasi mutta miksi ihmeessä sinä tulit sen tänne julkaisemaan. Ketä luulet kiinnostavan?

Eva Date

#25

13.04.2013 01:19

Ei susi ole mikään verenhimoinen peto joka tappaa vain huvikseen ja silmittömällä raivolla. Ei sellaisia petoja ole kuin yksi. Ihminen!
Olen sitä mieltä, että ne ihmiset jotka eivät mahdu asumaan alueille jossa susia liikkuu voivat muuttaa sieltä pois.
Sudet ovat olleet siellä paljon ennen näitä luonnosta vieraantuneita pyssysankareita joiden mielestä kaikki mikä liikkuu neljällä jalalla on luvallista riistaa.
Salakaadot pitäisi saada erittäin törkeiden rikosten piiriin lainsäädännössä.

Kommentoi adressia